Ev geçindirmek ..

Ahahaha sen de bendensin..

Kira+ aidat:1000TL
Faturalar vs 300-400 arası(elek. su int dsmart)
Lpg+benzin 200+250
Kedi (kum+mama+aşı)150+200 civarı
mutfak 300-400 civarı

Bunların haricinde kredi ve kart borçları derken yaşamak için mi çalışıyoruz çalışmak için mi yaşıyoruz anlamıyorum...

Bu hayatın ne anlamı var böyle :KK70:

Bizim kiralar fena :KK53: onlar olmasaydi yine calismak icin yasamanin bir tik ustune cikardik :KK70:

Siz harikasınız :KK66:
Çok teşekkür ederim. Arada benim de ay sonu hiiii paramız bitti dediğim olmuyor değil tabiki. Ama bazen de atıyorum ay sonu eşim kenara2 çeyrek attıgığımı ve daha paramız bitmeden maaş zamanı geldiğini öğrenince bana zam falanmı yaptılar diye soruyor. Bu arada maaş kartı bende duruyor ki bir evde gelir gider bir kişiye ait olmalı. Kadın ayrı erkek ayrı harcar ise olmaz. Eşimin canı ne ister ise beni arar ben alırım zaten.

Burada o kadar konu açıldı birikimle ilgili. Çoğunu takip ettim, okudum. Hiçbirini uygulayamadım biraz mallık var galiba bu konuda. En mantıklı şey borca girmek galiba. Elde ne kadar kalıyorsa onu harcıyorum o yüzden elde pek birşey kalmayacak şekilde borç yapmalıyım bence.
Size tavsiyem kalanı arttırmayın. Atıyorum 1 çeyrek alın bu ay kalan parayla geçinmeye çalışın. Baktınız yetiyor bidahaki ay 2 çeyrek alın. Elde duran para artmıyor

Bursada yasiyoruz ,ben bebis bakiyorum iki yil daha calismayacam, gerci calisirken de maasim ev icin harcanmazdi bana kalirdi, esim esnaf
Ev araba kredileri 2500 tl
Mutfak 1000 tl
Bebis icin aylik ne harciyoz hic farkinda degilim
Arabamiz dizel, hem is hem gezme icin kullaniliyor aylik 1000 tl
Benim ozel harcamalarim 800 tl
Faturalar 1000 tl
Gezme tozma 500 tl
Birikim yapamiyoruz esim sadece isini buyutuyor o da birikimden sayilir bizim icin

Dizel bu kadar tutuyomu ya :KK43:
Turkiye'de araba almaya korkar insan.

Ahh bende nasıl birikim yapılır bilmiyorum
Ben çalışmıyorum. Daha okulum bitmedi. Eşimin kendi işi belirli bi maaşı yok.
Ama giderlerimiz çook
Kira +aidat=1275
Faturalar 500 civarı tutuyo
Arabanın yakıtı 600
Mutfak masrafı 500
Benim kişisel masraflarım 200 civarı
Çok geziyoruz aylık oraya ne kadar gidiyo bilmiyorum.
Bunların yanında eşim k.v. yede yardım eder
Geçen gün hesapladık eşim normal maaşlı bi işte çalışsa geçinemezdik yada bu kadar rahat olamazdık

Bunların yanında birikim olarak arabamız var ve bi ev alma ihtimlimiz olabilir belki. Oda eşimin işinden dolayı

Istanbuldaysan hayat gerçekten çok pahalı

Merhaba arkadaşlar beni eski konularımdan tanıyan olur belki daha önce kayınvaldemgilin yanında oturuyoduk şimdi ise ayrı eve taşındık buyuk bi gayret sonrası ..
Başlıkda da belirttiğim gibi ev geçindirmek zor malum bu pahalılıkla ama sizlerin de önerisini almak istiyorum bir evi nasıl idare ediyorsunuz eşiniz ne kadar maaş alıyor ne kadarı giderlerinize gidiyor ne kadar birikim yapabiliyorsunuz fikirlerinizi ve önerilerinizi merak ediyorum şimdiden yorumlarınız için tşk ediyorum
valla gecindiremiyoruz. eve giren parayi yazmayayim topa tutulurum ama hep eksideyiz hep biseylerden kisiyoruz

Kazandığım her davada kenara en az 1 altın yapıp atarım. Yastık altı hem de, gitse gider
yurtdışına gideceğimiz için evi arabayı her şeyi sattık. Aylık gelirimiz 10 bin civarı. Eşim kendisine gelen teklifi kabul ederse 3 buçuk katına falan çıkacak.
Markete halk günlerinde giderim. Kasaba gitmem. 6 ayda bir kesim yaptırır onu kullanırım. Eşim sefer tasında yemek götürür. Ben pişiriyorsam makarna çorba salata hop tamamdır.
bir ayakkabı aldıysam onu da canı çıkana kadar giyerim.
Birikiyor şükür.

