- 5 Temmuz 2015
- 247
- 206
- 18
- 33
Canim kullanmaz olurmuyuz muhakkak Hergün duş aliyoruz iki kisiyiz haftada iki kere makina calistiriyorum kirlilik derecesine göre program belirliyorum sadece ter kokusu olan kiyafetleri kisa programda yikiyorum. Her gün tuvalet yikiyorum banyomun suyu damlatiyor altina kova koyuyorum o suyla tuvalet yikiyorum. Elektrik dersende tv kesinlikle izlemiyoruz haftalardir tv acilmadi suan evde binde bir bakiyoruz. Kitap okuyoruz sohbet ediyoruz eşimle. Hamur isinden olabildiğince uzagim firinim çok çalışmaz. Utuyu toptan yapiyorum. Esim esnaf kot tişört giyiyor ki ütü su çok kolay oluyor. Güneş enerjim var sicak su için keettle kullanmiyorum banyo icinde sicak suyumuz olmus oluyor. Evimizde bilgisayarda yok tlf giriyoruz nete. Çocuk da yok. Bulasik makinasi iki günde doluyor. Küçük ilçede büyük sehirlere oranla elektrik ve su fiyatlari farkli. Ama elektriği en çok harcayan ütü firin kettle olmadigindan fiyatlar uygun oluyor.Ayda 3 ton su kullananlar, 3 ayda bir 20 tl su tüketenler, 26 tl elektrik faturası ödeyenler...
Napıyosunuz kuzum siz böyle? Biz 5 kişilik bir aileyiz, 3 tonu 4 5 günde bitiriyoruz. Ben yalnız yaşarken bile elektriğim 35 40 tl geliyordu en az. Hiç mi temizlik yapmıyorsunuz, yaz aylarında sık sık duş almıyorsunuz, tuvalette suyu kullanmıyorsunuz? Vallahi şaştım kaldım
Sadece gıda ve temizlik için yetmesi lazım faturalar dahilse yetmemesi normalHanımlar ayda sadece gıda olarak normal standartlarda ne kadar gider 2kucuk cocukta var mesela her ay eşim gıda temizlik icin800tl veriyor ama daha ay sonu gelmeden bitiyor ne yapmam lazım yetirmek icin
Hepsi dagitilir az cok az saklanir geriside kavurulur gelene gidene verlir ama nedense bizim insanlar sözüm size degil dagitmak yerne buzluklarino dolduruyorlar sevap isleyim derken ...
Niye ya bizim burada herkes verecek yer arıyor. Hatta ramazan için koli yardımı yapacaklardı da insan bulamadılar güvenecek ben de öğrencilerime yönlendirdim.şimdi kurban kesenlerin çogu kimseye vermiyor bile veren bi avuç kıyma veriyor o kadar
bilmiyorum ki bize bi kendi annemler veriyor 2 yıldırNiye ya bizim burada herkes verecek yer arıyor. Hatta ramazan için koli yardımı yapacaklardı da insan bulamadılar güvenecek ben de öğrencilerime yönlendirdim.
İnsanlık pek bulunmuyor ama doğrubilmiyorum ki bize bi kendi annemler veriyor 2 yıldır
eleştirmiyorum ki verir vermez kendi tercihi eskiden kurban kesilince herkes çagırılır kurban eti pişirilir yenilirdi nce akrabaya verilirdi herkes kendi akrabasına yardım edince o kasabada et yemeyen aile kalmazdı şimdilerde misal veriyorum 2 kurban kesiliyor birini kendi tüketiyor diğeri yurtdışına veya kuran kursalarına vs veriyor ki kendi etrafında çok zor durumda olanlar varken mesele jkurbanda degil misal yakın bi akrabamız bundan 6 yıl önce koltuk takımı degiştirecekti elindeki koltuk takımını da etmayı düşünüyormuş kendi babam da haymeananın koltugu yok ona verseniz deyince 9 yıllık eskmiş koltugu babama 650 tl ye satmışlarki bu kişi dayım oluyor ve 2 yılda bi koltuk yenilerlerKurban kesenleri vermiyor diye elestiremezsiniz.2 kurbani vardir mesela birini yurtdışına gönderir digerinin hepsini kendi kullanir bilemeyiz. Bir de normal sartlarda evine et alamiyosa kestigi kurban etini çoluk cocuguna yedirmesi daha sevaptir diye okumustum
Kesinlikle haklisiniz. once yakin akrabalara yardim etmek gerekiyor.ben genelleme yapmayalim diye yazmistim yanlis anlasildiysam affola.eleştirmiyorum ki verir vermez kendi tercihi eskiden kurban kesilince herkes çagırılır kurban eti pişirilir yenilirdi nce akrabaya verilirdi herkes kendi akrabasına yardım edince o kasabada et yemeyen aile kalmazdı şimdilerde misal veriyorum 2 kurban kesiliyor birini kendi tüketiyor diğeri yurtdışına veya kuran kursalarına vs veriyor ki kendi etrafında çok zor durumda olanlar varken mesele jkurbanda degil misal yakın bi akrabamız bundan 6 yıl önce koltuk takımı degiştirecekti elindeki koltuk takımını da etmayı düşünüyormuş kendi babam da haymeananın koltugu yok ona verseniz deyince 9 yıllık eskmiş koltugu babama 650 tl ye satmışlarki bu kişi dayım oluyor ve 2 yılda bi koltuk yenilerler
