• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev geçindirmek ..

Kazandığım her davada kenara en az 1 altın yapıp atarım. Yastık altı hem de, gitse gider
yurtdışına gideceğimiz için evi arabayı her şeyi sattık. Aylık gelirimiz 10 bin civarı. Eşim kendisine gelen teklifi kabul ederse 3 buçuk katına falan çıkacak.
Markete halk günlerinde giderim. Kasaba gitmem. 6 ayda bir kesim yaptırır onu kullanırım. Eşim sefer tasında yemek götürür. Ben pişiriyorsam makarna çorba salata hop tamamdır.
bir ayakkabı aldıysam onu da canı çıkana kadar giyerim.
Birikiyor şükür.

ev pinkiysi :KK19::KK68:

Ev kredisi :1700 tl
Bakıcı 950
İhtiyaç kredisi borcu 750
Araba benzin.....Vs ortalama 300-400
Kredi kartı 1000
Faturalar 350-450
Mutfak en az 600
pazar masrafı 200
Kızın bezi maması 250
Giyimi ve dışarıda yemek yemeyi severiz bu yüzden birikim falan olmuyor. Evimiz en büyük yatırımımız hastalık paramızı kenara ayırabilsek yetecekde daha beceremedik.

Bizim de aidat ile birlikte kiramız 750 lira.. Faturalar ise yaz geldiği için, ortalama 300 lira.. Kredi kartı borcumuz ortalama olarak 400 lira..
Mutfağa çok gidiyor bizde.. 2 kişiyiz.. Yaklaşık 800-900 lirayı buluyor.. eee boğazdan da sıkılmıyor.. Genciz. Gezmek, tozmak istiyorsun, arada da olsa dışarı da yemek istiyorsun. Bunlardan da kısmak istemiyorum..
Kozmetik ve kuaför masrafım ayda ortalama 100 lira.. Ee hobilerim var, onlar için de para gidiyor..
Pek birikim yapamıyoruz. Bu konunun takipçisiyim.

Tencere yemeği yap ısıtın yiyin
Pilavı taze yap o ısıtınca güzel olmaz
Yoğurdunu evde mayala hem daha sağlıklı
Domates ucuzken al sos yap her yemeğe yakışıyo domates sosu

Giderlerin en çok ne onu yazsan aslında
Ben çok mu pis boğazım hemen aklıma mutfak kısmı geldi :KK70:
Bizim evin en buyuk sorunu yemek günlük yapılır. Bu yüzden pilav ölçüsü bizde1 su bardağından iki parmak eksik yapılır. Ozaman ertesi güne kalmıyor. Tencere yemeğinde bir kuru fasulye yenir ikinci kere ama bugün kuru yenir yarın başka yemek ertesi gün yine kuruyu yeriz. Valla eşime kızamıyorum sayesinde bende bu duruma alıştım. Bizd
Hahahaha ay bende yaşarken olsam öyle. .zombi gibiysem demek..para geliyor film şeridi gibi gözümün önünden geçip gidiyor. Ben öyle ağzı açık bakarken harcanıyor. .:KK61:bak farkındaysan harcanıyor diyorum hala..hani suçu üstüme almak bile yok..:KK53:
Ben senin yorumunu her sabah okusam iyi olacak:-)
Eğer ay sonunu ucu ucuna bile getiriyorsa bir aile büyük başarı bu ekonomi ile. Kimse kendine haksızlık etmesin derim bu yüzden.

Şu da bir gerçek, borçsuz mal mülk sahibi olamıyorsun.. Ne kadar geliyor ise, o kadar da gidiyor.. Borçlanmak lazım, ma bu devirde de insan, borçtan da korkuyor..

Biz ise ilkokuldan kızımıza hesap açtık aydan aya para yatırıyoruz eğer evlenmeye karar verdiği an bozduruk harcama yapacağız şu an 25bin tl durumunda kendi evimizi yaptık tavsiye ederim damlaya damlaya çoğalıyor yıllar çok çabuk geçlyor

Eşim henüz firma aşamasında değil. Bireysel çalışıyor. Vergi levhasını aldığında yapılacak iş olarak görüyor.
Hesap kitap işleri benim üzerimde. O konuda da belirttim. Banka hesapları benim adıma.
Vize işine şimdilik gerek kalmadı. Yani olmazsa olmazımız değildi zaten.
Hala tam neyi merak ettiğinizi anlamasam da :)
Gelir 0~40 bin mi :KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:
Bildigimiz 40.000 yani:KK57:
Masallah ....
Ne isi bu derhal o sektore gircem :KK35:

Ben de yazayım madem,
Kredi kartı 1500 ve 2000 arası değişiyor market ve benzin içinde.
Kira elektrik yakıt aylık 700 civari (lojmandayız para biriktirebilmek için geçtik)
2500 ev kredisi (memleketten aldık 600 kira geliri olarak dönüyor)
750 lira güne girdik yaz tatilinde ek ders vs olmadığı için yetistiremiyoruz bu yüzden yazın kredi parasini çıkarmak için kışın gün yapıyoruz.
Yemek haftada 1 gün dışarda yeriz ama burada dışarda yemek cidden çok ucuz 2 kişi 20 liraya resmen ziyafet çekiyoruz. Sırf ben yemek yapmayı sevdiğim için diğer günler evde yiyoruz.
Market olarak bim ve à 101 de olan ihtiyaçlarımı alır eğer orda bulamadığım bişey varsa migrosà giderim ama bunu tavsiye etmem.
Kıyafet hep sezon sonunda alır bi sonraki yıl giyerim ayakkabı da keza aynı şekilde.
Biz aylık 2000 kenara koyabiliriz aslında fakat her memlekete gidip gelmemiz en az 2000 tl ve kredi kartında 2 aylık kriz demek. Bu yüzden yılda 5 bin biriktirebiliyoruz en fazla. Kredi ödememizi birikim olarak görürsek 30 bin oluyor.
Maaşlar toplam 5 bin ek gelir 2bin ama her ay değil yılda 7 ay.

Belki konu dışı ama peyniri hazır satılan eczanedeki mayalarlami yapiyosun merak ettim bide nasıl yapiyosun bende çok meraklıyız böyle şeylere ama cesaret edemedim peynire

Ben ekşimik gibi başlayıp kalıpla bitiriyorum.
3 kilo süte kaynayınca tuz ve 2 sb yoğurt ekleyip kestiriyorum.
Süzüp biraz kaymak karıştırıp kaba iyice bastırıyorum kalıp olması için. Güzel oluyor.

Gelir 0~40 bin mi :KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:
Bildigimiz 40.000 yani:KK57:
Masallah ....
Ne isi bu derhal o sektore gircem :KK35:

Tekstil mereti.
Bu saatte ütü pakete kontrole geldik düşün çalışma stilini:D

H hazal123d

sevgili hazal, evveliyatla mutluluklar dilerim.
her hanenin orfu farklidir. dolayisiyla gelirler ayni dahi olsa her evin idaresi farklidir.
zamanla kendi duzeniniz icin en dogru olan sistemi olusturacaksinizdir. korkmayin :KK69:

bizim hanenin idaresine gelince. "oglusun okulu, oglusun aktiviteleri, oglusun giyimi, oglusun oyuncaklari, oglusun sosyal hayati" icin harcanan meblagadan bize ne kalirsa o :KK70:

evimin kirasi 500 lira..
ev borcu oduyoruz aylik 700
faturalar 200
arabanin gazi 150
esimin maasida mesaisiz 1650 gibi
ucu ucuna yetiyor
esime yemek karti veriliyor aylik 350 lira 400 arasi
yemege eve geliyor onunlada peynirden bakliyata deterjandan cocuk bezine meyve sebze herseyi alabiliyoruz.....
arada pazardan alisveris yapiyoruz en az 50 lira
yetmedimi birikim icin kenara ayirdigimiz paradan yemek zorunda kaliyoruz.

Valla bizde 2 cocuk biri 2 yasinda biri aylik :)onlara bez parasi gidiyor bol bol :) buyuk kizima cok harcariz ,sonra ayda 300 350 tl faturalarimiz tutar,biz ailecek markette sepet doldurmaya bayiliriz :)aylik bi 600 tl falan marketw gidiyordur.Yazsa tavuga,kissa abur cubura para cok gider :)Giyim masrafimiz yok fazla..Yatirim olarakda elimizde para kalmissa bi ara ceyrek alip atardik kenara,simdi bi kumbaram var elimizize geceni atiyoruz akmasa da damliyo iste..Esim.cok harcar kisarsam ben kisarim daha cok.Allah tan ev kira degil yoksa hic gecinemezdik.Ha buarada aylik gelirimiz 2300 civari

Pazardan alışveriş yaparim herseyi taksitle alırız kredi kartı giyim market vs.. çok g ezmeyiz ama yazın çok gezeriz bir kızım var 1 ysinda onun da masrafları var tabi aylik gelir 2000 tl ev kısa deyil rahat 700 lira yada 600 lira her ay bankaya atarız biz ençok yazın dondurmaya harcariz esimle parayı dondurma delisi yiz birde kizimiz var ysndik bu yaz..

