Nasıl içeri giriyoruz gelen maaş belli zaten biz sadece karta bi nevi yatırdığımızı tekrar harcıyoruz "bana göre" ki kartı da kapatmayı düşünmüyoruz elde para durmuyor bu mümkün değil o yüzden kart kullanıyoruz kullandığımız içinde biraz daha temkinli davranıyoruz para yok diyip karta saldırmıyoruz çünkü ay sonuna kadar kartta kalan parayla idare edeceğimizi biliyoruz en azında çözüm mü tabi değil ama şartlar bunu gösteriyoAnladım ama bu zarardır işte, geçici bir çözümdür sadece, şu hesaba göre her ay içeri giriyorsunuz aslında
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
-
Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Ev geçindirmek ..
- Konu Sahibi hazal123d
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Çoluk çocuk yoksa doğal gazı kapat havalar ısındı
bu ay 2 gece yaktım sadece
kendim üşüyorum yav
dün titreyerek uyumuşum gece kediye sarıldım da ısındım
doğalgaz bu ay 50 tl falan gelir de, geri kalandan kısamıyorum. öğlen işyerinin yemekhanesinde yiyorum. sabah kahvaltıyı evde yapıyorum.
akşamları da makarna ya da peynir ekmek domates falan.
epilasyona gitmeyi bıraktım, kendime lazer aldım evde yapmak için. uzun vadede kendini amorti eder diyorum ama bilemedim.
kuaföre 3-4 ayda 1 saç kestirmeye gidiyorum 40 tl.
işte geçen ay eşimle kendime 1 kot aldım ikisi kampanyalıydı toplam 160 tl
bilemedim ki daha nerden azaltıcam :)
Neden utaniyorsunuz?herkese butcesine gore harcama yapiyor?utanilacak taraf goremedim. Para harcadiginiz icin sucluluk hissediyorsaniz bor bolumunu ihtiyaci olanlara dagitinmhem utanmamis hem hayir islemis olursunuz
Biz gunde 5 kisiyi 3 ogun doyuruyor. Aylik belirli kisilere destek veriyor ve duzenli olarak barinak ve sokak hayvanlarina yardimda bulunuyoruz zaten.
Ben gelirimiz iyi olmasina ragmen cok harcadigim ve birikim yapamadigim icin utandim...
ben internetimi , kredi kartımı kapattım. sigarayı bıraktıkk bundan dolayı ayda 300 tl cebımıze kaldı kişisel giderleri gerektiğince kıstık lüzumsuz kıyaft dışarda yemek bunalra harcamyrz artıyo şuan azda olsa şükür babamın evini yaptırıp oturucaz kiraya boşa para vermekte canımı sıkıyo artık evde iki kişiyiz yemeklerimizi genelde kv veya annemlerde yediğimiz için galiba çok mutfak alışverişimz olmuyo çok almıyoruz çöpe gidiyo yoksa az az ama sık sık alıyoruz yarın bi gün çoçuğum olursa onunla rahat bi gelecek için şuan baya tasarruf yapmaya çalışıyorum bide ev yaptırmak için sonra rahat oluruzMerak edenler için yazayım belki bana da bir yol gösteren olur :) nereden kısabilirim. yardımlarınızı bekliyorum.
maaşım 3800 tl
eşimin 2200 tl
Benim ev kiram : 600
Eşimin kalacak yer masrafı : 300
Elektrik: 50
Su + Aidat: 40
İnternet: 45
Telefonlar toplam (3 telefon) : 80
Doğalgaz (en son geçen ay geldi) : 200
Krediler (3 tane kredi var) : 1450 tl
Elden taksitlerimiz: 450 tl
Kredi kartları : toplam 1000
Benim eve market alışverişi + yemek param (aylık ortalama): 400 tl
Eşimin işyerinde arkadaşlarıyla gün parası : 200 tl
Eşimin yemek ve kişisel giderleri : (günde 20 tlye 3 öğün yemek + sigara) : 800 tl
ayda 2 kere ailemin yanına gidiyorum şehir dışına : 150 tl
eşimin ayda 1 ya da 2 kere benim yanıma gelmesi yol parası ve beraber bişeyler yapmamız: 350 tl
6115 tl yaptı.
