ev hanimi olmak ve sevgiim..

Okuma canım okuma. Ne gerek var okumaya?
Okul biter bitmez evlenmelisin bence. Asker yolunu evlenince de beklersin. Hatta eşin askere gitmeden birde çocuk yapın. Kayınvalidenle yaşarsın o dönem.
Eşin askerdeyken onun psikolojisiyle uğraşırsın bi yandan da çocuk büyütürsün. Sonra askerden gelir. Psikolojisini düzeltmekle uğraşırsın. Sonra bi bakarsın eşin senden soğumuş. Yada aklı başına gelmiştir. Daha 21-22 yaşında ev, eş ve çocuk sorumluluğu fazla gelmiştir. Ya her gün dayak yer oturursun yada zindan hayatı yaşarsın. Başını hangi taşlara vuracağını şaşırırsın.. Pişmanlık diz boyu. Eve de geri dönemezsin. İş de yok. Para da yok. Birde çocuk var. Sonra gelirsin buraya konu açar ağlar zırlarsın.

Yada bunların tam tersi olur çok mutlu olursun.

İyi düşün.

Universite okumak icin maddi imkanim fazla yok. Ailem okuturum diyor ama
gercekten söyledikleri gibi değil. Daha fazla yük olmak istemiyorum
kyk bursu alırsın ailen de az da olsa gönderir idare edersin herkes nasıl geçiniyo sanıyosun herkes zengin mi üni de??? ailen azcık zorlansa da kızımız okuyo diye gurur duymaları onlaar yeter ki onlar da öyle düşünüyorlardır sen de ilerde vefa borcunu ödersin onlara okulunu bitirip ne var. lütfen oku bitir tahsilini.

daha çok küçüksün evlilik sandığın gibi oyun değil. o çok sevdiğin adamla romantik hayaller kuruyosun ya aynı yataga girdiğinizde herşey değişmeye başlıcak. bizim eve 5000 den fazla para giriyo ama yetmiyo maalesef hala bir lüksümüz yok anca yaşıyoruz. 3000 şimdi senin gözüne çok geliyodur ama değil zaten bu sadece varsayım. ben 15 senedir çalışıyorum daha 3000 tl maaş alamadım sen düşün.
ayrıca kıskançlıktan seni okutmayan bir eş evlenince birçok şeyini kısıtlayacak ve sen daha 19 yaşında 4 duvar arasında tıkılıp kalıcaksın. benim eşim ki hala oku der 29 yaşındayım sırf işimde yükselebilmem için.
bencil adamlardan uzak durucaksın onu blir onu söylerim ben.
tercih senin ama emin ol üniv gittiğinde fikirlerin çok değişicek.
bende üniv başladığımda senin gibi çok sevdiğim biri vardı evlilik hayallerimiz vardı ama anca üniv 1. senesi bitene kadar gitti o ilişki çünkü kıskançlıkları saçma sapan maço tavırları üniv başlayınca itici gelmeye başladı ve daha mantıklı görmeye başladım biçok şeyi.
sende hayatını karartmak istemiyorsan önce okulunu oku sonra evlenmeyi düşün

cnm şu söylediklerini evlendikten bi kaç yıl sonra keşke diyerek anıcaksın. hayatta ne olacagı hiç belli olmaz gün gelir o üni diplamasına ihtiyaç duyarsın elinin altında bi altın bilezigin olmalı bence. evlilik senn için 2. planda kalmalı. bence büyüklerini dinlemelisin. hiç bişe kaybetmezsin

ev hanımı olmak dünyanın en güzel seylerinden biri cnm evet ama çalışmak senin için geleceğin için evlatların için cok önemli..benimde eski eşim calışmamı hiç istemiyordu üni bitirdim kıskanıyorum yok calısmıcaksın etmiceksin bende dinledim bi işe girmedi şimdi boşanıyorum okadar eksik kaldım ki keşke bir işim bi güvencem olsaydı diyorum haytta insanın basına hersey geliyor yarın öbürgün kimsein eline bakmaa şimdiden mutluluklar cnm

