Ev düzeni, haftada düzenli yardımcı

Ben küçük sehirde yaşıyorum.
Yarım günlüğüne haftada 1 alıyorum
Sabah 9 da geliyor 9.30 gibi is bası yapiyor
4.30 5 gibi gidiyor. Ütü de yapiyor çünkü.

Evim 3+1 geniş bir ev,köpegim var 1 tane. Yatak odasinin ebevyn banyosunu kullanmiyorum,orada utulencek temiz camasirlar durur.

Sizin evin duzenine benzetttim. Cok biblo vs döküntü esya yok.

Balkonları yıkar , yerleri süpürür,siler. Mobilyalarin tozu alınır. Tezgah,mutfak dolaplarinin dışı seramikler ve oturma odasının koltuklarını siler.
Her gelmesine mutfak camını siler.

Banyo temizlenir. Tuvalet,lavabo.

100 tl iş parasi +10 tl yol parası. 1 saatlik ütü parasi da 20 tl

130 veriyorum.

Kendisine ben şunu yap bunu yap pek demem. Mesela derki bugun telleri yikayacam balkonun yikar. Bugun mesela is gunu,suan evde. Oturma odasinin camını sildi.
Yatak odasinin perdesi yikancak ve asacak

Gecen hafta mutfak ve oturma odasının perdesini halletmisti

Yani eve alıştı,düzene alıştı. Herseyin yerini biliyor.

Saygısız,paragöz biri değil. Isten kaçmıyor.

Burada tüm gun temizlige 200 yarim güne 100 alıyor kadınlar

Tum günde 7 8 e kadar kalıyorlar..

Bana haftada 1 yetiyor. 1 kez de o yokken yani gelmedigi gün süpürge tutuyorum her yere,mobilyalarin üstüne de

Ev temiz kalıyor,ütü derdim de olmuyor. Burada saatlik ütü ücreti 20 tl ve baya azalıyor yani utuler bitiriyor..

Tam gun 180e geliyor bana gelen abla. Onbeste bir bazen ongunde bır.
Yarim gun alacaksınız sız, 100 falan alırlar heralde. Yasadıgınız sehırde de baglı bu biraz.
Temizlik sırketınden mı cagıracaksınız o da önemli.

Aynı ayni

Eklentiler

• Screenshot_20191029-153022.webp
    Screenshot_20191029-153022.webp
    34,9 KB · Görüntüleme: 104
Bizim ülkemizde temizlik hastası demek istemiyorum ama evet diyeceğim :) kadın çok fazla.hepimizin sorunları vardır. Yanlış anlamayın Saygı duyuyorum kendi seçimleri. Ama bazılarının kendi takıntılarını başkalarının üzerinden çıkarmaları beni rahatsız ediyor. Burda size ayar vermeye çalışan biriki kişi gördümde :)
siz temizsiniz zaten biliyorum ama onlara yetmez. Kendileri gibi saplantılı olmayan herkes kirlidir onların gözünde.
aslında düşündükleri kadar titiz değiller. Böyle insanların evlerinde kimyasal kirlilik olur heryerde. Kendileri de bilmez. Solunum yoluyla ve deri yoluyla dokunduğunuz heryerde kinsayallara maruz kalırsınız.
Ben alerji hastasıyım. Oradan biliyorum. Gerçek Hipoalerjik organik Temizleyiciler kullanıyorum. Gerçek dedim piyasada sahtesi çok.
gerçek olan çok pahalı Oluyor. Alması zor. Bir de işe yaramıyorlar . Yani o marketlerde falan satanların yerini tutması imkansız. Titizlik ön plana geçmiş kadınlarımızı tatmin edemez. güçlü kimyasal bileşiklerin yerini tutamıyor.
Yine de o temizlik malzemelrinden ben çok memnunum.
burda instagramda aşırı titiz evler gerçekten sağlıklı mı tartışılır. Kir sadece toz değildir. kimyasal kirlenmede kirdir.

Ilk basta temizlikten once toplama olayina girsin gelecek kisi. Camasir yikama, katlama, yerlestirme yapsin. Daginiklik duzelince temizlik isine baslar. Guvendiginiz birisi ise, birakin kendi duzenini olustursun. Mesela bana haftada 2 yarim gun yetiyor, etraf cok dagilinca birini tam gun geliyor. Kendi duzeni var, carsaflari belirledigi surede degistiriyor, perdeler o uygun gordugunde yikaniyor benim soylememe gerek kalmiyor. Surekliligin onemi de burada devreye giriyor. Hep ayni kisi gelirse duzen oturuyor.
Eger yoksa mutlaka bir kurutma makinesi edinin. Boylelikle camasirlar kurudugunda toplama derdiniz olmuyor, kadin yikiyor, kurutucuya atiyor ve cikmadan once katlayip yerine yerlestiriyor bende.

