• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev düzeni

İşlerin hepsini bir güne sığdırma. Hep temiz ve düzenli olsun istiyorsan eğer hep etrafı toparlaman ve temizlemem gerekiyor :KK48:
Toparlamak zor geliyorsa en iyisi mümkün olduğunca dağıtmamak.
Evlenmeden önce iş yapmazdım doğru düzgün. Evlenince zorlandım biraz ama yaptıkça insan alışıyor sanki.

Şimdiden böyle bırakmayın. Çoluk çocuk olunca ev ev olmuyor başka birşey oluyor :))).

Kapaklı sepetler filan alın. Herşeyin yeri belli olsun. Aldiginizi yerine koyun yeter. Tek başına öyle aman aman temizliğe gerek yok. Haftada bir iki saatinizi ayırsanız genel temizlik için ev parlar. :))

O tozdan bende bezdim. En son halıları kaldırıp yerine kilim sericem. Çünkü oğlum alerjik bronşit ve inanılmaz hassas. Bi de temizlik robotu aldım. Hem harika temizliyo hem mis gibi kokutuyo ve zamanla evin içinde toz kalmıyo harika bi şey gerçekten.. ailecek alerjik bünyeli olunca hergünüm temizlikle geçiyo.. oğlum için severek yapıyorum..

O tozdan bende bezdim. En son halıları kaldırıp yerine kilim sericem. Çünkü oğlum alerjik bronşit ve inanılmaz hassas. Bi de temizlik robotu aldım. Hem harika temizliyo hem mis gibi kokutuyo ve zamanla evin içinde toz kalmıyo harika bi şey gerçekten.. ailecek alerjik bünyeli olunca hergünüm temizlikle geçiyo.. oğlum için severek yapıyorum..
Temizlik robotu nedir nasıl bi sey???

Once ortaligi toplarim
Sonra mutfak tezgahi ve mutfagi supurup viledalar bitiririm. En bas odadan sona dogru supurup supurme isini tamamlarim. Sonra viledaya gecerim. (Gunluk hafif temizligim)

Temizlik robotu nedir nasıl bi sey???
Reklama girmez umarım ihlas aura clean max temizlik robotu. Perdeden koltuğa her yeri pırıl pırıl yapıyo. Yattığımız yatak bile nasıl tertemiz oldu anlatamam.

İlk temizlediğimde çıkan şeyleri görüne Allahım biz nerde yatıyomuşuz dedim.. tozlar gidince yatağım kabardı inanın.. o petekler puf puf oldu :)) biraz fiyatlı ama sağlık için değer gerçekten..

Reklama girmez umarım ihlas aura clean max temizlik robotu. Perdeden koltuğa her yeri pırıl pırıl yapıyo. Yattığımız yatak bile nasıl tertemiz oldu anlatamam.

İlk temizlediğimde çıkan şeyleri görüne Allahım biz nerde yatıyomuşuz dedim.. tozlar gidince yatağım kabardı inanın.. o petekler puf puf oldu :)) biraz fiyatlı ama sağlık için değer gerçekten..
Fiyatı ne kadar ya alabilecegim bi seydir inşallah, perde falan neyse makineye atılır da koltuk temizligi falan cok zor geliyor gücüm yetmiyor sanki :)

Selam arkadaşlar gece gece derdim temizlik.
Öğrencilik bittiği için kendi evimde kalıyorum ancak maalesef temizlik düzenini oturtamadim.
Sabah uyanıyorum; kahvaltı ardından üstüme felaket bir ağırlık çöküyor ondan sonra zaten sofrayı toplamak fln epey vaktim gidiyor..
Ardından bulasiklar,mutfak..
Diyorum güzel bir temizlik yapayım eve ama yok olmuyor ya yani nerden başlayacağımi bilmiyorum. Kıyafetlerim falan da ortada yani bi aradan çıkaramıyorum.. Düzenli olduğum zamanlarda oluyor ama bi bakıyorum öyle olması için de sürekli bulaşık yıkamak,ev toplamam,ütü yapmam gerekiyor öyle olması için.. yani siz nasıl yapıyorsunuz Allah aşkına? Suan çalışmıyorum,yalnizim yarın çalışırken falan nasıl yapicam hele de evlenince :KK43: :KK43:
Bazen başlangıç için bir destek gerekiyor canım. Bir gün evine yardımcı al mis gibi olsun evin sonra da ipin ucunu hic bırakma. Bırakırsan yakalayamıyorsun tecrübe ile sabittir :)