Buradaki bazı insanları anlamakta zorluk çekiyorum.. İlla ki herkes, üniversiteye gitmek, meslek sahibi olmak zorunda değil ki.. Biz kimiz ki insanları yargılama hakkını kendimizde görüyoruz.. Görüyoruz ülkenin halini üniversite mezunu olup da fabrikalarda, mağazalarda, belirli kurumların taşeron firmalarında asgari ücretle çalışan bir çok kardeşimiz var.. Bu ülkede illa herkes doktor, avukat, memur, mühendis olamaz ki.. Ki o kadar kadromuz yok.. Bu ülkede çaycıya da ihtiyacımız var, Konfeksiyon da çalışan kişilere de ihtiyacımız var.. Fırında çalışanlara da ihtiyacımız var.. Çöpçüye de, tarlalarda çalışan köylülere de ihtiyacımız var..
Ben konu sahibine şunu söylemek istiyorum.. Nasıl mutlu olacaksa, öyle yaşasın..

Elin kadınları her istediğini marka marka giyiniip saçlarını kuaförlerde boyatıp süslenip eşiyle sevgilisiyle gezerken sen evde kendine bi pantolon almak için 1 ay para biriktirirsin o da eşinin gözüne batmazsa yani, hee öyle her canın çektiğini de yiyemezsin, e bunun bi de kaynanası görümcesi var tabiii onlar da ağzını açmaya kalksan sen geldin oğlumuzun peşine evlenmeseydin derler ay daha neler neler hayatın zindana döner ya sevgi her şey değil . bi yerden sonra bakımsız giyimsiz kuşamsız bulup kocan bile beğenmez çünkü henüz o da çok küçük gözleri sonradan açılacak etraftaki insanları görmeye başlıak belki de kadınları.

bende genç bi kızım 21 yaşındayım evli falan değilim belki geçi derdi nedir sizin kadar bilmem ama.gerçekten 5000 tl yetmiyor mu?? evinize ne kadar kira veriyorsunuz mesela.ayrı bi gidriniz var mı.korktum şimdi evlnemye.

Ev kadınıyım, mesleğim yok, 27 yaşındayken eşimin ölümden döndüğü trafik kazası sonrası, eşim Allah korusun ölseydi veya yatalak kalsaydı, kucağımda 4 yaşındaki kızımla ne yapardım diye düşündüğümde mesleğim olmadığı için kendimi çok ayıpladım, o gün bugündür koluma altın bilezik olsun, ilerde birşey olursa kimseye muhtaç olmayayım diye bazı iş kollarında kendimi geliştirdim.

Daha yaşınız genç, evlilik, ev kadınlığı cazip geliyor olabilir ama 10 yıl, 20 yıl sonra üniversiteye gitmediğiniz için pişman olacaksınız, bundan kesin eminim, ailenizin hayat tecrübelerine kulak tıkamayın, onlar sizin iyiliğinizi düşünüyor.

Ev hanimi olmak neden kotu bir şey olsun ki herkes okuyacak diye bir şey yok.

Ama hayat çok zor ....insanin kendini güvenceye alması kadar iyi bir şey olamaz. Ne parayla ne de baska bir sey olculebilir bu..

Yanimizdaki es ile evliliğe omur boyu diyoruz ama hastalik var ayrilik var bu dünyada. Biri basimiza gelirse hic olmazsa ziplayip ayağa kalkacak bir desteğiniz işimiz gücümüz olmali.

Ya koca yanı ya ana baba yanı bana göre değil. Sınırlarını senin cizdign bir hayata sahip olmalisin. Sürekli birinin sirtina yaslanmaya calisarak yasamak bana gore 4 yıl okuyup bir iste calismaktan daha zor ve sıkıcı..

