ev ekonomisi içinde bende israf olduğu zaman evin bereketinin gittiğine inanıyorum. özellikle ekmek bozulduğunda yeşillikler çürüdüğünde yada baklagiller böceklendiğinde çok üzülüyorum. biz işe şöyle bir çözüm getirdik. deterjan ve bakliyat gibi şeyleri aylık olarak liste yapıp toplu alıyoruz . bunun içinde marketleri indirimlerini takip ediyoruz. mümkün mertebe pazar alışverişi yapmaya çalışıyoruz ama bazen halk günlerinde marketlerde uygun oluyor ordan daha az alabiliyoruz. yazdan kış için meyve kompostosu i ev makarnası , domates sosu, turşu gibi şeyleri yapıp yada anneme yaptırıp kışın onları kullanmayı tercih ediyorum.
tabi çocuk küçükse masraf biraz fazla oluyor özellikle bez olayı ciddi gider. çok şükür biz ondan kurtulduk.
hafta içi marketten sadece su ekmek ve çok acil birşey lazımsa onu almaya çalışıyoruz. kahvaltılıkları ise sadece haftasonu ve 2 günlük alıyoruz haftaiçi kahvaltı yapmadığımız için.
et olayı genelde balık ve tavuk olmak üzere tamamen o ayki tercihimize göre alıyoruz.
dışarda yemek yemeği çok sağlıklı bulmadığımız için çok özel günler olmadıkça genelde evde yeriz.
sadece çocuk için hiçbirşeyden kaçınmıyoruz. yeterki o herşeyin sağlıklısını yesin.
bim , a101 ve şok bencede çok uygun ve pahalı markalardan pek farkı yok.
bizde esas sorun bir misafir geleceği zaman eşimin gereksiz masraflara girmesi. örneğin 2 kişi gelecek bir misafir için evde ikramlık yaptığım halde bir sürü cips biskivi ve kuru yemiş alıp hepsini bir kere de çıkarması. hani insanlar 2 tane alıyor sonra hepsi kalıyor. kalanı poşetlerde duruyor sonra yumuşayıp yenmez hale geliyor. bide buna bir dur diyebilsem.