ev hanimi olmak ve sevgiim..

Üniversitede okuyan bir arkadaşınız varsa 3-4 gün yanında kalın sonra kararınızı verin bence. Okumak illaki meslek sahibi olmak değildir. Hayata bakışınız değişir.Kültürünüz artar.Özgüveniniz artar.Bence herkes hayatında ünv hayatını yaşamalı. Keşke imkanım olsaydı da 2 tane daha ünv. okusaydım.

Ev hanımı arkadaşlarım var ama yeri geliyo agır laflara susuyorlar ya da boşanmayı sırf paraları yok diye istemiyorlar tabi herkes böyle olmayabilir ama emin ol ilerde kıskanacaksın bi ortamda bile mesleğim var diyemeyeceksin..
bi çamaşır bile alırken eşinden para isteyeceksin çocukken ailenden istediğin gibi..yani alınterin olmayacak belki bi gün ayrılacaksın hiçbir seyin garantisi yok..

Merhaba kizlar ben suan lisede okuyorum bu yil sevgilimle nisanlanicam okulun bitsin, egitim hayatimda hep basarili oldum ama artik devamini getirmek istemiyorum. Universite okumuycam lutfsn yargilamayin sevdigimle evlenip bir yuva kurmak istiyorum nisandan sonra askere yoluycam asker yolu bekliycem sonrada Allahin izniyle evlenicez ailemde biliyor bu durumu ama surekli laflar soyluyolarlar uni okuyup meslek sahibi olmami.istiyorlar gercekten bilmiyorum artik delirmek uzereyim sevgilim calismami istemiyor bendr istemiyorum zaten. Uniyide bosuna okuycam gercekten masraf olarak goruyorum. ev hanimi olmak o kadae kotu bisey mi herkes tarafindan asagilaniyorum. 3 milyarla ev gecindirmek zor mu ev kira olmuycak, ben cok seviyorum aileme bunu soyluyorum ama bana salak gozuyle bakiyorlar. Mutlu olmak istiyorum esimle tum hayatimi onunla gecirmek istiyorum, zorluklarini kolayliklarini anlatir misiniz ev haniminin yanlis mi dusunuyorum fikirlerinize ihtiyacim var,. Herkese tesekkurler
canım oku ne olursun oku eline mesleğini al ondan sonra evlen. çok pişman olursun :KK43: kocanın eline bakacağına paranı kendi cüzdanından çıkar çatır çatır harca. bu devirde okumayana iş yok. evde otur otur nereye kadar :KK43: canım ben kendi fikrimi söylüyorum tabi ki senin hayatın sen bilirsin.

Genelde senin gibi düşünenler 3 - 5 yıla kalmaz beziyor ve pişman oluyorlar. Okuyan ünide bir kuz olunca ortamda imrenerem bskıyorlar ve söyledikleri keşke evleneceğime okusaydım...

Sevgilin üniversite mezunu olduğunda ailenin seni vermeyeceğinden değil, senin onu beğenmeyeceğinden ve kendisinin ezileceğinden korktuğu için seni kısıtlamaya çalışıyor. Sevdiğin adamla evleneceksen bile önce mesleğini eline al, seni okutmak isteyen bir ailen varken bir de. Ailen senin iyiliğini düşünüyor, sevgilin kendi çıkarını. Olmayan, ancak belki aileden gelecek maaşı için en iyi ihtimalle kayınvalidenlerin minneti altında olacaksın.Bu şimdiden belli, ileride de bunlar sorun olacak sizin ilişkinizde. Eğer seni düşünseydi, okuma imkanın varken okuma demezdi. Seni beklerim derdi.

