Ev geçindirmek ..

Aslinda baskalarinin maas harcama vs gibi sayisal degerleri yerine siz kendilerinizinkini söyleseniz daha cok yardim alabilirsiniz ama madem fikir soruyorsunuz ben de katkida bulunayim:

Öncelikle sunu diyeyim cogu seyden kismiyoruz sadece lüksü ve fuzuli seyleri sevmem, gidip bi ayakkabiya 150 tl vermeyiz mesela
Kira 1000 tl diyelim
Faturalar aylik yazin 400 kisin 500 falan tutuyor
300 tl eve gelen yardimci ablama veriyorum
Benzin harcamamiz genelde 200-300 arasiydi lakin cok gezmeyiz biz,ise giderken hep araba kullanıyoruz sadece cunku ise yorgun gitmeyi ve isten eve yorgun gelmeyi sevmiyoruz
Bunun disinda iki cocuk var mama masraflari falan yok ama bez kiyafet masraflari olarak ayda 200 tl gidiyordur sanirim
Esim bazen kardesine harçlık yollar bazen ailesinin durumu iyi olmadigi icin onlara yollar onlar da bir meblag tutuyor yani mutfak temizlik malzemesi masrafina girmeden yaklasik 2200-2500 arasi sabit harcamamiz oluyor
Yaklasik 1000 tl de mutfak masrafi,deterjan vs ye gidiyordur sanirim
Kredi karti da dönem donem degismekle beraber genelde 500den fazla 1000den az olur
Kabaca 4bin tl kadar harcamamiz oluyor artik,benim calistigim donemlerde de geri kalani atiyoruz kenara işte,ben calismayinca cok bi birikim olmuyor

Migrosa değil Bim'e git
Sebze için de pazara uğra

herkes aynı şeyi söylüyor iyice kendimi enayi gibi hissetttim :KK53:
Migrosa çalışıyormuşum haberim yok :63:
Sömürülmeye artık hayır
deliadam.gif

herkes aynı şeyi söylüyor iyice kendimi enayi gibi hissetttim :KK53:
Migrosa çalışıyormuşum haberim yok :63:
Sömürülmeye artık hayır
deliadam.gif
Bende bilmiyordum
Taşındım
Burda migros yok bim var , bi gittim markete
Af edersin kendimi enayi gibi hissettim :KK70:

850 kira
2000 tl banka kredisi
350 tl kızıma bakan kadına veriyorum
60 tl internet
50 tl elektrik
20 su
25 telefon (benim)
35 eşimin telefonu
500 tl mutfak gideri
200 tl kendime harçlık ayırıyorum kızımla benim masraflarımız
300 tl de eşim kendine ayırıyor
geri kalan 2700 tl'lik kısımı (Bu her ay degişebiliyor ) birikime atıyorum çünkü elden olan borçların ödemesi var 35 bin tl civarında

Eşimle benim maaşımız borçlar olmasa birikime giderdi ama maalesef borç var ve anca ödemekle ugraşıyoruz..

Ne sahibisiniz derseniz hiç birşey !

3 aydır çalışıyorum ALLAH'dan yoksa gerçekten kıt kanaat geçinecektik maalesef. Bu ay eşim maaşına ekstra zam alınca rahatladık biraz yoksa ben de çalışmasam 4000 tl maaşla iş nanaydı.

Gelir belli gider belli bizim ALLAH hepimize kolaylık versin.

1.200 tl ev kredimiz var ( 1.600tl olacak 1 sene içinde)
d.gaz-su-elek-net-aidat için max:400 gider
araba benzin aylık 300 desek
market masrafımız içinde 300 ayırsak
kedicik var onun masrafı oluyor
geri kalan var olan borçları ödemede kullanılıyor, en azından ben öyle biliyorum :)
elde var sıfır :)

kira+aidat=1100
faturalar (tlf. int. dahil) 250-400 arası
akbiller 250 civarı
benzin 100-200 arası gezme durumumuza göre
pisiciğin ilaç ve maması 100-150 civarı
yani aylık sabit giderler 2000 civarı, gerisiyle de karnımızı doyuruyoruz birikim denince gülme geliyor :KK70:

Ahahaha sen de bendensin..

Kira+ aidat:1000TL
Faturalar vs 300-400 arası(elek. su int dsmart)
Lpg+benzin 200+250
Kedi (kum+mama+aşı)150+200 civarı
mutfak 300-400 civarı

Bunların haricinde kredi ve kart borçları derken yaşamak için mi çalışıyoruz çalışmak için mi yaşıyoruz anlamıyorum...

