- 27 Aralık 2014
- 1.425
- 1.371
- 33
-
- Konu Sahibi sevdicegimogi
Bak arkadaşım üniversiteyi bitirdim üstüne master yapıyorum. Erkek arkadaşım ise mühendis ama daha senin dediğin parayı eline alamadı neden biliyor musun? Hayat ucuz, maaş veren patronlar yok. Sen elektrik teknisyeni diyorsun bir de, küçümsemiyorum asla elbette o paraları kazananlar oluyordur ama sen sevgilin askerden gelir gelmez o maaşı alabilir mi sanıyorsun? Keşke hayat hayallerdeki kadar ucuz ve kolay olsa, biz bile ikimiz çalışsak da yetemicez diye korkuyoruz. Tamam çalışma, o senin bileceğim iş ama OKU bak büyük harflerle yazıyorum buraya ister 2 yıllık istersen de 4 yıllık bir okulu bitir. Hayat keşke lise sıralarında kurulan hayaller gibi olsaydı. Öpüşüp koklaşarak geçmeyecek günleriniz. Ben sevgilime ben çalışmayayım sen çalış diye yalandan da olsa bazen ağzını arıyorum, adam bana çalışmazsan evlenmem seninle diyor. Sanıyor musun ki bunu para için istiyor, benim elimde işim olsun kimseye muhtaç olmayayım diye istiyor. Ben ehliyet almayayım dedim, araç kullanmaktan haz etmediğim için, bana ben şoförün müyüm diyor. Neden? Ben o ehliyeti alayım da Allah korusun tek kalırım o araca muhtaç kalırım diye istiyor. Kusura bakma da senin özlük haklarına saygısı olmayan o sevgilin sırf kıskanıyorum diye okumanı istemiyorsa, ileride sen dört duvar arasına mahkum olacaksın. Burada onlarca kadın ne konular açıyor, biraz oku onları lütfen.Evet hayali plan
teknisyenler kazanabilir mi acaba bende düşündümAy okudukça sinirleniyorum lise mezunu elektrik teknisyeni nasıl 3000 alacak sen paralel evrende falan mı yaşıyorsun?
teknisyenler kazanabilir mi acaba bende düşündüm
bizim eve elektrikçi çağırdığımda sadece ayak bastı olarak 50 lira alıyorlar
Bnce çalışmasanız da üni. okuyun bir mesleğiniz olsun, sonra alışıp çalışmamak sizin kararınız.
Herkes çalışacak diye bir şey yok tabii ki.
Nişanlınız ne iş yapıyor merak ettim..
Lise mezunu ama.Yok ya ben sanmıyorum millet işsizlikten kırılıyor.
Eğer evinize gelen eletrikçi iş yeri sahibi Değilse eleman ise o alınan 50 lira o adama kalmaz bile,3000 binlira o yüzden zor bence.teknisyenler kazanabilir mi acaba bende düşündüm
bizim eve elektrikçi çağırdığımda sadece ayak bastı olarak 50 lira alıyorlar
Elektrik teknisyeniymiş.liseden mezun olunca okumayacakmiş o da.
Tesekkurler, dusunmedim degil acik ogretimden yada kursa gidip kendimi o sekilde gelistirmek istiyorum.Eşine her anlamda güveniyorsan neden olmasın ki yani illa herkes okuyacak diye bişey yok.. ama tabiki okumak da önemli istersen hiç olmadı açıköğretim yaz evliykende kolay olur hemde üniversite diploman olmuş olur