• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev gecindirmesini bilmiyorum

Dünden beri okuyorum düşünüyorum da bizde en çok kahvaltılığa para gidiyor sanırım.
Kaldı ki her iki aileden de her yiyecekten çok destek görüyoruz.
Ama biz karı koca çok iştahlıyız sanırım.
Bir de haftaiçi de her sabah evimizde kahvaltı yapılır,erkenden uyanılır,öyle geçiştirilmeli de olmuyor,özene bezene hazırlayıp yiyoruz.
Hafta bitmeden peynir,domates,zeytin,tereyağ,yumurta bitiveriyor yav. Biz kendimiz alıyoruz bu defa.
Allahım olmayanlara da versin inşallah.
Amin inşallah.
Ama yemekten kısılmıyor ki. Kalitesiz gıda da zehir demek. Kahvaltılık demişsiniz mesela,o ucuz peynirler peynir bile değil,peynirin atık maddelerine suttozu,kıvam arttırıcı vs konulup yapıyorlar,illaki güvenilen markayı almak lazım,çok hile var gıdada. Ben bilmediğim markaları alamıyorum açıkçası güvenip.
Süt ürünleri,tavuk,sucuk ,salam,sosis çok hile kaldırıyor. Etle bile yapılıyor maalesef artık. Bu sebeple az alıp bildiğim markayı almaya gayret ediyorum.

Ayda 3 ton su kullananlar, 3 ayda bir 20 tl su tüketenler, 26 tl elektrik faturası ödeyenler... :KK57::KK57::KK57:
Napıyosunuz kuzum siz böyle? Biz 5 kişilik bir aileyiz, 3 tonu 4 5 günde bitiriyoruz. Ben yalnız yaşarken bile elektriğim 35 40 tl geliyordu en az. Hiç mi temizlik yapmıyorsunuz, yaz aylarında sık sık duş almıyorsunuz, tuvalette suyu kullanmıyorsunuz? Vallahi şaştım kaldım :KK57::KK57:

bizim abur cuburumuzda çok olmaz

oğlum var kontrol altında tutmaya çalışıyorum çubuk kraker hastası

kışın çerez çok tüketiriz yazında meyva dondurma

d.gaz faturası bizimde maşallah kışıngeceleri sert olur burada

eşimin fuzuli harcamaları yoktur sigarası dışında

h.sonları dışarı çıkarsak belki yemek belki bi çay kahve içeriz

ikimizde çalışıyoruz en büyük artımız ev aldık onun kredisini ödüyoruz

yoksa birikecek para yok malesef şu şartlarda :KK43:

Biz büyüklerimizi çok gezdiriyoruz,söylemesi ayıp.
Yoksa bizim karı koca tam ev kuşuyuz aslında.

Biz büyüklerimizi çok gezdiriyoruz,söylemesi ayıp.
Yoksa bizim karı koca tam ev kuşuyuz aslında.

benim ailem burada değil eşimin aileside öyle gzedirmelere alışkın değil

işte kadınlar günü anneler günü benim çabamla bişeyler yapıyoruz

burası küçük şehir ulaşımda kolay ayrıca

ben senede bir aileme tailde gidiyorum yanına

ozaman masrafımız çok oluyor alışveriş yol gezme derken eksra tatil yapamıyoruz malesef

Benim evimde peynirler ekmek ziyan oluyordu paraya kıydım tupper aldım şimdi eskisinden daha az ziyan oluyor sebzeliği falan da varmış ben sebzeyi meyveyi az az alırım ama yeşillikler mecbur bağ olarak alınıyor marul yine öyle ne yöntemler denedim kağıt havluya sardım gazeteye sardım yok yani yine de çöpe attığım oldu şimdi sebzeligini alacağım ama çok pahalı ya elim gitmiyor :) ya en güzel tasarruf israf etmemek bence çöpe birsey atmamak misafir gelecek diye tonla ikram hazırlamamak illa 6 7 çeşit hazırlanacak diye bir şart yok evde ne varsa o bizim en çok ona gidiyordu öyle hazirlanirdim ki cogu kalırdı biraz dondurucuya koyardım ama çoğu atılırdı şimdi abartmiyorum ya bir tatlı bir tuzlu yeter diyorum.

Tupperlardan ben de cok memnunum ama sebzeliginden degil. Hemen bozuluyor. Ha posetle koymussun ha sebzelikle. Hicbir fark yok. :(

2 ya da 3 ayda bir genel alisveris yapariz. 300 tl tutar yaklasik. Butun marketleri gezeriz (bim , a101 , migros vs...). Bimden ve a101den pecete ,camasir suyu filan alirim. En buyuk boylardan. Migros gibi hipermarketlerden indirimde olan yine buyuk boy seyleri alirim. Deterjan, sivi sabun , sampuan,dus jeli vs. Bir kez aldigim urun 6 ay filan gider.

