Ev düzeni, haftada düzenli yardımcı

Haftanın 3 günü yardımcım var yıllardır
Ne yaptığını sayacak olursam aslında yemek harici herşey diyebilirim
Mesela
Pazartesi nevresimler değişir, yıkanır.
toz alınır, bütünün evin halıları kalkar, havalandırılır ev
komple süpürüp silinir
Banyolar, wcler temizlenir
Mutfak temizlenir
Çarşamba ütü günü Ayriyetteden tekrar ev süpür silinir
Tekrar banyolar wc ler temizlenir
Mutfak temizlenir
Cuma da camlar silinir, ev süpür sil. Banyolar wc ler falan. Mutfak vs
Unutuklarımda vardır, evin bütün işi işte kısacası. Çocukların dolapları ütüleri yerleştirirken sürekli elden geçer. Katlancaklar, çekmeceler düzenir vs.
Ütümüz çok oluyor genelde. Herşey ütülendiği için.
Salı günü pazara gidilir bizde
Çarşamba birde pazardan aldiğimiz yeşillikler yıkanıp, doğranır haşlancaksa haşlanıp buzluğa konur.
9-14 arası geliyor.

Ben de buna benzer bir şey istiyorum işte. Saat olarak daha az kalsa da olur, daha az evi süpürse de olur. Düzenli olduktsn sonra süpürmesi kolay çünkü. Aylık ne kadar veriyorsunuz acaba?

Evim kucuk 2+1. Buyuk bir terasimiz var ek olarak. Camlarimiz yerlere kadar. Sadece cam silmeye aylik 80 lira veriyorum. Mutfagi toparlamadan öğün gecirmem. Her sabah ilk uyanan wcyi ve dusakabinin icini temizler bizde. Esim de ben de dustan sonra banyoyu temizler oyle cikariz. Tek rutinimiz bu. Camasir sepeti asla dolu olmaz,sirayla bir renkliler,bir beyazlar,bir siyahlar yikanir,kurutma makinesinde kurutulur,aninda katlanir yerine yerlesir. Utulenecek olanlari bir sefer esim yapar bir sefer ben yaparim. Ben sabah cok erken uyandigimdan cogu zaman evi supurur silerim. Her sabah 6 itibariyle ev tertemiz olmus,kahvalti hazirlanmistir. Su anda calismiyorum ama calisirken de ayniydik.

Ek olarak evde hali kullanmiyoruz,temizligimiz bu sebeple kolay. Yazin serin oluyor,kisin da yerden isitma oldugundan silinince hemen kuruyor. Oglumuz 4 yasinda kendi odasini kendisi toplar. Yatagini pijamalarini duzeltir,oyuncaklari kutularina koyar dolaba kaldirir.

Düzeniniz çok iyiymiş maşallah. Ben de her girdiğimde banyoyu temizlemeye özen gösteririm ancak o bile ayrı olay. Kapıda ağlayan bir çocuk (gören de bana düşkün sanar).. eşimle hiçbir zaman böyle bir iş paylaşımımız olmadı. Daha evlenmeden anlaşmıştık sözde, de sözde kaldı işte. Ama diğer yönlerden mükemmel olduğu için pek önemsememeye çalışıyorum. Ama suç da bende, bir dönem aman her şeyi yapayım o yorulmasın moduna girdiğim için üstüme yapıştı. Şimdi de çok yoğun çalışıyor, bir şey söyleyemiyorum..

Kediler nereye gidiyor, kaç senedir sizinle ?

Kızımız 1.5 yaşında, 3 tane de 3.5 aylık yavru var. İki tanesi babalık hakkı olarak gidecek, bir tanesini sahiplendireceğim. Evi talan ediyorlar 😂 hepimizden çok onlar kirletiyor zaten

Öncelikle mutfakta dolap içlerini düzenleyin. Kullanıp kullanmadıklarınızı ayırın hatta kullanmadıklarınızı atın gitsin. Sonra tezgah ve masa üstünde olan tüm her şeyi dolaplara yerleştirin. Kendinize sade ama kullanışlı baharatlıklar alın yalnızca onlar ve yağdanlık kalsın. En temizi böyle oluyor.
Yatak odasında da kirli sepetinin yanına temiz sepeti yapın orada biriktirin en kötü yerleri belli olur temiz çamaşırların.

