• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev gecindirmesini bilmiyorum

hanımlar bu konuda yenı kesfettiğim birsey yazmak ıstıyorum

bundan 3 sene kadar once oglum yenı dogmusken mutfak masrafımız 400-500 arasındaydı baya dıkkat edıyodum
sonra alısverısı agırlıklı olarak esım yapmaya basladı bızım market alısverısı 800-900 den asagı dusmedı bu olaya aslında mudahale etmedım vaktım yoktu cunku ama evde bazı devrımler gerçekleştirdim bunu sadece sağlıklı yaşamak adına yaptım

*yaklasık 3 yıldır falan :salam ,sosis,sucuk ve işlenmiş et ürünü almıyorum bır yıl oncesıne kadar hazır nagıt döner falan alıyodum aonunda ıcıne tavugun gagasını ıc organlarını vs attıarını ogrendıkten sonra kesınlıkle almıyorum mıdem bulandı

*3 yıldır asıtlı ıceceklerı kola,fanta,soguk çay ,gazoz,hazır meyve suyu yada hazır satılan ieçeçkleri soda hariç (son 7-8 aydır meyvelide almıyorum bı faydası yokmuş ) onuda sadece mısafır geldikçe alırdım ama son 4-5 aydır kendı yağtıgım yogurttan ayran yapıyorum ve ayran her yemegın yanına ıstınasız yakışıyo yakışmadıgı hiçbir yemek yok ,ek olarak kuru üzümden hoşaf yapıyorum ayran sevmeyen için onu ikram ediyorum ama ona pek talep yok ev yogurduyla yapılan ayran super oluyo

*geçtiğimiz haziran ayında 6 ay olmuş biz alecek ekmeği bıraktık:) su hayatta yaptıgımız en mantıklı kararlardan biriydi sadece misafir geldikçe alıyoruz fazlasını hayvanalara verıyoruz bunu tasarruf olsun dıye diil sağlıklı beslenmek adına yaptık ,soframızda 6 aydır ekmek yok ilk 15 gun çok zor geçti ama alıştık tadını unuttum o kadar diyim....

*reçel ve çeşitlerini hazır marmelat ,nutella vs... almıyorum 6 aydır bunun yerine sabah kahvaltıda taze meyve koyuyorum sofraya bız normalde meyveyi gece yerdik artık kahvaltıda yıyoruz ..... şu an kış mevsimi portakal muz kivi sabah sabah süper gidiyo kedinlikle tavsiye edilir....

*abur cubur 3yıldır almıyoruz çocugumuza örnek olmak için .... oğlum dogdugunda beslenmemızde devrım yapmıştık yukarda saydıklarımı o zmanlar bırakmıstık ıkıncı devrımı 6 ay once yaptık .... oglumun abur cubur hakkı markette yanlızca tek bır urunde var alıp yer eve gıdene kadar bıttı eve sokulmaz kural.... cunku o pıi birsey ve pıi seyler eve gıremez...onun yerıne kabuklu cevız.fıstık .fındık alıyorum ogluma gun ıcınde koyuyorum bızde sabah yıyoruz

*evde yaptıgım hamur işi sayısını mınımuma ındırdım ve şart koştum 15 gunde bır canları ne ısterse yapıyorum ayda ıkı hakları var ... ve ben eskıden ayda 5 kılo un bıtırırken su an 1 ayda 2 kılo un bıtıremıyorum ..... şeker aynen oyle eylulde memleketten getırdıgım 8 kilo şekerin 3 kilosunu ancak kullanmışımdır heralde oda mısafır geldıgınde tatlı falan yapıyorum çaya kahveyede seker kullanmıyoruz bu arada

*normalde yazdan mutlaka organık sebze stogu yapardım ama bu yaz bıraz bosladım seneye daha ıyı yapıcam ve dondurucu almayı planlıyorum

*şampuansız yıkanmaya başladım:) no poo akımına kapıldım bende ılk basta kulaga cok ıtıcı gelıyo ama şu an çok memnunum şampuanı sadece esım kullanıyo ve şampuan masrafımızda ortadan kalktı dıyebılırım:)

* bunun yanında cif yerıne karbonat kullanmaya basladım cıf kadar pratık olmasada aynı performansı alıyorum
çamaşır yumusatıcısı,bulaşık makınası parlatıcısı,saç kremi nin yerıne elma sırkesı kullanıyorum ve çok memnun kaldım çamaşırlarda kesınlıkle kokusu kalmıyo bu konuda baya tereddutluydum ama yok kuruduktan sonra yok yanı....