iyi bile geçiniyomuşuz 115 lira içerde olmamız gerekiyodu bu hesapla haha
Aslında çar çur etmiyosunbu ay 2 gece yaktım sadece
kendim üşüyorum yav
dün titreyerek uyumuşum gece kediye sarıldım da ısındım
doğalgaz bu ay 50 tl falan gelir de, geri kalandan kısamıyorum. öğlen işyerinin yemekhanesinde yiyorum. sabah kahvaltıyı evde yapıyorum.
akşamları da makarna ya da peynir ekmek domates falan.
epilasyona gitmeyi bıraktım, kendime lazer aldım evde yapmak için. uzun vadede kendini amorti eder diyorum ama bilemedim.
kuaföre 3-4 ayda 1 saç kestirmeye gidiyorum 40 tl.
işte geçen ay eşimle kendime 1 kot aldım ikisi kampanyalıydı toplam 160 tl
bilemedim ki daha nerden azaltıcam :)
Bi kuaförünü değiş kesime 40 çok dicem ama kaç kuruş kar edilir ki ordan bilemedim başka
ben internetimi , kredi kartımı kapattım. sigarayı bıraktıkk bundan dolayı ayda 300 tl cebımıze kaldı kişisel giderleri gerektiğince kıstık lüzumsuz kıyaft dışarda yemek bunalra harcamyrz artıyo şuan azda olsa şükür babamın evini yaptırıp oturucaz kiraya boşa para vermekte canımı sıkıyo artık evde iki kişiyiz yemeklerimizi genelde kv veya annemlerde yediğimiz için galiba çok mutfak alışverişimz olmuyo çok almıyoruz çöpe gidiyo yoksa az az ama sık sık alıyoruz yarın bi gün çoçuğum olursa onunla rahat bi gelecek için şuan baya tasarruf yapmaya çalışıyorum bide ev yaptırmak için sonra rahat oluruz
tebrik ederim :) bence doğru yoldasınız.
ben internetimi kapattıramam çünkü işim gereği lazım evde.
sigarayı eşim bırakamıyo malesef her şeyi yaptım ama bırakamıyor. ucuz zıkkımdan içiyomuş.
ailem başka şehirde. bu şehirde hiçbir akrabam yok. sadece iş arkadaşlarım var. o yüzden mümkün değil sizinki gibi aile yemeği.
ev de alamıyorum çünkü bulunduğum şehirde kalıcı değilim.
öf ne dertliymişim be :)
ama mutfak alışverişini küçük küçük yapabilirim sizin gibi.
ev almak benim için bir hayal :/
Aslında çar çur etmiyosun
Bi kuaförünü değiş kesime 40 çok dicem ama kaç kuruş kar edilir ki ordan bilemedim başka
krediler bitmeden ben düzeltemem bu durumu.
kredinin biri 8 ay sonra bitiyor.
ama muhtemelen 4 ay sonra taşınıcam.
tanışırken kesin daha da borca batarım.
elimde nakit yok çünkü.
1000 tl kiralı ev bulsam 1000 depozito 1000 de emlakçı 3000 eder
taşınma da 1500 desek
elektrik su açtırmaydı derken 5000 lazım yine bana.
:/
ne vardı bizim anamız babamız da başımızda olaydı yav ne eşiminkinden ne benimkinden hayır yok. aile her şeymiş millet, değerini biliniz.
Niye taşınıyosun şart değilse tşaınmakrediler bitmeden ben düzeltemem bu durumu.
kredinin biri 8 ay sonra bitiyor.
ama muhtemelen 4 ay sonra taşınıcam.
tanışırken kesin daha da borca batarım.
elimde nakit yok çünkü.