Bu hayatın ne anlamı var böyle :KK70:

Allaha şükür gelirimiz iyi.
3bin tl civarı para harcıyoruz. Kalanı gelirimizin durumuna gore kenara gidiyor, ekstra harcamaya gidiyor vs. (Arabayı değiştirdik. Tatil için kenara atıyoruz nisan itibari ile vs. Sabit değil gelirimiz. 0 ila 40 bin arası oynuyor)

Oturduğumuz ev kira. Kira gelirimiz yok. Ev açısından çok şanslıyız. Doğalgaza kısın bile max 150 verdik. Güney cephe ve aşırı güneş alıyor. Faturalar için bir şey yapmıyoruz. Zaten çok değil.

Alışverişimizi pazardan yapıyoruz. Fiyat farkı çok var.

Et alışverişini aylık yapıyoruz. Temizlik maddelerini de öyle.

Yoğurdu ve peyniri kendim yapıyorum. Sevdiğim için. Ama fiyat konusu olarak cidden yarı yarıya uygun. Hani bir yerden kısılması gerekiyorsa düşünülebilir.

Eşim tekstilci olduğundan kıyafet işimiz genelde bedava oluyor açıkçası. Kendine de bana da gördüğünü alır. Tüm çevresi imalatçı. Ama şöyle söyleyebilirim. Seneye giyeceğimiz montları daha yeni aldık. 30 tlye mangodan kaban aldım... botları falan da sezon sonu indiriyorum.

Süslü puslu saçma şeyleri çok seviyorum. İkeaya koşmak yerine eminonune koşuyorum.

Çok sık dışarıda yemeyiz.

Aklıma gelenler bunlar.

Özur dileyerek soruyorum, cunku hakkaten merak ediyorum...

Esiniz onca maas aliyor neden sgk sini bile odemiyor?

Banka hesabiniz yoksa onca birikimi sutyenbanktami sakliyorsunuz?

Vize icin ise, yaptiginiz birikimleri gostersin cok rahat alir esin vizeyi...

Özur dileyerek soruyorum, cunku hakkaten merak ediyorum...

Esiniz onca maas aliyor neden sgk sini bile odemiyor?

Banka hesabiniz yoksa onca birikimi sutyenbanktami sakliyorsunuz?

Vize icin yaptiginiz birikimleri gosterseniz cok rahat alir vizeyi...

Eşim henüz firma aşamasında değil. Bireysel çalışıyor. Vergi levhasını aldığında yapılacak iş olarak görüyor.
Hesap kitap işleri benim üzerimde. O konuda da belirttim. Banka hesapları benim adıma.
Vize işine şimdilik gerek kalmadı. Yani olmazsa olmazımız değildi zaten.
Hala tam neyi merak ettiğinizi anlamasam da :)

Bursada yasiyoruz ,ben bebis bakiyorum iki yil daha calismayacam, gerci calisirken de maasim ev icin harcanmazdi bana kalirdi, esim esnaf
Ev araba kredileri 2500 tl
Mutfak 1000 tl
Bebis icin aylik ne harciyoz hic farkinda degilim
Arabamiz dizel, hem is hem gezme icin kullaniliyor aylik 1000 tl
Benim ozel harcamalarim 800 tl
Faturalar 1000 tl
Gezme tozma 500 tl
Birikim yapamiyoruz esim sadece isini buyutuyor o da birikimden sayilir bizim icin

850 kira
2000 tl banka kredisi
350 tl kızıma bakan kadına veriyorum
60 tl internet
50 tl elektrik
20 su
25 telefon (benim)
35 eşimin telefonu
500 tl mutfak gideri
200 tl kendime harçlık ayırıyorum kızımla benim masraflarımız
300 tl de eşim kendine ayırıyor
geri kalan 2700 tl'lik kısımı (Bu her ay degişebiliyor ) birikime atıyorum çünkü elden olan borçların ödemesi var 35 bin tl civarında

Eşimle benim maaşımız borçlar olmasa birikime giderdi ama maalesef borç var ve anca ödemekle ugraşıyoruz..

Ne sahibisiniz derseniz hiç birşey !

3 aydır çalışıyorum ALLAH'dan yoksa gerçekten kıt kanaat geçinecektik maalesef. Bu ay eşim maaşına ekstra zam alınca rahatladık biraz yoksa ben de çalışmasam 4000 tl maaşla iş nanaydı.

Gelir belli gider belli bizim ALLAH hepimize kolaylık versin.

