- 13 Mart 2015
- 4.233
- 7.816
- 358
- Konu Sahibi The Winchesters
Haftanın 3 günü yardımcım var yıllardır
Ne yaptığını sayacak olursam aslında yemek harici herşey diyebilirim
Mesela
Pazartesi nevresimler değişir, yıkanır.
toz alınır, bütünün evin halıları kalkar, havalandırılır ev
komple süpürüp silinir
Banyolar, wcler temizlenir
Mutfak temizlenir
Çarşamba ütü günü Ayriyetteden tekrar ev süpür silinir
Tekrar banyolar wc ler temizlenir
Mutfak temizlenir
Cuma da camlar silinir, ev süpür sil. Banyolar wc ler falan. Mutfak vs
Unutuklarımda vardır, evin bütün işi işte kısacası. Çocukların dolapları ütüleri yerleştirirken sürekli elden geçer. Katlancaklar, çekmeceler düzenir vs.
Ütümüz çok oluyor genelde. Herşey ütülendiği için.
Salı günü pazara gidilir bizde
Çarşamba birde pazardan aldiğimiz yeşillikler yıkanıp, doğranır haşlancaksa haşlanıp buzluğa konur.
9-14 arası geliyor.
Ben de buna benzer bir şey istiyorum işte. Saat olarak daha az kalsa da olur, daha az evi süpürse de olur. Düzenli olduktsn sonra süpürmesi kolay çünkü. Aylık ne kadar veriyorsunuz acaba?
Evim kucuk 2+1. Buyuk bir terasimiz var ek olarak. Camlarimiz yerlere kadar. Sadece cam silmeye aylik 80 lira veriyorum. Mutfagi toparlamadan öğün gecirmem. Her sabah ilk uyanan wcyi ve dusakabinin icini temizler bizde. Esim de ben de dustan sonra banyoyu temizler oyle cikariz. Tek rutinimiz bu. Camasir sepeti asla dolu olmaz,sirayla bir renkliler,bir beyazlar,bir siyahlar yikanir,kurutma makinesinde kurutulur,aninda katlanir yerine yerlesir. Utulenecek olanlari bir sefer esim yapar bir sefer ben yaparim. Ben sabah cok erken uyandigimdan cogu zaman evi supurur silerim. Her sabah 6 itibariyle ev tertemiz olmus,kahvalti hazirlanmistir. Su anda calismiyorum ama calisirken de ayniydik.
Ek olarak evde hali kullanmiyoruz,temizligimiz bu sebeple kolay. Yazin serin oluyor,kisin da yerden isitma oldugundan silinince hemen kuruyor. Oglumuz 4 yasinda kendi odasini kendisi toplar. Yatagini pijamalarini duzeltir,oyuncaklari kutularina koyar dolaba kaldirir.
Düzeniniz çok iyiymiş maşallah. Ben de her girdiğimde banyoyu temizlemeye özen gösteririm ancak o bile ayrı olay. Kapıda ağlayan bir çocuk (gören de bana düşkün sanar).. eşimle hiçbir zaman böyle bir iş paylaşımımız olmadı. Daha evlenmeden anlaşmıştık sözde, de sözde kaldı işte. Ama diğer yönlerden mükemmel olduğu için pek önemsememeye çalışıyorum. Ama suç da bende, bir dönem aman her şeyi yapayım o yorulmasın moduna girdiğim için üstüme yapıştı. Şimdi de çok yoğun çalışıyor, bir şey söyleyemiyorum..
Kediler nereye gidiyor, kaç senedir sizinle ?
Kızımız 1.5 yaşında, 3 tane de 3.5 aylık yavru var. İki tanesi babalık hakkı olarak gidecek, bir tanesini sahiplendireceğim. Evi talan ediyorlar