ev hanimi olmak ve sevgiim..

Canım neden üni. istemiyorsun okurken evlenirsin
Cok fazla laf soyleyen oldu hicbirinize kizmadim, belki iyiligimi dusunuyorsunuz. Universite benim gercrkten hayalimdi ama calismiycaksam ne onemi var bunun deyip okumak istemedim gercekten aptalca ama bilmiyorum iste kendi kendime yazik edicem. Inan eger oyle sorunlarim var ki bu yasimda aniden bissuru rahatsizligim cikti migren en hafifi derim herseyi dert ediniyorum cunku

Eğer evinize gelen eletrikçi iş yeri sahibi Değilse eleman ise o alınan 50 lira o adama kalmaz bile,3000 binlira o yüzden zor bence.[/QUOTE
bilemiyorum
eve elektrikçi çağırdım örneğin avize taktırıyordum 120 lira aldı gitti adam iki avizeye içime oturdu ehh bir günde böyle kaç eve giderse diye düşündüm ayrıca inşaatın elektrik tesisatını yapıyorlardı
belki ondan bu kadar kazanır diye düşündüm ama dediğiniz gibi asıl dükkan sahibine bu para gidiyor olabilir

konu sahibine gelirsek herkesin okumak çalışmak gibi bir zorunluluğu yok elbette ama geleceğini düşünmeli allah korusun eşi bir gün sakatlansa ne yapacak elde avuçta olmayınca

Ben ev hanımıyım 5 yıldır çocuklardan çalışamıyorum ev hanımlığı zor bir meslek önce onu söyleyim sonrada bi mesleğim olduğu için rahat olduğumu söyliyim bende ünv okumadım ticaret lisesi okudum stajdan beri hep çalışdım bi kadın için iş önemli diye düşünüyorum yarın ne olur garantisi yok siz eşeği sağlam kazığa bağlayın derim.

Cok fazla laf soyleyen oldu hicbirinize kizmadim, belki iyiligimi dusunuyorsunuz. Universite benim gercrkten hayalimdi ama calismiycaksam ne onemi var bunun deyip okumak istemedim gercekten aptalca ama bilmiyorum iste kendi kendime yazik edicem. Inan eger oyle sorunlarim var ki bu yasimda aniden bissuru rahatsizligim cikti migren en hafifi derim herseyi dert ediniyorum cunku
senin iyiliğin için söylüyorlar bir daha okumak istediğinde bu şansı bulamayabilirsin

Cok fazla laf soyleyen oldu hicbirinize kizmadim, belki iyiligimi dusunbırakniversite benim gercrkten hayalimdi ama calismiycaksam ne onemi var bunun deyip okumak istemedim gercekten aptalca ama bilmiyorum iste kendi kendime yazik edicem. Inan eger oyle sorunlarim var ki bu yasimda aniden bissuru rahatsizligim cikti migren en hafifi derim herseyi dert ediniyorum cunku

Ben 19 yaşında evlendim ki deli gibi kariyer planı yapan biriydi gözüm döndü evlendim bir ara üniyi bırakmayı düşündüm iyiki bırakmamasım şimdi boşandım son senemdeyim.Belki eşinle ayrılcaksın,ya da eşine bir şey olacak para yetmeyecek çalışman gerekecek..3000 lira falan diyorsu. Mümkün değil.En acısı da belki daha evlenmeden ayrılcaksınız,sonra kafanı çok dağlara taşlara vurursun.hayat oyun degil.

Üniversite okumak istiyorsan açıktan olsa bile oku,şuan 3 üniversitede açıköğretim bölümü var,istanbul Üniversitesi,Erzurum Atatürk Üniversitesi ve anadolu Üniversitesi güzel bölümlerde var,mesela Erzurum da 2 yıllık çocuk gelişimi var puanı yüksek 400 üzerinde ama meslek lisesi mezunu isen sınavsız geçiş hakkın var lise ne zaman bitiyor,üniversite sınavına başvuru yaptın mı eğer bu yıl bitiyorsa.

Üniversite okumak istiyorsan açıktan olsa bile oku,şuan 3 üniversitede açıköğretim bölümü var,istanbul Üniversitesi,Erzurum Atatürk Üniversitesi ve anadolu Üniversitesi güzel bölümlerde var,mesela Erzurum da 2 yıllık çocuk gelişimi var puanı yüksek 400 üzerinde ama meslek lisesi mezunu isen sınavsız geçiş hakkın var lise ne zaman bitiyor,üniversite sınavına başvuru yaptın mı eğer bu yıl bitiyorsa.
Anadolu lisesiyim ben, ve gercekten ortaokulumu birincilikle bitirdim. Suanda cok guzel bi lisedeyim ve bu yil bile olsa basardim ama insanin gozu donunce okumak istemiyo istemedim bende bissuru sebebi var sevgilimde en buyuk sebep.

