Ev ekonomisi...

Laktozsuzsut

Guru
Kayıtlı Üye
merhaba arkadaşlarım hepinize iyi geceler
Uzun zamandır içinden çıkamadığım bir konuda yardımınıZı rica ediyorum
Eşim iyi bir şirkette iyi bir mevki sahibi Allaha şükür iyide maaşı var. Her ay maaşını alır kira, faturalar, krediler vs gibi ödemeleri yapar kalanına hiç dokunmadan evin ihtiyaçları için bana getirir. Sadece mutfak ihtiyaçları için...
Yalnız ben ne yapsam ayın sonunu getiremiyorum extra harcamam yok, yani aşırı savruk bir insan değilim.7 yaşında oğlum var onun için yapılan harcamalar dışında pek özel masrafımız da olmaz. Siz ev ekonomisi için neler yapıyorsunuz? Çok istiyorum belli bir miktar harcayıp birazda birikim yapabilmeyi ama her ay sonu aynı sonuç

Miktar vermeden bu soruya cevap veremeyiz ki

Siz sabit giderleri ve geliri yazın ya da işte size kalan miktarı yazın da nereden ne kadar kısılabilir bakalım

Dün oğlum ile sinemaya gittik

Bilet artı Mısır vs 45 tl

Kitap aldık 16 tl

Cüzdan aldık 16 tl

Bir de ayakkabı aldık 139 tl

Bir de markete 49 tl

Gittik geldik 32 tl de yol parası

Sadece bir ufak gezi ve nerede ise çok basit alınan şeyler

Bazen fark etmesek de harcanıyor para

Son düzenleme:
Miktar vermeden bu soruya cevap veremeyiz ki

Siz sabit giderleri ve geliri yazın ya da işte size kalan miktarı yazın da nereden ne kadar kısılabilir bakalım

Dün oğlum ile sinemaya gittik

Bilet artı Mısır vs 45 tl

Kitap aldık 16 tl

Cüzdan aldık 16 tl

Bir de ayakkabı aldık 139 tl

Bir de marketleriyle 49 tl

Gittik geldik 32 tl değil parası

Sadece bir ufak gezi ve nerede ise çok basit alınan şeyler

Bazen fark etmesek de harcanıyor para

Evet aynen dediğiniz gibi oluyor. Mutfak masrafından hiç kısmam iyi markalardan kaliteli besinler almaya çalışırım. benim elime geçen ayda ortalama 2500 gibi bu rakamı 4e bölüyorum haftalık harcama yapıyorum.

Evet aynen dediğiniz gibi oluyor. Mutfak masrafından hiç kısmam iyi markalardan kaliteli besinler almaya çalışırım. benim elime geçen ayda ortalama 2500 gibi bu rakamı 4e bölüyorum haftalık harcama yapıyorum.
toplu alisveris yaparsaniz daha iyi olur.indirimleri takip edin

Off bende bugun böyle bir konu açsam mı diye düşünmüştüm :)
Ben de sizin gibiyim harcamam fazla yok ama bi bakıyorum para uçmuş gitmiş.
Çocuklara çok gidiyor benim.
Bu ay da oglum rahatsızlandı ilaçtı felan derken para gidiyor.Canları sağolsun.
Aslında benim eşim asgari ücretle çalşıyor.
Allahtan büyük yerde degiliz kiraydı faturalardı zaten yarısı gidiyor.
Ama her ay bir şey çıkıyor.
Ya düğün ya dogumgunu ya başka sey şimdi de okullar açılacak.
Ben temizlik malzemesinden kısarım mesela camları sirkeli suyla silerim.
Ama gıdadan kısmam.İyi beslensinler isterim.Böylece dengeliyorum.

Et süt vs ağırlıklı besleniyorsanız çok da yetmez sanki

Zira kıyma 40 tl 1 lt süt 3.95

Peynir vs de pahalı

Büyükşehirde yaşıyoruz herşey çok pahalı pazar gidiyorum 100 tl bitiyor. Et süt peynir yumurta gibi temel malZemelere haftada 150 tl ödüyorum. Oğlum alerjik astım iyi beslensin diye dengeli ve sağlıklı yedirmeye çalışıyorum.

Liste yapın nereye ne harcamışsınız sebze meyve bunları marketten alıyorsanız pazardan alın derim,market olarak bim vs tercihimdir mesela deterjan havlu kağıdı vs gibi boyları en büyük boy alın en azından her ay almazsınız yoğurt alıyorsanız hazır olarak büyük boy alın 5 kg daha karlı olur.

Bim şok buralardan alışveriş yapın.
Harcama yapmadan önce 1 çeyrek altın alın.
Kıyafet tercihini lcw dan falan yapın %100 pamuklu ürünleri var.
Bir de toplu alım yapmaya çalısın.
Son 10 yıldır L.. markasından başka mağazaya uğramam zaten öyle kat kat kıyafet almam mesela iyi marka bir spor ayakkabı alırım 2 sene giyerim, iyi marka bir kot alırım 1 sene giyerim. Eşime çocuğuma da aynı mantıkla 1 sefer alırız yıllarca kullanırız

Sadece mutfak masrafı için 2500 lira bırakıyor ve siz yettiremiyo musunuz? o-O. Tamam ne kadar gelir varsa o kadar gider var ama 3 kişilik bi aile için bence çok fazla bu tutar.

Sizin nereye ne harcadığınızı çıkartmanız ve parayı ilk aldığınız anda 2 tanealtın alıp atmanız ve yok saymanız lazım. Farkında olmadan çok gereksiz harcama yapıyosunuz demek ki.

Sadece mutfak masrafı için 2500 lira bırakıyor ve siz yettiremiyo musunuz? o-O. Tamam ne kadar gelir varsa o kadar gider var ama 3 kişilik bi aile için bence çok fazla bu tutar.

Sizin nereye ne harcadığınızı çıkartmanız ve parayı ilk aldığınız anda 2 tanealtın alıp atmanız ve yok saymanız lazım. Farkında olmadan çok gereksiz harcama yapıyosunuz demek ki.
Doğru söylüyorsunuz gereksiz harcama yapıyorum ki yettiremiyorum diye düşündüğüm için konu açtım. ama nerden neyi kıssam artık bilemiyorum. Tencere yemeği yaparım genelde, en fazla ayda 2-3 kere dışarda yemek yeriz. buzdolabımda hiçbizaman a'dan z'ye dolu olmaz. Mütevazı harcamalar yapıyorum diyorum ama para su gibi gidiyor

Kira, faturalar, krediler vs gibi ödemelerden geriyekalan paraysa bu fazla harcıyorsun bence. 1000tlsini biriktirirdim yerinde olsam

et ağırlıklı beslemeyeceksin o zaman bulgur makarna ve hamur ağırlıklı besleneceksin b

Back
Yukarı