Kira 1200 aidat 150 faturalar 200 kredi var 500.1950 sabit gider.geriye de bişi kalmıyo

Tencere yemeği yap ısıtın yiyin
Pilavı taze yap o ısıtınca güzel olmaz
Yoğurdunu evde mayala hem daha sağlıklı
Domates ucuzken al sos yap her yemeğe yakışıyo domates sosu

Giderlerin en çok ne onu yazsan aslında
Ben çok mu pis boğazım hemen aklıma mutfak kısmı geldi :KK70:
Kendine haksızlık etme. Bir kadın olarak mutfak işinden anladığın anlamına gelir bu.pis boğaz ne demek ayol..ayrıca yazdıkların mantıklı.
Ben pek beceremem mesela mutfakta tutumlu olmayı. :KK53:

Kira faturalar taksitler maaş alınca hesaplanır. Geriye kalan paradan en fazla 1000 tl mutfak masrafı ayrılır. Oda gunluk 33 tl yapıyor. 1 kilo kıyma ile en az 4 kere yemek yapılır. Mesela bugün evdekilerden yiyeceğim için alışveriş yapmadıysam 30 tl kumbaraya atılır. Yarın 60 tl harcıyabilirim bu durumda. Peyniri koca bir kalıp almam bozulmasın diye zeytin vs de öyle bunları az az alırım. Hafta içi kahvaltı olmaz bizde çocuk okulda eşim işyerinde kahvaltı yapar. O yüzden haftada bir hafta içi akşam menemen patates kızartması vs ile kahvaltı yapılır. Hatra şimdi ben bu cümlenin tümlecini dolaylamadan eşim aradı akşama patetes kızartması menenen var. Bu durumda yarın bir mantı açmak farzoldu ki aslında lezzetli ve ucuz bir yemek mantı. Arada lahmacun söyleriz. Zaten çok ta severiz. 12 tl ye hem severek yiyoruz hem yemek masrafi düşmüş oluyor. Tabi arada eve toplu alışveriş şart. Bunuda4 ayda bir yapıyoruz. Bu süre zarfında yağ salça un makarna pirinç bulgur bakliyat gibi şeyler almak gerekmiyor. Marketlerin indirim günlerini takip ederim. Giyim için muhakkak mont kaban gibi şeyler sezon sonu indirimi ile alınır. Mesela bu sezon sonu200 tl lik kabanı 60 tl ye aldım. Ama bir evde sigara kullanılmıyor ise günlük 20 aylık 600tl mutfak masrafı da yeterli olur. Parayı bolerek harcamak çok işe yarıyor. Artanı hep ertesi güne devredersen bir sonraki gün menüyü zenginlestirebilirsin. Her gün et yiyicem dersen bu bütçeye de kollestrolune de zarar zaten. Ki iyi beslenmiş olmuyor sun. Tavuğu bütün alıp parcalarım. 1 gün firinda sebzeler ile pisiririm yanına pilav cacık veya salata. Bir gün sinitzel yanına patates kızartması yada makarna. Bir gün çorba ve yanına bir sebze yemeği olarak 3. Yemek çıkarmış olurum. Koftede yine1 kilo kıyma ile köfte yapar hatta birazını kıyma olarak ayırırım 250 ge kadar mantı yada hafta sonu kahvaltida kıymalı yunurta vs için. Onunla bir kere firinda köfte. Bir kere kızartma bir kere de atıyorum kofteli bezelye veya kofteli çorba yada sulu köfte yaparım. Buda sağolsun annemden geçti bana. Hep demiştir kızım 2 köfte yiyip makarna yiyen de vitamin alır. 10 köfte yiyen de. Ama mühim olan 10 köfte ile kac kişi doyurabileceğin dir.

Sebzeyi muhakkak pazardan almak şart. Marketin indirim günü 2 tl olan elma pazarda1 tl. Ama pazara gittim diye kontrolsüz alışveriş yaparsan olmaz. 1 haftalık yemek listesi ile haftalık alışveriş en güzeli. Pazara en yakın markette hep pazarın olduğu gün halk günüdür. Sebzeleri pazardan tavuk vs yi de haftalık o marketten alırsan ekmek dışında alışverişe gerek duymazsın

Bunlar dışında rızık paylaşmanın haneye bereketine çok inanırım. Bayat ekmekleri kuşlara verir kemik vs yi ise konteynır kenarına koyarım hayvancıklar da sebeplensin diye.
Tek kelime ile müthiş. .hayran kaldım inanın..

