Ev geçindirmek ..

Canım ben babamda sizin gibi yaptı ondan denedim 4 kez tütün değiştirdi 4üde çok sertti. Tavsiye edeceğin bir tütün ismi falan var mı yumuşak yakmayan ay neler soruyorum ben banlanmam demi

Tütün dükkanından alıyorum ben açık satılıyor belli bir markası yok
Kilosu 60 TL olan orta içim tütün , Adıyaman tütünü olarak geçiyor, birde 50 TL olan hafif içim var o bana çok hafif geldi, birde aklınızda olsun tütünü kapalı kapta muhafaza edin, çok kuruduğu zaman sert oluyor içimi, hafif nemli olması lazım yumuşak içim için

Son düzenleme:
700 kar yaptık derken sağlığınızdan olmayın bari.sşgara içmediğim içim açık satılan tütünlerden haberim yok ama açık satılan ürünlere hep mesafeli olmuşumdur.

Bunu içmeden anlamak mümkün değil, bende yıllarca hep çekindim içlerinde ne var diye
Ancak paket sigaralarda çok fazla katkı var, 30 binin üzerinde kimyasalla yapılıyorlar, kendi sardığınız sigarada bu katkı maddeleri olmuyor
Tütünün orjinali bir haftada bozulan, küflenen bir bitki, sarmaya başlayınca öğrendim
4 ay kadar oldu tütüne geçeli, sabah öksürüklerim, yokuşta tıkanmalarım bitti, yıllardır sürekli öksürük sorunum vardı, hep bronşite bağladım ama tütüne geçince tamamen kesildi, yüzümdeki o hastalıklı sarılık geçti, herkes bıraktın mı sigarayı rengin değişmiş diyor, geçen akşam yıllar sonra ilk kez koşmayı denedim, çok iyi geçti, ben iyi bir şey yaptığımı düşünüyorum tabi en iyisi bırakmak o da nasip olur inş

Ben de aynı sizin gibiyim ama su sıralar evden birseyler götürüyorum işe hem sağlıklı oluyor hem ucuz

Mesela evde kahvaltı yapamıyorum dışardan simit almak yerine evden biraz ekmek yanına da zeytin peynir ne varsa koyuyorum ya da biraz mısır gevreği ve süt alıyorum öğlen için de evde her daim börek gibi bozulmayacak soğuk olsa da yenecek şeyler bulunduruyorum yanıma alıp onları yiyorum çünkü hergün oglen dışarda yemek yemek nerden baksanız 8-10 tl tutuyor
aynen öyle bi de ben öğün dışında da meyveye ve abur cubura da para harcıyorum günlük 15-20 tl'yi buluyor harcamam
aya vurduğunda 300-400 TL para :KK43:
ben de boğazıma bir dur diyebilsem
her haftasonu diyorum ki kahvaltımı evde yapayım, bi de evde kek poğaça yapayım onları götüreyim abur cubur niyetine ama yok her seferinde üşeniyorum zaman bulamıyorum vs kalıyor yine :KK43:

aynen öyle bi de ben öğün dışında da meyveye ve abur cubura da para harcıyorum günlük 15-20 tl'yi buluyor harcamam
aya vurduğunda 300-400 TL para :KK43:
ben de boğazıma bir dur diyebilsem
her haftasonu diyorum ki kahvaltımı evde yapayım, bi de evde kek poğaça yapayım onları götüreyim abur cubur niyetine ama yok her seferinde üşeniyorum zaman bulamıyorum vs kalıyor yine :KK43:

Vakit varken yapıp buzluga koyuyorum gece yatarken çıkarıyorum sabaha buzu çözülmüş oluyor valla bulunmuş gibi çok seviniyorum :KK70: siz de deneyebilirsiniz

Vakit varken yapıp buzluga koyuyorum gece yatarken çıkarıyorum sabaha buzu çözülmüş oluyor valla bulunmuş gibi çok seviniyorum :KK70: siz de deneyebilirsiniz
evet evet ben de yapacağım yaa
dışarıdan alıp yediklerimden hem daha sağlıklı :KK66:
bakalım bu ay toplamda ne kadar harcayacağım
gün gün yazağım harcamalarımı

evet evet ben de yapacağım yaa
dışarıdan alıp yediklerimden hem daha sağlıklı :KK66:
bakalım bu ay toplamda ne kadar harcayacağım
gün gün yazağım harcamalarımı
Böyle olunca günlerce para harcamıyorum bile size de kolaylıklar dilerim :KK24:

Ayrıca suyu bile evden dolduruyorum benim gibi günlük iki litre su içen birisi için suya çok para gidiyor :KK53:

Malum markanın şişeleri var ya onları her daim taşıyorum

Böyle olunca günlerce para harcamıyorum bile size de kolaylıklar dilerim :KK24:

Ayrıca suyu bile evden dolduruyorum benim gibi günlük iki litre su içen birisi için suya çok para gidiyor :KK53:

Malum markanın şişeleri var ya onları her daim taşıyorum
aslında bizim işyerinde öğlen yemek de çıkıyor odamızda sebilimiz var
ben pis boğazım sürekli bişe atıştırmasam günü geçiremiyorum resmen :dondurma::KK45:

aslında bizim işyerinde öğlen yemek de çıkıyor odamızda sebilimiz var
ben pis boğazım sürekli bişe atıştırmasam günü geçiremiyorum resmen :dondurma::KK45:
Ben belediyede staj yaparken aynı durum geçerliydi. Oğle yemeği var. Odada sebil var. Ama biz ablalarla hiç boş durmazdık. İlla birimiz yandaki hipermarkete geçerdi. :KK70:

Ben belediyede staj yaparken aynı durum geçerliydi. Oğle yemeği var. Odada sebil var. Ama biz ablalarla hiç boş durmazdık. İlla birimiz yandaki hipermarkete geçerdi. :KK70:
ayy aynen ya, ağzım hiç boş durmuyor ya ne olacak bu halim bilmem
bi de odadaki en çok yiyen kişi benim millet diyordur ne obur bu kız da :hamarat:

ayy aynen ya, ağzım hiç boş durmuyor ya ne olacak bu halim bilmem
bi de odadaki en çok yiyen kişi benim millet diyordur ne obur bu kız da :hamarat:
Bence yanında çerez bulundur. Antep fıstığı olur tuzlu fıstık olur, fındık olur. En azından hem ağzın boş durmaz hemde iki de bir abur cubur alma isteğini az da olsa köreltir

Merhaba arkadaşlar beni eski konularımdan tanıyan olur belki daha önce kayınvaldemgilin yanında oturuyoduk şimdi ise ayrı eve taşındık buyuk bi gayret sonrası ..
Başlıkda da belirttiğim gibi ev geçindirmek zor malum bu pahalılıkla ama sizlerin de önerisini almak istiyorum bir evi nasıl idare ediyorsunuz eşiniz ne kadar maaş alıyor ne kadarı giderlerinize gidiyor ne kadar birikim yapabiliyorsunuz fikirlerinizi ve önerilerinizi merak ediyorum şimdiden yorumlarınız için tşk ediyorum
Yeni eviniz hayırlı olsun güle güle oturun.Ev geçindirmek çok zor.Bizim kira sorunumuz yok, ödemelerimiz çok fazla.Banka kredisi, çocuğun kursu ,faturalar falan derken geri kalanıda ucu ucuna yetiyor.Kıyafete çok para harcamayız.Evimizde yemek yeriz dışarıya fazla çıkmayız..Alışverişe çıktığımda indirimde olan ürünlerden alırım genellikle aklıma gelenler bunlar şimdilik

850 kira
2000 tl banka kredisi
350 tl kızıma bakan kadına veriyorum
60 tl internet
50 tl elektrik
20 su
25 telefon (benim)
35 eşimin telefonu
500 tl mutfak gideri
200 tl kendime harçlık ayırıyorum kızımla benim masraflarımız
300 tl de eşim kendine ayırıyor
geri kalan 2700 tl'lik kısımı (Bu her ay degişebiliyor ) birikime atıyorum çünkü elden olan borçların ödemesi var 35 bin tl civarında

Eşimle benim maaşımız borçlar olmasa birikime giderdi ama maalesef borç var ve anca ödemekle ugraşıyoruz..

Ne sahibisiniz derseniz hiç birşey !

3 aydır çalışıyorum ALLAH'dan yoksa gerçekten kıt kanaat geçinecektik maalesef. Bu ay eşim maaşına ekstra zam alınca rahatladık biraz yoksa ben de çalışmasam 4000 tl maaşla iş nanaydı.

Gelir belli gider belli bizim ALLAH hepimize kolaylık versin.

Banka kredisi ne için ?

Onun ülke ile bi ilgisi yok ki
Gözlük bence önemli dandik mi alsınlar, göz gibi bir nimete takmak için
Seyahatte ona göre diğer şeylerden daha önemlidir belki bilemezsin
Kişiye bağlı
Kredi kartım yok mesela benim, Türkiye de yaşıyorum. Şimdiye kadar da hiç kullanmamıştım
Ama evlendim ve eşimin var.

Aynen
Benim kk yok mesela
Kıyafet alışverişim yok gibidir ( bekarken iyi stok yapmışım )
Kozmetik alışverişi yapmam
Kuaföre neredeyse hiç gitmiyorum
Borcum yok elhamdülillah
Kredim yok
Evim de yok

Kısmadığım iki şey vardır
1. Oğluma kısmam
2. Tatile / gezmeye kısmam öyle ki param yoksa bilezik bozdurur yine giderim

Herkesin kısmayacağı ya da borçlanıp yapacağı şeyler vardır bu da herkese göre değişir