Haftalik ise taze sebze, meyve, yogurt , ekmek , peynir vs alinir. Yaklasik 50 tl. Ama peyniri 2 hafta yeriz mesela. Yumurta 2 haftada bir alinir gibi. Toplam 200 tl.

Her hafta sonu disarda yeriz. O da 50 tlden 200 tl eder.

2 kişiyiz bu arada. Her sabah kahvalti yapilir. Yemek 2 gunde 1 yapilir.

1-indirmleri takip edin
2-aç karnına alışverişe gitmeyin
3-ihtiyaçlarınızı liste yapın (gereksiz harcamalardan kaçınmak için)

beden size tavsiye:KK66:

800 lira az bi rakam değil bence
biz ayda 300 tl ye zor bela alışveriş yapıyoruz herşeyden mahrum kalıyoruz ama oglumuzu magdur etmiyoruz ben bi kaç konuyu gördükten sonra yasamıyormuşum anladım

biz ayda 300 tl ye zor bela alışveriş yapıyoruz herşeyden mahrum kalıyoruz ama oglumuzu magdur etmiyoruz ben bi kaç konuyu gördükten sonra yasamıyormuşum anladım

Allah yardımcınız olsun

yaşadığınız şehir şartları buna çok etken

300 tl ye neler sığdırabilirki insano_Oo_Oo_Oo_O

tek maaşlımısınız inşallah eviniz kira değildir

Allah yardımcınız olsun

yaşadığınız şehir şartları buna çok etken

300 tl ye neler sığdırabilirki insano_Oo_Oo_Oo_O

tek maaşlımısınız inşallah eviniz kira değildir
evet ev kira ve tek maaş

ASlında önemli bir konuya girmek istiyorum. Ben bimden bir tek WC kağıdı ve havlu peçete alıyorum.
Mesela Mr Green dediniz temizlik ürünleri maliyeti ucuzlatmak için hangi kimyasal yerine hangisini koyuyorlar acaba?
Gıda desen aynı şekilde. Özellikle bilmediğim markaları almıyorum ben. Gıdada çok büyük oyunlar var. Bir çoğu deşifre edildi zaten hileleri. Merdiven altı üretimler kansere davetiye çıkarıyor.

Cnm Bim in ürünleri denetimden geçiriliyor ve standartlara uygun olmayan ürün bırakılıyor imalat firmalarının bir çoğu bilinmis zaten Bim onlara yaptırıyor

Bir tanıdığım onlara mal veren firmada çalışıyor firma çok bilinmis ama kendi marka adıy dışında bimede üretiyor
en ufak bir sikintida mali almiyorlarmis

Dünden beri okuyorum düşünüyorum da bizde en çok kahvaltılığa para gidiyor sanırım.
Kaldı ki her iki aileden de her yiyecekten çok destek görüyoruz.
Ama biz karı koca çok iştahlıyız sanırım.
Bir de haftaiçi de her sabah evimizde kahvaltı yapılır,erkenden uyanılır,öyle geçiştirilmeli de olmuyor,özene bezene hazırlayıp yiyoruz.
Hafta bitmeden peynir,domates,zeytin,tereyağ,yumurta bitiveriyor yav. Biz kendimiz alıyoruz bu defa.
Allahım olmayanlara da versin inşallah.

ne kadar güzel sabahları erken uyansam bile üşengeçlikten kahvaltı yapamadan işe geliyorum. nasıl bu alışkanlığı edindiniz kolay bir yolu yok mu

Bimin sütlü tatlıları madonun yan üretimi yaşar gıda tarafından yapıldığını biliyorum
Bu arada bimden alışveriş yapmayanlari duyunca şaşırdım baya:)
bim i bulsam koşarak gidecem ama en yakın ı 45 dk uzaklıkta çocukla çok zor gidemiyorum ki

Bimin sütlü tatlıları madonun yan üretimi yaşar gıda tarafından yapıldığını biliyorum
Bu arada bimden alışveriş yapmayanlari duyunca şaşırdım baya:)
Çayını denedin mi hiç çayı güzel bence sarı pakette olan berk.

ne kadar güzel sabahları erken uyansam bile üşengeçlikten kahvaltı yapamadan işe geliyorum. nasıl bu alışkanlığı edindiniz kolay bir yolu yok mu
Kocam sağolsun.
O uyanıyor,hazırlıyor,yediriyor.
Ben eskiden öğleden önce ağzıma sigara ve kahveden başka lokma koyamazdım.
Alalhım razı olsun ki onun sayesinde sağlığımızı korumaya çalışıyoruz.

Back