• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev gecindirmesini bilmiyorum

Ben şok marketten yapıyorum alışverişi tvalet kağıdı, kağıt havlu, peçete,bakliyat vs. bim birsz uzağımda kalıyor ama netten aktüel ürünlerine balıyorum ihtiyacım olan birşey varsa gidip alıyorum mesela bu hafta neutrogina yüz yıkama jelleri 9.90lira normalde gratiste, watsonsta 14,90 indirimle 12,90' a düşüyor ama bimde 9.90 çok uygun stok yaptım böyle çok ürün almışımdır takip ederek.her hafta pazara giderim 50 lira bazen daha az tutuyorçünkü ihtiyaç olanı alıyorum haftalık yemek programı yaparak. Çamaşır deterjanı bir de bulaşık makinesi tabletlerinde, yumuşatıcıda indirimleri gözlerim genelde şok markette uygun oluyor. Bu sene şanslıyım salça, turşu, acı sos, kurutulmuş biber, patlıcan,nane,reyhan,erişte,bulgur,un, peynir köyümden geldi ben de dondurucuya attım birşeyler pazardan alıp bezelyr, barbunya,fasulye, bamya vs. Kışı geçiririz insşşsh böyle böyle Allah hepimizin evine bereket versin. Kızlar birşeye dikkat ettim ne zaman minicik bir parça da olsa ekmek kalsa ben onu çöpe atsam evde bet bereket kalmıyor ekmeğe dikkat ediyorum

Hanımlar ayda sadece gıda olarak normal standartlarda ne kadar gider 2kucuk cocukta var mesela her ay eşim gıda temizlik icin800tl veriyor ama daha ay sonu gelmeden bitiyor ne yapmam lazım yetirmek icin
Ev gecindiriyorsun bence gayet iyi bir rakam biz tek cocukla yettiremeyiz o parayla ve fazla luksumuzde yok ama ucuz alicam diyede sagliksiz urunlere sakin yonelme ucuz yerler var ama yinede bilindik markalari ve bilindik yerlerden alisveris yapmani tavsiye ederim

Yaşadığıniz şehir önemli pahali mi ucuz mu pazar alışverişini marketten mi yapıyorsun yoksa pazardan mi eğer marketten alıyorsanız fiyatlar pahali olur.

Deterjan bakliyat gibi gıdaları büyük boy al deterjanı 9 kg falan al mesela uzun bir süre gider pirinç bulgur un vs bunları büyük paket al 5 kg falan hem daha uygun olur hem uzun gider.

Tuvalet kağıdı havlu kağıdı bunların büyük boyunu al.
32 li hatta 64 lu tuvalet kağıdı oluyor hem uzun süre gider hem de uzun süre almaz sin.
Evet yaşadığınız sehir çok önemli
Bizim sadece mutfağın 1000 tuttuğu bile oldu

Kızlar kalem kalem yazıyormusunuz? Kadınlar kulübünde mutfak alışverişine şu kadar veriyorum gibi yazılar okuyunca şaşırıyorum,benim hiç aklımda kalmıyor,hesap yapamıyorum markete ne kadar verdiğimi. Ama her hafta pazara giderim 60 tl tutuyor genelde.Ayda ortalama 250 diyebiliriz. Diğerlerine bir şey diyemiyorum,siz toplu mu alıyorsunuz?
Ben dediginiz gibi kalem kalem yazarım

Bende bir çok şeyini kullanıyorum canım tuvalet kağıdım kağıt havlu falan hep Bim sonuçta diğeri de işimi görüyor Bimdeki de :KK70:Et dediğin gibi önemli o da bizim Bimden değil zaten çok sık et falan tüketmeyiz senin listeni gördüm önceli sayfa da helal vallahi 3 kalıp peynir yiyebiliyorsanız biz Pazardan pazara 1 kalıbı bitiremedik poğaça falan yaptım geri kalanı bozuldu sıcak havadan maalesef :110:kıyma kullanırım bir de genelde o da ayda 1 kilo bile gitmez ondan sanırım daha uyguna kaçıyor alışveriş bizde ben az hamur işi tatlıcıyım pilav makarna tatlı işindeyim :KK53:Salamı çakma geliyor Bimin bir gerçek ama Irmaklardan eşim geçen 3 katı para verip fıstıklı almış aradaki farkı gördüm fiyatı 3 katıydı tabi :rolleyes:Biz çok uygun hareket etmeliyiz o yüzden sıkıyoruz kredimiz var o yüzden ben alışveriş yapmaya çalışıyorum genelde bir de temizlik ürünlerinde çalıştığım firmadan alıyorum onun kolaylığı var ucuza geliyor bana makine ürünleri yok bir tek:KK16:
Bimin sıvı yağ, makarna,bakliyat, çamaşır tozu gibi ürünlerini kullanıyor musunuz acaba? Alacağım ama cesaret edemiyorum bir türlü

