Genel kurul kararının aksini savunan 2020/240 sayılı bir genel kurul kararı daha var. Uygulama birliği yok ve aksine karar veren birçok bölge adliye kararı var. Kaldı ki sizin kararda örf ve adet kıstası var adet başka ise erkek de alabilir diyor. Bu olayda zaten kadın kendi altınlarını direk kendi almayıp ailesine vererek takıların kendinin değil düğünü yapan tarafların olduğunu kabul etmiş ki mülkiyet iddiasını kaybetmiş bunu erkek tarafı çok kolay ispatlar. Ez cümle millete gaz vermeden önce iyi düşünün. Kaldı ki benim bir çıkarım da yok sadece çok boşanma gördüm konu sahibinin eşi gibi iyi niyetli maaşına karışmayan adamda çok yok. Sizin gibilerin gazı ile bu konuda koca ile ters düştüğünde sonu boşanmaya kadar gider. Benzer bir olay kendi müvekkilimin başına geldi. Ben bir kadın olarak çok üzüldüm. Buna benzer bir olayda adam boşanma davası açmıştı müvekkilimin kız geldiğinde ki kendisi hemşerim ve tanıyordum ben para kazanacak olmama rağmen acıdığımdan yapma bak kocan haklı dedim, ama etrafında gaz veren çok. Adamın nasıl gözü döndü ise tüm şartları kabul edip anlaşmalı boşandı ki çekişmeliye dönse o kadar almazdı kız. Kız baba evine döndü, tüm tazminata ailesi çöktü, kızın maaşını da elinden alıp bir de kocanı elinde tutamadın diye kıza yapmadıklarını bırakmadılar. En son kızın psikolojik tedavi gördüğünü duydum. Adamsa iki seneye kalmadan yeni birini buldu evlendi zaten kızın da psikoloji ondan sonra iyice bozulmuş.