*her gun ıkı yumurta yemeye calısıyoruz esımle haftada bır kolı yumurta almam gerekıyo , pazara kışın gıttıgımı soyleyemıycem marketten alıyorum

*5 gunde bır 5 lıtre sut alıyoruz aylık 60 tl gıbı bı rakam yapıyo ama oglumun sutu ve bızım yogurdumuz burdan karşılanıyo

*et olayında ıse artk her hafta marketten tvauk almak yerıne ayda ıkı kere hur gezen koy tavugu alıyorum 50 tl falan yapıyo , et olarakda yıne ayda iki kilo kıyma yeterli oluyo , mayonezımı kendım yapıyorum...

*en onemlılerınden bırı ben artık pırınç kullanmıyorum 1.5 ay once 2 kilo pirinç almıstım hala duruyo bır kere bıle kullanmadım pirinç yerine bulgur kullanıyorum daha sağlıklı normalde bır kılo bulgurla bır kılo pırıncı kıyasladıgımızda pırınc bulgurun ıkı katı ama daha saglıksız....

*makarnayı almıyorum desem yerıdır sadece esım evde tek kaldıgında yemek yoksa kurtarıcı olsun dıye evde ıkı uc paket bulunduruyorum

*mevsım dışı sebze almıyorum...

bızım 800-900 tl olan mutfak masrafımız hooooooooop kendılıgınden ındı 600 tl ye yanı bunu masraf olmasın dıye diil sağlıklı olsun dıye yaptım ama kendılıgınden dustu bu 600 tl nın ıcınde haftalık aldıgımız balık,oglumun bez masrafı,taze meyve,sut paramız var

bunun yanında devamlı şükrettiğim bir şey varki ne ben nede eşim sigara kullanıyoruz yani o havaya giden paraya cidden çok üzülürdüm
alışveriş konusunda arada sırada kendimi kaybedebiliyorum eğer böyle yaparsam kendime ceza veriyorum çok istediğim bir şeyi almıyorum bu beni baya terbiye ediyo
bazı zamanlar iştahım inanılmaz açılıyo bi süre olan bir şey ama evde yada dışarda canım sürekli bişeyler istiyo gerçi bu eskiden olurdu ama böyle zamanlarda kendimi terbiye etmek için oruç tutuyorum
yada bir hafta alışveriş yapmama kararı alıyorum
mesela 1 hafta çok çok çok acil bir şey olmadıkça markete gitmeme kararı alıyorum buzluktan bakliyattan ne varsa onu yaptıgım zmanlar oluyo bir hafta çok acil ihtiyaç dışında kendime market yasağı koyuyorum:)ve boyle zmanlarda ınanılmaz yaratıcı şeyler yapabiliyorum:)
oğluma her istediği oyuncağı almıyorum benim uygun gördüklerim arasından seçtiriyorum... ve ayda bir sefer hakkı var
iş yerine gidiş geliş param yok ,iş yerinde yemek yeme derdim yok:) keza eşiminde öyle ve işteyken para harcayabileceğim bir yer yok bu benim için süper bişey:)

fakat her iş yerinde oldugu gibi avoncu bilmem neci gibi katalog satıcıları gelip ne diller döküyo ne diller döküyo...... bazen çok sıkılıyorum ama....bi kereisnde hiç farkında olmadan onuda alim bunuda alim derken 100 liralık alışveriş yapmışım hiç farketmedim...lüzumsuz şeyler...

bide sade yaşama geçmeye çabalıyorum sade yaşamaya çalıştıkça mutlu oluyorum ve para harcamıyorum... ha harcamadıklarımı biriktirebiliyomuyum buyuk bı kısmını hayır onuda gezmeye harcıyorum ama en azından daha eğlenceli

bu arada mecbur kalmadıkça dışarda yemek yemeyi sevmiyorum dışarda yesem bile çok tedirgin oluyorum acaba mutfak nasıl nerde yapıldı yapanın eli temzmiydi bi yere dokundumu bi milyon soru hüzum ediyo aklıma....:) ve yüksek ateşte pişmiş şeyleri tecih ediyorum mesela salata vs hamburger gibi pişmemiş şeyleri tercih etmiyorum ,sıcaklık mikrobunu kırar diye:)

bizim aylık harcamamız market 100-150 tl ekmek vs dahil.
su faturası 20 tl gelir.
elektirik 50 tl
kira 275 tl
kömür 200 tl 5 taksit
yani kredilerimiz olmasa çok rahat geçinicez :)
tabi çalışıyoruz gündüzleri evde kimse olmuyor bunun avantajıda var.

bizim aylık harcamamız market 100-150 tl ekmek vs dahil.
su faturası 20 tl gelir.
elektirik 50 tl
kira 275 tl
kömür 200 tl 5 taksit
yani kredilerimiz olmasa çok rahat geçinicez :)
tabi çalışıyoruz gündüzleri evde kimse olmuyor bunun avantajıda var.
Market nasıl 150 lira oluyor ben az önce gittim 145 tl lik birşeyler aldım üstelik bimden ve içinde kaşar hariç kahvaltilik yoktu , camasir deterjani vs yoktu , bulgur ve ince bulgur haricinde bakliyat yoktu şeker salça vs de yoktu ben çok şaşırıyorum ve merak da ediyorum ...