Ev borcu fln mi bu?
Tebrik ederim çok idarelisiniz

Merhaba arkadaşlar beni eski konularımdan tanıyan olur belki daha önce kayınvaldemgilin yanında oturuyoduk şimdi ise ayrı eve taşındık buyuk bi gayret sonrası ..
Başlıkda da belirttiğim gibi ev geçindirmek zor malum bu pahalılıkla ama sizlerin de önerisini almak istiyorum bir evi nasıl idare ediyorsunuz eşiniz ne kadar maaş alıyor ne kadarı giderlerinize gidiyor ne kadar birikim yapabiliyorsunuz fikirlerinizi ve önerilerinizi merak ediyorum şimdiden yorumlarınız için tşk ediyorum

Kira faturalar taksitler maaş alınca hesaplanır. Geriye kalan paradan en fazla 1000 tl mutfak masrafı ayrılır. Oda gunluk 33 tl yapıyor. 1 kilo kıyma ile en az 4 kere yemek yapılır. Mesela bugün evdekilerden yiyeceğim için alışveriş yapmadıysam 30 tl kumbaraya atılır. Yarın 60 tl harcıyabilirim bu durumda. Peyniri koca bir kalıp almam bozulmasın diye zeytin vs de öyle bunları az az alırım. Hafta içi kahvaltı olmaz bizde çocuk okulda eşim işyerinde kahvaltı yapar. O yüzden haftada bir hafta içi akşam menemen patates kızartması vs ile kahvaltı yapılır. Hatra şimdi ben bu cümlenin tümlecini dolaylamadan eşim aradı akşama patetes kızartması menenen var. Bu durumda yarın bir mantı açmak farzoldu ki aslında lezzetli ve ucuz bir yemek mantı. Arada lahmacun söyleriz. Zaten çok ta severiz. 12 tl ye hem severek yiyoruz hem yemek masrafi düşmüş oluyor. Tabi arada eve toplu alışveriş şart. Bunuda4 ayda bir yapıyoruz. Bu süre zarfında yağ salça un makarna pirinç bulgur bakliyat gibi şeyler almak gerekmiyor. Marketlerin indirim günlerini takip ederim. Giyim için muhakkak mont kaban gibi şeyler sezon sonu indirimi ile alınır. Mesela bu sezon sonu200 tl lik kabanı 60 tl ye aldım. Ama bir evde sigara kullanılmıyor ise günlük 20 aylık 600tl mutfak masrafı da yeterli olur. Parayı bolerek harcamak çok işe yarıyor. Artanı hep ertesi güne devredersen bir sonraki gün menüyü zenginlestirebilirsin. Her gün et yiyicem dersen bu bütçeye de kollestrolune de zarar zaten. Ki iyi beslenmiş olmuyor sun. Tavuğu bütün alıp parcalarım. 1 gün firinda sebzeler ile pisiririm yanına pilav cacık veya salata. Bir gün sinitzel yanına patates kızartması yada makarna. Bir gün çorba ve yanına bir sebze yemeği olarak 3. Yemek çıkarmış olurum. Koftede yine1 kilo kıyma ile köfte yapar hatta birazını kıyma olarak ayırırım 250 ge kadar mantı yada hafta sonu kahvaltida kıymalı yunurta vs için. Onunla bir kere firinda köfte. Bir kere kızartma bir kere de atıyorum kofteli bezelye veya kofteli çorba yada sulu köfte yaparım. Buda sağolsun annemden geçti bana. Hep demiştir kızım 2 köfte yiyip makarna yiyen de vitamin alır. 10 köfte yiyen de. Ama mühim olan 10 köfte ile kac kişi doyurabileceğin dir.

Sebzeyi muhakkak pazardan almak şart. Marketin indirim günü 2 tl olan elma pazarda1 tl. Ama pazara gittim diye kontrolsüz alışveriş yaparsan olmaz. 1 haftalık yemek listesi ile haftalık alışveriş en güzeli. Pazara en yakın markette hep pazarın olduğu gün halk günüdür. Sebzeleri pazardan tavuk vs yi de haftalık o marketten alırsan ekmek dışında alışverişe gerek duymazsın

Bunlar dışında rızık paylaşmanın haneye bereketine çok inanırım. Bayat ekmekleri kuşlara verir kemik vs yi ise konteynır kenarına koyarım hayvancıklar da sebeplensin diye.

Burada o kadar konu açıldı birikimle ilgili. Çoğunu takip ettim, okudum. Hiçbirini uygulayamadım biraz mallık var galiba bu konuda. En mantıklı şey borca girmek galiba. Elde ne kadar kalıyorsa onu harcıyorum o yüzden elde pek birşey kalmayacak şekilde borç yapmalıyım bence.

