Ev düzeni, haftada düzenli yardımcı

Merhaba, bende Yabanelma'ya katılıyorum. Sadeleşmek ihtiyacı içerisindesiniz çünkü kilit bir cümleniz var ne emek versem çöpe gidecek diye bence bu anlatıyor. Geçtiğimiz günlerde bir diziye denk geldim, mini dizide denilebilir. Maria Condo ile ilgili. Belki sizede yol gösterebilir.

teşekkürler bakayım bir. eldekileri de yok fiyatına elden çıkarayım en iyisi. fazlalık olarak kenarda duracağına, faydam olur birilerine.

Siz depresyona girdikce ev dagilmis, ev dagildikca siz depresyona girmissiniz gibi sanki:) ev isi zor ve zahmetli de olsa,bence insani rahatlatan bir tarafi da var. Tertemiz bir evde mis gibi bir kahve icmek vallahi tum antidepresanlardan daha guclu bence:)
Temizligi odalara bolseniz? Mesela bir gun mutfagi halledin,orasi bitince salon gibi. Gunluk daginiklik olur ona yapacak bisey yok zaten bir de cocuk var, asil dip kose biterse daginiklik gozunuze de batmaz sanki.

Size tavsiyem sadelesin...gercekten cok işe yaryor..fazla tabak canak tezgah üzeri baharatlikmis vs..özellikle cocuk oyuncaklarinda sadelesmeye gidin (oyuncaklar hele de fazlası dikkat daginikligi yapiyor zararli zaten cocuktq sasiriyo ne yapacagini)
Biz esimle eskiden yapardik bir simdi tek yapiyorum hareket zamani koyduk adini oda oda gezip fazlalik ne varsa göze hos gelmeyen kalabalik gösteren herseyi ihtiyac sahibine ya da çöpe..hele kiyafetlerde süper oluyor...mutfakta da fazla plastik esya masa üzeri pecetelik ayri havluluk ayri vs...foto atsaniz daha detay yazarim..kolay gelsin..attikca ferahliyor insan

Bence ilk sefer sirketle anlas, 4 kisi gelsin, kapi pencere duvar mutfaklar banyolar her yeri yapsinlar. Halilari yikatmaya ver, koltuklarada yikamaci cagir. Ev temizlenince de haftalik bir yardimci hanim alirsin. O kendu rutinini olustirur. Mesela her hafta cam silmex. Bir hafta banyolar mutfak, diger hafta cam kapi agirlikli gibi

Haftada bir yarim gun gelirdi yardimcim, sizin gibiyken,
Misafirim gelecekse o gun ayrica yeniden cagirirdim.
Ben ona hic karismazdim, iste 2 ayda bir camlar kapilar silinsin, ev de duzenli tutulsun derdim. O her gelisinde bir cam kapi silerdi mesela, tum evi supurur siler, banyolari temizlerdi. Bahar temizligi gibi olmazdi elbet ama evin duzeni olurdu en azindan. Her gelisinde bir cam silerek tum evin canlarini cok kirlenmeden temizlemis olurdu mesela. Yazin balkonlari da yikardi, bazen kisin bile yikardi, ben yapma etme gerek yok dememe ragmen. En guzeli de anahtari vardi, istedigi saat gelir, istedigi saat giderdi. Ben direk temiz eve girerdim. Ah keske bu tasindigim yerde de onun gibisini bulabilsem. Guvenmek cok zor.

Haftada 3 gun yardimciyla gayet temiz olur bence. En azından ev temizken iyice dağılmaz. Ütü ve katlama olayini yapar çamaşırlar dan kurtulmus olursunuz.
Oyuncak derseniz cocuklu evlerde o oyuncak derdi hic bitmiyor. Ben kutulra koyup dolabımin ustune kaldirdim. Bir kısmını anneme gonderdim. Ona ragmen ortada olanlar bile baya dagitmaya yetiyor.

Ortada az oyuncak birakin. Her hafta dönüşüm yapin o oyuncaklara.