Market nasıl 150 lira oluyor ben az önce gittim 145 tl lik birşeyler aldım üstelik bimden ve içinde kaşar hariç kahvaltilik yoktu , camasir deterjani vs yoktu , bulgur ve ince bulgur haricinde bakliyat yoktu şeker salça vs de yoktu ben çok şaşırıyorum ve merak da ediyorum ...

canım bize yag 6 ay gidiyor 5lt olanlar kızartma yapmasam ki azalttım artık daha uzun gider
salçada 3 ay gidiyor en son ne zaman aldım hatırlamıyorum
küp şeker 2 ay gider şimdi hamileyim çay yapmıyorum.
bakliyat çalıştıgım yerden geliyor ramazan paketi 1 yıl gidiyor pirinç alırız sadece
kahvaltılık 60-70 tl tutar yeşil-siyah zeytin peynir k.peyniri yumurta pekmez salata domates gibi şeyler yeriz salam sosis tüketmeyiz reçel sevmeyiz.
güvendiğimiz kasaptan sucuk alırız 15 tl 6 parçaya böler buzluga atarım.
temizlik malzemesi deterjana çok harcarım siyahlara beyazlara renklilere ayrı ürün kullanırım. ama 2-3 ay rahat gider çok çeşit olunca
yani yedekleme yapmam bittikçe alırım. bide hepsi aynı anda bitmez.
01.01.16 da bimden alışveriş yapmışım.
süt 2 adet:3,5 tl
cif :3,65 tl
yumurta:5,10 tl
yogurt:1,70 tl
kireç çözücü:1,50 tl
çamaşır suyu:6,45 tl
bitki çayı:3,25 tl
pekmez:3,95
çikolata-kek:3,80
makarna:0,85

33,75 tl tutmuş.

ay sonu kahvaltılık alışverişi yapıcam.

canım bize yag 6 ay gidiyor 5lt olanlar kızartma yapmasam ki azalttım artık daha uzun gider
bakliyat çalıştıgım yerden geliyor ramazan paketi 1 yıl gidiyor pirinç alırız sadece
kahvaltılık 60-70 tl tutar yeşil-siyah zeytin peynir k.peyniri yumurta pekmez salata domates gibi şeyler yeriz salam sosis tüketmeyiz reçel sevmeyiz.
temizlik malzemesi deterjana çok harcarım siyahlara beyazlara renklilere ayrı ürün kullanırım. ama 2-3 ay rahat gider çok çeşit olunca

33,75 tl tutmuş.

Tebrik ediyorum seni yani var ya şu kadınlar tutumlu olmasa erkekler batmisti:)

Tebrik ediyorum seni yani var ya şu kadınlar tutumlu olmasa erkekler batmisti:)

biz 2 kişiyiz gündüzleri kimse olmadığı için tüketim az bizim evde :)
tabi bebek olursa 300 e bile çıkar bez mama masrafı.
sende fişlerini incele canım mesela ben yogurdu küçük alırım hemen tüketelim diye büyük alınca sonu küfleniyor.

33,75 tl tutmuş.

Canim yag nasil 6 ay gidiyor nasil kullaniyosun merak ettim bi de salcayi ne kadarlik aliyosun ne kadar zaman gidiyor :KK64:

Canim yag nasil 6 ay gidiyor nasil kullaniyosun merak ettim bi de salcayi ne kadarlik aliyosun ne kadar zaman gidiyor :KK64:

5 lt teneke yag varya onlardan alıyorum kasımın başında aldık daha yarısı duruyor.
bide hamur işi yapmam eşim sevmez.
kızartmayıda olabildiğince az yağla kızartırım. salçayı da normal alırım bazen büyük boy 2 kişilik yemek yaptığım için 1-2 yemek kaşıgı yetiyor her yemeğe. ama kaliteli alırım diğerleri midemde yanma yapıyor...

Sizin ne kadar gidiyor ki ?

5 lt teneke yag varya onlardan alıyorum kasımın başında aldık daha yarısı duruyor.
bide hamur işi yapmam eşim sevmez.
kızartmayıda olabildiğince az yağla kızartırım. salçayı da normal alırım bazen büyük boy 2 kişilik yemek yaptığım için 1-2 yemek kaşıgı yetiyor her yemeğe. ama kaliteli alırım diğerleri midemde yanma yapıyor...