Öncelikle mutfakta dolap içlerini düzenleyin. Kullanıp kullanmadıklarınızı ayırın hatta kullanmadıklarınızı atın gitsin. Sonra tezgah ve masa üstünde olan tüm her şeyi dolaplara yerleştirin. Kendinize sade ama kullanışlı baharatlıklar alın yalnızca onlar ve yağdanlık kalsın. En temizi böyle oluyor.
Yatak odasında da kirli sepetinin yanına temiz sepeti yapın orada biriktirin en kötü yerleri belli olur temiz çamaşırların.

Mutfakta dolap içleri düzenli ve temiz. Her kullanmada mutlaka düzeltirim. Kapaklar da temizimsi. Ama bana dolap sayısı yetersiz geliyor. Çok fazla sürahi, bardak, tabak vs var. Hepsini de kullanıyoruz mübarek. Eğer evde düzenli yersek günde 2 defa makine çalışıyor. Evin her yeri dolsp olsa gene sığamazdım sanırım. (Hoş bana kalsa hepsini atarım da işte...)

Ek: teşekkürler öneri için.

Camlarda su lekesi kaliyor bizimkinde. Kurulama beziyle silip oyle cikiyoruz,ekstra kimyasal kullanmamiza gerek kalmiyor,yaptirdigimiz dusakabinci tavsiyesiydi bu ;)
Ben de dusakabin camlarının boyutuna göre çek pas aldım onunla sıyırıp çıkıyorum hatta fayanlari da sıyırıyorum su kalmayonca havalandirma da acik ounca siyah siyah küf yapmıyor derz aralarında. Ama sorumu dogru aktaramadım sanirim her sabah dusakabini temizlemenizi anlayamadim.

Düzeniniz çok iyiymiş maşallah. Ben de her girdiğimde banyoyu temizlemeye özen gösteririm ancak o bile ayrı olay. Kapıda ağlayan bir çocuk (gören de bana düşkün sanar).. eşimle hiçbir zaman böyle bir iş paylaşımımız olmadı. Daha evlenmeden anlaşmıştık sözde, de sözde kaldı işte. Ama diğer yönlerden mükemmel olduğu için pek önemsememeye çalışıyorum. Ama suç da bende, bir dönem aman her şeyi yapayım o yorulmasın moduna girdiğim için üstüme yapıştı. Şimdi de çok yoğun çalışıyor, bir şey söyleyemiyorum..
Anlattiklarinizdan evinizde fazla ivir zivir esya oldugu izlenimine kapildim ben. Biraz sadelestirseniz mesela,biraz dolap duzenleyicisi alsaniz,oyuncaklara kutular alsaniz,dolap yaptirilacak musait yerleri belirleseniz ve yaptirsaniz,her sey dolaplara sigsa guzelce dizilse falan cozulebilir bence. DUzenlenecekleri bir defa yapsaniz sonra rayina oturur. Daginikligi cozup sonrasinda yardimci alin bence,daginik evde yardimcilar da temizlikte zorlaniyorlar ve bir sure sonra kaciyorlar ;)

Ben de dusakabin camlarının boyutuna göre çek pas aldım onunla sıyırıp çıkıyorum hatta fayanlari da sıyırıyorum su kalmayonca havalandirma da acik ounca siyah siyah küf yapmıyor derz aralarında. Ama sorumu dogru aktaramadım sanirim her sabah dusakabini temizlemenizi anlayamadim.
Her sabah 2 kisi dus aliyoruz o yuzden temizliyoruz ;) her kullanimda temizlemek gerekiyor bildiginiz seffaf pencere camindan dusakabinimiz. Ve evde tek wc-banyo var,o da gelen giden olursa goz onunde. Su lekesi kalsa cirkin gorunuyor benim gozume. O yuzden temizliyoruz mecburen.

Ben de buna benzer bir şey istiyorum işte. Saat olarak daha az kalsa da olur, daha az evi süpürse de olur. Düzenli olduktsn sonra süpürmesi kolay çünkü. Aylık ne kadar veriyorsunuz acaba?

ayda 2 kez de ofise geliyor yardımcım. Toplam 800 aylık. Evi yakın olduğu için yol parası yok

Anlattiklarinizdan evinizde fazla ivir zivir esya oldugu izlenimine kapildim ben. Biraz sadelestirseniz mesela,biraz dolap duzenleyicisi alsaniz,oyuncaklara kutular alsaniz,dolap yaptirilacak musait yerleri belirleseniz ve yaptirsaniz,her sey dolaplara sigsa guzelce dizilse falan cozulebilir bence. DUzenlenecekleri bir defa yapsaniz sonra rayina oturur. Daginikligi cozup sonrasinda yardimci alin bence,daginik evde yardimcilar da temizlikte zorlaniyorlar ve bir sure sonra kaciyorlar :KK66:

Aynen aynen bence de fazlasıyla ıvır zıvır var. İki tane viledam var mesela, biri anam babam vileda, biri şu dönerlilerden. Eşim istedi diye aldık, kaç yıldır 3 kez anca kullanmıştır. 3 tane 3lü sehpa var mesela (eşim almış, eve de misafir hiç gelmez). Oğlanın oyuncaklarını ayırmış kutulamıştım ne güzel, gitmiş oyuncak sepeti almış. Oğlan da tüm oyuncakları içine boşaltmış, koca bir yığın... ayrılacak da oyuncaklar meydana çıkacak falan filan. Ev bir türlü toparlanamadığı için ayıklama işine de giremedim kaç aydır. 3 tane banyo kovam var falan. Temizlik malzemelerini hiç saymayayım. Fiyatı çok uygunsa depolarım çünkü. Valla yazarken daral geliyor var ya...

Her sabah 2 kisi dus aliyoruz o yuzden temizliyoruz :KK66: her kullanimda temizlemek gerekiyor bildiginiz seffaf pencere camindan dusakabinimiz. Ve evde tek wc-banyo var,o da gelen giden olursa goz onunde. Su lekesi kalsa cirkin gorunuyor benim gozume. O yuzden temizliyoruz mecburen.

Benimki de öyle. Su lekesi kolay kolay çıkmıyor. Ben de o yüzden onu temizlemeye daha özen gösteriyorum. Yoksa ne kadar temiz olursa olsun toplu olursa olsun pis duruyor banyo.

Aynen aynen bence de fazlasıyla ıvır zıvır var. İki tane viledam var mesela, biri anam babam vileda, biri şu dönerlilerden. Eşim istedi diye aldık, kaç yıldır 3 kez anca kullanmıştır. 3 tane 3lü sehpa var mesela (eşim almış, eve de misafir hiç gelmez). Oğlanın oyuncaklarını ayırmış kutulamıştım ne güzel, gitmiş oyuncak sepeti almış. Oğlan da tüm oyuncakları içine boşaltmış, koca bir yığın... ayrılacak da oyuncaklar meydana çıkacak falan filan. Ev bir türlü toparlanamadığı için ayıklama işine de giremedim kaç aydır. 3 tane banyo kovam var falan. Temizlik malzemelerini hiç saymayayım. Fiyatı çok uygunsa depolarım çünkü. Valla yazarken daral geliyor var ya...
Siz oncelikle evde gömme dolap yaptirabileceginiz yerleri belirleyin. İlk isiniz bu olsun. Sonra iclerine kutular alirsiniz ve tasnife baslarsiniz. Biraz pahali bunlar ama sonuc mis gibi. Ben oglumun odasina duvar boyunca yaptirdim. Butun ev esyam neredeyse toparlanmis oldu. Kuzunuz buyumus artik masallah,hangi oyuncagi hangi kutuya koyacaginizi gosterin. Sonrasinda o devam etsin. Dolabin bir kosesini kendisine tahsis edin,kendisi hakim olsun oraya. Hem montessori egitimi hem ev duzenlemesi,bir tasla iki kus ♥️

ayda 2 kez de ofise geliyor yardımcım. Toplam 800 aylık. Evi yakın olduğu için yol parası yok

Benim de alt kat komşum haftada 3 gün, 3—3.5 saat için 450 veriyor. Sizinki saat olarak daha fazla kalıyor ve ofise de geliyor. Düşününce hemen hemen aynı hesaba çıkıyor sanırım. O zaman ben de o fiyat aralığında versem iyi olur. Eğer memnun kalır beklentilerimi de fazlasıyla karşılarsa biraz daha fazla da verebilirim tabii.

İlk başta evde fazla olan eşyalar üzerinde sadeleşmeye gidin derim, temizlik ve düzen konusunda çok rahat edersiniz. Diğer türlü işleri bekletmeden yapmakta birikmeyi engelliyor.

Siz kendiniz genel bir düzen kuramaz, dağılanı toplamazsınız yardımcı da alsanız eviniz düzenli olmaz diye düşünüyorum. Haftada iki gün biri tam biri yarım gün şeklinde alabilirsiniz yardımcı. Fiyatlar ise şehre göre değişir. İstanbul'da tam gün için 180 TL veriyorum.