Alışverişini Parçala öyle yap.
1 hafta et ve bakliyat al
Sonraki hafta sadece sebze meyve
Sonraki hafta deterjan sebze meyve
4. Hafta genel ihtiyaç sebze anır cubur
Sebzeni meyveni herhafta alabilirsin o çok para tutmuyo dolabın nekadar saklıyo onuda bilmiyorum.

İhtiyaçlarını Belirle buna göre parayı haftaları böl.

800 mü 200 200 bölme

Bu parayı 700 olarak varsay 100 lirasını önce kenara kaldır ve hiç dokunma.

Ilk hafta et bakliyattı mesela bunun için 200 ayır 2kg kıyms 3kg tavuk 1kg balık ne seviyo tüketiyosanız

2.hafta sebze meyve bunun içinde 80 lira ayır

3. Hafta deterjan srbzr bunada 150 ayır

4. Hafta genel eksik çay şeker yağ un vs bunada 150 ayır

Böyle yaparsın 580 lira harcadığın para oluyo .

Sen yapıyo musun dersen bende dolapta hiçbişey bırakmayan koca olduğu için uygulayamıyorum ne bulsa yiyo:)

Ama 3-4 arkadaşım uyguluyo 650yi geçen olmadı

Bimin sıvı yağ, makarna,bakliyat, çamaşır tozu gibi ürünlerini kullanıyor musunuz acaba? Alacağım ama cesaret edemiyorum bir türlü

Yağını sevmiyorum ne sıvısını ne margarinini sıvısı kokuyo margarin ise okadar sert ki bildiğin Bıçak kırmalık.
Nohut kuru fasulye pirinç mercimek sadece bimden alıyorum çok güzel.

Bulaşık deterjanı elimi yara yaptı çöp oldu, yumuşatıcısı beyaz olan çok güzel.

Evet memnunuz biz.annem alıyor. Yağ. Çay. Memnun. Tabi herkes memnun olacak diye birşey yok.Deterjanlarinida alıyor artık. Toz.vernel vs vernelde de mor olanı alıyor genelde.mor ve beyazı güzel.

Ben belirli butceyi haftalara boluyorum. Ona gore harciyorum. Temizlik malzemesu haric mutfak aylik400 tl tutuyor 2 kisiyiz

Valla hayatta çok pahalı aslında..ayda 1 ailecek dışarıda yemek yiyebiliyoruz..4 kişilik bir aileyiz. .Çocukların okul ihtiyaçları var şimdi. .Bu ay bizde durum kötü. .

Dünden beri okuyorum düşünüyorum da bizde en çok kahvaltılığa para gidiyor sanırım.
Kaldı ki her iki aileden de her yiyecekten çok destek görüyoruz.
Ama biz karı koca çok iştahlıyız sanırım.
Bir de haftaiçi de her sabah evimizde kahvaltı yapılır,erkenden uyanılır,öyle geçiştirilmeli de olmuyor,özene bezene hazırlayıp yiyoruz.
Hafta bitmeden peynir,domates,zeytin,tereyağ,yumurta bitiveriyor yav. Biz kendimiz alıyoruz bu defa.
Allahım olmayanlara da versin inşallah.

