- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
- 798
Bizim de bu ara sıkmamız lazım aslında ama daha ucuzlarını da denedim hayattan sevk almadım. Yanlış tercih yaptım galiba. Ucuz deterjan aldım tshirtler soldu, ucuz peynir aldım yenmedi durdu en son böreklere koyarım diye buzluğa attım, salam ve kaşar ben yemiyorum zaten eşim yiyor öyle şeyleri. Hamur işi, tatlı neredeyse hiç yemiyoruz. Evlendiğimden beri 3 kere makarna yemişizdir yani (1 sene). Ben de bu aydan itibaren kısmaya başlıyorum valla daha eşya alınacak
ben batmanda yaşıyorum sebze meyve şahane burda tek iyi yanı bu zaten :)
Ben cevizini sık sık alıyordum ama biraz fazla dursa toz toz bir şeyler oluyordu. Geçenerde peyman alayım dedim farkı gördüm. Bim'in cevizi daha koyu renkli ve daha kalın kabuklu, arada büzülmüş cevizler de çıkıyor:) Peyman'ın açık renkli, ince kabuklu, tozlu değil, daha iri parçalı, kötü kuru ceviz çıkmadı ve tadı kesinlikle daha güzel. Kuruyemişleri kötü değil ama çok da kaliteli değil. Hele beyaz leblebisi, diş kırar o derece...
iyi bari en azından o yönden şanslısınız..:)
geçen hafta dolmalık biber aldım 2 kilo 4 liradan onları attım bi buzluğa...kırmızı biber 4 lira bekliyim acık dedim bakalım artık bu hafta ne bulduysam alıp atıcam buzluğa.. kışın yemek derdi daha fazla oluyor alternatif azalıyor.. iyi oluyor..
Börek, makarna, pilav türü misafir gelmedikçe hiç yemiyoruz desem yalan olmaz, pirinç, mercimek sadece çorbada kullanılıyor bizde.Canım sen yanlış şeylerden kısmışsın ben deterjan ne iyiyse onu alırım ucuz deterjan mahvedebilir sonuçta peynir olarak Bimdekiler lor gibi genelde poğaçaya böreğe kullanırım Alionbaşı mı ne vardı Irmaklarda yenmelik ondan alıyorum tam yağlı yarım yağlı seçenekleri oluyor falan zeytinleri falan da aynı şekilde lezzetli yani keşke şu Irmaklar her yerde olsa ya çok iyi kaliteleri fiyatlarıSiz hamur işi yemiyorsunuz en ucuz işte onlar işte makarna falan ucuz eşim çok sevmese de hafta da bir kere pişiririm ben hastasıyım İnşallah alırsınız hayırlısıyla eşyalarınızı boğazdan kısılmıyor yemeden kısmam vallahi yerim biraz daha uygunlarına kaçarakta olsa et 1 Kg yerine yarım kilo koyarım misal yemeye öyle de tüketirim bir ay yağı deterjanı alıyorsam diğer ay et ayı yaparım dengelemek açısından böyle böyle görülüyor işimiz bir şekilde işte maalesef ülkemizin durumu belli kısmadan zorluk çekmeden bir şey elde edemiyoruz
Ben onların geleceğini duyunca bizim veliler alsın Bim'den diye geçen hafta ulaştırdım listeyi:)Şu an kırtasiye malzemeleri gelmişti
Simli tükenmezler varya renkli onların teki 1,75 ken bimde 5 lisi 1,75 ti
Dandiktir ama olsun dedim aldım, gayet akışkan güzel yazıyo
Benzer biçok kırtasiye malzemesi vardı, çocuğuna filan lazım olan varsa. Ben keyfi aldım işyerinde kullanmaya
Börek, makarna, pilav türü misafir gelmedikçe hiç yemiyoruz desem yalan olmaz, pirinç, mercimek sadece çorbada kullanılıyor bizde.
