- 13 Mart 2015
- 4.240
- 7.831
- 358
- Konu Sahibi The Winchesters
Ozaman iyi :) nerdeyse ben gidip temizlik isi aricaktim :))))
eğer temizliği güzel yaparsan çok iyi kazanıyorsun zaten. ama işte vücudun yıpranıyor...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ozaman iyi :) nerdeyse ben gidip temizlik isi aricaktim :))))
Merhaba, bende Yabanelma'ya katılıyorum. Sadeleşmek ihtiyacı içerisindesiniz çünkü kilit bir cümleniz var ne emek versem çöpe gidecek diye bence bu anlatıyor. Geçtiğimiz günlerde bir diziye denk geldim, mini dizide denilebilir. Maria Condo ile ilgili. Belki sizede yol gösterebilir.
Sadece biz olsak belki. Rakip çokikimize de yeter o kadar hamarat biri![]()
50 ye kalmadi hic. Gecen yil bile sadece cam silmeye 50 tl aliyordu komşum. 75 ti gecen yil yarim gun. Simdi kaç bilmiyorum.Haftada 3 gün 4 er saat alınan kişiden sanırım bir gün sil süpür banyo wc yanına ütü
bir gün balkonlar cam
bir gün ise mutfak, dolap içleri isteyebilirsiniz.
Fiyat içinse günlük yine 50 verilir sanırım.
Ya da 70 maksimum..
Ben hiç almadım.
Ama sizin düzene bu uygun göründü gözüme.
Kendinizi bunalıma sokmayın.
Muhteşem ev kadınlarına madalya takan olmadı daha..
Yok kuzum ya saka yaptim. Ben daha kendi evimi zor temizliyorum :) cocukta olmasa daha once markette kasiyerlik yaptim bakicilik yaptim satis elamani falan. Bu tur işler yaparim ben. Temizlik bana gore degileğer temizliği güzel yaparsan çok iyi kazanıyorsun zaten. ama işte vücudun yıpranıyor...
Aylık 450 mi?valla çok iyi yaaa Bizim buralar neden bu kadar pahalı arkadaş .Günlük yarım güne 100 tüm güne 200 istiyorlar temizliğeBenim de alt kat komşum haftada 3 gün, 3—3.5 saat için 450 veriyor. Sizinki saat olarak daha fazla kalıyor ve ofise de geliyor. Düşününce hemen hemen aynı hesaba çıkıyor sanırım. O zaman ben de o fiyat aralığında versem iyi olur. Eğer memnun kalır beklentilerimi de fazlasıyla karşılarsa biraz daha fazla da verebilirim tabii.
Bizim burda 90 liraya üç saat anca dururlar canim. Pahalı vallaHayır günlük 90 ödüyor sabah 9 akşam 5 e kadar çalışıyor. bana çok az gelmişti ödediği ücret
Valla süper yaaa neresi orası cv ok merak ettim3 gün olarak düşünüyosanız pazartesi çarş cuma alabilirsiniz . Genel temizlik artı ütü de yapabilir üç gün aldığınız için . Evin genel düzenini korur . 3 gün gayet yeter hatta her hafta bir odanın atıyorum camı koltuğu ya da dolap içi dışı sildirebilirsiniz diğer işler aksamayacak şekilde . Zamanla eve alışınca zaten sizin söylemenize gerek kalmaz ne iş yapacağını bilir ve yapar . Benim evim küçük her hafta yarım gün alıyorum neredeyse 2-3 yıldır aynı kişi anahtarı var biz evde yokken gelip yapıyor her hafta kalan vakitte ya cam siler ya dolap siler perde yıkar ütü yapar koltuk siler . Haftalık 70 lira veriyoruz sizin orda ücretler nasıl ona göre ayarlayın .