Bende fazla harcıyorum ama nereden ,nasıl azaltabilirim ki,aldığim kalemler belli aslında,olmadan olmayacak şeyler
Çocuğum var,meyve,sebze,et,balık,tavuk ,kuruyemiş muhakkak alıyorum mevsimine göre. Haftada 1 balık,1 tavuk,1 et muhakkak pişiriyorum,kalan günlerde sebze yada kızım ne isterse onu pişiriyorum. (Eşim etobur biraz,sebze yemeye 5 senede bu kadar alistırabildim)Kuruyemiş zaten etle yarışıyor fiyat olarak,çantamda,evde hep bulunduruyorum,kızim acıkınca ara öğün olsun diye,bisküvi,kraker vermek istemediğim için.
Kahvaltı yaparız,kahvaltılik alınır,salam,sosis her zaman almam sağlıksız olduğu ićin ama eşimin çocukluktan beri yediği peynir olmazsa kahvaltı yapamaz mesela,ayda 4 kutu (200gr'lık pakette satılıyor)ondan alıyorum,hicbirsey almasam.
Zeytinyağı kullanıyorum yemeklerde,riviera zeytinyağına para vermem ,sızma kullanırım,3 e 1 oranında ayçiçek yağı ile karıştıriyorum yemek yaparken yanmasın diye.
Tereyağı alıyorum muhakkak,kızıma hazırladığim kurabiyelere,makarna,pilavlarina ekliyorum.
Yoğurdumu kendim yapıyorum,haftada 5kg süt alıyorum,3kg yoğurt,2 kg içiliyor yada tatlı yaparım sütlaç vb. (Yetmiyor çoğu zaman,kızim ayran,eşim yoğurt canavarı)
Eşimin ve benim kişisel bakım ürünlerini kampanya yakalayınca fazla alirim,uzun süre ihtiyaç olmaz. En son yüz kremlerimi 2li paketten 2 kutu almıştım ,anneler gününde migrostan yüzde 50 indirim vardı. Cilt temizleme,krem vb birçok şey aldım o indirimden. Esimin losyonları,traş bıçagı vb şeyleri babalar gününde stokladım yine indirimli olarak.
Suyu damacana almıyorum, 10 litrelik 4 tane alıyorum marketten haftalık.
Pazara meyve sebze ićin gitmiyorum zira burdaki pazar marketten pahalı. Salcalık domatesi migrostan 75 kuruşa almıştım,aynı anda pazarda 1.25TL idi fiyatı.
800ü geciyor benimde maalesef. Bizim faturalarda kabarık. Sıcak su ve suyu ayrı ödüyorum en basidinden,makinem 9kg ama haftada 2 çalışır en az. Bulaşik makinesi 2 günde doluyor,2.gün tencereleride doldurup yıkarım genelde elde yıkamaktansa.

Sizin iki çocuğunuz varmış konu sahibi 800 yetmemesi normal geldi bana. Ben çocuktan önce mutfak masrafı yapmıyormuşum fazla onu anladım. Sadece kahvaltı muhakkak yapardık,akşam ne pratikse onu yapardım ikimizde çalistığımız için,ne yesek farketmezdi ama çocuk olunca dengeli,sağlıklı öğünler çıkarmaya çalısıyorum.Yaşadığınız şehirde farkeder muhakkak. İstanbulda hayat pahalı.
Yetmemesi için şunu soyleyebilirim. Temel ihtiyaçlari alın ilk etapta o paradan,olmazsa olmazlari yani (et,bakliyat ,deterjan vb) kalan miktarın 50-100 tlsini yokmuş varsayarak,kalan ne kadarsa onu haftaya bölerek harcamaya çalışın derim. En son sıkışırsanız ki muhtemel,ayırdiğınız tutarı takviye yaparsıniz.
Kolaylıklar dilerim

Ayda 800 lira dışarda keyif için harcadığım para. Burada yazılanları okuyunca kendime uyuz oldum. Bundan sonra daha dikkatli olucam

Dünden beri okuyorum düşünüyorum da bizde en çok kahvaltılığa para gidiyor sanırım.
Kaldı ki her iki aileden de her yiyecekten çok destek görüyoruz.
Ama biz karı koca çok iştahlıyız sanırım.
Bir de haftaiçi de her sabah evimizde kahvaltı yapılır,erkenden uyanılır,öyle geçiştirilmeli de olmuyor,özene bezene hazırlayıp yiyoruz.
Hafta bitmeden peynir,domates,zeytin,tereyağ,yumurta bitiveriyor yav. Biz kendimiz alıyoruz bu defa.
Allahım olmayanlara da versin inşallah.
zaten şarküteri kahvaltılık fiyatları almış başını gidiyor