Mutfaga mecbur siz yapacaksınız. Onun caresi yok. Fazla eşyalardan kurtulmak lazim. Ben de uğraşıyorum fazlalıkları atmaya.

Yine şanslısıniz eviniz genismis.

Haftada 3 gün 4 er saat alınan kişiden sanırım bir gün sil süpür banyo wc yanına ütü
bir gün balkonlar cam
bir gün ise mutfak, dolap içleri isteyebilirsiniz.
Fiyat içinse günlük yine 50 verilir sanırım.
Ya da 70 maksimum..

Ben hiç almadım.
Ama sizin düzene bu uygun göründü gözüme.

Kendinizi bunalıma sokmayın.
Muhteşem ev kadınlarına madalya takan olmadı daha..
50 ye kalmadi hic. Gecen yil bile sadece cam silmeye 50 tl aliyordu komşum. 75 ti gecen yil yarim gun. Simdi kaç bilmiyorum.

eğer temizliği güzel yaparsan çok iyi kazanıyorsun zaten. ama işte vücudun yıpranıyor...
Yok kuzum ya saka yaptim. Ben daha kendi evimi zor temizliyorum :) cocukta olmasa daha once markette kasiyerlik yaptim bakicilik yaptim satis elamani falan. Bu tur işler yaparim ben. Temizlik bana gore degil

Bence biraz gerilmişsiniz

İlk haftalarda tam gün gelsin sonra haftada bir yarım gün bile yeter

Kedim var benim de

Evdeki çocuk biraz büyük ama Bebekten fazla dağıtır haliyle

Yardımcım haftada yarım gün gelir

Toparlar siler süpürür gider

Her hafta bir odada cam siler ortalığı toplar vs mutfak dolabı ocak banyo wc temizler

Arada cam silme buzdolabı sil derim vs

Çamaşırlar benim de duruyor küçük odada yardımcı gelmeden mecburen kaldırırım dolaba

Örneğin kurutma makinan yoksa al hem hızlı hem tozu vs kalmıyor hem de ütü vs istemiyor

Mutfakta da sofrayı olduğu yerde bırakıp kalkarım yıllardır

Sonra meyve vs salonu dağıtırız

En son akşam tv izlerken reklam arasında koyarım makinaya 10 dakika zaten

Oğlun da alışır, uykuya daldıktan sonra kolay uyanmaz aslında o tıkırtıya

Ama mesela öyle ocak vs silmem sevmem de günde tek öğün yemek pişiyor dökmeyince vs her gün ocak silinmesi bence gerekmiyor

Bir iki büyük temizlik sonrası kafan rahat eder gerginliğin biter

Kolay gelsin

Son düzenleme:
Benim de alt kat komşum haftada 3 gün, 3—3.5 saat için 450 veriyor. Sizinki saat olarak daha fazla kalıyor ve ofise de geliyor. Düşününce hemen hemen aynı hesaba çıkıyor sanırım. O zaman ben de o fiyat aralığında versem iyi olur. Eğer memnun kalır beklentilerimi de fazlasıyla karşılarsa biraz daha fazla da verebilirim tabii.
Aylık 450 mi?valla çok iyi yaaa Bizim buralar neden bu kadar pahalı arkadaş .Günlük yarım güne 100 tüm güne 200 istiyorlar temizliğe

3 gün olarak düşünüyosanız pazartesi çarş cuma alabilirsiniz . Genel temizlik artı ütü de yapabilir üç gün aldığınız için . Evin genel düzenini korur . 3 gün gayet yeter hatta her hafta bir odanın atıyorum camı koltuğu ya da dolap içi dışı sildirebilirsiniz diğer işler aksamayacak şekilde . Zamanla eve alışınca zaten sizin söylemenize gerek kalmaz ne iş yapacağını bilir ve yapar . Benim evim küçük her hafta yarım gün alıyorum neredeyse 2-3 yıldır aynı kişi anahtarı var biz evde yokken gelip yapıyor her hafta kalan vakitte ya cam siler ya dolap siler perde yıkar ütü yapar koltuk siler . Haftalık 70 lira veriyoruz sizin orda ücretler nasıl ona göre ayarlayın .
Valla süper yaaa neresi orası cv ok merak ettim