AnkaraValla süper yaaa neresi orası cv ok merak ettim
Hemen hemen her bu tarz konuda kurutma makinesi tavsiye edilirdi. Ben de bir umut aldim çamaşır yiginima fayda olur diye.Bence biraz gerilmişsiniz
İlk haftalarda tam gün gelsin sonra haftada bir yarım gün bile yeter
Kedim var benim de
Evdeki çocuk biraz büyük ama Bebekten fazla dağıtır haliyle
Yardımcım haftada yarım gün gelir
Toparlar siler süpürür gider
Her hafta bir odada cam siler ortalığı toplar vs mutfak dolabı ocak banyo wc temizler
Arada cam silme buzdolabı sil derim vs
Çamaşırlar benim de duruyor küçük odada yardımcı gelmeden mecburen kaldırırım dolaba
Örneğin kurutma makinan yoksa al hem hızlı hem tozu vs kalmıyor hem de ütü vs istemiyor
Mutfakta da sofrayı olduğu yerde bırakıp kalkarım yıllardır
Sonra meyve vs salonu dağıtırız
En son akşam tv izlerken reklam arasında koyarım makinaya 10 dakika zaten
Oğlun da alışır, uykuya daldıktan sonra kolay uyanmaz aslında o tıkırtıya
Ama mesela öyle ocak vs silmem sevmem de günde tek öğün yemek pişiyor dökmeyince vs her gün ocak silinmesi bence gerekmiyor
Bir iki büyük temizlik sonrası kafan rahat eder gerginliğin biter
Kolay gelsin
Hemen hemen her bu tarz konuda kurutma makinesi tavsiye edilirdi. Ben de bir umut aldim çamaşır yiginima fayda olur diye.
Ama kiyafetler yipraniyor. Kazak ve disari giydilerimi atamıyorum. Sadece ic camasiri ev giysileri havlu nevresim falan. Onlarin da ömrü azaliyor ama mecbur atiyorum.
Utu istemez derken o nasil oluyor. Ben de tam tersi fazla kirisiyir. Ekstra kuruya atiyorum. Digeri baya nemli oluyor giyilecek gibi olmuyor.
Ben mi yanlis yapiyorum makinem mi yanlis.
Hanımlar merhaba. 6 ay önce taşındım bu eve, taşındığımdan beri de resmen kafayı yiyorum. Evde düzen bir türlü sağlanamıyor. Evi resmen b*klar götürüyor. Artık öfkeden başım dönüyor eve baktıkça, kasılmalarım da başladı. Eve benzin döküp yakmak istiyorum bazen. (Dipnot: bağımsız bir konudan ötürü depresyon tedavisi görüyorum denebilir. İş yerinde mobbing e uğruyorum aylardır. Yani tedavi gör demeyin) Şu evi nasıl düzene sokabilirim? Neler yapabilirim? Haftada 3 gün 3.5-4 saatliğine yardımcı alsam neler yaptırmalıyım?
Ev hakkında bilgi verecek olursam: 3+1 geniş, ferah bir ev. Süs eşyası vs yok. Evde 4 kedim var (1anne 3 yavru, umarım yakın zamanda gidecekler). Eşim de ben de çalışıyoruz. 28 aylık oğlumuz da kreşe gidiyor.
Evdeki işlere örnek vereyim daha net anlaşılır belki, yatak odasında bir dağ temiz, bir dağ da kirli çamaşır var. Oğlanın odası nispeten toplu. Ütülenecek ve yerleşecek çamaşırlar ve bir iki ıvır zıvır var. Salon desen her yerde oğlanın oyuncakları, komodinin üstü de eşya dolu. Mutfağı söylemesem daha iyi, asıl derdim orası zaten. Yemek masasının üzerinde bir ton eşya var. Tezgahın üstü desen pis, bulaşık da var.
Aslında yapılması gerekenleri çok iyi biliyorum ancak gram içimden gelmiyor, bıktım artık yıllardır. Eve bakıp bakıp da ağlamak da istemiyorum. Öte yandan evi toparlamak, silmek süpürmek de kendimi enayi gibi hissetmeme neden oluyor çünkü çabam tamamen çöp. Daha temizlerken dağılıyor ve kirleniyor... Aslında biraz motive olmaya ihtiyacım var çünkü dediğim gibi öfke nöbetleri geçirmenin sınırındayım... yapsam yediremiyorym yapmasam sindiremiyorum...
Yardımcı almayı da düşünüyorum. Ama ilk kez alacağım. Neler yapılır ne kadar verilir? Düzenli yardımcı alanlar fiyatı da söylerse sevinirim. Teşekkürler. İyi akşamlar.