Ev geçindirmek ..

soyle yazilara bir goz atiyorum
gelirlerini gayet iyi giderlerde cok fazla kredi ve kartlar goruyorum
Turkiyenin kredi kartini bilincsizce kullandigini dogruluyo
neyazikki sistemde bir yanlis oldugunu dusunuyorum
8 senelik evliyim öncesinde de çalışır dım hiç kredi kartı kullanmam. Çünkü kredi kartı olunca ay para biticek korkusu daha az oluyor. Biliyorum ki param az ona göre ayağımı yorganıma göre uzatıyorum. Bir çok mağaza zaten vade farkı olmadan taksit seçeneği sunuyor eşya icin. Bazı mağazalar kredi kartı ödeme seçeneğini anlatırken kredi kartım neyim yok benim diyorum kimisi uzaylıymışım gibi bakıyor kimisi tebrik ediyor:)

8 senelik evliyim öncesinde de çalışır dım hiç kredi kartı kullanmam. Çünkü kredi kartı olunca ay para biticek korkusu daha az oluyor. Biliyorum ki param az ona göre ayağımı yorganıma göre uzatıyorum. Bir çok mağaza zaten vade farkı olmadan taksit seçeneği sunuyor eşya icin. Bazı mağazalar kredi kartı ödeme seçeneğini anlatırken kredi kartım neyim yok benim diyorum kimisi uzaylıymışım gibi bakıyor kimisi tebrik ediyor:)
Bende sizi tebrik ediyorum :)
Bende genelde turkiyeye geldigimde alisverislerimi cok yapiyorum Turkiyenin ekonomisine kazancimiz olsun diye kislik falan cok aliyorum bi girmede 600 tl tuttugunu biliyorum ve bana kasada kac taksit dediklerinde bende aynen kartim olmadigini soyleyince tekrar tekrar soruyo anlamadigimi dusunerek usteleyerek emin olup olmadigimi soruyor :)
ayagimi yorganima gore uzatiyorum yazmisiniz gercekten cok kullanirim bu sozu :KK9:

aylık 3800 tl ev araba kredisi ve aidat sabit borcumuz var.
maaşımla bunları ödeyip üzerine kalanla da diğer faturaları ödüyorum, 500 tl gibi mutfak için kalıyor. bu arada küçük bebeğim var, bezi bilmem nesi mutfak masrafının içine dahil ettim. benim kredi kartım yok.
eşim ne yapıyor derseniz, maaşı çok iyi değil. tüm maaşıyla ancak kredi kartı borcunu ödeyebiliyor. üzerine eline az bir miktar harçlık kalıyor.
arabanın kaskosu sigortası vergisi benzini cartu curtu derken aylık 1000tl sabit gideri var deli oluyorum arabaya onsuz da olmuyor. yine ev yenilediğimiz için alınan perde vs gibi şeylerin taksitleri, geçen sene gidilen tatilin taksidi vs vs. bitmek bilmiyor.

Off bir hafta tatil iÇin 9 ay taksit öde öde bitmiyorr
Tatilsizde olmuyor :KK53:

bişe sorabilir miyim 200 TL harçlık ayırıyormuşsunuz ya neye ahrcama yapıyorsunuz
yanlış anlamayın takdir ettim sizi o yüzden soruyorum, soruyorum ki belki ben de kendime çeki düzen verebilirim aylık 400 TL ayırıyorum kendime ama yetmiyor hep 100-200 tl daha eşimden istiyorum :KK43: ama ben kendi paramdan 50-100 olsun biriktirmek istiyorum ama yok yok olmuyor

Ben kendime kuruş ayirmiyorum bu kuafore aylık 50 tl
Ama genede yetmiyor çünkü bizim kredi kartı var maalesef :KK43:

bizim burda zeytin icine kirmizibiber dolduruyorlar parasi kotu degil ama koca bidon dolmaz tek basina birde benim bebek mahveder ortaligi bazen uzuluyorum esim tek basina zorlaniyor aman napalim Rabbim saglim versin hepimize huzur versin..

Bende sizi tebrik ediyorum :)
Bende genelde turkiyeye geldigimde alisverislerimi cok yapiyorum Turkiyenin ekonomisine kazancimiz olsun diye kislik falan cok aliyorum bi girmede 600 tl tuttugunu biliyorum ve bana kasada kac taksit dediklerinde bende aynen kartim olmadigini soyleyince tekrar tekrar soruyo anlamadigimi dusunerek usteleyerek emin olup olmadigimi soruyor :)
ayagimi yorganima gore uzatiyorum yazmisiniz gercekten cok kullanirim bu sozu :KK9:
Yani Öyle olmak zorundayız. Hayat şartları. Mesela tv miz bozulmaya başladı. Bende beraberinde tv taksiti öder gibi kenara para atmaya başladım. Malum yaz evlilik dönemi indirimler oluyor bir çeyrek bir çeyrek derken 1000tl oldu. Sonra mağazaya gittik tv alıcaz. Eşimin baktığı tv ler şu eğimli olanlar 3 d ler vs vs. Ben odaklandım peşin 1000 tl lik tv ye. Eşime desem gel senin beğendiğini alalım hemen alır bide yarısı kadar vade farkı öderiz. Ben indirim deki tv nin ozelliklerinde a++ olduğunuöğrenince hemen aldım. Soyleki geceışığı kapatınca ekran ışığı da kısılıyor. Bunun üzerine avizeyi değistirsim. 3 lu bir avize aldım. Evde tek biz varken sadece ortadaki minik enerjili ampul yanıyor bu sayede ekran da tasarruf yapıyor. Misafir gelince3 ünü birden açıyorum zengin görünsün:))). Ve ayda faturada20 tl farketti

O tv yi eğer taksitle almaya kalksam tam 250tl vade farkı odeyecektim. Ama ben baştan kenara taksit öder gibi para attığım için indirimli gibi oldu. Şimdi blenderım bozuldu. A 101 e arzum gelecek piyasa fiyatının altında gider ordan alırım.

