ev hanimi olmak ve sevgiim..

üniversite okul sadece iş meslek değildir bi garantidir kendini geliştirmektir oyle yaşına göre konuşuyosunki yani bu düşüncelerin yaşça küçük birinden geldiği o kadar belliki çok çok dar düşünüyosun şuanda. lütfen kendine gel sevgiyse sevgi aşksa aşk sana kimse evinde oturma çalışşşş demiyor allaşkına yarın birgün eşim filan demeye başlamışsın zaten şimdiden orası da ayrı bi komedi allah göstermesin eşine bi şey oluverse nolucak nasıl bu kadar emin konuşabiliyosun hayretler içerisinde okudum madem buyuk düşünüyosun bu yaşında evlencem filan diyosun o zaman olgunlaş dunyanın binbir turlu hali var çocuk gibi düşünmeyi kes

mevzu ev hanımı olmakta değil canım, sonuçta ev hanımıda emek veriyor, bi emek paylaşımı var oraya kadar sorun yok.
mevzu sen bütün hayatını teslim edersen seni bi anda pasifize edebilir. tabiki evlen mutlu ol ama bence asla eğitimini aksatma, 5 çocukluda olsan meslek sahibi olmaya çalış. ilerde ne olacağı belli olmaz.

çünkü düğünümüzü kendimiz yaptık ailelerde destek verecek kimse yoktu. 2,5 sene oldu evleneli anca 3 5 cebimize kalmaya başladı. 730 tl kira veriyoruz. eğer ev sahibi olamadan çocuğumuz olursa o zaman durum daha zor.
evlendiğinle bekarlık hiç aynı olmuyor. bekarken öğrencisin yada başka bişey ama evliyken evlisin işte.
evine gelen misafire para yok diye gelme diyemezsin evinde yemek olmalı veya faturanı ödemek zorundasın (öğrenci olsan ayıplanmassın bile) vs vs.
ama birkaç ay sonra aldığımız maaş yetmeye başlıcak işte o zamanda ev alalaım derdine giricez ve yine borç bitmicek.
hayat toz pembe değil maalesef. hee şükürler olsun bu günümüze ben korkmadım bu durumdan sende evlendiğinde bu kadarından değilde azından korkabilirsin

Allahım mutlu mesut günler versin .para dedğin nedir ki mutlu yuvanız var Allahım bozmak isteyenlere fırsat vermesin.

Üniversite havasını soluduğun an kendini pataklamak istiyceksin okumak istememek neymiş ben aptal mıydım diye:)

Dünyanın en mükemmel yeri en mükemmel zamanları:)

Ben de senin gibi bıktım hayattan ama ara sıra okula gidiyorum inan ki çıkasım gelmiyo dışarı. Bıraksalar ömür boyu orda dururum. Böyle bir ortam böyle bir güzellik yok. Profesörlerle hocalarla muhattpsın. Kimisi tanınan ünlü insanlar. İstemez misin gerçekten..

Bi arkadaş vardı kıza diyomuş okuma okulu beklersek evlenemeyiz bilmem ne falan fistan. Kavgada gürültüde ilk yüze çarptığı eski sevgilisinin tahsili oluyormuş haberin ola. Adam kendisi bile komplex yapmış bak eski sevgilisinin tahsilini. Yarın öbür gün o kaynanan görümcrn yanında birini ballandıra ballandıra anlatır canın yanar bil bunu..

Herkes üniversite okumalı ve bencede o havanın tadını almalı bu konuda yorum yapan arkadaşa katılıyorum.

Ev hanımı olup, olmamak senin kararın ama mutlaka okuyup meslek sahibi olmalısın bence. Hayat ne zaman karşına ne çıkarır bilemezsin ve iş işten geçtikten sonra kafanı taşlara çok vurursun.

Eğitimli olmak çalışmasan bile sana, çevrene, çocuklarına katacağın bir çok şey demektir ki okumak gibi bir fırsatın varken ailen bu konuda karşı değilken yol yakınken oku.

Yaşın daha çok küşük belli ki çok birşey yaşamamış görmemişsin, ama hayat senin pencerenden baktığın kadar toz pembe ve masul değil... Doğru kararı vermen dileğiyle.

Zamanın sana neler göstereceğini bilmiyorsun.
Sen universiteni oku diplomanı eline al sonra istiyorsan ev hanımı ol. Gün olur lazım olur okumak kötü bir şey değil ki

çok güldüm ya.. ne olacak mış ki büyüyünce
Yazık günah bunca insan okumak için çalışırken kazanamazsam diye depresyoma giriyo yemek bile yeniyolar anneleri zorla yemek yedirmeye çalışıyo ders başından kalkmıyolar. Sabahtan beri bunca insan işini gücünü bırakıp akıl veriyo hala sess seda yok ne haklısınız diyo ne baika bişey.

Büyüyünce evinin hanımı çocuklarının anası olmak istiyo. Buraya kadar tamam dünyanın en kutsal şeyi bu. Ama üniversiteyi masraf olarak görüyomuş. Yahu gerçi bunda da haklı eleştirilemez istemiyosa istemiyodur. Ama cidden yer işgal eder üniye yerleşirse.

Hey allahım ya

İki kızımdan biri senin dusuncelerinle karşıma gelse tek yapicagim oturtup kendi hayatımı anlatmak olurdu.
Okulu yarım bırakıp 20 yasında evlendiğimi kayınvalidemin universte mezunu eltimle sürekli kiyaslayip o okumuş onunla sen bir birmisin laflariyla canımı acitmasini,babasının yıllarca her türlü eziyetine katlandigimi,eğer okuyup bir mesleğim olsaydı asla katlanamiyacagimi söylerdim...

Yaş olarak henüz çok gençsiniz. Böyle bir hatayı yapmadan önce bolca düşünmenin gerekli olduğuna inanıyorum. Bunun kararını verebilmek adına çok aceleci davrandığınızı savunuyorum. Ailenize bu konu hakkında sonuna kadar arka çıkmaktayım. Her şeyden önce okumalı, ayaklarınızın üzerinde sağlam durmalısınız.

Evleneceğiniz adam ile ileride hiç umulmadık sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu sebeple yaşamı biraz olsun ciddiye alacağınız ve daha olgun karşılamanız çerçevesinde fikirlerimi sunmaya çalışıyorum. Aşk saçmalığı uğruna, tüm geleceğinizi yabana atma kafasından şu an itibariyle sıyrılın ve kaçın.

Emek sarf edin, pes etmeyin.

Bence ailen hakli salaksin

canım şimdi böyle düsünüyosun ama inan bir kaç sene sonra düsünmeyeceksin hem hayat bu ayrılık olur ölüm olur önce kendi yolunu çiz sonra beraberce bir yol çizerseniz

erkek arkadaşına ben kararımı verdim üniv okucam de bakalım ne yapıcak çok merak ettim..

ev hanımı olmak tabiki de kötü bişey değil..Fakat Geleceğin bize bir garantisi yok, hayat çok acımasız yaşayacağın tüm olumsuzluklara karşı savunman olmalı..ayaklarının üstünde durmalısın.. pişman olacağın kararlar verme. Nasıl olsa evlenilir...lütfen sadece duygu değil, mantığınızla sevin aşık olun, karar verir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…