Ev düzeni, haftada düzenli yardımcı

Haftada 3 gün 4 er saat alınan kişiden sanırım bir gün sil süpür banyo wc yanına ütü
bir gün balkonlar cam
bir gün ise mutfak, dolap içleri isteyebilirsiniz.
Fiyat içinse günlük yine 50 verilir sanırım.
Ya da 70 maksimum..

Ben hiç almadım.
Ama sizin düzene bu uygun göründü gözüme.

Kendinizi bunalıma sokmayın.
Muhteşem ev kadınlarına madalya takan olmadı daha..
50 ve 70 nerenin fiyatlari😨hic o kadar ucuz duymadim. fiyatlar yasadiginiz yere göre degisir. Semt ve sehir onemli. Her yerin piyasasi farkli. Yardimci alanlardan ögrenebilrisiniz. Duzenli olarak haftada 3 gun gelirse konusur bulundugunuz yerdeki yardimvi fiyatlatina gore indirimli alabilirsiniz. Neler yapilira gelince haftda 3 gun gelen her seyi yapar yetistirir. Karsilikli konusur anlasirsiniz. Isinizi fazla fazla gorur.dedigim gibi piyasayi arastirip fiyat ogrenn ve mumkunse tanidik referansli guvenilir birilerini bulun. En onemli.kistas butceniz

Siz depresyona girdikce ev dagilmis, ev dagildikca siz depresyona girmissiniz gibi sanki:) ev isi zor ve zahmetli de olsa,bence insani rahatlatan bir tarafi da var. Tertemiz bir evde mis gibi bir kahve icmek vallahi tum antidepresanlardan daha guclu bence:)
Temizligi odalara bolseniz? Mesela bir gun mutfagi halledin,orasi bitince salon gibi. Gunluk daginiklik olur ona yapacak bisey yok zaten bir de cocuk var, asil dip kose biterse daginiklik gozunuze de batmaz sanki.

Uzun zamandır tam toplu, gözüme hitap eden evim olamadı ne yazık ki... hani evde tek olsam 5-6 saat, bal dök yala yaparım zaten. Ama hep böyle yarım yamalak, bir şeylerden zaman kaçırarak yapmaya çalışınca olmuyor. Bir yanda da çocuk var, ev işine çok dalarsam vicdan azabı yapıyorum bu seferde...

Bence ilk sefer sirketle anlas, 4 kisi gelsin, kapi pencere duvar mutfaklar banyolar her yeri yapsinlar. Halilari yikatmaya ver, koltuklarada yikamaci cagir. Ev temizlenince de haftalik bir yardimci hanim alirsin. O kendu rutinini olustirur. Mesela her hafta cam silmex. Bir hafta banyolar mutfak, diger hafta cam kapi agirlikli gibi

Öneri için teşekkür ederim :) halıları yeni yıkattım. Koltuklar temiz, örtü ile kullanıyorum. Çoğu camı ve kapıları 1.5 ay kadar önce kendim sildim. Ama salon camı falan tekrar silinmeli, bolca yağmur da var nasıl olur bilemiyorum tabii...

evimiz iç dünyamız demişti psikiyatrist
Ev o halde oldukça gerçekten siz de depresif durumdan kolay kolay çıkamazsınız
Derhal bir yardımcı bulmaya bakın referanslı olsun
Yapılmasını istediğiniz her ne varsa yazın yapsın gerekirse iki gün üst üste tam gün olacak şekilde gelsin bitirsin sonra durumunuza göre haftada bir defa yarım gün şeklinde olabilir mesela rutin
Böylelikle oturur süzeniniz
Fiyat olarak ben Ankara’da oturuyorum yarım gün 90 tam gün 180istiyor yardımcı bayan

