Ev düzeni, haftada düzenli yardımcı

Fiyatlar yaşadığınız yere göre değişiyor.
Burda tam gün 110-120 arası gibi birşey.
Bizimki yarım gün oluyor. İlaki 2 de çıkıcak diye bir kuralımız yok. İşi bittince 1 de gidebiliyor. Okula giden çocukları olduğu için en geç 2 de çıkıyor. Ama zaten bizimde sürekli temizlendiği için evimiz çok batmıyor, devamlı düzenli diyebilirim. Çocuklar büyüdü artık eskisi kadar dağıtmada olmuyor. Okuldalar zaten tüm gün.
Ofisde işi 1 saat anca sürüyor.

Ben de Akdeniz bölgesindeyim. Burada da hemen hemen aynı diyebilirim. Yarım güne 60 veren de var, 75 veren de misal. Bir arkadaşım tam güne 120 veriyordu, başkasını alıyor şimdi 140 veriyor gibi gibi. Bizim oğlan 28 aylık henüz, eh 3de yavru kedi var. Dördü bir olunca ev ışık hızıyla dağılıyor zaten ne yazık ki.

Ben de Akdeniz bölgesindeyim. Burada da hemen hemen aynı diyebilirim. Yarım güne 60 veren de var, 75 veren de misal. Bir arkadaşım tam güne 120 veriyordu, başkasını alıyor şimdi 140 veriyor gibi gibi. Bizim oğlan 28 aylık henüz, eh 3de yavru kedi var. Dördü bir olunca ev ışık hızıyla dağılıyor zaten ne yazık ki.
Kediler tabii bir tık fazla batırıyordur evi. Onlarda çocuklardan eksik kalır yanları olmuyor. Bende eskiden baktım kedi. Çok seviliyor ama işi gerçekten çoktu. Sizin birde 4 taneymiş 😅 inşallah gönlünüze göre birini bulursunuz. Herkese güvenilmiyor. Bizim yardımcımız artık nerdeyse 10 senedir bizimle. Aileden biri gibi oldu. Çocuklarda çok seviyorlar. Biyere gidilceği zaman biz gelmesek bizi x teyze bırak derler. Orda vakit geçirmeyi, onun çocuklarıyla oynamayı çok seviyorlar.

Temizlik yapmıyorum demedim ki. Yapmak istemiyorum dedim ☺️Yaptığım anda eski haline dönüyor çünkü. Öyle gerçek anlamda bk götürmüyor yani. Fazlasıyla dağınık çünkü.
Yanliz degilsin bende istemiyorum ama mecburiyet iste :) hergun evi süpürür toplarim ama koltuk silmek bana zulum gibi geliyor. Busefer silmicem ama yikaticam.ikide ortu alıcam ustune sericem 1 yil temizlememek icin. Gercektn biktim alip sokaga atasim var.

3 gün olarak düşünüyosanız pazartesi çarş cuma alabilirsiniz . Genel temizlik artı ütü de yapabilir üç gün aldığınız için . Evin genel düzenini korur . 3 gün gayet yeter hatta her hafta bir odanın atıyorum camı koltuğu ya da dolap içi dışı sildirebilirsiniz diğer işler aksamayacak şekilde . Zamanla eve alışınca zaten sizin söylemenize gerek kalmaz ne iş yapacağını bilir ve yapar . Benim evim küçük her hafta yarım gün alıyorum neredeyse 2-3 yıldır aynı kişi anahtarı var biz evde yokken gelip yapıyor her hafta kalan vakitte ya cam siler ya dolap siler perde yıkar ütü yapar koltuk siler . Haftalık 70 lira veriyoruz sizin orda ücretler nasıl ona göre ayarlayın .