Herkesin evine girebiliyormu çeşit çeşit kahvaltılıklar mümkün değil

Tabi kesinlikle yaşadığınız şehir çok etkili bu konuda

ben egedeyim ailem karadenizde mesela buralarda pazarlar organik zeytinle dolu

en güzel zeytini 5-8 lira arasında alabiliyorsun ama ailem mümkün değil diyor karadenizde,

Allahım asgari ücretle geçinene yardım etsin

Sıvıyağını kullandım makarna ve pirincini de alıyorum sürekli çamaşır tozu almadım Omo aldım oradan mı bilmiyorum henüz 3 aylık evliyim annem kullanmıştır ama büyük ihtimal sıvı deterjanını çok övüyordu Bimin:KK53:

zaten şarküteri kahvaltılık fiyatları almış başını gidiyor

Herkesin evine girebiliyormu çeşit çeşit kahvaltılıklar mümkün değil

Tabi kesinlikle yaşadığınız şehir çok etkili bu konuda

ben egedeyim ailem karadenizde mesela buralarda pazarlar organik zeytinle dolu

en güzel zeytini 5-8 lira arasında alabiliyorsun ama ailem mümkün değil diyor karadenizde,

Allahım asgari ücretle geçinene yardım etsin
Aynen İzmir'deyiz biz de.
Hem doğalını hem de diğer yerlere göre uygun fiyatlısını buluyoruz çok şükür.
Bizim en büyük avantajımız,çikolata ve dondurma dışında eve asla abur cubur girmez.
Yıllar var ki ben de kocam da cipsin,kolanın tadını unutmuşuz.
He bir de elektirik,su faturası çok geliyor.
Kışın da doğalgaz yüklü oluyor,çok üşürüm ben.
Digiturk de var.
Telefon hattımız yok ama internetimiz sınırsız.
Ooooo amma masraflıymışız.

Aynen İzmir'deyiz biz de.
Hem doğalını hem de diğer yerlere göre uygun fiyatlısını buluyoruz çok şükür.
Bizim en büyük avantajımız,çikolata ve dondurma dışında eve asla abur cubur girmez.
Yıllar var ki ben de kocam da cipsin,kolanın tadını unutmuşuz.
He bir de elektirik,su faturası çok geliyor.
Kışın da doğalgaz yüklü oluyor,çok üşürüm ben.
Digiturk de var.
Telefon hattımız yok ama internetimiz sınırsız.
Ooooo amma masraflıymışız.

bizim abur cuburumuzda çok olmaz

oğlum var kontrol altında tutmaya çalışıyorum çubuk kraker hastası

kışın çerez çok tüketiriz yazında meyva dondurma

d.gaz faturası bizimde maşallah kışıngeceleri sert olur burada

eşimin fuzuli harcamaları yoktur sigarası dışında

h.sonları dışarı çıkarsak belki yemek belki bi çay kahve içeriz

ikimizde çalışıyoruz en büyük artımız ev aldık onun kredisini ödüyoruz

yoksa birikecek para yok malesef şu şartlarda :(

Benim evimde peynirler ekmek ziyan oluyordu paraya kıydım tupper aldım şimdi eskisinden daha az ziyan oluyor sebzeliği falan da varmış ben sebzeyi meyveyi az az alırım ama yeşillikler mecbur bağ olarak alınıyor marul yine öyle ne yöntemler denedim kağıt havluya sardım gazeteye sardım yok yani yine de çöpe attığım oldu şimdi sebzeligini alacağım ama çok pahalı ya elim gitmiyor :) ya en güzel tasarruf israf etmemek bence çöpe birsey atmamak misafir gelecek diye tonla ikram hazırlamamak illa 6 7 çeşit hazırlanacak diye bir şart yok evde ne varsa o bizim en çok ona gidiyordu öyle hazirlanirdim ki cogu kalırdı biraz dondurucuya koyardım ama çoğu atılırdı şimdi abartmiyorum ya bir tatlı bir tuzlu yeter diyorum.

Bence de a101 şok falan çok uygun ordan alışveriş yaparsan baya farkedecektir.

Back