Merhaba. Eviniz zamanla düzene girer.
Yardımcı kadın alın eve ona işleri yaptırın. Kediler tüy döküyordur. Ben hayvanları çok severim. Dünya tatlısı onlar. Gerçek dost onlar. Ama çok tüy döküyorlar. Evinize iyi filtreli elektrik süpürgesi alın. Gelen yardımcı hanıma dip köşe süpürtün.
Siz de belki kendiniz bişeyler yaparsınız. Mesela kendi kendine süpüren makinalar var gördünüz mü bilmiyorum. Ben kullanmadım. iyi olanları baya pahalı . Ben kısmen uygunundan aldım. Daha açmadım. Yeni evim için saklıyordum. Ama denemeye karar verdim.
Düzenleyiciler var onlardan eve alın. Mesela en iyileri ikea mağazasında. Daha uygun fiyatlı olan başka markalarda var. A101 de bile satıyor ara ara.
en önemlisi de canınızı sıkmayın. Zaten mobing sebebiyle çok sıkıntılı bir dönem geçirmişsiniz. Ev düzelir. Siz içinizi ferah tutun.
ben eve temizliğe yardımcı alıyorum. Ben Ankara’da yarım güne 90tl veriyorum. Aslında bende zor durumdayım bu konuda evde tadilatlarda gerekiyor bunaldım. Düzenlenecek çok şey var. Siz de bende altından kalkarız umarım.

ben kendimden sadece ornek verecem. serada calistim sabah 4 de kalktim 6 da is aldim gece en erken 20 de evde oldum haftada 68 saat calistim esim asla utusuz kiyafet giymedi, gozluk bezi arti carsaf, mutfaktaki kurulama bezlerime kadar utuledim ve zevkle dugune gider gibi hafta basi isime heyecanla gittim
arti her hafta kisada olsa sosyallestim ama hic yardimci almadim ama is arkadaslarim mutfak dolaplarima kadar gizlice kontrol edip allahaskina sen bizimle ayni anda is basi yapiyorsun nasil bukadar duzenlisin diye bana sordular, isteyen icin bu mumkun, her hafta 14 aile ferdide yemekli agirlandi!!

Evim kucuk 2+1. Buyuk bir terasimiz var ek olarak. Camlarimiz yerlere kadar. Sadece cam silmeye aylik 80 lira veriyorum. Mutfagi toparlamadan öğün gecirmem. Her sabah ilk uyanan wcyi ve dusakabinin icini temizler bizde. Esim de ben de dustan sonra banyoyu temizler oyle cikariz. Tek rutinimiz bu. Camasir sepeti asla dolu olmaz,sirayla bir renkliler,bir beyazlar,bir siyahlar yikanir,kurutma makinesinde kurutulur,aninda katlanir yerine yerlesir. Utulenecek olanlari bir sefer esim yapar bir sefer ben yaparim. Ben sabah cok erken uyandigimdan cogu zaman evi supurur silerim. Her sabah 6 itibariyle ev tertemiz olmus,kahvalti hazirlanmistir. Su anda calismiyorum ama calisirken de ayniydik.

Ek olarak evde hali kullanmiyoruz,temizligimiz bu sebeple kolay. Yazin serin oluyor,kisin da yerden isitma oldugundan silinince hemen kuruyor. Oglumuz 4 yasinda kendi odasini kendisi toplar. Yatagini pijamalarini duzeltir,oyuncaklari kutularina koyar dolaba kaldirir.
Her sabah 6 dan önce kalkıp ev mi süpürüyorsunuz ??

anlattiginiz kadariyla ev daginik degil kirliymiste.o evde bi cocuk yasiyor bence onu dusunup temizlik yapin.herkesin onceligi farklidir mesela ben kendi zamanimdam herseyimden kisarim ama kesinlikle temizlik yaparim.hasta bile olsam dayanamam.kizimda alisti oyuncaklarini nadir getirir odaya getirince oyun bittiginde toplarim.camasirlari bos bi odaya aldim kimse oraya girmiyor gunlerce ordada kalsa sorun yok.mutfak diger yerlerde asla daginikliga izin vermem aninda duzeltirim.siz yapmiyosaniz maddi durumunuz varsa hergun birini alin

Ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak icin bazı siteler var onları kullanıyorum. Istersen bilgi veririm kargoyu da karşı taraf ödüyor. Istersen bilgi verebilirim.