İşte bir kaç kere daha ucuz oldun siye denemelerim oldu ama yok yani yiyemedik. Şu an normal bir şekilde gidiyoruz ama eşya alınırken bir şeylerden kısmak lazım ki alabilelim. Bakalım 6 ayımız falan var artık ne yaptık yaptık:)
Bizde tam tersi sizinle et türü aşırı tüketilmez misafir dışındaBörek, makarna, pilav türü misafir gelmedikçe hiç yemiyoruz desem yalan olmaz, pirinç, mercimek sadece çorbada kullanılıyor bizde.
İşte bir kaç kere daha ucuz oldun siye denemelerim oldu ama yok yani yiyemedik. Şu an normal bir şekilde gidiyoruz ama eşya alınırken bir şeylerden kısmak lazım ki alabilelim. Bakalım 6 ayımız falan var artık ne yaptık yaptık:)
akşam pazarına gidiyorum ben 1,5 a kırmızı biberler... tasarrufun dibine vuruyorum :))
Ben çöp poşeti 3 ayda bir falan alıyorum. Bazen yığın oluyor lazım oluyor, kenarda dursun diye. Bir de mesela plastik eldiven olmazsa olmaz. Ete mete hamura öyle hayatta dokunamam ben. Bim'deki eldivenlerden kutu kutu alıyorum:) Bizde kahvaltılık çok gidiyor işte...Bizde tam tersi sizinle et türü aşırı tüketilmez misafir dışındaBence halledersiniz canım sen uygun olarak nereden alacağını tam kestirememişsin yoksa memnun kalırdın bazı ürünler ucuz diye alınıyor ama gerçekten kötü bazıları da markalılara taş çıkartıyor işte Çok ufak detaylar var aklıma gelmiyor Çekirge arkadaşımız söylemiş mesela bende çöp torbası almam marketten gelen gıdaların falan poşetleri çöp poşeti yerine geçiririm Bir pazar kahvaltı yaptığımızdan kahvaltılık çok tüketilmiyor en azından 1 KG bile etmeyen zeytinin 3 ayı geçti bizde öyle söyleyeyim muhakkak kahvaltıya yumurta patates gibi şeyler yapılıyor hangi birini tüketelim
Eldiven kullanmam kullansam iş yerinde var ama benim dokunmam gerekBen çöp poşeti 3 ayda bir falan alıyorum. Bazen yığın oluyor lazım oluyor, kenarda dursun diye. Bir de mesela plastik eldiven olmazsa olmaz. Ete mete hamura öyle hayatta dokunamam ben. Bim'deki eldivenlerden kutu kutu alıyorum:) Bizde kahvaltılık çok gidiyor işte...
Desifre edilen ürünler arasında Bim yok ama ürünleri gayet güzel buluyorum ben.
Gerekli listemizde ayda 10damacana su tanesi 6lira haftada 3kilo süt alıyorum kilosu 2lira bunlar mutlaka aldıklarını bende anlamıyorum sonrası gidiyor ve ay sonu gelmeden
Kesinlikle doğru süt ürünleri alırım bim den. Bir arkadaş 8 yıl çalışmış bim de. Hep söyler süt ürünleri içim de yapılır sadece bim im markası basılır.Yanlis anlamayin bilgilendirmek icin soyluyorum saglik bakanliginin desifre ettigi urunler arasinda bim in sucuk ve sosis markasi uludag var. Ben o yuzden bimden et ve et urunu almiyorum ama sut urunu aliyorum cunku esim benim muhendis stajini sakarya icim fabrikasinda yapti ve dost sutu icimin urettigini ayni sutu sadece farkli ambalajlara koydugunu soyledi. O yuzden sut urunlerini kullaniyorum birde sattigi marka urunlerini. kendi urunlerini pek kullanmiyorum.
Yanlis anlamayin bilgilendirmek icin soyluyorum saglik bakanliginin desifre ettigi urunler arasinda bim in sucuk ve sosis markasi uludag var. Ben o yuzden bimden et ve et urunu almiyorum ama sut urunu aliyorum cunku esim benim muhendis stajini sakarya icim fabrikasinda yapti ve dost sutu icimin urettigini ayni sutu sadece farkli ambalajlara koydugunu soyledi. O yuzden sut urunlerini kullaniyorum birde sattigi marka urunlerini. kendi urunlerini pek kullanmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?