Ayrıca aldığım şeyleri kaliteli alırım örneğin güneş gözlüğümü bekarken almıştım 500 tl ye 5-6 yıl önce . Göz en önemli organlardan dediğiniz gibi .
Ayakkabılarımı içi dışı hakiki deri alırım . Ayak sağlığı da önemli tüm bedenimizi o taşıyor.
Yiyecekler de aynı şekilde kaliteli olmalı
Mesela bekarken bir tepsi baklavayı tek başıma yiyebilecek kapasiteye sahiptim yerdim de.
Şimdi çok uzun zamandır yemiyorum çünkü eşim normal yerleden getiriyor şerbeti kalitesiz olduğundan yiyemiyorum , güllüoğlu emiroğlu diyar gibi yerlere alışkın olduğumdan sanırım .
Bu yaşam şeklidir alışkanlıktır damak zevkidir . Kimse çıkıp da gösteriş için yapıyor diyemez gerçekten içini kimse bilemez çünkü . Ha herşeyini sosyal medyadan paylaşıyorsa belki düşünülebilir ama yine de emin olamayız niyetinin ne olduğuna

Evlendiğimde kiraya gittik . . 1 yıl sonra ev aldık kredi çektik . . çok şükür bu ay bitti . . arabada aldık bu arada. .
Aslına bakarsanız maaşlarımız çok düşükken bu işe giriştik dişimizi sıktık ve 6 sene sonunda hem arabamız hem evimiz olmuş oldu. .

Faturaları ne kadar istesemde kısamıyorum. . Her akşam elektrikli süpürge açık haftasonları 4-5 makine çamaşır yıkıyorum. . biraz takıntılıyım bazen temiz çamaşırları bile tekrar yıkadığım oluyor . .

Ev alışverişini eşimin yemek kartıyla alıyoruz ay başında toplu alışveriş yapıyoruz. Sebze meyveyide ya marketten indirimli ürünlerden yada pazardan temin ediyoruz. . . ara sıra işe yemek getirip bende yemek kartımdan kar sağlamaya çalışıyorum onunlada dışarı çıktığımzda yiyoruz genellikle. . Nakit para vermiyoruz yani anlıyacağınız

Kıyafet ise ya indirimlerden yada pazardan aldığım oluyor. Sosyete pazarlarından yada kadıköyde uygun mağazalar oluyor . . Outlet ürünler satan avm lerede gideriz.

Bana göre en önemli şey maaş elimize geçince gerekli ödemeleri yapıp kenara atılacak parayı atıp sonrasıyla idare etmeye çalışıyoruz . . Birde bir borcun altına girince mecburen ödüyorsunuz. .yada altın günleri işe yarıyor

Sosyete pazarları nerelerde var istanbulda

Karşılaşsanız sana bile yapar cidden :KK70: biri bişey dese hayır diyemez cinsten
Eniştemin sülalesine de aynı. Onlar daha kalabalık üstelik
Ama onlar hem yer hem baklavanın şerbeti fazla sarmanın tuzu çok der siler süpürürler :KK70: madem öyle naısl bitiyosunuz dimi
Yok yok bizim ki iyi niyet derken kullanılıyo maalesef

Madem hayır diyemiyor yapıyor parayla yapsın :KK70:

benim kızım çok küçük daha o yüzden rahatım ama korkuyorum ileride büyüdüğünde şuraya gidelim şunu yapalım bunu alalım dese param yok resmen ayın ilk 15 günü dışında :KK43:
işin kötüsü benim harçlığım hep boğazıma gidiyor ne yazık ki yani aldığım hiçbişey yok saçımı kendim yaparım ağdamı kendim yaparım 3 ayda bir kuaföre giderim yapamadığım yerler için bıyık vs ben alırım
kıyafet yılda 2 kere alırım o da outletlerden
kozmetikte ucuzluk takip ederim
yani büyük sayılabilecek kalemlerde harcamam çok az
ama her gün her gün işe gelirken poğaçası, tatlısı, meyvesi derken günü en az 20 tL ile kapatıyorum sanırım benim boğazımı tutmam gerekiyor elimde para tutabilmek için :)

Evden hazırlayıp götürün
Hem daha sağlıklı hem bereketli olur

Ev kirası 750
Elektrk su doğalgaz 150
Telefon faturalarımız 230 tl
Kredi kartı 500
Kredi borcumuz 100
Elden borcumuz 300
Yemk yapmayı çok sevmiyorum birde hamileyim ağırlaştım dışarıdan yiyoruz genellikle oda 700
Bebişimiz gelecek onun masrafları oldu şimdiden
Ev değiştirdik hepsi masraf
Daha yeni evliyim ev düzeni oturtmak için eksikleri tamamladık
E haftasonu da dışarı çıkıyoruz en z 300 gidiyor bi çıkmamızda
Bir tane kumbara var orda belki 600 tl falan birikim çıkar başka da yok :))
Ama karar verdim bebişim doğsun yeni sezonda 'eylül' eşim maaşı alır almaz kenara 2 çeyrek yapıp atacağım bir yere borcumuz varmış gibi o parayı hesaplamayacağım
He birde 20 bin e yakın altınım var o ev yatırımı için

Tel faturalarınızı azaltabilirsiniz

X