ev gecindirmesini bilmiyorum

Canım sen yanlış şeylerden kısmışsın ben deterjan ne iyiyse onu alırım ucuz deterjan mahvedebilir sonuçta peynir olarak Bimdekiler lor gibi genelde poğaçaya böreğe kullanırım Alionbaşı mı ne vardı Irmaklarda yenmelik ondan alıyorum tam yağlı yarım yağlı seçenekleri oluyor falan zeytinleri falan da aynı şekilde lezzetli yani keşke şu Irmaklar her yerde olsa ya çok iyi kaliteleri fiyatları Siz hamur işi yemiyorsunuz en ucuz işte onlar işte makarna falan ucuz eşim çok sevmese de hafta da bir kere pişiririm ben hastasıyımİnşallah alırsınız hayırlısıyla eşyalarınızı boğazdan kısılmıyor yemeden kısmam vallahi yerim biraz daha uygunlarına kaçarakta olsa et 1 Kg yerine yarım kilo koyarım misal yemeye öyle de tüketirim bir ay yağı deterjanı alıyorsam diğer ay et ayı yaparım dengelemek açısından böyle böyle görülüyor işimiz bir şekilde işte maalesef ülkemizin durumu belli kısmadan zorluk çekmeden bir şey elde edemiyoruz

ben batmanda yaşıyorum sebze meyve şahane burda tek iyi yanı bu zaten :)

iyi bari en azından o yönden şanslısınız..:)
geçen hafta dolmalık biber aldım 2 kilo 4 liradan onları attım bi buzluğa...kırmızı biber 4 lira bekliyim acık dedim bakalım artık bu hafta ne bulduysam alıp atıcam buzluğa.. kışın yemek derdi daha fazla oluyor alternatif azalıyor.. iyi oluyor..

a evet beyaz leblebisini denemiştim berbat.. bademini sevdim ben sadece ..ceviz denemedim oğlanlar yemiyor.. :))

akşam pazarına gidiyorum ben 1,5 a kırmızı biberler... tasarrufun dibine vuruyorum :))

Börek, makarna, pilav türü misafir gelmedikçe hiç yemiyoruz desem yalan olmaz, pirinç, mercimek sadece çorbada kullanılıyor bizde.
İşte bir kaç kere daha ucuz oldun siye denemelerim oldu ama yok yani yiyemedik. Şu an normal bir şekilde gidiyoruz ama eşya alınırken bir şeylerden kısmak lazım ki alabilelim. Bakalım 6 ayımız falan var artık ne yaptık yaptık:)

Bence fazla para gitmesinin tek sebebi gerekli-gereksiz yenecek yenmeyecek herşeyi almak.Neden derseniz:
-Yoğurdu kendiniz yapın. Haftada 2 kilo süt alsanız 1kg mayalasanız 1kg da içmek için (çocuk vs varsa artabilir) Marketlerde 1,5 kglık yoğurtlar 5 tl civarı bişey ama 1 kg süt maksimum 2-2.5 tl oluyor. Hem de iyi bir yerden bulursanız organik. Bütün doktorlar ev yoğurdunu öneriyolar zaten.
-Salam,sucuk,sosis bunları dandik de alsanız en marka olanını da alsanız içinde bi sürü katkı maddesi var. Her hafta alışveriş sepetinize atmanıza gerek yok, hem ekonomik hem de sağlığınız açısından ne kadar az yerseniz o kadar iyi. (İçindekileri okursanız ne demek istediğimi anlarsınız bir de oraya yazılmayan maddeler var. )
-Bazı hanımlarda çamaşır suyu hastalığı var. İlla domestos olacak markası falan. Bimdeki de aynı kimyasal olarak hemen hemen domestos da. Aynı işi görüyor mu görüyor. Hem de boca etmek sağlığınız için büyük risk (astım ve solunum yolu rahatsızlıklarına yol açıyor.)
-Yumuşatıcı keza öyle. Markalı da markasız da olsa zararlı. İlla kullanmak istiyorsanız lütfen çok az katın. Allerjik hastalık yaptı bende resmen.
-Deterjanlar da öyle örneğin Arielin içinde çamaşır suyu olduğu açıklanmıştı.Şimdilerde Eti matik çıktı türk malı biz kullandık çok memnun kaldık. Carrefor vs gibi büyük marketlerde indirime girmişti.
-Kışın mevsim olmayan domates kullanmak yerine, yazın kilosu 1 tlyken alıp konserve yapmakta fayda var.
-Bir de her zaman tüketiceğin kadar almak en doğrusu gerçekten çok büyük israf oluyor dolapta kalıyor gıdalar vs...