Ben 15 günde 1 tam gün alıyorum. Günlük 170 TL. Camı ayda 1 siliyor, onun dışında genel evtemizliği dışında ütümü de yapar, kaldı ki eşim de ben de gömlek giyiyoruz en az 10 gömlek+ tshirt, pantolon var. Ayda 3 kez gayet yetiyor, onun gelmediği hafta da ben evi süpürüp siliyorum

Bence biraz gerilmişsiniz

İlk haftalarda tam gün gelsin sonra haftada bir yarım gün bile yeter

Kedim var benim de

Evdeki çocuk biraz büyük ama Bebekten fazla dağıtır haliyle

Yardımcım haftada yarım gün gelir

Toparlar siler süpürür gider

Her hafta bir odada cam siler ortalığı toplar vs mutfak dolabı ocak banyo wc temizler

Arada cam silme buzdolabı sil derim vs

Çamaşırlar benim de duruyor küçük odada yardımcı gelmeden mecburen kaldırırım dolaba

Örneğin kurutma makinan yoksa al hem hızlı hem tozu vs kalmıyor hem de ütü vs istemiyor

Mutfakta da sofrayı olduğu yerde bırakıp kalkarım yıllardır

Sonra meyve vs salonu dağıtırız

En son akşam tv izlerken reklam arasında koyarım makinaya 10 dakika zaten

Oğlun da alışır, uykuya daldıktan sonra kolay uyanmaz aslında o tıkırtıya

Ama mesela öyle ocak vs silmem sevmem de günde tek öğün yemek pişiyor dökmeyince vs her gün ocak silinmesi bence gerekmiyor

Bir iki büyük temizlik sonrası kafan rahat eder gerginliğin biter

Kolay gelsin
Hemen hemen her bu tarz konuda kurutma makinesi tavsiye edilirdi. Ben de bir umut aldim çamaşır yiginima fayda olur diye.

Ama kiyafetler yipraniyor. Kazak ve disari giydilerimi atamıyorum. Sadece ic camasiri ev giysileri havlu nevresim falan. Onlarin da ömrü azaliyor ama mecbur atiyorum.

Utu istemez derken o nasil oluyor. Ben de tam tersi fazla kirisiyir. Ekstra kuruya atiyorum. Digeri baya nemli oluyor giyilecek gibi olmuyor.

Ben mi yanlis yapiyorum makinem mi yanlis.

Hemen hemen her bu tarz konuda kurutma makinesi tavsiye edilirdi. Ben de bir umut aldim çamaşır yiginima fayda olur diye.

Ama kiyafetler yipraniyor. Kazak ve disari giydilerimi atamıyorum. Sadece ic camasiri ev giysileri havlu nevresim falan. Onlarin da ömrü azaliyor ama mecbur atiyorum.

Utu istemez derken o nasil oluyor. Ben de tam tersi fazla kirisiyir. Ekstra kuruya atiyorum. Digeri baya nemli oluyor giyilecek gibi olmuyor.

Ben mi yanlis yapiyorum makinem mi yanlis.

Nasıl ya

Yaklaşık 8 yıldır kurutma makinası var evimde

İki ayrı marka kullandım

Hiçbir şey yıpranmadı

Yıkanabilen herşeyi atıyorum

Marka gömlek de yün karışımlı İtalyan kumaş pantolon da

Ama ekstra kuruya her şey atılmaz

Örneğin bluzunuzu 90 derece pamuklu ayarında yıkar mısınız tabii ki hayır

O zaman ekstra kuru pamuklu da kurutamazsınız

Hangş ayarda yıkanırsa orada kuruyacak

Kılavuzunu iyi okuyun

Örneğin 8 kg çamaşır makinasında 30 derece hassas yıkana ayarı 2-2,5 kg ile yıkar 8 kg tıkarsanız temiz olmaz

Aynı şekilde kurutma makinasının da her ağarınca ayrı bir kg vardır yine 2 kg kurutacak ayara 8 kg ayarsanız kurumaz da kırışır da