Bacım bu kadara kadar biriktirmeden toplasaydın keşke
Sana tek tavsiyem var.
Ortak tatil gününüzde cocugunu esınle bırlıkte dısarı gonder ısler bıtene kadar da eve gelmesınler
Ayrıca kırlı camasırların yatak odasında ne ısı var banyoda kırlı sepetı yokmu?
Tak kulaklıklarını yada ac muzıgın sesını once ıse coplerı atmakla basla. Sonra wc banyo mutfak heryerı camasır sula
Bulasıkları makıneye at.
Balkonun varsa sımdı hava guzelken yıkadıgın camasırları oraya as utuleneceklerı utule ve katla kaldır
Perdelerı sök guzel kokan bır deterjan yumusatıcıyla yıkayıp as
Derınden sıl supur bıttı gıttı
Bır yerınden tutmadan yıgın ustune yıgın olur elbette boyle ısın ıcınden de cıkamazsın cunku tuketım devam edıyor evın ıcınde
Sonra da bu duzenı korumak adına bır kadın alabılırsın
Ben daha hıc bu kadar dagılmadım şahsen fırsatta vermıyorum hersey yerıne kuralı var evımızde
Allah kolaylık versın:ıslık:

Camasirlari mesela yikayin, kurudugu gibi toplayin, katlayin dolaba koyun
Ben camasirlari asla bekletmem, banyoda kücük camasir sepetim var, iki poset halinde, renkliler ve beyazlar.
Bir makine dolduracak kadar camasir doldugu anda yikarim asarim, kurudugu gibi de dolaba koyarim
Hic kiyafet beklemez bende, bunu tavsiye ederim, yoksa dag olur
Ütülenecekleri katlayip haftasonu uygun bir zamanda halledebilirsiniz
Cocuk oyuncaklarina gelince azaltin
Yüzde yirmisibesini birakin gerisini kolileyin, yugun bir yere depo edin
Cocugunuz sikildikca cikarin yer degistirin
Hep önünde olunca oynamiyorlar cünkü
Bende iki tane var bu arada, bilirim oyuncakli dönemi
Hersey ortadaydi ama artik gerek olmadigini anladim
Benim de üc yatak odasi, oturma odasi mutfak hol ve banyo var
Bir de sevmeye calis, kedini enaji gibi görme
Yani ben camasir isindan haz alirim bile
Hatta yakinlarinda olsan gelir yardim ederdik yarim güde toplardik evi biliyor musun, bayiliyorum ev toplamasina
Ha bir de suna dikkat edin, herseyin bir yeri olsun
Hicbirsey ortada amacsiz dolanmasin
Koltuklarimin üzeri bostur mesela, yastik bile kkullanacagim zaman cikaririm, hali kullanmam
Temizlik robotum var, yerin tozunu o alir ben de buharli makineyle üzerinden gecerim
Fazla olan esyalarini elden cikar
Konusurken ben heves ettim yaa :dondurma:

Uzun zamandır tam toplu, gözüme hitap eden evim olamadı ne yazık ki... hani evde tek olsam 5-6 saat, bal dök yala yaparım zaten. Ama hep böyle yarım yamalak, bir şeylerden zaman kaçırarak yapmaya çalışınca olmuyor. Bir yanda da çocuk var, ev işine çok dalarsam vicdan azabı yapıyorum bu seferde...

Öneri için teşekkür ederim :) halıları yeni yıkattım. Koltuklar temiz, örtü ile kullanıyorum. Çoğu camı ve kapıları 1.5 ay kadar önce kendim sildim. Ama salon camı falan tekrar silinmeli, bolca yağmur da var nasıl olur bilemiyorum tabii...
Ikea dan trafost oyuncak dolabi alirsan dokuntune yarfim eder belki. Bir de sartlarin musaitse dyson v11 al. Sahsen Ben ilk firsatta istiyorum

Haftanın 3 günü yardımcım var yıllardır
Ne yaptığını sayacak olursam aslında yemek harici herşey diyebilirim
Mesela
Pazartesi nevresimler değişir, yıkanır.
toz alınır, bütünün evin halıları kalkar, havalandırılır ev
komple süpürüp silinir
Banyolar, wcler temizlenir
Mutfak temizlenir
Çarşamba ütü günü Ayriyetteden tekrar ev süpür silinir
Tekrar banyolar wc ler temizlenir
Mutfak temizlenir
Cuma da camlar silinir, ev süpür sil. Banyolar wc ler falan. Mutfak vs
Unutuklarımda vardır, evin bütün işi işte kısacası. Çocukların dolapları ütüleri yerleştirirken sürekli elden geçer. Katlancaklar, çekmeceler düzenir vs.
Ütümüz çok oluyor genelde. Herşey ütülendiği için.
Salı günü pazara gidilir bizde
Çarşamba birde pazardan aldiğimiz yeşillikler yıkanıp, doğranır haşlancaksa haşlanıp buzluğa konur.
9-14 arası geliyor.
Evde size iş kalmıyor yani ne güzel. Bir tek yemek yani. Kendimi çok yoğun hissettim Vala okuyunca. Şanslısınız

