• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev gecindirmesini bilmiyorum

Ben aylık pazar için 200 TL harciyorum her hafta 50 TL olarak yeşillik meyve sebze herşeyi alıyorum hiç eksizsiz bol çeşitli market için de bimi tercih ediyorum aylık oda 200 TL falan oluyor yoğurt süt çay yağ şeker kurubaklagil vs. Çok et türü yyemediğimiz içinde ortalama 500 TL giderimiz var :))

Aynen bizde çok et türü yemedigimiz için 3 kişilik aile 600 tl aylık sebze meyve içinde
Yinede bana çok geliyor parça et hiç almayız
Tavuk ayda bir kıyma azcık yemegin içine bu durumda bile 600 çok geliyor bana

ben en son ne zaman balık yediğimi hatırlamıyorum etide kurban bayramında babamlar akrabalar verince grüyorum bundan şikayetci degilim ama etrafımdakilerin küçümser bakışlarla siz de geçinemiyorsunuz ya hayret sözlerine ifrit oluyorum kimseden yardım almıyoruz 2 ilk 2 3 yıl babam az çok yardım etti 2. el eşyayla da olsa evimizi düzdü evden çıktığımızda eşim aylık 680 tl alıyordu ilk 1 1.5 yıl öldünümüz mü kaldınız mı diye arayan olmadı benim babam dışında çok zor zamanlar geçirdik babam 3 çocuk okutuyor ve ben artık ondan yardım kabul etmiyorum çünkü kp der babam dan gelenlere göz dikmeye başlayıp bide üstüne eşyaları ben aldım ben yardım ediyorum diye yalanlar atınca dur dedim babama artık bana tek kuruş verme dedim babam şöför ev taksiti ve 3 çocuk evlendirdi onların düğün borçlarını ödüyor eşim şuanda 1600 tl alıyor 6 yıllık evliyiz kp der fırsat buldukca paramızı yer verecem der söz verir parayı alınca o işorda biter eşim de çaresiz kalıyor adam yoktan anlamıyor

Çocuk varmi

Gıda(meyve sebze aburcubur kahvaltılık), deterjan 500tl gidiyo

Kurubakliyat ve et,tavuk annem sagolsun alıyo kendine alirken banada.

biz 4 kişilik bir aileyiz masrafımız 1000 buluyordur sanırım hiç hesaplamadım ama bu ay fişleri biriktirmeye karar verdim
her yemeğin içine et girer mutlaka hergün etli bişeyler yenir.
ee küçüğün bezi,ıslak mendili vs.. epey harcanıyor.
bimden tuvalet kağıdı, havlu kağıt, günlük kullanım için ıslak mendil, büzgülü çöp poşeti, sünger ve bez, bulaşık teli, yumuşatıcı, kulak çöpü, çamaşır suyu, temizlik malzemeleri cam sil yer sil felan, garnier ürünleri, köz patlıcan, garnitür, makarna, salça, tuz, şeker, un, kutu süt, soda, süzme peynir, pirinç, bazen (köyden gelmemişse) bakliyat, fındık yağı, çerezleri güzel badem fındığı ucuz baya, aktüelleri pek takip edemiyorum ama genel alışverişim bunlar..
ben çok dikkat edip hesap yapmıyorum ama konuyu açan arkadaşıma tavsiyem,
aylık market alışverişini yapman, tahmini 1 ayda ne kullanacaksan ne bitecekse..
yemek planı yap haftalık
o haftanın pazar alışverişini ona göre yap. listenin dışına taşma
ıvır zıvır sağlığa zararlı yiyecekleri çıkar hayatından. emin ol epey paran sana kalacaktır.
dışarda yemek zarar ziyan paranın çoğunu da bereketini de götürüyor. yemiyor muyuz yiyoruz ama en iyisi yiyip dışarı çıkmak
deterjanı alo gibi uygun fiyatlılardan alıp yumuşatıcıyı suyla seyreltip kullan
suyu, elektriği idareli kullan
iş kadına düşüyor arkadaşım hayat zor...

günaydın..bende bu işi beceremeyenlerdenim..et,deterjan,yağ vs gibi yüksek meblağlı herşey hariç 800 harcıyorum bende.fatura yok,yol parası yok,günlük ihtiyaç sadece...:KK14:ama sigara içiyorum 7 lirası her gün oraya gidiyo zaten.ihtiyaç olmasa dahi sigara için gidiyorum markete en az 10 verip çıkıyorum:KK17:. şimdi sizleri okuyunca, bende tüm marketleri dolaşma,pazara gitme,harcamaları yazma,menü belirleyip ona göre alışveriş yapma gibi kararlar aldım:KK48:bakalım,hayırlısı...:KK45:

Selam yine ben ( : bi ban molasından sonra
Nerde kalmıştık
Evet geçim zor günümüzdü
Cuma günü izin günümdü ( süt izni ) , annem ve ablamda geldi bana kışlık hazırladık
Hem sebze şu an daha uygun hem çalışanlar için daha büyük kolaylık buzluktan al pişir..

bı hanım var :KK70: hangı konuya gırse kavga cıkarıyor
cocukluguna ınmek gerek
konu sahıbıne gelırsek;
aylık zorunlu gelır ve gıderlerınızı ortalama tutarlarıyla yazın
elde kalan parayla en acıl ıhtıyaclarınızı gorerek kendınızce sıralama yaparak yetısebılırsınız
:)

Selam yine ben ( : bi ban molasından sonra
Nerde kalmıştık
Evet geçim zor günümüzdü
Cuma günü izin günümdü ( süt izni ) , annem ve ablamda geldi bana kışlık hazırladık
Hem sebze şu an daha uygun hem çalışanlar için daha büyük kolaylık buzluktan al pişir..
gecmıs olsun
hanı kurallar vardır ya hıc sucun olmasada ceza alman gereken...
soyle ornek verım hanı trafıkte bıle sırf arac kullanıyorsun dıye haklıda olsan cezaı bı ıslemde yuzde 5-10 sanada ceza verırler karsıya hıc yuzde yuz ceza vermezler
bazı kurallar ıste ... neyse sonucta burdasın ;)

bende kışlık hazırlıgına basladıımm
kesınlıkle kolaylık oluyor ama okadar yordu kı benı pestilim çıktı :)

gecmıs olsun
hanı kurallar vardır ya hıc sucun olmasada ceza alman gereken...
soyle ornek verım hanı trafıkte bıle sırf arac kullanıyorsun dıye haklıda olsan cezaı bı ıslemde yuzde 5-10 sanada ceza verırler karsıya hıc yuzde yuz ceza vermezler
bazı kurallar ıste ... neyse sonucta burdasın :KK66:

bende kışlık hazırlıgına basladıımm
kesınlıkle kolaylık oluyor ama okadar yordu kı benı pestilim çıktı :)
Aman ben alıştım
Eskiden hani nerede ne demişim haksızlık vs derdim
Sonra saldım gitti, ben üslubumu biliyorum sırf ceza yemeyeyim diye de sus pus duramam eğriye eğri derim

Domates sos çok severim ben hem her yemeğe katılıyo
Hemde baktın evde bişey yok ve işten gelmişsin zamanda yok kır yumurtayı menemen olsun ( :

Kızlar kalem kalem yazıyormusunuz? Kadınlar kulübünde mutfak alışverişine şu kadar veriyorum gibi yazılar okuyunca şaşırıyorum,benim hiç aklımda kalmıyor,hesap yapamıyorum markete ne kadar verdiğimi. Ama her hafta pazara giderim 60 tl tutuyor genelde.Ayda ortalama 250 diyebiliriz. Diğerlerine bir şey diyemiyorum,siz toplu mu alıyorsunuz?

2 aydır deftere not alıyorum harcamalarımızı
Fiş ve faturaları da aylık biriktirip zarfa koyuyorum
nerelere gitmişiz ne zaman gitmişiz hepsini de not etmiş oluyorum böylelikle

Biz iki kisiyiz ilcedeyim cok pahali değil sebze meyve iki haftada bir pazara cikiyorum. Meyve delisiyiz resmen. Kisin iki kisilik evime 10 kg portakal aldığımı bilirim. Haftasonu gelmeden biterdi. Market ihtiyaclarimin çoğunu bimden yapiyorum. Kayinvalidem bahçesinde bulunan meyvelerden de yollar. Bizim aylik kesinlikle market pazar 250 yada fazla fazla harcadim diyelim 300 gecmez. Bugün elektirigim 26 tl geldi mesela. Suyum kartli üç ayda 20 tl su parasi veriyoruz. Öyle pinti yada cimri değilim sadece gereksiz olana dikkat ederim okadar. Sadece oturdugum odanin ışığını açarım geri kalan yerleri kapatirim. Dikkat edildiği zaman gerçekten çok fark ediyor. Ama büyük şehirde yaşamak gerçekten çok zor. Herşey ateş pahasi oyüzden bizim durum sizlerinkiyle kiyaslanamaz.