ben evlendiğimden beri bala, zeytine, zeytinyağına para vermedim, kışlık domatesimi bile annem yapıyor, eşimin ailesinden kuru fasulye, bulgur, ceviz v.s. geliyor onları da hiç almıyorum, buna rağmen nasıl oluyor da bu kadar mutfak masrafım oluyor anlamıyorum...
ahtapot salatası, havyar, t-bone steak falan da yemiyoruz ki okuyorum okuyorum herkesin yaptıklarını yapıyorum aşağı yukarı, biraz ekstralar var tabi ama 2,3 kat da farkettirmez ki onlar

Ben onların geleceğini duyunca bizim veliler alsın Bim'den diye geçen hafta ulaştırdım listeyi:)

Ben çok severim patates kızartması, makarna vs.
Ondan galiba bizde sık tüketiliyo
Hem çlaışıp bebekte varsa çok uzun süreli yemekler her zaman yapılmıyor

Mesaim bitti
Herkese iyi akşamlar, yarın olmam ban sebebiyle
Hoşça kalın ( :

Eşinin aylık verdiği mutfak parasına bir çeyrek al kenara koy.Geri kalan para ile geçinmeye çalış. Eşim benim elime bütün olarak verse ben öyle yapardım sanırım.
Başka öneri de verebilirim.
Mesela fırına tavuk atacaksam önce düdüklüye atıp hafif haşlıyorum. Suyunu iki ya da üç parçaya bölüp buzluğa atıyorum Hem içi pişiyor tavuğun daha lezzetli oluyor hemde tavuk suyum oluyor.
Domates patlıcan gibi konserve yapabileceğim şeyleri ucuza buldum mu bol alıyorum. Onları konserve yapıp kenara koyuyorum.
Akşam yemeğinde tabaklara az az koyuyorum ki kalmasın tabakta diye.
Hep bir sulu yemek bir de pilav ya da makarna gibi tahıl bazlı gıda koyuyorum. Ekmeği azaltıyoruz. Dışarı da ki ekmekler sağlıklı değil.
Hatta şu an kenara koyduğumuz bozuklukları biriktirip ikinci el olarak ekmek yapma makinesi alacağım.. Uyguna buldum 50 TLye.10 Tl daha birikince gidip alacağım. Sinbo nun. Onu kullanıp hem daha sağlıklı ekmek yapmayı düşünüyorum hem de ekmek masrafımızı azaltacağım.
Yaz sonu mutlaka meyveden ya reçel ya marmelat yapıyorum. Marmelatı sonradan sulandırıp meyve suyu yapıyorum.
İzmir de okul çağına kadar iki hafta da bir 4 kutu süt geliyor evlere. Ana kuzusu sütü. Ondan yoğurt ve sütlaç yapıyorum.
Evde ekmek hamurumu yapıp minik ekmekler yapıyorum. İçlerine peynir zeytinde koyuyorum bazen.
5 litrelik su şişelerini biriktiriyoruz. İki haftada bir eşimin babası gidip şaşal su dolduruyor getiriyor.
En yakınımda A101 var. Genel alışverişim orada. Ama deterjan alışverişimi artık açık yapacağım. Açık deterjan alacağım..
Böyle böyle uzun vadede pratik çözümler yaratıyorum. :)

Bizde tam tersi sizinle et türü aşırı tüketilmez misafir dışındaBence halledersiniz canım sen uygun olarak nereden alacağını tam kestirememişsin yoksa memnun kalırdın bazı ürünler ucuz diye alınıyor ama gerçekten kötü bazıları da markalılara taş çıkartıyor işte Çok ufak detaylar var aklıma gelmiyor Çekirge arkadaşımız söylemiş mesela bende çöp torbası almam marketten gelen gıdaların falan poşetleri çöp poşeti yerine geçiririmBir pazar kahvaltı yaptığımızdan kahvaltılık çok tüketilmiyor en azından 1 KG bile etmeyen zeytinin 3 ayı geçti bizde öyle söyleyeyim muhakkak kahvaltıya yumurta patates gibi şeyler yapılıyor hangi birini tüketelim Ekmek her gün almayız 2 kişi 1 ekmeği sulu yemek olsa bile bitiremiyoruz biz kalanı dolaba kaldırıyorum yarın tekrar yiyoruz geri kalanı

akşam pazarına gidiyorum ben 1,5 a kırmızı biberler... tasarrufun dibine vuruyorum :))

yok canım akşam gittim bende 3,5 vardı en ucuz yumuşamışlar iyice.. geçen sene 1,25 den almıştım çok iyi hatırlıyorum konserve yaptıydım közleyip dolma için dolaba attıydım bol bol bu sene alamadım bile daha...