Evim daginik ve pis olduginda kendimi sinirli hasta hissederim.suan siz evinizin duzensizligi. yuzunden boylesiniz.
Ben birgun oncesinden bedenen ruhen yarin su isleri yapacagim diye hazirlarim.4 gundur kendime cam sikinecek ev supurulecek silinecek kanepeler cekile cekile altlari sikinecek diye motive ediyorum ve bugun yaptim.ben de calisanim ve 3 cocugum var.12, yasinda 6 ve 7 aylik bebek.12 yasindaki 6 yasindakinin odasindan beter ama ben gordugum isleri yaparim.elimi yikarken lavaboyu tuvaleti yikar çıkarım.
Camasiri esime astiririm.katlamasi benden.maden esin yemek yapiyor o yemekleri yapana kadar siz evinizi toplayin.ki ben oyle yapiyorum.
Oncelikle siz guzel bur temizlikci alin evin duzenini saglayin sonra siz kendiliginizden gordugunuzu yapar rahatlarsiniz.

İstanbulda 180tl ödüyorum ve yarım gün gelmiyor kesinlikle
Valla ne isterseniz onu yapar
Ütü, kapı silme, perde takma cıkarma, duvar dolap silme carsaf değiştirme vs
Benimki bulasık makinemi falanda bosaltır söylemesem bile

ben kendimden sadece ornek verecem. serada calistim sabah 4 de kalktim 6 da is aldim gece en erken 20 de evde oldum haftada 68 saat calistim esim asla utusuz kiyafet giymedi, gozluk bezi arti carsaf, mutfaktaki kurulama bezlerime kadar utuledim ve zevkle dugune gider gibi hafta basi isime heyecanla gittim
arti her hafta kisada olsa sosyallestim ama hic yardimci almadim ama is arkadaslarim mutfak dolaplarima kadar gizlice kontrol edip allahaskina sen bizimle ayni anda is basi yapiyorsun nasil bukadar duzenlisin diye bana sordular, isteyen icin bu mumkun, her hafta 14 aile ferdide yemekli agirlandi!!
Madalyanız altın mı , gümüş mü , bronz mu ?

Kimin kendine ayiracak 4 ,5 saati var ki, hastaysan birak zaten dinlen
Düzelince yaparsin, ben hep öyle sandim evin düzenini
Ben isimi cocuklarla yapiyorum, ha bir yerden yaparken bir yerden döküyorlar ama olcak o kadar cocuklu ev ne de olsa

6-7 aydır bir dağınıklık sirkülasyonu var ne yazık ki. Hani hep dağınık sürekli dağınık şeklinde değil, topluyorum sonra bakıyorum eski haline dönmüş. Gene topluyorum gene eski haline dönmüş. Bir yerden sonra da bırakıyorum, bu sefer daha beter oluyor. 😒 Çocuklu ev evet dağınık ve az temiz olur ama ne bileyim bu kadar da olmamalı..

Bizim ülkemizde temizlik hastası demek istemiyorum ama evet diyeceğim :) kadın çok fazla.hepimizin sorunları vardır. Yanlış anlamayın Saygı duyuyorum kendi seçimleri. Ama bazılarının kendi takıntılarını başkalarının üzerinden çıkarmaları beni rahatsız ediyor. Burda size ayar vermeye çalışan biriki kişi gördümde :)
siz temizsiniz zaten biliyorum ama onlara yetmez. Kendileri gibi saplantılı olmayan herkes kirlidir onların gözünde.
aslında düşündükleri kadar titiz değiller. Böyle insanların evlerinde kimyasal kirlilik olur heryerde. Kendileri de bilmez. Solunum yoluyla ve deri yoluyla dokunduğunuz heryerde kinsayallara maruz kalırsınız.
Ben alerji hastasıyım. Oradan biliyorum. Gerçek Hipoalerjik organik Temizleyiciler kullanıyorum. Gerçek dedim piyasada sahtesi çok.
gerçek olan çok pahalı Oluyor. Alması zor. Bir de işe yaramıyorlar . Yani o marketlerde falan satanların yerini tutması imkansız. Titizlik ön plana geçmiş kadınlarımızı tatmin edemez. güçlü kimyasal bileşiklerin yerini tutamıyor.
Yine de o temizlik malzemelrinden ben çok memnunum.
burda instagramda aşırı titiz evler gerçekten sağlıklı mı tartışılır. Kir sadece toz değildir. kimyasal kirlenmede kirdir.