Şu anda yaşın henüz ergenlik yaşı, duygularıyla karar veriyorsun ve o kadar normal ki bu. Sence Senin sevgin başka, aşkın başka, hayata bakış açın başka.. Böyle görüyorsun. Yaşın 26-27 olduğunda, gerçek hayatı görüp, mantık süzgecinden geçirebilecek kadar olgunlaştığında ne büyük salaklık etmişim diyeceksin, iş işten geçmiş olacak. Buradakiler seni uyarmaya çalışıyor, kendi kendine yazık etme diye. Hani 17 yaşında, sahipsiz, okuma şansın olmamış bir kız olsan bir ihtimal ama hata ediyorsun. Üniversite yalnızca çalışmak için değil, hayata bakışını geliştirmek için lazım. Üniversiteye kıskançlık diye göndermeden adam da sorunlu.

Genelde senin gibi düşünenler 3 - 5 yıla kalmaz beziyor ve pişman oluyorlar. Okuyan ünide bir kuz olunca ortamda imrenerem bskıyorlar ve söyledikleri keşke evleneceğime okusaydım...
çok haklısın valla

İçinden gelmiyorsa okuma, üniversite zor bir süreç, insan yipraniyor. Ev hanımı olmak utanılacak bişey değil ki.. ama okuyup bir mesleğin olsa güzel olurdu tabi ki.
Ben yurt dışında üniversite okudum sonra Türkiye ye döndüm, ama çalışma şartları o kadar saçma ki, verecekleri paraya değmez dedim ve su an ev hanımıyım, çok ta mutluyum.

Daha lisedesin nişanlanmayı düşünüyosun? 17-18 yaşındasın yani henüz. Acelen nedir?
Erkek arkadaşın askerdeyken boş duracağına sen de eğitim hayatına devam edebilirsin bence. İlerde pişman olma ihtimalin yüksek. Hayat sürprizlerle dolu, nolacağı hiç belli olmaz. Gün gelir keşke elimde bir diplomam olsaydı dersin.
Belki biraz sert bir mesaj oldu ama burda geleceğin söz konusu. İyi düşün derim.

Ah be cocugum ya.Hayal alemindesin.
Daha evli degilsin bile sevgilinin 3000 tl sine nasil gozu kapali guvenirsin.
Kac yasindayim degil esimin maasina guvenmek kendi maasima bile bu derece bel baglayamam.
Burada okuduklarinin fikrini degistirecegini pek sanmiyorum ama belki biraz dusunursun uzerinde.
Siz yaslarda malum herseyi ben bilirim gibi bir ruh hali var.
Ailen hurmet edilesi insanlarmis evlatlarina okumasi kendi ayaklari uzerinde durmasi icin destek veriyorlar.
Ne diyelim aklini basina toplaman dilegiyle.
Sen sen ol kimseye hicbir erkege bu derece sirt dayama.

eşine bir bardak su veremeyen ama patronuna bütün gün hürmet eden kadınlardan olacaksanız okumayın...
okudum meslek sahibi oldum diye etrafınızdaki okumamış insanları küçümseyecekseniz yine okumayın....

okumadım diye kendinizi sürekli ezik hissedecekseniz de okuyun...

hayatınızı ne şekilde devam ettirmek istiyorsanız o şekilde ettirin,

okuyan her insan da aynı olmuyor, okumayan her insan da...
sizin de hayatınıza ne gibi bir etki edecek bilmem, bu sizin karakterinize bağlı olacak...

az önce birisi size seda sayan programlarını layık gördü...ona göre okumamış kadınların kapasitesi seda sayanla sınırlı kalıyor çünkü...
işte bazı şeyler insanın kendisiyle alakalı...

ev hanımlığı da kötü bir şey değil, okumuş olmak da...
yeter ki insan olabilmeyi başarabilin hayatta.. ve ne olursa olsun eşinize ailenize önem verin...
muhtaçlık olarak bakmayın, beraber bir yaşam sürüyoruz şeklinde düşünün...
aile olmayı başarabilin.. evliliğinizi kazançlarınızla değerlendirmeyin.
kendi param var sana muhtaç değilim diye rest çeken de olmayın, size para veriyor diye kölesi de olmayın...

