Gerçekten şok içinde ve bazen gülerek okudum yorumları.
neden insanlar bu kadar yargılayıcı diye düşünmeden de edemedim. milletçe biz günah keçisi seçmeyi,ona yüklenmeyi çok severiz. alın hanımlar son zamanların kadınlar kulübündeki günah keçisi de benim. Daha başka nelerle itham etmek geliyorsa aklınıza çekinmeden siz de yüklenebilirsiniz bana,bedava çünkü. eline telefonu alan fikir beyan ediyor. Ah ne güzel ne güzel. Keşke bu telefonları kullanmak,internete bağlanıp toplum arasına karışmak için de belli bir test olsaydı da onu geçemeyenler giremeseydi.
mesela derdini,sorununu kime başvurup çözeceğini bilmeyen,yönetime özel olarak iletilmesi gereken mesajı "nasılsa bu kıza herkes yüklenmiş hehehehe ben de yazayım dur" diyerek yazan ve buradan adalet sağlamaya çalışan hanımefendi o testi geçebilir miydi merak ettim.
hakkımda çok fazla ayrıntı bilebilirsiniz,benlik bir sıkıntı yok. olsa zaten yazmazdım. çevremin buradaki kullanıcı adımı bilmesi beni etkilemez,yani "ay ifşa olurum dur okulu söylemeyeyim,ay ifşa olurum dur ben bölümümü söylemeyeyim" demem. Çünkü neden diyeyim? dedikodu yok,birinin arkasından sallama yok. kafama takılan konuları yazdığım,hakkında fikrim olan konulara da fikir beyan ettiğim bir platform burası. Yani demem o ki benim bölümümü, okulumu, annemin babamın mesleğini bilmeniz benim bunları gözünüze sokmamla alakalı değil ki bunlar o şekilde kullanılacak harika şeyler de değil. Sadece hayatımın basit ayrıntıları ve ben bunları paylaşmaktan çekinmem.
Sonuçta "yelloz görümcem evime geliyor,zilli kaynanam kocamı dolduruyor" diye konu açsam evet kendimi gizlemek isterim ama çevremdeki insanların bilmesini istemediğim şeyleri buraya yazmam,gereken şeffaflıkla her şeyi yansıtırım. buna itiraz etme hakkını kendinde bulacak birinin de olduğunu sanmıyorum. Göz ardı et butonu vardı sanırım,süs değil o. kullanabiliriz bence.
"bu kız kendini övüyor,ben zenginim diyor,anası babası doktormuş,sevgilisiyle kalıyor rererö" diye beni taşlamaya çalışanlar da biraz oturup ben ne yapıyorum diye düşünebilirler.
Aslında sistem çok basit,size bir soru soruluyor ve buna karşılık çözüm önerileriniz bekleniyor. Yani sevgili hanımlar ben bu konuda ev hakkında bir soru sordum ve bunun için cevap bekledim. sherlockculuk oynayıp "oooaaaaaa sen fakesinnnn" diye atlayacağınız bir konu değil bu. Gayet basit. Soru belli,beklenen yanıt belli. Eğer konu hakkında bir fikriniz yoksa yazma zorunluluğunuz da yok.
Ayrıca şunu da merak ettim. Ben çıkıp hiç kimseye durduk yerde "evet biliyorsunuz bilkentte okuyorum. ne? sen devlet üniversitesinde misin? ne? Yoksa sen şu şu sıralamayı yapamadın mı?" demedim. Burada ders çalışma ile ilgili açılan benden küçük birkaç kişinin konusuna yazdım,hatta ücretsiz koçluk yaptığımı da yazdım. Yani onlara örnek olması,moral vermesi bakımından. Burada bir sorun var mı? yani kendi hayatımdan örnekler verebilirim.
ve evet ösym tercih rehberini hayatında eline almamış tavan ve taban puanları hakkında bilgisi olmayan insanlar benim akademik kariyerim hakkında konuşuyor. Çok açıklama yapmamı gerektiren bir konu değil çünkü size ne ama yine de söyleyeyim 9 bin taban sıralamasıdır o bölüme o sene giren en düşük dereceli öğrencinin sıralamasıdır ve ondan yüksek sıralaması olan öğrenciler de tercih yapabilir. Benim gibi. ve puanları tıpa yetiyorsa bunu da soru soran insanlara emsal olması açısından söyleyebilir benim yaptığım ve sizi ilgilendirmediği gibi.