herkesin evinin ayrı düzeni ayrı geliri var aslında kimseyle kıyaslamamk lazım
ama ortak yapılabilecek şeyler var

diğer yorumları okudum aslında arkadaşlar söylenebilecek herşeyi söylemiş

ben bekarken hiç tasarruf nedir bilmezdim para elime gelirdi ve giderdi
evlendikten sonra kısa zamanda öğrendim sonra onunda suyunu çıkardım
ve hayattan öğrendiğim bişey varsa oda şu insan mümkün olduğunca elden ne geliyosa israf etmeyecek şekilde kendinden kısmamalı evet birikim yapılmalı ev idaresi bilinmeli ama yaptığımız birikimin bi kısmı kendimizi mutlu etmek için ayrılmalı

bı ayakkabı sizi çok mutlu edicekse o alınmalı ben 100 liraya alırım o 300 liraya alırız maddi gelire göre bi başkası 20 liraya alır ama eğer istendiyse alınmalı bunu niye diyorum

almıyoruz,yemiyoruz ,giymiyoruz , gezmiyoruz sonra yemeyenin malını maalesef yiyolar hayat böyle galiba düzen mi desek
belki siz o çok istediğiniz ayakkabıyı almayacaksınız iki yıl sonra eşinizden ayrıldığınızda eski eşinizin yeni cici hanımı alıcak , yada biri borç isteyecek vermeyecek yada bu hayattan igittiğinizde arkadanızda yemeden içmeden gezmeden kalan evinizi arabanızı çocuklarınızın eşleri bölüşemiycek vs.. vs... uzar gider bu liste

evet birikim yapılmalı , israf edimemeli ama çokda kısmamalı kendinden hele yemekten ve ısınmadan...
ben bu ayarı şu an tam tutturduğumu düşünüyorum
bi oğlum var üç yaşında

elektrik 80-100(bu arada değişiyo)
su 40
doğal gaz 150 (evin konumu yalıtımı cok iyi) yazın 20
ev kredisi :2100
ihtiyaç kredisi:1200(son 4 ayı)
benzin:150
oğlumun bakıcı gideri:300-400 (her gün gitmiyor haftada iki gün falan)
market 600-900 arasında değişiyo (pazar, et, temizlik , süt vs herşey içinde)
kredi kartı:700-1000 arası (kıyafet ve dışarıda gezme harcamalarımız ekstralar burdan yapılır taksit yaptırmıyoruz artık tek çekim)
telefonlar:250 (ikimizde faturaya telefon aldık ) son 5 ayı kaldı
aidat:100
tivibu+ internet:100

genel anlamda harcamalarımız bunlar elimde kalanla ben ufak ufak bişeyler koyuyorum kenara ama kendimede harcarım kendimden ve ailemden çok kısmıyorum

Valla herkesin geliri 4 bin uzeri gibi duruyo yaa.gerci ne kadar geliyorsa o kadar da gidiyor hani.bizim bebekten dolayi ben calisamiyorum.esimin tek maasiyla yasiyoruz diyebilirim.ankaradayiz.2200 maas aliyor esim.
Kira aidat 570
Ihtiyac kredisi 550
Elekt.su.telf fat top. 100
Dogalgaz kisin toplam 150 simdi yaz aylarina girdik aylik 30
Market aylik yaparim 200
Ama bakliyatlar ailelerden geliyor o yuzden az tutar.et icin hala kurban bayramindan kalani yiyoruz
Pazar alisverisi aylik 150 tutar.su an liste yapinca bizim paramizin artmasi gerekiyor ama ne hikmetse ay sonunda paramiz artmiyor.demek ki bi kara delik var simdi onu bulmak lazim:KK51::KK70:

Merhaba arkadaşlar beni eski konularımdan tanıyan olur belki daha önce kayınvaldemgilin yanında oturuyoduk şimdi ise ayrı eve taşındık buyuk bi gayret sonrası ..
Başlıkda da belirttiğim gibi ev geçindirmek zor malum bu pahalılıkla ama sizlerin de önerisini almak istiyorum bir evi nasıl idare ediyorsunuz eşiniz ne kadar maaş alıyor ne kadarı giderlerinize gidiyor ne kadar birikim yapabiliyorsunuz fikirlerinizi ve önerilerinizi merak ediyorum şimdiden yorumlarınız için tşk ediyorum
EviniNizi ayirmissiniz ne güzel,huzurunuz olduktan sonra evde ekonomi yapmayı öğrenirsiniz zamanla ins.gerçi ülkemiz şartlarında kit kanaat geçinmek zorunda kalıyor birçok aile ama yapacak bisey yok herşey güzel olacak diye ümit ediyoruz.:KK55:

bizim gelirimiz çok şükür 4 bine yakın..
düşün çoğu borçlara gidiyor.
elimizde 800-1000 kaliyor onu da market pazar alışverişi yol parasina gidiyor.
elimden geldiği kadar birikm yapmaya çalışıyorum
sık sık dişarda yemek yemiyoruz biz..
borç bitince yine birikim yapmayı düşünüyorum inş.

Back
X