benim kucum bebegim var.her sabah sekizde uyanirim butun evi siler tozlari alirim.sonra banyo tuvalat temizlerim ardindan dusumu alir kahvaltimi yaparim.emin olun bunlar en fazla 1 saatimi bile almiyor ve evim buyuk olmasina ragmen.kahvaltidan sonra da camasir falan varsa makineye atarim yada utulerim.ilk zamanlar cok zor geliyodu simdi yapmazsam icim icimi yiyor.erken kalmazsaniz zor olur.agirlik coker insanin ustune kendimdem biliyorum.cocuk yokken hic bu kadar is yapmazdim cok gec uyanirdim

Ben suanda topladigim yeri pesimden dagitan bir kiz cocukla bunu soyleyenlere hayret ediyorum. İsiniz yok, gucunuz yok. Bi bulasik, ev temizligi tek basina ne kadar surecek? Gelince saga sola atmazsaniz kiyafetleri, derli toplu yasarsaniz hafta 2 3 sefer supurursunuz, 1 2 sefer silersiniz mis gibi olur. Demekki bos vakit olunca insanlar daha az seyi yapabiliyor.

Fiyatı ne kadar ya alabilecegim bi seydir inşallah, perde falan neyse makineye atılır da koltuk temizligi falan cok zor geliyor gücüm yetmiyor sanki :)
Zaten silmekle temizlik olmuyomuş ben bunu anladım.. bu tozları içüne çekiyo.. sonra özel şampuanıyla yıkama yapıyo ya koltuklar yatak gıcır gıcır yeni alınmış gibi pasparlak ve mis gibi kokuyo..

Fiyatı en son 2 bin civarındaydı. Ama araştırıp letgo gibi yerlerden ikinci el sağlam makine bulursanız öyle alın derim.. annem 2000 yılında mı ne aldı hala canavar gibi çalışıyo.. evladiyelik diyebilirim.. bunca yılda annemin robotu 2 veya 3 defa sıkıntı çıkarmıştır..o da bi defa motorundan bikaç defa da başka bi şeyden ama hatırlamıyorum.. servisleri her yerde var zaten.. eğer durumunuz uygunsa hiç kaçırmayın derim..

Her zaman planlı olmak iyidir. Günlük rutin oluşturun ve işleriniz bitinceye kadar araya başka iş sıkıştırmayın ya da kalsın sonra yaparım demeyin, yapılmıyor. Çalışırken de evim temizdi şindi de temizdir. Geçte yatsam erken kalkarım. 12ye kadar mutlaka kahvaltı ve mutfak işlerim biter. Her gün tüm odaları süpürgeyle geçer üç günde bir vileda ile silerim yine üç günde bir toz alırım. Üç günde bir çamaşır yıkanır ve kuruyanlar hemen toplanıp katlanır. (Kendi kyafetlerimi ihtiyacım oldukça ütülerim, eşimin gömlek ve pantolonlarını haftada bir topluca ütülerim.)
Üç günde bir duş alır her duş sonrası banyo, lavabo ve wc yi yıkar silerim.
Bunları rutine bağlayınca genelde öğleden sonra 2-3 gibi tüm işlerim biter ve bende keyfime bakarım.
Evim küçük bu arada 2+1, o yüzden işlerim çok çabuk bitiyor evim büyük olsaydı napardım bilmem :)

Mylittlehoneybee Mylittlehoneybee
Işin içinden çıkamıyorsan 1 gün yardımci alıp evini güzelce derleyip toparla.. Sonra da ayni düzeni götürmeye çalış..
Bir de insan birşey yapmadıkça daha da tembelleşiyor, eli kolu kalkmıyor. Işe başladığında emin ol zamanın değerini daha iyi anlayacaksın :) Yapdıkça da alışkanlık haline gelecek ve yapmadığın zaman daha rahatsız olacaksın ;)

Back
X