Bir de şu evin fiyatını söylemek var. Onu ben insanların gözüne sokmak istesem ki niye isteyeyim benimle ilgili bir durum değil ama hadi istedim diyelim yani "havalı biriyim aahh siz hala gecekonduda mı oturuyorsunuz" diyen iç sesimle birlikte buraya yazmak istesem konuda uzun uzun yazardım. alıntıladığım hanımefendiye durumu anlaması için verilmiş bir rakam ve içinde art niyet yok. Belki onun durumu benden iyi o da çıkıp "lan fakir sen hala o kadarlık evde mi oturuyosun" diyecek ne bileyim. Ben böyle düşük ve çapsız bi insan değilim iyi ki ve böyle şeylerin peşine düşmem. bu konuda hava (?) atacak olsam da "babişkom evi satınca üstüne 1 milyor dolar ekleyip bana yeni ev alacak" yazardım. Ama öyle bir durum yok ve babam bana para yağdırmadığı gibi ben de elimdeki imkanı nasıl en iyi değerlendiririm diye soruyorum. Ultra bir zenginlik ve bunu belli etme çabası yok,sakin olup derin nefes alabilirsiniz.
mahalle arası dedikoducuları gibi "ooo bak seenn evinin fiyatını da yazmış,görgüsüz la bu" demeleriniz beni baya güldürdü. Evet o kadar kötü durumdayım ki insanlara evimin fiyatını söylemek beni tatmin ediyor. Hatta gerizekalı falanım annemin babamın okuyup sahibi olduğu meslekleri size söyleyince de orgazma yakın zevk alıyorum,salaklık bu ya işte.
O konuda da ben burada bazı sağlıkla ilgili konularda babam yanımda otururken "baba şöyle olmuş sence şöyle midir" diyerek konu sahiplerine fikir verdiğim için biliyorsunuzdur mesleğini. ki özel mesajla da ailesinin sonuçlarını vs babama gösterdiğim kişiler var. En iyi onlar bilir. Hatta birisine babamın adını söyleyip tavsiye etmiştim ankaraya gelirseniz diye,daha doğrusu kendisi sordu. Neyse işte reklamı da aradan çıkarmış oldum. yılanım dimi.
yağdanlık meselesine gelince. Bu duyarlı yaklaşımınız gözlerimi yaşarttı ama gerek yoktu boşuna perişan oldunuz yahu. Burada yazılan o kadar çok konu varken,yapılan büyük yanlışlar,ihanetler,dayaklar söz konusuyken öğrencilerin eğlenmek için içki içmesi sizi rahatsız etmiş. Ama hanımlar sorun şu ki okulumuzda içki değil şişesi yasak. Ben yönetim kurulu başkanı olduğum için (al hadi bak yine kendimi övdüm ne fenayım ayol
) bu kuralları iyi biliyorum ve okulun itibarı açısından alkol şişesi yasak. istersen fondipler girersin. mesela geçen sene yağdanlık da yasaktı,sokmadık. Ama bu sene değil ve sanırım neyi nerede ve nasıl bir şişeden içeceğimi size sormayacağım.
"yağdanlık konusu neden burdaaağğğğ" diye düşüncelere gark olan arkadaşım,konu yağdanlık değildi orada. dikkatli oku komik olma. al hatta bak bu konu da taşınmış umarım tatmin olmussundur. Ülkede adaleti Nerede arayacağımızı bilmediğimizin en basit göstergesi sizsiniz.
Daha fazla ne açıklaması yapabilirim diye düşündüm ama bulamadım. Neyse siz zaten yine bir eksik bulursunuz. fake olduğumu düşündüğünüz unsurların hepsini ben konuyla bağlantılı olduğu zamanlarda yazmış,karşımdaki kişiye yardımcı olmak amaçlı kullanmışımdır. aksini yaptıysam ve benim yüzümden üzülen (?) birisi olduysa da affına sığınıyorum,eşeklik etmişim.
Mune
@Margarikotin konu kapanabilir mi lütfen? üyeliğimi iptal ederseniz de sevinirim. Ne zaman ki hanımlar birbirlerine saygı duymayı öğrenir,üzerine vazife olmayan şeyleri konuşmaz ben o zaman burada olurum. rahat bir nefes alabilirsiniz ay yok ya da üzülebilirsiniz çünkü günah keçisi gidiyor.
Milana22
sizi de ayrıca çok seviyorum ve öpüyorum.
cowgirll
ile kendinizi boşuna yormuşsunuz,anlamayacakları gayet belliydi. kendinize iyi bakın :)