• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev Falan Almıyorum...

Adiss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2018
3
0
1
29
Merhaba arkadaşlar çok acil düşüncelerinize ihtiyacım var . Yardımcı olun lütfen :KK200: direk konuya gireyim :110: . Sözlüm sürekli artık evlenelim deyip duruyordu bende evimizi al da evlenelim o zaman dedim.
Kendisinin bana verdiği cevap ise ev falan almıyorum almayacağım oldu . Ben neye uğradığımı şaşırdım daha sonra sorduğumda ise sen o konuda çok üstüme geldin dedi . Meselenin aslı şu ki her ay bütün maaşını ailesine veriyor ve hiç bir şekilde birikim yapmıyor .Ailesi ise yeni ev aldılar onun parasıyla. Ben bu durumdan çok rahatsız oluyorum hatta artık evlenmek bile istemiyorum ne yapacağımı bilmiyorum lütfen yardımcı olun :KK61:

E yuh yani, ev almak kolay mı? Madem öyle siz alın o sizinle evlensin olmaz mı?
Yani o size öyle şart koşsa ne yapacaktınız?
Hem evlenmeye niyeti varsa elbet birikimi de vardır.

Maalesef her hangi bir birikimi yok zaten evi bana aldırmayı düşündüğünü de söyledi daha önce ..

Merhaba arkadaşlar çok acil düşüncelerinize ihtiyacım var . Yardımcı olun lütfen :KK200: direk konuya gireyim :110: . Sözlüm sürekli artık evlenelim deyip duruyordu bende evimizi al da evlenelim o zaman dedim.
Kendisinin bana verdiği cevap ise ev falan almıyorum almayacağım oldu . Ben neye uğradığımı şaşırdım daha sonra sorduğumda ise sen o konuda çok üstüme geldin dedi . Meselenin aslı şu ki her ay bütün maaşını ailesine veriyor ve hiç bir şekilde birikim yapmıyor .Ailesi ise yeni ev aldılar onun parasıyla. Ben bu durumdan çok rahatsız oluyorum hatta artık evlenmek bile istemiyorum ne yapacağımı bilmiyorum lütfen yardımcı olun :KK61:
Benimde nişanlım evlenmeden hiçbir şey almıyorum demişti. Güzellikle iyi davranarak büyüka giderek hadi canım hadi bitanem diye diye yaptırdım :) üstüne gittiğini söylüyorsa sende mantıklı bir dille bunu geleceğiniz için istediğini söyle. Önce istediğinin olması gereken bir şey olduğunu anlatman gerek.

Ev al da evlenelim derken?:oha:

Gelirken 2 ekmek 1 yoğurt al der gibi. Kusura bakmayın ama çok garipsedim, siz ev almayı çok kolay mı görüyorsunuz? Her evlenen kendi evini alıp mı evleniyor sanıyorsunuz?

Ev alsa borcunu öderken evli olacaksınız, o sıkışıklıkta evliliğin tadını çıkaramayacaksınız.

Henüz evlenmediğinize göre maaşını ne yaptığı sizi ilgilendirmez. Siz çalışıyor musunuz? O sizin maaşınıza karışıyor mu?

Eğer parasal konularda sizin istediğiniz gibi değilse, başka birini bulun. Adamın çalışıp kazandığı paranın hesabını yapmak size düşmez.

Niye evinizi sevgiliniz alsın yahu? Çalışın beraber alın. Bu kadar da açgözlülükle başlamayın evliliğin temeline.

Parasını da istediğine verir. Birikim yapmıyordur ama ailesi düğün döneminde her desteği sağlayacaktır belkide. Zaten tek başına kolay kolay bir şey yapamaz. Yapsa bile yıllarca beklersiniz.

Anne babasına ev almış ne güzel. Keşke her evlat bu davranışı yapabılse.
Onun borcu bıtınce sonra kendısıne de alır. Elbet o da ıster ev almak nıye almasın. Ev dedıgın şey kolay mı alınıyor sankı.
Sizin aileniz size sizse sözlünüze baskı yapıyorsunuz herhalde bana öyle geldi.
Bızımde evlenırken evımız yoktu. Aklımın ucundan bile gecmedı ev konusu.
Çok da rahat alırdı evlenırken ama düşünmedim bile

Evlenecek her insan ev alıp evlenmiyor ki.Evlenin,birlikte çalışın,kazanın öyle alın.Hem daha zevkli olur öylesi.

Anladığım kadarıyla ailesine parasını vermesine ve ev almasına kızıp böyle bir çıkış yaptın ama bence hiç hoş bir söz olmamış. gerçekten rahatsız olduğunuz konuyu açsaydınız belki o da böyle bir çıkış yapmazdı.Böyle bir olaydan sonra evlenmekten vazgeçtiyseniz ilişkiniz sağlam temellere oturmamış gibi geldi bana.

Evi size aldırmak istediğini gerçekten söylediyse sıkıntı. Ailesine alıp yuva kurmak isteği olup saçma geldi bana. Çalışıp birlikte yapma fikri neden yok. Neden illa bir taraf alsınki.

Ben bu evlenmeden önce evi olsun arabası olsuncuları hiç anlayamayacağım sanırım. Evlenirken de eşimle her şeyi gelirimize göre dağıtıp ortak yaptık. Evlendik 1 sene sonra ev alma planımız var ve yine ORTAK. Bu hayat ortak hazırcılık biraz bencilliğe kaçıyor bence. ve bekarken yaptığı hiçbir şey için sevgilinizi yargılayamayacagınız gibi sorgulayamazsınız da. Siz beraber manevi olarak mutlu huzurlu kararında olursanız maddi olarak uygun bir anda evinize de kavusursunuz :)

3yıllık evliyim kocamın işi bile yok nerde kaldı ki ev alsın :)

gönüller bir olsun bacım boşver evi fln, ben de evlenmeden önce 3 sene çalıştım tüm paramı aileme verdim, bunca yıl onlar beni okudu büyüttü o kadarını da yapmayalım mı, inşallah bizim evlatlarımız da bize yapar,

haa ailesi "aman oğlum sen evleneceksin bu parayı biriktir" dese daha güzel olur orası ayrı

Back