ben baskasiyla yapamiyorum denedim olmuyor. asla benim istedigim gibi olmuyor. kendimi enayi yerine konmis hissediyirum. ayda 1 buyuk temizlik yaparim koltuk altlari halilar kalkar rainbow var bende onunla haftada 1 supururm toz az olur. asla bulasik birakmam tezgahta. bulasik varken yemek yapamam zaten. dolaplarim her utuden sonra elden gecer bu da hafta da bir oluyor. 3 4 ayda bir dolaplari silerim. perdeleri ve camlari da 4 ayda bir temizlerim. bir tek camlari ben yapmiyorum burada sirf cam silen adamlar var hoopp iki saatte tum evin camini siliyor.
ben temizlik yapinca bildiginiz huzur duyuyorum rahatliyorum. stres falan kalmiyor. iki kucuk cocugum var onlarla oynaya oynaya yapiyoruz. halilari beraber kaldiririz ben temizlik yaparken onlara nezi veririm kendilerince toz alirlar. dolaplari temizlerken dagitma kismi onlarda. benim ve babalarinin kiyafetlerini biliyorlar onlari ayirirlar mesela. ya sizin bu daginikougi toplamaniz 2 gun en fazla.. aslan yattifi yerden belli olur. hem temiz ve duzenli bir yasam alani sizi de motive eder.

Merhaba. Eviniz zamanla düzene girer.
Yardımcı kadın alın eve ona işleri yaptırın. Kediler tüy döküyordur. Ben hayvanları çok severim. Dünya tatlısı onlar. Gerçek dost onlar. Ama çok tüy döküyorlar. Evinize iyi filtreli elektrik süpürgesi alın. Gelen yardımcı hanıma dip köşe süpürtün.
Siz de belki kendiniz bişeyler yaparsınız. Mesela kendi kendine süpüren makinalar var gördünüz mü bilmiyorum. Ben kullanmadım. iyi olanları baya pahalı . Ben kısmen uygunundan aldım. Daha açmadım. Yeni evim için saklıyordum. Ama denemeye karar verdim.
Düzenleyiciler var onlardan eve alın. Mesela en iyileri ikea mağazasında. Daha uygun fiyatlı olan başka markalarda var. A101 de bile satıyor ara ara.
en önemlisi de canınızı sıkmayın. Zaten mobing sebebiyle çok sıkıntılı bir dönem geçirmişsiniz. Ev düzelir. Siz içinizi ferah tutun.
ben eve temizliğe yardımcı alıyorum. Ben Ankara’da yarım güne 90tl veriyorum. Aslında bende zor durumdayım bu konuda evde tadilatlarda gerekiyor bunaldım. Düzenlenecek çok şey var. Siz de bende altından kalkarız umarım.

O robot süpürgelerden alsak mı diye düşünüyoruz. Şu anda iyi markası indirimde. Ama asıl sorunumuz sürekli dağınık olması ne yazık ki. Onu alsak da kullanamazmışız gibi geliyor bana... kullanınca bana da bilgi verin olur mu?

ben kendimden sadece ornek verecem. serada calistim sabah 4 de kalktim 6 da is aldim gece en erken 20 de evde oldum haftada 68 saat calistim esim asla utusuz kiyafet giymedi, gozluk bezi arti carsaf, mutfaktaki kurulama bezlerime kadar utuledim ve zevkle dugune gider gibi hafta basi isime heyecanla gittim
arti her hafta kisada olsa sosyallestim ama hic yardimci almadim ama is arkadaslarim mutfak dolaplarima kadar gizlice kontrol edip allahaskina sen bizimle ayni anda is basi yapiyorsun nasil bukadar duzenlisin diye bana sordular, isteyen icin bu mumkun, her hafta 14 aile ferdide yemekli agirlandi!!