Oha 180mi hergun mu geliyor

Siz oncelikle evde gömme dolap yaptirabileceginiz yerleri belirleyin. İlk isiniz bu olsun. Sonra iclerine kutular alirsiniz ve tasnife baslarsiniz. Biraz pahali bunlar ama sonuc mis gibi. Ben oglumun odasina duvar boyunca yaptirdim. Butun ev esyam neredeyse toparlanmis oldu. Kuzunuz buyumus artik masallah,hangi oyuncagi hangi kutuya koyacaginizi gosterin. Sonrasinda o devam etsin. Dolabin bir kosesini kendisine tahsis edin,kendisi hakim olsun oraya. Hem montessori egitimi hem ev duzenlemesi,bir tasla iki kus ♥

Kiracıyım malesef... ev benim olsa sırf bir odayı kiler&dolap gibi yaptırırdım eminim. Çünkü yatak odaları ve salon var sadece, ayrı bir oturma odam yok. Bu hafta sonu ikeadaki depolama ünitelerinden almayı düşünüyorum oğlumun odasına. Umarım o dağınıklığı biraz da olsa alır... bir de mutfağa dolap ayarlarsam aslında o da ufak tefek kap kaçağı alabilir.

Benim de alt kat komşum haftada 3 gün, 3—3.5 saat için 450 veriyor. Sizinki saat olarak daha fazla kalıyor ve ofise de geliyor. Düşününce hemen hemen aynı hesaba çıkıyor sanırım. O zaman ben de o fiyat aralığında versem iyi olur. Eğer memnun kalır beklentilerimi de fazlasıyla karşılarsa biraz daha fazla da verebilirim tabii.

Fiyatlar yaşadığınız yere göre değişiyor.
Burda tam gün 110-120 arası gibi birşey.
Bizimki yarım gün oluyor. İlaki 2 de çıkıcak diye bir kuralımız yok. İşi bittince 1 de gidebiliyor. Okula giden çocukları olduğu için en geç 2 de çıkıyor. Ama zaten bizimde sürekli temizlendiği için evimiz çok batmıyor, devamlı düzenli diyebilirim. Çocuklar büyüdü artık eskisi kadar dağıtmada olmuyor. Okuldalar zaten tüm gün.
Ofisde işi 1 saat anca sürüyor.

Kiracıyım malesef... ev benim olsa sırf bir odayı kiler&dolap gibi yaptırırdım eminim. Çünkü yatak odaları ve salon var sadece, ayrı bir oturma odam yok. Bu hafta sonu ikeadaki depolama ünitelerinden almayı düşünüyorum oğlumun odasına. Umarım o dağınıklığı biraz da olsa alır... bir de mutfağa dolap ayarlarsam aslında o da ufak tefek kap kaçağı alabilir.
Ah kiraci oldugunuzu hesaba katmadim haklisiniz,o zaman dediginiz gibi ikea depolama uniteleri care olur size. Ben mutfakta yemek odasinin konsolunu kullaniyorum. Tum tencereler tabaklar saklama kaplari icine sigiyor. O tarz bir sey de olabilir size. Evde varsa degerlendirebilirsiniz. Fazlaliklari atma kosuluyla tabii. Guzelce paketleyin fazlaliklari ve belediye yardim konteynirlarina atin ihtiyac sahipleri kullansin. Ayni seyi kiyafetleriniz icin de yapabilirsiniz,ben senelerdir cok az sayida kiyafetle yasiyorum inanilmaz mutluyum. Cok olan tek kiyafetim ic camasiri ve coraplarim ;)onun disinda 3 pantolonum var. 6 bluzum var,3ceketim ve 3 kazagim var. Esim de benim gibi,hatta o daha da abartmis durumda bu sadeligi,3 senede bir komple atar her seyini yenilerini alir. Esinizle koordineli olarak bir seyler yapabilirsiniz aslinda. Oturup konussaniz,islere biraz el atsa. Siz de yoruluyorsunuzdur cocukla.

Umrunda olsa dağıtmaz zaten 😂 umrunda olsa da bir şey diyemez gerçi, dedirtmem. O da demez zaten. Ben zaten normalde kendi peşimi toplarım. Acelem yoksa, yemek yaparken aldığımı aldığım yere koyarım falan...
Ay benim eşim dağınık oldummu laf eder bana :( o kadar yaparım ederim haala daha arada laf sokar biyeri dağınık gordumu benimde 31 aylık kızım var. Ev 3+1 delircem yetisilmiyo evde olduğum halde :( üstüne birde hamileyim şu aralar bulantı halsizlik çok bende işlerimi tam yapamıyorum.

Temizlik malzemesi depolayip temizlik yapmamak ne bilim :)

Back
X