Bir de nemli çıkarsa bazen kumaş türü farklı oluyor arada kalıyor ya da miktar çok oluyor vs aynı ayarda tekrar kurutun

Eğer kurumuş ise çabuk biter zaten hem de az kuruyanlar tekrar kurur

Bir de mesela iç çamaşırı vs çok su çektiği için kurutma bitmeden de su haznesi dolabiliyor o Zaman da kurumuyor

Çok çamaşır koyduğunuzda arada suyunu dökün hem çabuk kurur hem de gerçekten kurur

Ütü konusuna gelince lakost tarzı şeyler vs çok iyi çıkıyor

Sweet vs var oğlumun onlar da hiç ütülenmiyor

Bazı markalayın nevresimleri kırışıyormuş arkadaş söyledi ama bende sıkıntı yok

Çok yazmışım, reklam müdürü yarın bana ulaşacak galiba 😅

Kusura bakmayın iyi akşamlar

Hanımlar merhaba. 6 ay önce taşındım bu eve, taşındığımdan beri de resmen kafayı yiyorum. Evde düzen bir türlü sağlanamıyor. Evi resmen b*klar götürüyor. Artık öfkeden başım dönüyor eve baktıkça, kasılmalarım da başladı. Eve benzin döküp yakmak istiyorum bazen. (Dipnot: bağımsız bir konudan ötürü depresyon tedavisi görüyorum denebilir. İş yerinde mobbing e uğruyorum aylardır. Yani tedavi gör demeyin 🙈) Şu evi nasıl düzene sokabilirim? Neler yapabilirim? Haftada 3 gün 3.5-4 saatliğine yardımcı alsam neler yaptırmalıyım?

Ev hakkında bilgi verecek olursam: 3+1 geniş, ferah bir ev. Süs eşyası vs yok. Evde 4 kedim var (1anne 3 yavru, umarım yakın zamanda gidecekler). Eşim de ben de çalışıyoruz. 28 aylık oğlumuz da kreşe gidiyor.

Evdeki işlere örnek vereyim daha net anlaşılır belki, yatak odasında bir dağ temiz, bir dağ da kirli çamaşır var. Oğlanın odası nispeten toplu. Ütülenecek ve yerleşecek çamaşırlar ve bir iki ıvır zıvır var. Salon desen her yerde oğlanın oyuncakları, komodinin üstü de eşya dolu. Mutfağı söylemesem daha iyi, asıl derdim orası zaten. Yemek masasının üzerinde bir ton eşya var. Tezgahın üstü desen pis, bulaşık da var.

Aslında yapılması gerekenleri çok iyi biliyorum ancak gram içimden gelmiyor, bıktım artık yıllardır. Eve bakıp bakıp da ağlamak da istemiyorum. Öte yandan evi toparlamak, silmek süpürmek de kendimi enayi gibi hissetmeme neden oluyor çünkü çabam tamamen çöp. Daha temizlerken dağılıyor ve kirleniyor... Aslında biraz motive olmaya ihtiyacım var çünkü dediğim gibi öfke nöbetleri geçirmenin sınırındayım... yapsam yediremiyorym yapmasam sindiremiyorum...

Yardımcı almayı da düşünüyorum. Ama ilk kez alacağım. Neler yapılır ne kadar verilir? Düzenli yardımcı alanlar fiyatı da söylerse sevinirim. Teşekkürler. İyi akşamlar.

Yıllarca çok kedili bir evde yaşadım; nüfus her zaman 6 ve üstü idi, çok kedili evde temizlik mümkün ama çok zor. Evde özellikle battaniye, halı gibi tüy tutan şeyler olmayacak. Fazlalık eşyalar atılacak, hergün rutin kum değişip banyo yıkanacak. Mutfak yemek yenen her öğün anında toplanacak, her gün bir dolap temizlenip bitecek. Yerler koltuklar her gün süpürülecek bunların haricinde hafta bir ya da iki gün gelecek bir yardımcı derin temizliği yapar, Allah kolaylık versin

Back
X