Aynen katılıyorum :) bir iki kişi pis pis diyip durdu ama 😅 ben de sadece tuvalette çamaşır suyu kullanırım mesela. Geri kalan her yerde sirke, yumuşatıcı bile kullanmam. Hatta demin de elma sirkesi yaptım, bakalım nasıl olacak.

Kimyasallardan çok hoşlanmıyorum ki zaten mikrop ve mikroorganizmalar da hayatımızın devamı için şart.

yerinizde olsam youtube dan iste " evimi topluyorum /düzenliyorum " Videolari acar ayni zamanda kendim de toplar ve Düzenlerdim istek artiyor ozaman.

Tezgah da nekdar aslinda gerek olmayan seyler varsa atin , mesela ilac kutusu var ise ya Ilac dolabiniza koyun yada basucu dolabiniza .

Camasirlar icin önerim eger kiler gibi yeriniz varsa veya banyonuz büyük ise iki tane sepet kullanmak bunlardan raf yapip orada beklete bilirsiniz ütülüyceniz zaman sepeti oradan alirsiniz ortalikda durmaz.

kendinzi de aldiginiz seyleri yerine koyamya alistirin daha düzenli oluyorusnuz

ben kendimden sadece ornek verecem. serada calistim sabah 4 de kalktim 6 da is aldim gece en erken 20 de evde oldum haftada 68 saat calistim esim asla utusuz kiyafet giymedi, gozluk bezi arti carsaf, mutfaktaki kurulama bezlerime kadar utuledim ve zevkle dugune gider gibi hafta basi isime heyecanla gittim
arti her hafta kisada olsa sosyallestim ama hic yardimci almadim ama is arkadaslarim mutfak dolaplarima kadar gizlice kontrol edip allahaskina sen bizimle ayni anda is basi yapiyorsun nasil bukadar duzenlisin diye bana sordular, isteyen icin bu mumkun, her hafta 14 aile ferdide yemekli agirlandi!!
Bu üstün başarılarınızı paylaşmanızın konu sahibinin sorununa ne gibi bir faydası/katkısı var?Diye düşünüyorum.
Siz sizsiniz, o ayrı bir insan.
Sizin temizlik-düzen anlayışınız gözlük bezi dahil evdeki her türlü tekstil ürününü ütülemektir berikininki yıkayıp kullanmaktır.
Siz haftada 68 saat çalışıp, her hafta 14 kişiyi yemeğe alırsınız beriki 18 saat çalışıp yorulur.
Kısacası sizin için mümkün olan başkası için imkansız olabilir.
Olay ve durumlara yorum yaparken mizaç,yetişme tarzı,sosyo-ekonomik seviye,
iş yaşamının şartları-gerekleri,eş-aile vb faktörlerde farklılıklar olabileceğini hesaba katmak lazım.

Yani?

Sizin gözlük bezine kadar ütü yaparak geçirdiğiniz vakitte başka faydalı işlerde yapılır. Kimin daha doğru yaptığı da kişiye göre değişir.

Konu sahibine faydası yok sanırım sizin yazdıklarınızın.

Ben kaç kere abla aldıysam hep bir yerler ya eksik kaldı, ya da temizler gibi görünüp üstten gecti. Az da değil ki 200 TL ye geliyorlar ama tam yapmıyorlar. Bende artık kendim yapıyorum. Evim 3+1.Ivır zıvırım hiç yok. Küçükte bebeğim olduğu için biraz zor oluyor ama bende 2 _3 güne bölüyorum işlerimi. Eşim çocuğa bakıyor ben yapıyorum.
Bence sizde biraz dişinizi sıkıp mesela 1 hafta sırf eşya ayıklayıp evi sadeleştirin. Sonra da düzenli yardımcı alırsınız. Eşya dolu eve yardımcı alırsanız çok zor olur. Onunla birlikte sizde yorulursunuz

Konu sahibi eşinin gözlük bezini ütülemek yerine onunla bir kahve içmeyi, kurulama bezi ütüleyene kadar da çocuğuna masal okumayı seçiyor olabilir

yerinizde olsam youtube dan iste " evimi topluyorum /düzenliyorum " Videolari acar ayni zamanda kendim de toplar ve Düzenlerdim istek artiyor ozaman.