Eşim çalışmıyor ben çalışıyorum.İş bulana kadar zaten gırtlakta olan borç boyu aştı.Maaş alırım ve görmem,biter ışık hızıyla.Ayın başı yok ki sonu olsun.Aç değiliz şükür nasıl kalmıyoruz ben de şaşkınım.
İndirim falan takip etmem,etsem uyuz olurum alamıcam diye ,alamıyorum çünkü.
Tek mal varlığım gururum,dik başım.Te o ka. :KK53:
Cok samimi yazmissin:KK19:
Umarim en kisa zamanda is bulur esin ve rahatlarsiniz

Allaha şükür gelirimiz iyi.
3bin tl civarı para harcıyoruz. Kalanı gelirimizin durumuna gore kenara gidiyor, ekstra harcamaya gidiyor vs. (Arabayı değiştirdik. Tatil için kenara atıyoruz nisan itibari ile vs. Sabit değil gelirimiz. 0 ila 40 bin arası oynuyor)

Oturduğumuz ev kira. Kira gelirimiz yok. Ev açısından çok şanslıyız. Doğalgaza kısın bile max 150 verdik. Güney cephe ve aşırı güneş alıyor. Faturalar için bir şey yapmıyoruz. Zaten çok değil.

Alışverişimizi pazardan yapıyoruz. Fiyat farkı çok var.

Et alışverişini aylık yapıyoruz. Temizlik maddelerini de öyle.

Yoğurdu ve peyniri kendim yapıyorum. Sevdiğim için. Ama fiyat konusu olarak cidden yarı yarıya uygun. Hani bir yerden kısılması gerekiyorsa düşünülebilir.

Eşim tekstilci olduğundan kıyafet işimiz genelde bedava oluyor açıkçası. Kendine de bana da gördüğünü alır. Tüm çevresi imalatçı. Ama şöyle söyleyebilirim. Seneye giyeceğimiz montları daha yeni aldık. 30 tlye mangodan kaban aldım... botları falan da sezon sonu indiriyorum.

Süslü puslu saçma şeyleri çok seviyorum. İkeaya koşmak yerine eminonune koşuyorum.

Çok sık dışarıda yemeyiz.

Aklıma gelenler bunlar.
Belki konu dışı ama peyniri hazır satılan eczanedeki mayalarlami yapiyosun merak ettim bide nasıl yapiyosun bende çok meraklıyız böyle şeylere ama cesaret edemedim peynire

Ben böyle değildim yaşarken oldum:))
Hahahaha ay bende yaşarken olsam öyle. .zombi gibiysem demek..para geliyor film şeridi gibi gözümün önünden geçip gidiyor. Ben öyle ağzı açık bakarken harcanıyor. .:KK61:bak farkındaysan harcanıyor diyorum hala..hani suçu üstüme almak bile yok..:KK53:
Ben senin yorumunu her sabah okusam iyi olacak:-)

Ben de birikim yapma derdindeyim ama nasil oluyor da ayri ihtiyaclar cikiyor anlamiyorum :63:
Yemeden icmeden malesef kesmiyorum. Ve ben Almanyada yasiyorum, klasik normal bir markete ugramam Türkiyeye göre en az 100 tl, an azi bu sekilde. Meyve sebze taneyle satiliyor. Yani o meyve alinacak illaki, mesela 150 gram yaban mersini aldim iki avuc 4 , 5 liraya denk geliyor. Ki neler neler aliniyor, evde cocuk var.
Neresinden tutup düzeltsem bilemiyorum. Bu ay sirf esimin hobisine almasi gereken esyalar icin 1500 lira kadar bir rakam verdik gitti. Eee para da biriktirecegiz nolcak o is.
Cook ucuz market yok malesef. Bazi ürünler uygun ama yeme icme pahali aslinda tabi iyi seyler tüketmek istersen.
Artik kiyafet alisverisini düzenli yapmiyorum. Ihtiyaca göre aliyorum. Önceden indirimde ne varsa toplardim.
Kizim icin de cok kiyafet almisim simdi sadece yazlik sandalet ihtiyaci var baska birsey alinmayacak.
Esim hobisi disinda hayatta para harcamaz. Bilgisayara gider para eger gidecekse.
Evin kirasi 1500 liraya denk geliyor yine. Elektrik suyu bilmiyorum bile.
Bir de benim ehliyet isi var. Yazildim. Ve 2 bin euro da ona verilecek. Tabi kalmadan gecersem bu kadarla kalir.
Iki aylik dil kursuna yazildim ayda 390 liraya yakin para da ona gidecek.
Nereye elimi atsam para. Bir de birikim yapiyoruz. Artik diger hesaptan tüketecek gibiyiz. Ben calismiyorum zaten evdeyim. Bir tek esimin maasi var. Bakalim, burada okuya okuya kendimizi frenleyecegiz artik.

X