Ben de birikim yapma derdindeyim ama nasil oluyor da ayri ihtiyaclar cikiyor anlamiyorum
Yemeden icmeden malesef kesmiyorum. Ve ben Almanyada yasiyorum, klasik normal bir markete ugramam Türkiyeye göre en az 100 tl, an azi bu sekilde. Meyve sebze taneyle satiliyor. Yani o meyve alinacak illaki, mesela 150 gram yaban mersini aldim iki avuc 4 , 5 liraya denk geliyor. Ki neler neler aliniyor, evde cocuk var.
Neresinden tutup düzeltsem bilemiyorum. Bu ay sirf esimin hobisine almasi gereken esyalar icin 1500 lira kadar bir rakam verdik gitti. Eee para da biriktirecegiz nolcak o is.
Cook ucuz market yok malesef. Bazi ürünler uygun ama yeme icme pahali aslinda tabi iyi seyler tüketmek istersen.
Artik kiyafet alisverisini düzenli yapmiyorum. Ihtiyaca göre aliyorum. Önceden indirimde ne varsa toplardim.
Kizim icin de cok kiyafet almisim simdi sadece yazlik sandalet ihtiyaci var baska birsey alinmayacak.
Esim hobisi disinda hayatta para harcamaz. Bilgisayara gider para eger gidecekse.
Evin kirasi 1500 liraya denk geliyor yine. Elektrik suyu bilmiyorum bile.
Bir de benim ehliyet isi var. Yazildim. Ve 2 bin euro da ona verilecek. Tabi kalmadan gecersem bu kadarla kalir.
Iki aylik dil kursuna yazildim ayda 390 liraya yakin para da ona gidecek.
Nereye elimi atsam para. Bir de birikim yapiyoruz. Artik diger hesaptan tüketecek gibiyiz. Ben calismiyorum zaten evdeyim. Bir tek esimin maasi var. Bakalim, burada okuya okuya kendimizi frenleyecegiz artik.