Sizin ne kadar gidiyor ki ?
bize bir kavanoz salca 1 ay gidiyor bir teneke yagda 2 ay :( simdi sizi gorunce daha dikkat etcem bizde iki kisiyiz sozde :(

bize bir kavanoz salca 1 ay gidiyor bir teneke yagda 2 ay :KK43: simdi sizi gorunce daha dikkat etcem bizde iki kisiyiz sozde :KK43:

2 ay çok az canım hamur işi çok yapıyorsan çok gidebilir yağ. biz ikimizde çalışıyoruz gündüzleri evde kimse olmuyor. ben çalışmasaydım belki bizimde çok giderdi.

2 ay çok az canım hamur işi çok yapıyorsan çok gidebilir yağ. biz ikimizde çalışıyoruz gündüzleri evde kimse olmuyor. ben çalışmasaydım belki bizimde çok giderdi.
bnde calismiyorum canim bn esimden ymk yapmasini ogrendim onun eli bol bnde oyle alistim heralde daha dikkat etcem :(

Kızlar ben de biraz bişeyler biriktiren diye baktım Ma gözüm korktu en ufak ayrıntısına kadar düşünüyorsunuz masallah.. hıc mi dışarda yemek yeme kahve içme sinema tiyatro konser tarzı birseylere para gitmiyor. Veya sırf benzin parası ayda 500 lira gidiyor bizim. bir ay evin vergisi öteki ay arabanın pulu vs çıkıyor. Bir misafir gelse ekstradan mutfak masrafı 100 150 lira sapiyor zaten... gerçekten nasıl bütçe düzenlemesi yapılır bilmiyorum...

Kızlar ben de biraz bişeyler biriktiren diye baktım Ma gözüm korktu en ufak ayrıntısına kadar düşünüyorsunuz masallah.. hıc mi dışarda yemek yeme kahve içme sinema tiyatro konser tarzı birseylere para gitmiyor. Veya sırf benzin parası ayda 500 lira gidiyor bizim. bir ay evin vergisi öteki ay arabanın pulu vs çıkıyor. Bir misafir gelse ekstradan mutfak masrafı 100 150 lira sapiyor zaten... gerçekten nasıl bütçe düzenlemesi yapılır bilmiyorum...

Canım merhaba para gitmez olur mu, hem de nasıl gidiyo
Geçen hafta 26 tl sinemaya verdik, yarın 10 tlye devlet tiyatrosuna gitcez, yarın aylık market alışverişi yapcaz, tahminim 300 ü geçer çünkü büyük şeyler alınacak, bu sabah işe gelirken yakıtı fulledik 175 tl, 55 tl dün apartman gideri için verdik yöneticiye, 122 tl elektrik faturası(2aylık)ve 304 tl dogalgaz ödedik bu hafta, 80 tl gebelik takibi için dr kontrolüne gitti, bu hafta battık battık :) :) hayırlısı, nefes almak bile para ya valla, gene de 15inde en az 100 tl atcam kenara, 23 ocakta da günüm var 150 tl de oraya vercem mayısta 1200 tl gececek elime

Canım merhaba para gitmez olur mu, hem de nasıl gidiyo
Geçen hafta 26 tl sinemaya verdik, yarın 10 tlye devlet tiyatrosuna gitcez, yarın aylık market alışverişi yapcaz, tahminim 300 ü geçer çünkü büyük şeyler alınacak, bu sabah işe gelirken yakıtı fulledik 175 tl, 55 tl dün apartman gideri için verdik yöneticiye, 122 tl elektrik faturası(2aylık)ve 304 tl dogalgaz ödedik bu hafta, 80 tl gebelik takibi için dr kontrolüne gitti, bu hafta battık battık :) :) hayırlısı, nefes almak bile para ya valla, gene de 15inde en az 100 tl atcam kenara, 23 ocakta da günüm var 150 tl de oraya vercem mayısta 1200 tl gececek elime
Bir de bebek olunca birikim daha zor.. artan ne varsa ona birsey aliyoruz.. ama damlaya damlaya gol olur diye düşünmek lazım sanırım...

Canım gelirin kadar giderin oluyor malesef bende bütçeyi ayarlıyorum aksilik çıkmasa çok güzel para birikir ama mutlaka ödemeler çıkıyor. Hadi lüx birşeyler yapmayıncada niye çalışıyoruz hakkımız sinemaya gitmek diyoruz ve gidiyoruz da :) ayda 1-2 kez dışarıda yemek yiyoruz. tabi dr kontrollerim var 60 tl bide yol ücreti 25-30 tl. kendime yaptığım en büyük iyilik kredi kartını kesmek oldu.

ben 2500 alıyorum .500 unu bırıktırıyorum.(suan bazı saglık sorunlarıma da para verıyorum)borcum yok bekarım ,aılemle yasıyorum bana bıle yetmıyor.yetmememesı cok dogal.hersey cok pahalı,hayat çok zor:(Allah herkese yardım etsın.

Back
X