Su faturasından nasıl tasarruf ediyorsunuz yazar mısınız?

İki kişiyiz
Hafta sonları pazara çıkıyorum, ortalama 70-80 lira civarı tutuyor bu aralar ama kışlık hazırlıklarda var bunun içinde
Ayda bir kasap alış-verişim var toplu alırım 100-120 lira civarı tutuyor
Büyük marketlerin indirimlerini takip ediyorum kahvaltılık,bakliyat,çay,şeker, kağıt malzemeler vs... için, uygun oluyor
Deterjanları bu ara hepsiburada dan alıyorum, bir hayli hesaplı ama takip etmek lazım
İki kişi ayda ortalama 650-700 civarı tutuyor, 800 TL iki çocukla biraz zor olur gibi geldi bana şimdi yazınca, bilemedim...

Bu arada arkadaşlar herkes Bim, A101 demiş buralardan kullanıp memnun kaldığınız markalar var mı? Ben bir iki kez dolaştım ama pek güvenemedim

Ben bimden havlu kağıt
ıslak mendil ( diğerlerinin kokusu çok kötü en iyi bu bence)
Muratbeyin sürmeli peyniri ve burgu peynirini alıyorum
Ramazan şerbetini de beğeniyorum
Bir de ülker çikolatalı gofret indirim yaptık adı altında diğer marketlerde 75 kr bimde 70 kr ;)

valla bence hala iş görüyolar ya ne bileyim :KK70:
zaten kimyasal hepsi
ben çok fazla kimyasala maruz kalmak istemiyorum
çevreci olduğunu iddia eden frosch marka ürünlere geçiyorum evdeki cifler falan bittikçe.

plastikleri de atıyorum makineye tencereleri de atıyorum. :KK70:
tencereleri ben elimde yıkarken 20 lt su harcıyorum bi tencereye
sadece seramik ve teflon tenceremi atmıyorum diğer çelikleri hop makineye.
makine bi yıkamada 20 lt harcıyo.

Kimyasala maruz kalmak istemiyorsanız
Tüm kimyasal malzemelerden vazgeçin
Sirke ve karbonat hepsi için birebir ;)

Ayda 4 kalıp peynir: 60 TL
Yarım kilo yeşil-yarım kilo siyah zeytin: 12 TL
750 gr kaşar: 13 TL
Kaymak ve salam: 10 TL
1.5 kiloluk 2 yoğurt: 9 TL
3 kutu süt:8-9 TL
Ayda 3 koli 15'erli yumurta: 27 TL
Ayda 1 lt ayçiçek yağı: 8 TL
Haftada 50 TL pazar parasından ayda 200 TL
Kuruyemiş: 20 TL
Çay:13 TL
1 kilo kıyma: 25-30 arası
Tavuk: 15 TL
Günde 1 ekmekten: 30 TL
Ayda 4 damacana su: 32 TL
Aylık evcil masrafı:50 TL

TOPLAM: 535 civarı tuttu
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Salça, tereyağı, zeytinyağı, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, cif, camsil, ıslak mendil, yüzey temizleyici, wc blok, bakliyat, un, baharat, ped, şampuan, sabun, içecek, abur cubur, kuaför-kozmetik, diş macunu, aile planlama ürünleri dahil bile değil.

2,5 yaşında oğlum var biz haftada 700 grlık kaşar yiyoruz , bizim mideler geniş demek ki

hmmm bize de şöyle geliyo, evde ikimiz de yokuz akşam 5 e kadar.

su 8 tl
elektrik 45
cep tel 80 tl (eşimin 20 benim 60 tl) ben de 20 tl lik tarifeye geçeceğim
doğalgaz 3 aylık 12 tl geldi.

sizin çocuk var, bi de siz evdeyseniz fazla temizlik yapıyosunuz heralde :KK70: :KK70:

İnanamıyorum
Şehir farkı mı acaba?
Hangi şehirdesiniz

Evet Bim'de ama her zaman olmuyor, broşürlerde yazıyor ne zaman geleceği. Takip edip stoklamak lazım. Çok amaçlı mendili de çok güzel. Muslukları falan şöyle bir siliveriyorum parlıyor, acil zamanlarda çok işime yaradılar.

Çok amaçlı mendille
Mobilya tozu alan beze hiç denk gelmedim
Sadece belirli bir kaç ürün alıp çıktığımdan sanırım
Varsa fotoğrafını atar mısınız
Kaydedeyim yoksa aklıma gelmez

Back
X