1000 tl kiralı ev bulsam 1000 depozito 1000 de emlakçı 3000 eder
taşınma da 1500 desek
elektrik su açtırmaydı derken 5000 lazım yine bana.
:/
ne vardı bizim anamız babamız da başımızda olaydı yav ne eşiminkinden ne benimkinden hayır yok. aile her şeymiş millet, değerini biliniz.
Şu an ki kiran daha uygun ve taşınmak başlı başına masraf
Tül perden de uymaz bi de o saydıklarına tülünü halını ekle ohooo
Eşinle aynı şehirde olsanız birikim bile yapılır aslında
bencede olsun küçük deyip kenara attığımız paralar birikince baya oluyo yani kredi kartını bilinçli kullanmak lazımm ben bilinçsiz olduğum için kpattım prizdede bişey bırakmamak lzm tv kablosunu fişte bırakmamak lzm lambalar ekonomik olmalı kıyaftler gece yıkanmalı daha az elektrik harcıyo ya toplu alış veriş yapınca cok duruyo dolapta yenilmiyo gelip gidenimde pek yok ztn ne gerk vr misafr gelince alıyorum anca ailelerimz surekli çağıırrıyo yemeğe bnmde işime geliyo doğrusu işten gelince uğraşmıyoruztebrik ederim :) bence doğru yoldasınız.
ben internetimi kapattıramam çünkü işim gereği lazım evde.
sigarayı eşim bırakamıyo malesef her şeyi yaptım ama bırakamıyor. ucuz zıkkımdan içiyomuş.
ailem başka şehirde. bu şehirde hiçbir akrabam yok. sadece iş arkadaşlarım var. o yüzden mümkün değil sizinki gibi aile yemeği.
ev de alamıyorum çünkü bulunduğum şehirde kalıcı değilim.
öf ne dertliymişim be :)
ama mutfak alışverişini küçük küçük yapabilirim sizin gibi.
ev almak benim için bir hayal :/
işte eşimin yanına taşınmaya çalışıyorumNiye taşınıyosun şart değilse tşaınma
Şu an ki kiran daha uygun ve taşınmak başlı başına masraf
Tül perden de uymaz bi de o saydıklarına tülünü halını ekle ohooo
Eşinle aynı şehirde olsanız birikim bile yapılır aslında
onun gelme imkanı yok
ben de onun olduğu şehre gitmeye çalışıyorum
otobüsle 7 saat mesafe
umarım gidebilirim de şu borçları bi an önce öderiz.
E o zaman aynı ev yani, hıı tamam git o zaman binse bin yaniişte eşimin yanına taşınmaya çalışıyorum
onun gelme imkanı yok
otobüsle 7 saat mesafe
Ben ayrı olacaksınız sandım yine başka şehirlerde
Tamam mutfakta bir faturada bir demek olur
Taşınmada stres olur sonra üstesinden gelinir merak etme
Allah yardımcın olsun
bişeyden kısııp her ay bi çeğrek almakta iyi oluyo yada iki ayda biişte eşimin yanına taşınmaya çalışıyorum
onun gelme imkanı yok
otobüsle 7 saat mesafe
kira +aidat :1200
araba için alınan borçlar ayda :2000
Faturalar :100
düğün kredisi borcu haala bitmedi ayda : 3000
eşim ve ben toplam 65000 civarı maaş alsakta yola borçla çıkınca elde avuçta çok kalmıyo 200-300 maximum bir para kalıyor. çok dışarı çıkamıyoruz sinema vs. ayda ya bi kez ya hiç..evde zaman geçirmeye ve evdeki malzemelerle yemek yemeye çalışıyoruz. seneye nisan ayına kadar maalesef durumumuz bu.. birikim deyince ütopik şu an allahtan araba birikim gibi oluyor. kayınvalidemler pazara yada markete gidince destek oluyorlar sağolsunalr.. kıyafeti sezonunda alırdım bekarken artık alınmıyor. öyle çok alışveriş yaklaşık 8 aydır yapamıyorum zaruri olmadan giyime kuaföre para vermiyorum