Aynen öyle isteyince mümkün. Zaten sıkıntı orada, istemiyorum. 😒 yapmak istesem zaten bu kadar koymaz. 6.5 yıldır evliyim. Evin her şeyiyle ben ilgilendim bugüne kadar.

Kediler yakın zamanda nereye gidecekler? Sokağa mı atacaksınız?

Tabii ki hayır. Sokakta yaşayamazlar, hem cins kedi hem de evde doğup büyüdüler. Babalık hakkı olarak vereceğim 2 tanesini, 1 tanesini de sahiplendireceğim.

anlattiginiz kadariyla ev daginik degil kirliymiste.o evde bi cocuk yasiyor bence onu dusunup temizlik yapin.herkesin onceligi farklidir mesela ben kendi zamanimdam herseyimden kisarim ama kesinlikle temizlik yaparim.hasta bile olsam dayanamam.kizimda alisti oyuncaklarini nadir getirir odaya getirince oyun bittiginde toplarim.camasirlari bos bi odaya aldim kimse oraya girmiyor gunlerce ordada kalsa sorun yok.mutfak diger yerlerde asla daginikliga izin vermem aninda duzeltirim.siz yapmiyosaniz maddi durumunuz varsa hergun birini alin

Yani evimin pis olduğunu söyleyemem açıkçası. Daha çok dağınık. Sürekli bitmeyen bir dağınıklık döngüsü var. Toplasak da arkamızı dönünce aynı. Misal şu anda her yerde kağıt kırpığı var, kediler yapmış. Birazdan süpüreceğim ama gene yapacaklar..

Bacım bu kadara kadar biriktirmeden toplasaydın keşke
Sana tek tavsiyem var.
Ortak tatil gününüzde cocugunu esınle bırlıkte dısarı gonder ısler bıtene kadar da eve gelmesınler
Ayrıca kırlı camasırların yatak odasında ne ısı var banyoda kırlı sepetı yokmu?
Tak kulaklıklarını yada ac muzıgın sesını once ıse coplerı atmakla basla. Sonra wc banyo mutfak heryerı camasır sula
Bulasıkları makıneye at.
Balkonun varsa sımdı hava guzelken yıkadıgın camasırları oraya as utuleneceklerı utule ve katla kaldır
Perdelerı sök guzel kokan bır deterjan yumusatıcıyla yıkayıp as
Derınden sıl supur bıttı gıttı
Bır yerınden tutmadan yıgın ustune yıgın olur elbette boyle ısın ıcınden de cıkamazsın cunku tuketım devam edıyor evın ıcınde
Sonra da bu duzenı korumak adına bır kadın alabılırsın
Ben daha hıc bu kadar dagılmadım şahsen fırsatta vermıyorum hersey yerıne kuralı var evımızde
Allah kolaylık versın:ıslık:

Valla o kadar biriktirmedim aslında. Bunlar 1 bilemedin 1.5 günde birikenler... yoksa öyle aylardır duran şeyler yok, sadece mutfaktaki masada bir iki şey var. Oğlan kreşe başladı geçen ay, o başladığından beri hasta, eşimle ben de iki haftadır falan hastayız herhalde. O yüzden çocuğu al da çık diyemiyorum henüz 😔😔 zaten kendime ait 4-5 saatim olsa evi bal dök yala yaparım mutlaka... ama yok işte🙄

Camasirlari mesela yikayin, kurudugu gibi toplayin, katlayin dolaba koyun
Ben camasirlari asla bekletmem, banyoda kücük camasir sepetim var, iki poset halinde, renkliler ve beyazlar.
Bir makine dolduracak kadar camasir doldugu anda yikarim asarim, kurudugu gibi de dolaba koyarim
Hic kiyafet beklemez bende, bunu tavsiye ederim, yoksa dag olur
Ütülenecekleri katlayip haftasonu uygun bir zamanda halledebilirsiniz
Cocuk oyuncaklarina gelince azaltin
Yüzde yirmisibesini birakin gerisini kolileyin, yugun bir yere depo edin
Cocugunuz sikildikca cikarin yer degistirin
Hep önünde olunca oynamiyorlar cünkü
Bende iki tane var bu arada, bilirim oyuncakli dönemi
Hersey ortadaydi ama artik gerek olmadigini anladim
Benim de üc yatak odasi, oturma odasi mutfak hol ve banyo var
Bir de sevmeye calis, kedini enaji gibi görme
Yani ben camasir isindan haz alirim bile
Hatta yakinlarinda olsan gelir yardim ederdik yarim güde toplardik evi biliyor musun, bayiliyorum ev toplamasina
Ha bir de suna dikkat edin, herseyin bir yeri olsun
Hicbirsey ortada amacsiz dolanmasin
Koltuklarimin üzeri bostur mesela, yastik bile kkullanacagim zaman cikaririm, hali kullanmam
Temizlik robotum var, yerin tozunu o alir ben de buharli makineyle üzerinden gecerim
Fazla olan esyalarini elden cikar
Konusurken ben heves ettim yaa :dondurma:

Hahahaha 😁 benim banyoda kirli sepeti için yer yok, mecbur yatak odasında duruyor. Ebeveyn banyosu da küçük çünkü. Şu robot süpürgelerden alsak mı diyoruz da emin olamadım. Ana sorun dağınıklı çünkü. Aslında evde kimse olmasa müzik açar geze geze toplarım ama işte öyle bir an da yok ne yazık ki. Eşim oğlanı 4.5 gibi kreşten alıyor, 5de ben eve geliyorum o hastaya gidiyor. Gelmesi etmesi derken 7 oluyor saat. Sonrasında da yemek yedik derken oğlanın uyku saati geliyor. Zaten günde hepi topu akşamları 3 saat görebiliyorum... 😔😔

ben baskasiyla yapamiyorum denedim olmuyor. asla benim istedigim gibi olmuyor. kendimi enayi yerine konmis hissediyirum. ayda 1 buyuk temizlik yaparim koltuk altlari halilar kalkar rainbow var bende onunla haftada 1 supururm toz az olur. asla bulasik birakmam tezgahta. bulasik varken yemek yapamam zaten. dolaplarim her utuden sonra elden gecer bu da hafta da bir oluyor. 3 4 ayda bir dolaplari silerim. perdeleri ve camlari da 4 ayda bir temizlerim. bir tek camlari ben yapmiyorum burada sirf cam silen adamlar var hoopp iki saatte tum evin camini siliyor.
ben temizlik yapinca bildiginiz huzur duyuyorum rahatliyorum. stres falan kalmiyor. iki kucuk cocugum var onlarla oynaya oynaya yapiyoruz. halilari beraber kaldiririz ben temizlik yaparken onlara nezi veririm kendilerince toz alirlar. dolaplari temizlerken dagitma kismi onlarda. benim ve babalarinin kiyafetlerini biliyorlar onlari ayirirlar mesela. ya sizin bu daginikougi toplamaniz 2 gun en fazla.. aslan yattifi yerden belli olur. hem temiz ve duzenli bir yasam alani sizi de motive eder.

Ben her hafta koltukları iter, halıları kaldırır silerim. Halıları tümden kaldıramasam bile köşelerden katlarım mutlaka. Yoksa içim rahat etmiyor. Ben de dağınık mutfakta iş yapamam asla, önce toplamam lazım. Genelde eşim yemek yaparken ben toplamaya çalışırım. Ama o da yetmiyor. Yemekten sonra da saat geç oluyor, oğlanın uyku vakti geliyor derken kalıyor. 😒 önceden sabah kalkınca yapardım en kötü, ama bu aralar işe bile geç kalıyorum hep...

Valla o kadar biriktirmedim aslında. Bunlar 1 bilemedin 1.5 günde birikenler... yoksa öyle aylardır duran şeyler yok, sadece mutfaktaki masada bir iki şey var. Oğlan kreşe başladı geçen ay, o başladığından beri hasta, eşimle ben de iki haftadır falan hastayız herhalde. O yüzden çocuğu al da çık diyemiyorum henüz 😔😔 zaten kendime ait 4-5 saatim olsa evi bal dök yala yaparım mutlaka... ama yok işte🙄

Kimin kendine ayiracak 4 ,5 saati var ki, hastaysan birak zaten dinlen
Düzelince yaparsin, ben hep öyle sandim evin düzenini
Ben isimi cocuklarla yapiyorum, ha bir yerden yaparken bir yerden döküyorlar ama olcak o kadar cocuklu ev ne de olsa

Back
X