Kira faturalar taksitler maaş alınca hesaplanır. Geriye kalan paradan en fazla 1000 tl mutfak masrafı ayrılır. Oda gunluk 33 tl yapıyor. 1 kilo kıyma ile en az 4 kere yemek yapılır. Mesela bugün evdekilerden yiyeceğim için alışveriş yapmadıysam 30 tl kumbaraya atılır. Yarın 60 tl harcıyabilirim bu durumda. Peyniri koca bir kalıp almam bozulmasın diye zeytin vs de öyle bunları az az alırım. Hafta içi kahvaltı olmaz bizde çocuk okulda eşim işyerinde kahvaltı yapar. O yüzden haftada bir hafta içi akşam menemen patates kızartması vs ile kahvaltı yapılır. Hatra şimdi ben bu cümlenin tümlecini dolaylamadan eşim aradı akşama patetes kızartması menenen var. Bu durumda yarın bir mantı açmak farzoldu ki aslında lezzetli ve ucuz bir yemek mantı. Arada lahmacun söyleriz. Zaten çok ta severiz. 12 tl ye hem severek yiyoruz hem yemek masrafi düşmüş oluyor. Tabi arada eve toplu alışveriş şart. Bunuda4 ayda bir yapıyoruz. Bu süre zarfında yağ salça un makarna pirinç bulgur bakliyat gibi şeyler almak gerekmiyor. Marketlerin indirim günlerini takip ederim. Giyim için muhakkak mont kaban gibi şeyler sezon sonu indirimi ile alınır. Mesela bu sezon sonu200 tl lik kabanı 60 tl ye aldım. Ama bir evde sigara kullanılmıyor ise günlük 20 aylık 600tl mutfak masrafı da yeterli olur. Parayı bolerek harcamak çok işe yarıyor. Artanı hep ertesi güne devredersen bir sonraki gün menüyü zenginlestirebilirsin. Her gün et yiyicem dersen bu bütçeye de kollestrolune de zarar zaten. Ki iyi beslenmiş olmuyor sun. Tavuğu bütün alıp parcalarım. 1 gün firinda sebzeler ile pisiririm yanına pilav cacık veya salata. Bir gün sinitzel yanına patates kızartması yada makarna. Bir gün çorba ve yanına bir sebze yemeği olarak 3. Yemek çıkarmış olurum. Koftede yine1 kilo kıyma ile köfte yapar hatta birazını kıyma olarak ayırırım 250 ge kadar mantı yada hafta sonu kahvaltida kıymalı yunurta vs için. Onunla bir kere firinda köfte. Bir kere kızartma bir kere de atıyorum kofteli bezelye veya kofteli çorba yada sulu köfte yaparım. Buda sağolsun annemden geçti bana. Hep demiştir kızım 2 köfte yiyip makarna yiyen de vitamin alır. 10 köfte yiyen de. Ama mühim olan 10 köfte ile kac kişi doyurabileceğin dir.

Sebzeyi muhakkak pazardan almak şart. Marketin indirim günü 2 tl olan elma pazarda1 tl. Ama pazara gittim diye kontrolsüz alışveriş yaparsan olmaz. 1 haftalık yemek listesi ile haftalık alışveriş en güzeli. Pazara en yakın markette hep pazarın olduğu gün halk günüdür. Sebzeleri pazardan tavuk vs yi de haftalık o marketten alırsan ekmek dışında alışverişe gerek duymazsın

Bunlar dışında rızık paylaşmanın haneye bereketine çok inanırım. Bayat ekmekleri kuşlara verir kemik vs yi ise konteynır kenarına koyarım hayvancıklar da sebeplensin diye.

Siz harikasınız :KK66:

Bi de mesela fasulye ucuzken al kavur at buzluğa filan
Ben çalışıyorum pek yapamıyorum ama ablamla annem yapınca bana da veriyor sağ olsun

Kabak dolması yap
İçini oyuyosun ya boşa gitmeisn, yoğurtla kabak tarator yap

Üff ben açım galiba
Cok sekersın ya

Sabit bir gelirim yok, işyerim var. Bazen 2bin elime kalırken, bazen 8bin olabiliyor. Eşimin de 3bin civarı... Ama eşimin geliri sabit.
Gezmeye bayılıyoruz ama birikim yapmayı da çok seviyoruz. Evimiz, arabamız var ama ben arsa almak istiyorum. Ve Allah nasip ederse bebeğimiz olacak. Bir süre çalışamayacağım için birikim yapmaya başladım.

X