Ünv oku.
Kültürlü bir ev hanımı ol.
Ünv havasını teneffüs et
Yarın çocuk sahibi olduğunda seni beğenmemezlik edemesin evladın
Öğretmeni annen ne iş yapıyor dediğinde bit meslek ismi söyleyebilsin.
Ayrıca ev hanımlığı çok zor ve nankör.
Bir de kendini çok şartlamışsın çalışmayacağım diye. Üç beş seneye şartlar değişir. düşünce tarzın değişir.
Eşin de bir işe girsen yetişemiyorum demeye başlar.
Çocuk daha rahat bir hayat ister.
Sen bir ihtiyacın için eşinden para isterken utanır sıkılırsın... bu liste uzar gider.
Ve kafanı duvarlara vurursun.
O günler gelmemişken bunca insandan akıl fikir isterken
Derslerim de iyi diyorsun.
Gel söz dinle oku
Sen ünv git
Nişanlın askere
Sonra da evlenip devam edersin hem okul hem ev hanımlığı.
Harika olur.
Çok hayal kurma. Hayat düşündüğün kadar toz pembe değil.
Erkekler de çok güvenilir değil.
Herşeyi hesap etmek lazım.
Ayakların üzerinde duracak gücü sana mesleğin ve ailen verecek.
Onları da üzme derim.Sevgiler.

zaten okumak istemiyorum, çalışmak istemiyorum mantığıyla üniversiteye kayıt olsan bile büyük ihtimal devamını getiremezsin. ama geleceğin için bir meslek edinmen gerektiğini düşünüyorum. annem hep der okulun, mesleğin senin altın bileziğin diye. belki evlendiğinde eşinle anlaşamayacaksın. hayatta her şey mümkün, burada nasıl büyük aşklarla evlenip daha sonra hüsrana uğrayanların yaşadıklarına tanık oluyoruz. ayrıca benim şahsi fikrim erkeğin karşısında ayaklarının üzerine basarak durabilmek gerektiği. aksi takdirde kadınları kendilerine muhtaç olarak görüyorlar hele ki bir maddi güvencesi yoksa.

benim çok yakın bir arkadaşım üniversiteyi kazandığı halde bazı sebeplerden dolayı bölümüne devam etmedi. başta dondurdu, daha sonra iptal ettirdi. şimdi o kadar pişman ki, keşke devamını getirseydim o zaman düşünemedim cahil cesareti işte diyor. bence böyle net konuşmadan önce tekrardan bu kararını gözden geçir. sevdiğin adamla yine beraber olabilirsin ama bir kere okuldan uzaklaşırsan tekrardan eğitim hayatına başlaman çok zorlaşır.

Anadolu lisesiyim ben, ve gercekten ortaokulumu birincilikle bitirdim. Suanda cok guzel bi lisedeyim ve bu yil bile olsa basardim ama insanin gozu donunce okumak istemiyo istemedim bende bissuru sebebi var sevgilimde en buyuk sebep.

benim şuanki sözlüm o zamanki sevgilim de bana çalışmanı istemiyorum demişti daha önce.normalde gelecek planlarımı bahsederken nasıl istersen diyen adam ogün çalışmıycaksın demişti bana.bende şüpheye düşmüştüm doğru kişi mi diye.nası bi zihniyete sahip olduğunu daha iyi anlamak için zaman verdim.buraya da bi konu açmıştım hatta.çalışmak istemiyodum zaman zaman ama bu benim kararımla olmalıydı onun istemesiyle değil.neyseki onun için nelerden vazgeçiceğimi görmek istemiş.benim için farketmez dedi sonrasında.okul konusunda da destek oluyodu zaten.bi problem kalmadı.yaşıda benden büyük olduğu için öğütler verir hayallerinden vazgeçme herkes kendi başına bireydir diye.sırtını yasladığın insanı her anlamda kaybetmek de var çok iyi bilir o da.olması gereken böyle düşünmesi.

sevgiline göre hayatını yönlerdirmen çok yanlış.üniversite okumak hayalimdi diyosun gerçekten istiyosan devlet bursu kredisi al üniversite oku.pişmanlık yaşama.sevgilinde senin her adımında arkanda olsun destek olsun.yok olmaz diyosa çalışmayacaksın okumayacaksın diyosa otur bi düşün bence canım.yaşında küçük iyi karar ver.hem sevgilin hemde geleceğin için.

niye kendi paramı kazanıp,kendi ayaklarımın üstünde durmak varken bir erkeğe ömür boyu muhtaç olayım.

Şimdi toz pembe hayal ettiğiniz evliliğinizin aslında öyle olmadığını anladığınızda ise çok geç olacak.
İnşallah evlendikten sonra keşke ailemi dinleseydim demessiniz.

Eğer okumanı isteyen ve bu konuda seni destekleyen bir ailen varsa cok sanslisin bence..ayrıca üniversite okumak artık bir kadın için keyfi değil çok büyük bir ihtiyaçtır..görüyoruz gün geçtikce kadınlarımız değerini yitiriyor ve bunu kazanmanın en büyük adımıdır okumak..şu an yaşından dolayı bazı seyleri farkında değilsin ama evlendiğinde çok iyi anlayacaksın ki eşinin seni garanti görüp görmemesini bile çok etkiler bu durumun..sen fırsatın varken oku, çalışıp çalışmamaya mezun olunca karar verirsin ama bu fırsatı kaçırırsan ileride çok pişman olursun bence..

Ayrıca okuduktan sonra çalışıp çalışmama kararı alabilirsin ama okumassan bu kararı ne kadar alabilirsin sence???

X