Ah kiraci oldugunuzu hesaba katmadim haklisiniz,o zaman dediginiz gibi ikea depolama uniteleri care olur size. Ben mutfakta yemek odasinin konsolunu kullaniyorum. Tum tencereler tabaklar saklama kaplari icine sigiyor. O tarz bir sey de olabilir size. Evde varsa degerlendirebilirsiniz. Fazlaliklari atma kosuluyla tabii. Guzelce paketleyin fazlaliklari ve belediye yardim konteynirlarina atin ihtiyac sahipleri kullansin. Ayni seyi kiyafetleriniz icin de yapabilirsiniz,ben senelerdir cok az sayida kiyafetle yasiyorum inanilmaz mutluyum. Cok olan tek kiyafetim ic camasiri ve coraplarim :KK66:onun disinda 3 pantolonum var. 6 bluzum var,3ceketim ve 3 kazagim var. Esim de benim gibi,hatta o daha da abartmis durumda bu sadeligi,3 senede bir komple atar her seyini yenilerini alir. Esinizle koordineli olarak bir seyler yapabilirsiniz aslinda. Oturup konussaniz,islere biraz el atsa. Siz de yoruluyorsunuzdur cocukla.

Fazlalık olarak fritöz, mısır patlatma makinesi, sürahi seti gibi şeyler var hep. Yarın koca bir koli götüreceğim. Geçen sene de böyle baya eşya vermiştim, yeni bir şey de almadım aslında ama... gözüme batıyor sanırım artık... kıyafet olarak biz de fena sayılmayız sanırım. Aynı şeyleri döndüre döndüre giyeriz ama ayda belli dönemler daha fazla çamaşır birikiyor (misal beyazları iki haftada bir yıkarım, nevresim takımlarını iki takım bir arada olacak şekilde falan. O yüzden herhalde) çocuk daha çok onun tepesinde aslında 🙈 babaya aşırı düşkün.. ancak babamızda da tv ve telefon bağımlılığı var... çağımızın hastalığı malum. Eve gelir gelmez tv açar, telefon elinden düşmez. Aslında düşününce bir arada kaliteli vakit geçirmiyoruz, gün içerisinde sürekli birileri ile konuştuğumuz için susmayı tercih ediyoruz galiba... daha önce de çok kez iş paylaşımını denedim ama suyuna gidemedim herhalde (huyum kurusun) 🙈

Ay benim eşim dağınık oldummu laf eder bana :KK43: o kadar yaparım ederim haala daha arada laf sokar biyeri dağınık gordumu benimde 31 aylık kızım var. Ev 3+1 delircem yetisilmiyo evde olduğum halde :KK43: üstüne birde hamileyim şu aralar bulantı halsizlik çok bende işlerimi tam yapamıyorum.

Ben biraz fazla eşitlikçiyim. Eşim de sağ olsun ağzı vardır dili yoktur. Rahatsız olsa da bir şey demez, düşüncemi bilir saygı duyar.

Hayır günlük 90 ödüyor sabah 9 akşam 5 e kadar çalışıyor. bana çok az gelmişti ödediği ücret
Gerçek mi bu? 😱 Hangi semtte? Ağzımın suyu aktı şu an. En son gelen kadın tam güne 200e geliyordu. Ondan önceki yarım güne 100. Bana niye rastlamaz böyleleri 😭

Haftanın 3 günü yardımcım var yıllardır
Ne yaptığını sayacak olursam aslında yemek harici herşey diyebilirim
Mesela
Pazartesi nevresimler değişir, yıkanır.
toz alınır, bütünün evin halıları kalkar, havalandırılır ev
komple süpürüp silinir
Banyolar, wcler temizlenir
Mutfak temizlenir
Çarşamba ütü günü Ayriyetteden tekrar ev süpür silinir
Tekrar banyolar wc ler temizlenir
Mutfak temizlenir
Cuma da camlar silinir, ev süpür sil. Banyolar wc ler falan. Mutfak vs
Unutuklarımda vardır, evin bütün işi işte kısacası. Çocukların dolapları ütüleri yerleştirirken sürekli elden geçer. Katlancaklar, çekmeceler düzenir vs.
Ütümüz çok oluyor genelde. Herşey ütülendiği için.
Salı günü pazara gidilir bizde
Çarşamba birde pazardan aldiğimiz yeşillikler yıkanıp, doğranır haşlancaksa haşlanıp buzluğa konur.
9-14 arası geliyor.
Ağzımın suyu aktı şu an😀 Hangi şehir? Sizden kalan günlerde bize gelse? Yok mudur bir tanıdığı benzer düzeni kurabilecek? Yollardır çok daha fazlasını verip şu hizmetin çeyreğini alamadığıma yanarım.