zorluyor süreç bazen bunaltıyor ama umarım geçicidir.birde özel hastane bebekten dolayı ayda 100 de o ..vs vs derken o kredi kartının dahil olduğu düğün borcu azalmıyor
Zorlu hamilelik yaşıyorum eşim çık işten desede hal böyleyken çıkamıyor sonuna kadar dayan diyorm
eşim ve ben toplam 65000 civarı maaş alsakta yola borçla çıkınca elde avuçta çok kalmıyo 200-300 maximum bir para kalıyor. çok dışarı çıkamıyoruz sinema vs. ayda ya bi kez ya hiç..evde zaman geçirmeye ve evdeki malzemelerle yemek yemeye çalışıyoruz. seneye nisan ayına kadar maalesef durumumuz bu.. birikim deyince ütopik şu an allahtan araba birikim gibi oluyor. kayınvalidemler pazara yada markete gidince destek oluyorlar sağolsunalr.. kıyafeti sezonunda alırdım bekarken artık alınmıyor. öyle çok alışveriş yaklaşık 8 aydır yapamıyorum zaruri olmadan giyime kuaföre para vermiyorum
zorluyor süreç bazen bunaltıyor ama umarım geçicidir.birde özel hastane bebekten dolayı ayda 100 de o ..vs vs derken o kredi kartının dahil olduğu düğün borcu azalmıyor
Zorlu hamilelik yaşıyorum eşim çık işten desede hal böyleyken çıkamıyor sonuna kadar dayan diyorm
Yaaa hamisler var burayi okuyaaan nerden bulayim simdi karpuzu kizlaaaaraynen ya karpuz peynir taze ekmek offf ne guzel olur
eş
eşim geçen ay ya biz bu kredi kartına nasılsa bir sürü yatırıyoruz bari bir çeyrek yada yarım alalım onu da ödeyelim dedi.. mantıklı geldi artık öyle yapacağız mesela
bişeyden kısııp her ay bi çeğrek almakta iyi oluyo yada iki ayda bi
eşim geçen ay ya biz bu kredi kartına nasılsa bir sürü yatırıyoruz bari bir çeyrek yada yarım alalım onu da ödeyelim dedi.. mantıklı geldi artık öyle yapacağız mesela
düğün için bizde çekmiştik ayda 900 olrak ödüyoruz 3 yıl vadeliydi siz yüklü olarak ödüyosunz daha uzun vadeye yayıp daha az ödeseydinz daha iyi olmazmıydı hem geliriniz toplamıda iyii yani allah hepimize kolaylk versinkira +aidat :1200
bizim kredi de 900 ama eşim bazı şeyleri de kredi kartı ve elden taksitle almak durumunda kaldı hepsi toplaşınca bu kadar oldu.. çünkü elde nakit olmuyor karttan alıyoruz o kart hiç azalmıyor borçta bitemiyordüğün için bizde çekmiştik ayda 900 olrak ödüyoruz 3 yıl vadeliydi siz yüklü olarak ödüyosunz daha uzun vadeye yayıp daha az ödeseydinz daha iyi olmazmıydı hem geliriniz toplamıda iyii yani allah hepimize kolaylk versin
Manavlarda var ben dün erik alırken gördüm :))Yaaa hamisler var burayi okuyaaan nerden bulayim simdi karpuzu kizlaaaar
güzel oluur soğuk soğuk yaaa alıcamManavlarda var ben dün erik alırken gördüm :))
hımm siz baya yuklenmişsnz karta biz bankadan kredi çktk herşeyi onunla aldık elden taksıt yapmadk bazı şeyleride almadk mesela tek bir yere borcumz var böle daha iyibizim kredi de 900 ama eşim bazı şeyleri de kredi kartı ve elden taksitle almak durumunda kaldı hepsi toplaşınca bu kadar oldu.. çünkü elde nakit olmuyor karttan alıyoruz o kart hiç azalmıyor borçta bitemiyor