Odamı dekore etmek istedim. Bir perdeye 500 600 koltuk yastıklarına600 istediler. Ben o paranın toplamına hem dikiş Makinesi. Hem perde tül koltuk yastığı kumaşı boya ve duvar kağıdı aldım diktim boyadık yapıştırdık. Şimdi canım istesin 150 tl ye bütün odayı tekrar değiştiririm çünkü o döşemeci perdecilere inat o makineyi aldim:)))

Hem kısa vadede bir makina kazanmış oldum hemde uzun vadede artık o perdeciler koksun benden annemin perdeleri de ben dikicem 2 müşteri kaybettiler bile:))

Ben kendime kuruş ayirmiyorum bu kuafore aylık 50 tl
Ama genede yetmiyor çünkü bizim kredi kartı var maalesef :KK43:
ben güya ayırıyorum ama inan hiçbişe yaptığım yok ne üstüme başıma bi çöp alırım ne kuaföre giderim sırf yeme içme aşkına harcıyorum tüm paramı
günlük abur cubur yeme içmem min 20 tl ya :KK43:
yemeyi de severim nasıl kısacağım ordan bilmiyorum :KK43:

Kızlar maşallah çoğunuzun hatta neredeyse hepinizin geliri Türkiye şartlarına göre çok iyi...
Sadece kazandığını harcayan guruba giriyorsunuz.
Bakın benim ve eşimin maaşının toplamı sizin birinizin maaşı.
Çok ilginçtir ki ben para biriktiriyorum tabi azıcık azıcık çünkü gelirimiz düşük artan da az oluyor.
Gerçek anlamda yoka alışmışım sanırım. minimalist olmuşum evlendiğimden beri.Bekarken harcadıklarıma acıyorum.
Nasıl yaşadığımı siz tahmin edin artık. Çok şükür bu günüme yine her şeyim var ve karnım doyuyor kimseye de borcum yok.
Mesela işimden memnun değilim yeterince ve ayrılmak istiyorum o zaman ne yapıcam nasıl geçineceğiz Allah büyük diyorum. Bu arada
ev kira 650
elekt+su+int+tel+benzin(motor) 700
aylık pazar ve market 700 buluyor
sigara aylık 480 tl
Kredi kartı 500 geçmez bile. (1 ay içinde eşimin benim ve evin giderleri)
Çocuk yok üstelik.

Eşim ve benim sigara masrafımız aylık 800 TL tutuyordu
Tütüne geçtik, şimdi tüm malzemeleriyle 100 TL ye hallediyoruz, tavsiye ederim, ayda 700 TL cebimizde kaldı

700 kar yaptık derken sağlığınızdan olmayın bari.sşgara içmediğim içim açık satılan tütünlerden haberim yok ama açık satılan ürünlere hep mesafeli olmuşumdur.

Eşim ve benim sigara masrafımız aylık 800 TL tutuyordu
Tütüne geçtik, şimdi tüm malzemeleriyle 100 TL ye hallediyoruz, tavsiye ederim, ayda 700 TL cebimizde kaldı

Canım ben babamda sizin gibi yaptı ondan denedim 4 kez tütün değiştirdi 4üde çok sertti. Tavsiye edeceğin bir tütün ismi falan var mı yumuşak yakmayan ay neler soruyorum ben banlanmam demi

15 bin civarı gelir var şuan bankada kuruş yok.
Ev kredisi 6000
Çocuk okul 2000
Çocuk servis 250
Çocuk kitap taksiti 200
Bebek bakıcı 1300
Temizlik 300
Markete gecen ay harcadığımız 1250
Pazar haftalık 100 gidiyor aylık 400
Su ve süt 100
Aidat 500
Benzin 600
Tatil aldık taksitle 900
Benim kredi kartım 500
Faturalar internet dijitürk dahil 500
Akbil 150
Ektralar da olabiliyor düğün bayram gibi:)Ama bu kadar gelir ile asgari ücretli gibi yaşayamayacağızdan mutfak vs den de kısmıyoruz tabi. Zaten cocuklar olduğu için hergün et vs pişiyor
Canım ben babamda sizin gibi yaptı ondan denedim 4 kez tütün değiştirdi 4üde çok sertti. Tavsiye edeceğin bir tütün ismi falan var mı yumuşak yakmayan ay neler soruyorum ben banlanmam demi
Tövbe tövbe :))))

ben güya ayırıyorum ama inan hiçbişe yaptığım yok ne üstüme başıma bi çöp alırım ne kuaföre giderim sırf yeme içme aşkına harcıyorum tüm paramı
günlük abur cubur yeme içmem min 20 tl ya :KK43:
yemeyi de severim nasıl kısacağım ordan bilmiyorum :KK43:

Ben de aynı sizin gibiyim ama su sıralar evden birseyler götürüyorum işe hem sağlıklı oluyor hem ucuz

Mesela evde kahvaltı yapamıyorum dışardan simit almak yerine evden biraz ekmek yanına da zeytin peynir ne varsa koyuyorum ya da biraz mısır gevreği ve süt alıyorum öğlen için de evde her daim börek gibi bozulmayacak soğuk olsa da yenecek şeyler bulunduruyorum yanıma alıp onları yiyorum çünkü hergün oglen dışarda yemek yemek nerden baksanız 8-10 tl tutuyor

X