Tezgah da nekdar aslinda gerek olmayan seyler varsa atin , mesela ilac kutusu var ise ya Ilac dolabiniza koyun yada basucu dolabiniza .

Camasirlar icin önerim eger kiler gibi yeriniz varsa veya banyonuz büyük ise iki tane sepet kullanmak bunlardan raf yapip orada beklete bilirsiniz ütülüyceniz zaman sepeti oradan alirsiniz ortalikda durmaz.

kendinzi de aldiginiz seyleri yerine koyamya alistirin daha düzenli oluyorusnuz

Kiler var apartman girişinde ama orası da ağzına kadar dolu 🙄🙄 ayakkabılar, küçük ev aletleri, katlanmış koliler (taşınırsak diye), kamp malzemeleri vs vs demir kiler raflarından var bizde, onun üzerinde duruyorlar. Bugün organizer baktım (aslında dolapta ya da çekmecede düzen sorunum yok ama gaza gelirim belki diye). Haftasonu ikeadan birkaç tane alacağım muhtemelen. Youtube a bakmak aklıma gelmemişti, bir bakayım oraya da.

Bu arada oğlumun çamaşırlarını katladım yerleştirdim. Mutfağı da toparladım. Son bir saatlik falan işi kaldı, belki o kadar bile değil. Düne göre çok çok daha toplu.😁 inşallah böyle gider bakalım.

Ben kaç kere abla aldıysam hep bir yerler ya eksik kaldı, ya da temizler gibi görünüp üstten gecti. Az da değil ki 200 TL ye geliyorlar ama tam yapmıyorlar. Bende artık kendim yapıyorum. Evim 3+1.Ivır zıvırım hiç yok. Küçükte bebeğim olduğu için biraz zor oluyor ama bende 2 _3 güne bölüyorum işlerimi. Eşim çocuğa bakıyor ben yapıyorum.
Bence sizde biraz dişinizi sıkıp mesela 1 hafta sırf eşya ayıklayıp evi sadeleştirin. Sonra da düzenli yardımcı alırsınız. Eşya dolu eve yardımcı alırsanız çok zor olur. Onunla birlikte sizde yorulursunuz

Ben de dublekste otururken bölüyordum o şekilde aslında. Baya faydalı oluyor. Evde hani aksesuar yok ama genel ihtiyaçlardan fazla fazla var. Bir kısmını gene ayırayım bakalım. Ne kadar azalırsa o kadar kar sonuçta.

Konu sahibi eşinin gözlük bezini ütülemek yerine onunla bir kahve içmeyi, kurulama bezi ütüleyene kadar da çocuğuna masal okumayı seçiyor olabilir

Aynen öyle. Oğlum evdeyken temizlik yaptığımda vicdan azabı duyuyorum. Başta kendisi güzel güzel oynasa da bir süre sonra birlikte oynamak istiyor. Ben de açıkçası bu zamana kadar eşimle oğlumla geçirdiğim zaman kardır diyerek kendimi çok yormadım. Hatta biraz da yardımcı işini vicdanımı rahatlatmak adına istiyorum... bugün bir saat mutfakla uğraştım mesela, tek tesellim oğlumun da o arada yemek yiyor olmasıydı 😁

Hayır bir de tekrar bozulacak/kirlenecek vb bir şey için neden kendimi o kadar yorayım ki? Ne gerek var? Sonra yaşlandığımda hiçbir yerim tutmayacak..

ya iyi güzel de mesela hem bebeği olup hem çalışanlar nasıl yetiştiriyor.
ben her şeyi ölmeyecek kadar yapıyorum, çocukla ilgilenmekten vakit kalmıyor. o uyuduğunda da pilim bitmiş oluyor nerde kaldı temizlik

ya iyi güzel de mesela hem bebeği olup hem çalışanlar nasıl yetiştiriyor.
ben her şeyi ölmeyecek kadar yapıyorum, çocukla ilgilenmekten vakit kalmıyor. o uyuduğunda da pilim bitmiş oluyor nerde kaldı temizlik

Ben bebekken daha rahat yapıyordum. En azından bu kadar dağılıp da kirlenmiyordu. O mama sandalyesindeyken iş yapabiliyordum falan ama büyüdükçe zorlaştı sanki. Arkasını toplamam gereken biri daha var çünkü...

Back
X