eşine bir bardak su veremeyen ama patronuna bütün gün hürmet eden kadınlardan olacaksanız okumayın...
okudum meslek sahibi oldum diye etrafınızdaki okumamış insanları küçümseyecekseniz yine okumayın....

okumadım diye kendinizi sürekli ezik hissedecekseniz de okuyun...

hayatınızı ne şekilde devam ettirmek istiyorsanız o şekilde ettirin,

okuyan her insan da aynı olmuyor, okumayan her insan da...
sizin de hayatınıza ne gibi bir etki edecek bilmem, bu sizin karakterinize bağlı olacak...

az önce birisi size seda sayan programlarını layık gördü...ona göre okumamış kadınların kapasitesi seda sayanla sınırlı kalıyor çünkü...
işte bazı şeyler insanın kendisiyle alakalı...

ev hanımlığı da kötü bir şey değil, okumuş olmak da...
yeter ki insan olabilmeyi başarabilin hayatta.. ve ne olursa olsun eşinize ailenize önem verin...
muhtaçlık olarak bakmayın, beraber bir yaşam sürüyoruz şeklinde düşünün...
aile olmayı başarabilin.. evliliğinizi kazançlarınızla değerlendirmeyin.
kendi param var sana muhtaç değilim diye rest çeken de olmayın, size para veriyor diye kölesi de olmayın...
Cok güzel ifafe etmişsin.

Merhaba kizlar ben suan lisede okuyorum bu yil sevgilimle nisanlanicam okulun bitsin, egitim hayatimda hep basarili oldum ama artik devamini getirmek istemiyorum. Universite okumuycam lutfsn yargilamayin sevdigimle evlenip bir yuva kurmak istiyorum nisandan sonra askere yoluycam asker yolu bekliycem sonrada Allahin izniyle evlenicez ailemde biliyor bu durumu ama surekli laflar soyluyolarlar uni okuyup meslek sahibi olmami.istiyorlar gercekten bilmiyorum artik delirmek uzereyim sevgilim calismami istemiyor bendr istemiyorum zaten. Uniyide bosuna okuycam gercekten masraf olarak goruyorum. ev hanimi olmak o kadae kotu bisey mi herkes tarafindan asagilaniyorum. 3 milyarla ev gecindirmek zor mu ev kira olmuycak, ben cok seviyorum aileme bunu soyluyorum ama bana salak gozuyle bakiyorlar. Mutlu olmak istiyorum esimle tum hayatimi onunla gecirmek istiyorum, zorluklarini kolayliklarini anlatir misiniz ev haniminin yanlis mi dusunuyorum fikirlerinize ihtiyacim var,. Herkese tesekkurler

canm mesele 3 milyarla ev gecındırmek degıl kı 1 mılyarla da gecndrrsn.. Unı oku yıne calısma .. kusura bakma ama ben lıseden evlılık meraklısı tıplerı sevemyrm nedense koca meraklısı gibi :))) İyi ki calısıp kendı paramı kazanıyrm allaha sukur her ıstedgmı de alıyrm evlenecem ıns yakında duusnuyrm calısmasam her ıstedgm ıcın kocamdan para mı ıstıcem hıc bana gore degıl.. Herkesn kendı tercıhı calısmayablrsn tabi ama en azndan meslek sahibi olmalısın hayat hep tozpembe olmayacak

Madem başarılısin bence oku üniversite hayatını tat bi kere geliyorsun dünya ya koca kaçmiyor ama bir işin olunca maaşın olunca açıkçası kocaya bile eyvallahin olmuyor.tabi ev hanimligida bir tercih ama okuduktan sonra. Tatlım bence hayatını yasa sonra pişman olucagina. Yuva kuracak zamanda gelecek.sonra ah vah demenin faydası yok:KK43:

sana yakından bir örnek vereyim ama biliyorum ki o yaşta kendi bildiğini okumayı seçme olasılığın çok yüksek, çünkü her şeyi bilir, her şeyi yapabilir sanılır yaşlar.başkası geçinemediyse kesin onların hatasıdır senin evliğin öyle olmayacaktır, senden başka herkesin yanıldığı, yanlış düşündüğüne inanılan yaşlar
bir kız vardı 17 yaşında ilk sevgilisi ile nişanlanan ve ailesinin onu uyarmasına rağmen, o bildiğini yaptı ailesi şart olarak hani belki zamanla fark eder ümidi ile söz yapılsın ama düğün 4 yıl sonra olsun borçları olmadan evlensinler dedi.erkek tarafı tamam dedi.kız havalara uçtu 4 yılda olsa ailesi kabul etti ya daha ne olsun
nişanlılık döneminde her şey güzel geçti erkek bir çok konuda anlayışlıydı kız ailesinin hatalı düşündüğüne inandı , kız artık 21 erkek ise 23 yaşına gelmişti tam 18 ay asker yolu beklendi çeyiz hazırlandı evlenildi
1. haftada sorunlar başladı çünkü erkek artık köprüyü geçmişti 8.ayda kız boşanmayı düşündü ama şans verdi derken yıllar geçti, geçti erkek tarafından kıza verilen hiç bir söz tutulmadı.kız mutsuzluğunu saklayamaz hale geldi
kızın ailesi farkındaydı ve kıza mutlu değilsen, sonu yoksa bırak gel dedi tam 9 yıllık evlilik sadece 30 dakikalık duruşmada bitti.
kızın tüm hayalleri en güzel yılları harcandı çünkü başkalarının tecrübelerinde yararlanmaktansa kendi istediğimi yapıcam dedi.
30 yaşında eğitimsiz, işsiz olarak ailesinin yanına döndü
peki ailesi ona kucağını açmasaydı neler olurdu
belki uzun oldu ama tamamı ile gerçek ve çok yakın

Sana şöyle söyleyeyim.Ev hanımı olduğun zaman ekonomik bir özgürlüğün olmayacak,sürekli kocanın eline bakacaksın.3bin TL yeter eyvallah ama bir zaman gelecek tıkanacaksınız.Bunun evi var,faturası var çocuğu var.Eşinin istemediği bir şeyi alamayacaksın.Eğer ekonomik özgürlüğün olursa, "benim param,istediğime harcarım" diyebilirsin ama diğer türlü olmaz.Onun parasına muhtaç olacaksın.Ayrıca,sonsuza kadar aranız iyi olmayabilir.Evlendikten sonra korkunç canavara dönüşen erkekler var.Sana bir zarar verse anlaşamasanız bir şeyler olsa boşanmak senin için işkence olacak.Baba evine döndüğünde herkes yüzüne vuracak okumadığını ve şuan bu halde olduğunu.Bayağı sıkıntı çekersin.

Peki sen böyle mutlu olacak mısın gerçekten? Hiçbir işe yaramıyor olmak sıkmaz mı canını?
Yengem abimle evlendiğinde 20 yaşındaydı, abim de 24. Büyük bir aşkla evlenmişlerdi, çok büyük. Ne oldu?
Abim 27 yaşında vefat etti.. Rabbim kimsenin başına vermesin. Yengemi babası okutmamış, ama bizim yanımızda abla oldu bize, okulunu okudu açıktan, liseyi de okudu. 3 yıldır gittiği bir meslek kursu var. 4.yılın sonunda öğretmen olacak inşallah..
Geç oldu ama nasip öyleymiş fakat hala der keşke okusaydım zamanında keşke okusaydım diye..
Yani yarın ne olacağı belli değil. Ben de ev hanımıyım ama üni mezunuyum. Çok mutluyum, elbet çalışmak istiyorum tamamen alanımdan farklı bir kursa yazıldım ve o yönde mesleğimi icra edeceğim inşallah.
Yani ;
Dün geçti, bugün can çekişiyor, yarın var mı?
Gençliğe de güvenmem, ölen hep ihtiyar mı???

X