İşte mesele bu.
Önemli olan hayatını idame ettirecek bir becerin olması.
çünkü hayatın ne getireceği belli olmaz.
ev hanımı olalım tamam da bize kim bakacak.
evliysek eşimiz değilsek ana-babamız.
yani biri bizim üstümüzü başımızı alacak,barınma ,tedavi,beslenme giderlerimizi illa ki karşılayacak.
mune hnm, acı bir tecrübe yaşamışsınız ailecek ve neler düşündürmüş size.
sonuçta insan kendi sağlığının bile garanticisi değil,kendi kazandığıma bile bu kadar bel bağlayamazken
eşlere güvenmek ,geleceğin ne getireceğini düşünmeden hem de riskli.
herşey yolundayken,sağlıklar yerindeyken,evin eksikleri alınırken,faturalar ödenirken mesele yok.
ne diyelim bu ergen kızımıza hepimiz epey bir nasihatte bulunduk,inşallah bi faydası olur.
yine evlensin,yine ev hanımı olsun ama dediklerimiz de kulağına küpe olsun.az çok bir meslek edinsin.
kolunda bileziği olsun.

42 yaşını bitirmek üzereyim, biz genç evlendik, ben 22, eşim 23 yaşındaydı evlendiğimizde, erken sorumluluk aldık, bazen eşimle konuşuruz, yine birbirimizle evlenseydik ama keşke üniversite okusaydık, ekmeğimizi elimize alsaydık diye, belki çok daha başka başlardık hayata, çok şükür ikimizde şanslıydık, birbirimizden hiç şikayet etmedik ama tam tersi de olabilirdi, ikimizden biri sorumluluklarının bilincinde olmayabilirdi, şimdi 20 yaşında bir kızımız var, ona anne ve babası olarak ilk öğüdümüz önce oku, meslek edin, hayatı yaşayarak tecrübe et, evlilik, aile, çocuk nasılsa olur, onunda hayırlısını dile diye.

Ben de 38 yaşındayım.Bir oğlum var.iki de yolda:))
Ailem beni ve kızkardeşimi okutmakta hiç tereddüt etmedi,rahmetli annem kolunuzda bir bilezik olsun derdi.
Çok şükür sayelerinde birer meslek sahibi olduk ayaklarımızın üzerinde durabiliyoruz.
Aileden gelen bir variyet yok sırtımızı dayayacak.Eşimin de öyle.
yani ne yaparsak sadece ikimizin emeği.çocuklarımızı da bu ortak emekle büyüteceğiz Allah sağlık verdiği sürece.
Dediğin gibi bir tarafı aksayan bir evlilik olsa idi neler yaşanabileceğinin örneklerini bdv de malesef ki çok görüyoruz.
Bu sebeple ibretlik dedim.
Herkes okumak zorunda değilse de her birey ayaklarının üzerinde durmak zorunda bence eğer geleceğe güvenle bakmak istiyorsa.
Evlilik te çocuk ta her zaman oluyor dediğin gibi.
Bu bazı tip genç kızlarımızdaki evcilik oynama merakının altında yatan sebepleri çok merak ediyorum:))

Doğru diyorsunuz umuts76, bu arada Allah bağışlasın inşallah
Sağlıklı bir doğum dilerim size, hayat bu, ne getirir, ne götürür bilinmez, ille aman çok kötü evlilikler yaparsınız, öyle olur böyle olur demiyoruz zaten, fakat ne olacağı belli mi? Bir kaza, işten çıkarılma, bir borç yükü, yaşadığı sürece birçok şey görüyor insan, inanın eşimin o kazası sonrası benim için dönüm noktasıdır, hayatın, geleceğin garantisi olmadığını öğrendim, üstelik şimdi düşününce garip geliyor, arabayı süren eşim değildi, eşim arka koltuktaydı, Şoför ve şoförün yanındaki kişi daha hafif yaralarla kurtulurken eşim arkada ölüm kalım mücadelesi vermiş, öldü derlerken tek bir cılız nefes duyuyorlar.

Aman genç kızlar lütfen büyüklerin tecrübelerine kulak verin, zamanında ben tecrübelere gülüp geçerdim, herkesin başına aynı şeyler gelir mi derdim, geliyormuş, hayat tekerrürden ibaretmiş meğer...

yeni evliyim. aynı zamanda okumus kariyer yapmıs biriyim. ve bundan dolayı kendimi hep guvende hissediorum. Allah korusun ama evliliğimiz bitse bana hic bişey olmaz. aksine daha da güclü bi şekilde ayakta dururum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…