bim resmen hayat kurtarıcısı, öğrenciyken hep bimden alışveriş yapardık ev arkadaşımla resmen 10 tl ye 4 günün akşam yemeği çıkardı
şuanda anne evindeyim annemde genelde şok , a101 den alışveriş yapar baya hesaplı oluyor tuvalet kağıdı, kahvaltılıklar bakliyat vs
meyve sebze de pazarda çok taze evin oraya kuruluyor oradan azar azar almak daha mantıklı ama sizde pazar yokmuş konu sahibi o yüzden azar azar alın markette olsa toplu alınca bozuluyor

Ben çöp poşeti 3 ayda bir falan alıyorum. Bazen yığın oluyor lazım oluyor, kenarda dursun diye. Bir de mesela plastik eldiven olmazsa olmaz. Ete mete hamura öyle hayatta dokunamam ben. Bim'deki eldivenlerden kutu kutu alıyorum:) Bizde kahvaltılık çok gidiyor işte...

Eldiven kullanmam kullansam iş yerinde var ama benim dokunmam gerek Kahvaltılık pahalı siz güzel tüketiyorsunuz sağlıklı şeyler en azından olsun kısılmaz ki onlardan da

Desifre edilen ürünler arasında Bim yok ama ürünleri gayet güzel buluyorum ben.

Yanlis anlamayin bilgilendirmek icin soyluyorum saglik bakanliginin desifre ettigi urunler arasinda bim in sucuk ve sosis markasi uludag var. Ben o yuzden bimden et ve et urunu almiyorum ama sut urunu aliyorum cunku esim benim muhendis stajini sakarya icim fabrikasinda yapti ve dost sutu icimin urettigini ayni sutu sadece farkli ambalajlara koydugunu soyledi. O yuzden sut urunlerini kullaniyorum birde sattigi marka urunlerini. kendi urunlerini pek kullanmiyorum.

Az önce yazdım market çok olur bizde. Kızlarımın yeme şekli farklı onlara göre hareket ediyoruz mecbur.
Kışlık hazırlığımı yine yaptım.
15 kilo taze fasulye konservesi yaptım. 50 kilo domates almıştım yarısını fasulye konservesine koydum kalanı sos yaptım.
25 kilo kırmızı biber, 25 kilo patlıcan közleyip buzluğa teptim.
Daha da yapılıcak olanlar var.
Kışın çok işime yarıyor yemeklik bitti mi bir konserve açıyorum hem kendim yaptım katkı yok hemde taze taze yiyoruz.
Büyük kız bulgur yemek zorunda küçük pirinç seviyor. İkisine de az az yapıyorum.
Makarna pek severim be
Beyaz un hiç tüketmeyiz zaten biz tam buğday unu alırız oda biraz daha pahalı.
Et, balık, tavuk bebelerin yemesi gerek ama evde eşim kokusuna gelemez dışarda hallederiz.
Tuvalet kağıdı, kağıt havlu bim den
Bebek bezi mecbur iyi alıyoruz hemen pişik oluyor onlarda pahalı be
Evde popo yıkarım, dışarda ıslak mendil onlar da para.
Yok anam yokk paranın adı var kendi yok!!!

Gerekli listemizde ayda 10damacana su tanesi 6lira haftada 3kilo süt alıyorum kilosu 2lira bunlar mutlaka aldıklarını bende anlamıyorum sonrası gidiyor ve ay sonu gelmeden

haftada 2 taneden ayda 8 su 54 lt , haftada 5 ltden ayda 20 lt süt 45 tl = 100 tl

pazarda haftada 60 tl harcıyorum ayda 240 tl

eti kıymayı kasaptan alıyoruz 100-150 tl'lık falan

markette her hafta en az 100 tl gidiyor toplam 400 tl diyelim (deterjan hariç)

deterjan, bebek bezi , ıslak mendil koliyle netten alıyoruz toplu olarak (bez+ıslak mendil = 70 tl falan)

yaklaşık 1000 tl oldu

hesapta olmayan şeyler de çıkıyor , 300 tl ile geçiniyorum diyen arkadaşınıza helal olsun nasıl başarıyor merak ettim

Kesinlikle doğru süt ürünleri alırım bim den. Bir arkadaş 8 yıl çalışmış bim de. Hep söyler süt ürünleri içim de yapılır sadece bim im markası basılır.
Küçük kızımda ordan çocuk sütü alıyorum mesela çokta seviyor.

aa bak bunu öğrendiğimiz iyi oldu... ben süt ürünlerini hep şüüpheli bulmuştum... ee o zaman alabilirim artık. Ablam da bim in dost tava yoğurdunu ve meyveli yoğurdunu pek seviyor... bende uzak dururdum ama bende alırım artık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…