ev gecindirmesini bilmiyorum

Duzenlı yemek pişiyorsa asla yetmez o para
Bnm bebegım var haftalık koy yumurtası ıle sut masrafı sadece 17 lira
Bez ıslak mendılı 100 lira
Allah askına bı kahvaltılık alısverısı yapıosunuz kasar pynır zeytın 50 lira tutuo hemende bıtıyor

Gidiyor valla biz bu aylar hele meyveydi etdi abarttık benim iştahım artsın diye, temizlik malzemesi çok almadık ama gidiyor yetmiyor.pazar uygun sebzeye ama markete gir iki parca ıvır zıvır al 100 lira tutuyor hemen kredi kartı hele aldıkça aldıryor

Çocukların olduğu için normaldir canm biz iki kişi 200lira anca yiyoruz

Biz fasulyeyi nohut salcayi tereyağını siviyagini eti peyniri unu şekeri ayrı toptan alıyoruz onun disinda aylık 800 gidiyor sebze Meyve deterjan çocuk bezi maması . Bizde dört kisiyiz iki çocuk var.

temizlik eşyası çok mu alıyorsunuz dedim çünkü en pahalı onlar
ben biraz işin ucuzuna kaçmaya başladım marka ismi vermek yasak mı bilmiyorum ama daha ucuz marketlerden alışveriş yapıyorum
indirim takip ediyorum
sebze meyve için ise pazarlar veya kamyonette satanlar hem daha taze ucuz oluyor

Hanımlar ayda sadece gıda olarak normal standartlarda ne kadar gider 2kucuk cocukta var mesela her ay eşim gıda temizlik icin800tl veriyor ama daha ay sonu gelmeden bitiyor ne yapmam lazım yetirmek icin
birde her ay yaptığınız harcamayı bir defter tutup oraya yazabilirsiniz muhasebe deftteri gibi yada aldığınız şeylerin fişlerini atmayın bir yerde tutun ay sonunda en çok nereye para gitmiş en çok neye harcıyorsunuz iyi biliyorsunuz
ona göre ekonomi yapılabiliyor
800 iki çocuk için az gelmedi bana tabii sadece temizlik ve gıdaysa başka harcama varsa bilemem

3 kisilik cekirdek aileyiz oglumun bez ve mama masrafi dahil 800 ü geciyordur yazacak firsatim hic olmuyor
Hesapli biriyimdir deterjan, bez hep indirimleri kollarim
Mesela carrefour her ay 2 kez koli bezlerde indirim yapiyor ordan stok yapiyorum
Tum brosurleri incelerim bim a101 hepsine giderim yinede yetiremiyoruz
Aylik 300 e biz aç kalirdik herhalde

Bizim evimizde sosis, salam, sucuk vs gibi işlenmiş gıdalar ve etler yasak.
Abur cuburlar, herhangi şeker yüklü gıdalar da yasak.

Bunları çıkartınca fazla pahalı olmaması lazım ama babam et konusunda seçici olduğu için yine de pahalı tutuyor aylık masrafımız. Gerçi ben evimizde yaşamıyorum artık ama hala öyleymiş.
Benim tavsiyem de salam sosis gibi şeyleri buzdolabınızdan çıkarmanız, çok zararlılar.

ankara da gross marketler büyük avantaj ama gene de hayat pahalı 1000 tl harca ayda gene de yetmiyor hele misafir de gelecekse hiç yetmiyor

Ben aylık pazar için 200 TL harciyorum her hafta 50 TL olarak yeşillik meyve sebze herşeyi alıyorum hiç eksizsiz bol çeşitli market için de bimi tercih ediyorum aylık oda 200 TL falan oluyor yoğurt süt çay yağ şeker kurubaklagil vs. Çok et türü yyemediğimiz içinde ortalama 500 TL giderimiz var :))

6 ayda bir 500 tlik alışveriş yaparim, kulak copunden, deterjan aa, yumuşatıcı dan islak mendiline bunları büyük toplualırım. Burda gross market var ordan aliriz.
İki kisi icin meyve sebzeyi bir seferde almak mantıklı değil yiyemeden çürüyor.
En çok kahvaltiliga gider para. Yarim kilo er, yarim kilo kiyma, bazen 1 tavuk atarim dolaba. Aylik 250 -300 gider. Benim eşim bimin ürünlerini almaz. Yiyecek konusinda marka olacak illa. Peynir illa sütaş, içim, ekici olacak mesela. Cebel bile zor alır. Biminkilerini hoc kullanmaz mayonez ketçap calve,bizim olacak , cay caykur olacak. Bundan dolayi bimden alamiyoruz.
Çoğu zaman annemlerde yiyoruz bu ay mesela market yapmadik. Annem arka apartmanda oturuyor.

Sucuk ve sosis hiç almadım. Sucugu kasaptan alıyoruz.Ama diğer ürünlerini begendim peynir tereyağ bakliyat hatta Deterjanları ni bile süt urunleride güzel. Meyve suyu falan.

Son düzenleme:
Kizlar yumusatici koymayinca serlesmiyor mu camasirlar?
Ben gunde 2 makine aciyorum, iki kucuk cocugum var, kizim geceleri hep altina
yapiyor deterjan olayi fena bizde. Hani bu koslanin kapaklarinda.olculer oluyo ya, onla koyuyorum ben, cokmua demek ki, az koyarsam yikamaz gibi geliyo, bi de çişli ya cay bardagi yeter mi bu durumda?

Bir de kucuk cocuk olunca.temizlik malzemeleri de.cok gidiyor, evin fayanslari berbat ve ne dusa kabin var ne kuvet, piril piril yapiyorum, sabah duş al, her yer mahvoluyor, camasir suyuna ciflere verdigim paranin haddi hesabi yok.
Bizde alisverisi esim yapar, ben fiyatlari bile bilmem

Bulasik makinesine koymadan baya.calkaliyorum bulasiklari, eger.boyle.yapmazsam yikamiyo ve makine cok kirleniyo, kayinvalidem geldi, o cok pis.koyar, gittiginde makine vicik vicikti. Siz nasil yapiyorsunuz bu calkalama isini?

Internetim usb seklinde, adaptorle prize.taktigimiz zaman her yerden cekmiyor, o yuzden bilgisayara takiyorum, o zaman da.bilgisayar hep acik kaliyor.

Of, icim sisti.

Bulaşık makinesine zaten kabasini alıp öyle koymaniz gerek direk öyle konulmaz. Kayinvalideniz yanlış yapıyor.

Temizliği kendin yapmayi dene. Bide indirimleri takip et. Bir kilo fasulye alirim 3 seferde pisiririm mesela ben çöpe hicbisey gitmez. Cogu zaman ekmegimi evde yaparim buda bi ayrinti taabiki

hayat pahalı hayat arkadasım...ben tutumluyumdur ona ragmen 3 kışılık aıleyız bızım bıle market pazar vs 600buluyor...bazen pazar bazen marketten alırım meyve sebzeyı ama pazar daha uygun ve bereketlı oluyor
et urunlerını dandık yerden asla almam...çok sık tuketmeyız ama genede alırız
peynır sucuk vs zaten kahvaltılık bıle dunya para
yahu yenebılecek domates bıle 2 lıradan asağı dusmedı bu sene dahası var mı
kendımızden kısarız ama evlattan kısılmıyo...ben et tavuk balık yemesemde olur ama evladım yemelı mutlaka alınmalı
benım esım 3000 maas alıyo yaklaşık 900 kıra ..cepte bes kurus yok mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…