Kediler tabii bir tık fazla batırıyordur evi. Onlarda çocuklardan eksik kalır yanları olmuyor. Bende eskiden baktım kedi. Çok seviliyor ama işi gerçekten çoktu. Sizin birde 4 taneymiş 😅 inşallah gönlünüze göre birini bulursunuz. Herkese güvenilmiyor. Bizim yardımcımız artık nerdeyse 10 senedir bizimle. Aileden biri gibi oldu. Çocuklarda çok seviyorlar. Biyere gidilceği zaman biz gelmesek bizi x teyze bırak derler. Orda vakit geçirmeyi, onun çocuklarıyla oynamayı çok seviyorlar.

Ne güzel maşallah. Allah bozmasın 😌 her yer kağıt artığı zaten. Sarıp sarmalanmış bir eşya var koridorda, ısıra ısıra onun kağıdını koparıyorlar her gün...

Yanliz degilsin bende istemiyorum ama mecburiyet iste :) hergun evi süpürür toplarim ama koltuk silmek bana zulum gibi geliyor. Busefer silmicem ama yikaticam.ikide ortu alıcam ustune sericem 1 yil temizlememek icin. Gercektn biktim alip sokaga atasim var.

Benim koltuklarımda örtü var. Çok rahat oluyor, tavsiye ederim kesinlikle.

3 gün olarak düşünüyosanız pazartesi çarş cuma alabilirsiniz . Genel temizlik artı ütü de yapabilir üç gün aldığınız için . Evin genel düzenini korur . 3 gün gayet yeter hatta her hafta bir odanın atıyorum camı koltuğu ya da dolap içi dışı sildirebilirsiniz diğer işler aksamayacak şekilde . Zamanla eve alışınca zaten sizin söylemenize gerek kalmaz ne iş yapacağını bilir ve yapar . Benim evim küçük her hafta yarım gün alıyorum neredeyse 2-3 yıldır aynı kişi anahtarı var biz evde yokken gelip yapıyor her hafta kalan vakitte ya cam siler ya dolap siler perde yıkar ütü yapar koltuk siler . Haftalık 70 lira veriyoruz sizin orda ücretler nasıl ona göre ayarlayın .

Ben de ptesi, çarş, cuma olarak düşündüm. Gelecek kadın iki günde de yetiştiririm ben ev işinde ne var gibi konuştu ama görmeden bilemiyorum tabii. Ben öyle aman kapı koltuk silinsin, avize silinsin tarzında da değilim. Derin temizliği ben de yaparım. Yeterki düzenli ve toplu olsun. Bana bu kadar iş yükü olmasın. Çünkü işte de fazlasıyla yoruluyorum. Çoğu zaman tuvalete gidemiyorum düşünün. Eve gelince de hiçbir şey yapasım gelmiyor, mecbur olmasam yemek bile yemem o derece..

Merhaba, bende Yabanelma'ya katılıyorum. Sadeleşmek ihtiyacı içerisindesiniz çünkü kilit bir cümleniz var ne emek versem çöpe gidecek diye bence bu anlatıyor. Geçtiğimiz günlerde bir diziye denk geldim, mini dizide denilebilir. Maria Condo ile ilgili. Belki sizede yol gösterebilir.

Back
X