ben en son ne zaman balık yediğimi hatırlamıyorum etide kurban bayramında babamlar akrabalar verince grüyorum bundan şikayetci degilim ama etrafımdakilerin küçümser bakışlarla siz de geçinemiyorsunuz ya hayret sözlerine ifrit oluyorum kimseden yardım almıyoruz 2 ilk 2 3 yıl babam az çok yardım etti 2. el eşyayla da olsa evimizi düzdü evden çıktığımızda eşim aylık 680 tl alıyordu ilk 1 1.5 yıl öldünümüz mü kaldınız mı diye arayan olmadı benim babam dışında çok zor zamanlar geçirdik babam 3 çocuk okutuyor ve ben artık ondan yardım kabul etmiyorum çünkü kp der babam dan gelenlere göz dikmeye başlayıp bide üstüne eşyaları ben aldım ben yardım ediyorum diye yalanlar atınca dur dedim babama artık bana tek kuruş verme dedim babam şöför ev taksiti ve 3 çocuk evlendirdi onların düğün borçlarını ödüyor eşim şuanda 1600 tl alıyor 6 yıllık evliyiz kp der fırsat buldukca paramızı yer verecem der söz verir parayı alınca o işorda biter eşim de çaresiz kalıyor adam yoktan anlamıyorBu devir de ev geçindirmek başlı başına bir marifet.. Bizde iki kişiyiz. Biz pek etçil değiliz, yersek de arada bir köfte. Genel de balık yemeyi seviyoruz.. Ona rağmen bizim de aylık mutfak masrafımız 800 lirayı buluyor.. Hatta bu ay 8oo lirayı da geçti, ama ne yapalım. Boğazdan da kısılmıyor ki.. Ki bizim öyle çok lüksümüz de yok. Yinede gidiyor para.. Konuyu sonuna kadar okuyamadım da, bazı bayan arkadaşlarımız aylık 300 lirayla geçinebildiklerini söylemiş. Ben onları ayakta alkışlıyorum. Bravo yani..
yok açıklamak istedim seninle ilgisi yokKesinlikle haklisiniz. once yakin akrabalara yardim etmek gerekiyor.ben genelleme yapmayalim diye yazmistim yanlis anlasildiysam affola.
Şudur ki; kurban etinin 3/1 dağıtılır, 3/1 saklanır, 3/1 aile ve çevreye yedirilir. Siz hangi diyanetten bildiriyorsunuz?
malesef son 3 4 yıldır eşim para vermeyi azalttı önceden para bendeydi kebndi hesabımı çıkarıyor hem taksit hem kira hem market ucu ucuna da olsa sıkıntısız geçiniyorduk kv de kp der sagolsun eşimin aklını bulandırdılar tabi parayı yiyecekler ya ben yok falan deyip vermiyordum şimdi zor geçiniyoruz eşim e acıyorum ama kızıyorum da babasına kardeşlerine verecegine yada sigaraya evimize harcasa ama 4 yıldır hep inat halinde benimle her konudaev ekonomisi içinde bende israf olduğu zaman evin bereketinin gittiğine inanıyorum. özellikle ekmek bozulduğunda yeşillikler çürüdüğünde yada baklagiller böceklendiğinde çok üzülüyorum. biz işe şöyle bir çözüm getirdik. deterjan ve bakliyat gibi şeyleri aylık olarak liste yapıp toplu alıyoruz . bunun içinde marketleri indirimlerini takip ediyoruz. mümkün mertebe pazar alışverişi yapmaya çalışıyoruz ama bazen halk günlerinde marketlerde uygun oluyor ordan daha az alabiliyoruz. yazdan kış için meyve kompostosu i ev makarnası , domates sosu, turşu gibi şeyleri yapıp yada anneme yaptırıp kışın onları kullanmayı tercih ediyorum.
tabi çocuk küçükse masraf biraz fazla oluyor özellikle bez olayı ciddi gider. çok şükür biz ondan kurtulduk.
hafta içi marketten sadece su ekmek ve çok acil birşey lazımsa onu almaya çalışıyoruz. kahvaltılıkları ise sadece haftasonu ve 2 günlük alıyoruz haftaiçi kahvaltı yapmadığımız için.
et olayı genelde balık ve tavuk olmak üzere tamamen o ayki tercihimize göre alıyoruz.
dışarda yemek yemeği çok sağlıklı bulmadığımız için çok özel günler olmadıkça genelde evde yeriz.
sadece çocuk için hiçbirşeyden kaçınmıyoruz. yeterki o herşeyin sağlıklısını yesin.
bim , a101 ve şok bencede çok uygun ve pahalı markalardan pek farkı yok.
bizde esas sorun bir misafir geleceği zaman eşimin gereksiz masraflara girmesi. örneğin 2 kişi gelecek bir misafir için evde ikramlık yaptığım halde bir sürü cips biskivi ve kuru yemiş alıp hepsini bir kere de çıkarması. hani insanlar 2 tane alıyor sonra hepsi kalıyor. kalanı poşetlerde duruyor sonra yumuşayıp yenmez hale geliyor. bide buna bir dur diyebilsem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?