ev değiştirmek

Evi sakın satma.
Oradaki 4+1 sana ömür e yeter. 1+1 okul bitene kadar.

Evi kiraya ver. Okula yakın taşın. Benzin masrafı +kira okula yakın evi karşılar diye düşünüyorum.

Sevgiline bağlı iş yapma. Ne olacağı belli olmaz.

Hiç bir madde bana mantıklı gelmedi. Sevgilime yakın ev tutayım diye ev satılmaz.
Arabada her zaman ihtiyaç satsanız pişman olursunuz. Okul ve ev arası kaç km?

Babanın ilk fikrine katılıyorum
Olduğun yerde kal bence

Şimdi şuanki evin ve düşündüğün 2 semtin bölgesi önemli çünkü, ev fiyatları nasıl, ileride en çok değerlenme ihtimali olan semt hangisi bu önemli. Yine aldığın evin yaşı, sattığın evin yaşını geçmiyor olmalı. Evin bina içindeki konumu - Arakatlar herzaman giriş ve çatıdan daha yüksek fiyata satılır. - Bir de site içi olması, otopark, asansör, site içinde çocuk parkı, spor salonu, çevre düzenlemesi gibi imkanlara sahip olup olmaması senin direk aramadığın özellikler olsa dahi evin değerini etkileyebilecek şeyler. Daha mutfak, banyo, parke ve kapılarla ilgili de tonla ayrıntı var ama onlar hakkında pek bilgim yok. Tüm bu ayrıntılarla uğraşıp sonunda yatırımlık bir ev almayı başarsan bile babanın içine sinmeme ihtimali var, çünkü her insan kendi aldığı şeyleri, başkalarınınkinden daha çok beğeniyor. Evi kiraya verip okul yakınında kiraya çıkmak ama arabayı da elinde tutmak daha mantıklı şu durumda. Sevgilinle ikiniz okul yakını bir yerin kirasını karşılayamaz mısınız ki?

aahh tamam egomu tatmin ettim konu amacına ulaştı kapattırayım en iyisi

daha fazlası sizin olsun umarım :)
850 bin tl lik ev 60 bin tl lik arabandan bahsedip fikir istiyorsun ki sen muhendis kizsin ne yapman gerektigini gayet iyi biliyorsundur
Actigin konulardan anladigim tek sey ; ilgi cekmen istemen.

4 hiçbiri

1 neden değil okul birgün bitecek değil mi ise baslayacaksin araba şart

2 neden değil sevgilinle ayrilirsaniz ? Ölümlü kalımlı dünya yahu

3 zaten evin var kendi düzenini sırf sevgilinle daha fazla vakit geçirmek için satmaya değmez ev mal mülk böyle basit şeyler için satılmaz daha iyisini daha büyüğünü alacaksan satılır ya da iflas edersin tek çözüm yolundur satılır .

Okula yakın ev almak saçma o okul bitecek sonra da ise yakın ev lazım olacak ... Şimdi bence dur düzenini bozma derim
İse başladığında ise yakın yerden ev alırsın

850 bin tl lik ev 60 bin tl lik arabandan bahsedip fikir istiyorsun ki sen muhendis kizsin ne yapman gerektigini gayet iyi biliyorsundur
Actigin konulardan anladigim tek sey ; ilgi cekmen istemen.

ilgi çekmek istesem konuya yazardım bu bilgileri hem de fazlasıyla. ben sorulan şeylere cevap verdim açıklama olarak.

neyin peşindesiniz,neden bu kadar kıskançsınız bilmiyorum ama evet hanımefendi mühendisim ama bu konuyla bir ilgisi yok.

Yine söylüyorum ve sanırım hep söyleyeceğim yorum yapmak zorunda değilsiniz. fikriniz yoksa zikriniz de olmasa olur.

Evi de arabayi da satma
Evi kiraya ver
Sevgiline ve okula yakin bir ev kirala
Sevgilinle ayni eve cikma henuz cok gencsin bunun icin :)

biraz zorlanırız o ailesinden para almıyor bursla geçiniyor ama geliri yine de iyi. ben de ailemden az alıyorum kira derdi vs olmadığı için. yani ailelerden yardım alarak karşılayabiliriz.

D şıkkını seçiyorum. Ben olsam bu evi kiraya veririm. Kendim başka bir eve kiraya çıkarım. Değeri artan bir evi satmam. Erkek arkadaşımla yaşamam. Şimdiden böyle bir sorumluluk almam. Bir daha kim bilir ne zaman kendi evinde yalnız kalacaksın.

Ailen ve senin icin sakıncası yoksa sevgilinle eve cikmak en mantiklisi. Ama unutma ki sevgilinle yasamak kiz arkadasinla eve cikmak gibi olmaz. Evin sorumlulugunun cogu senin uzerinde olur.

Ben olsam evden çıkmazdım. Sonuçta yurt dışına gitme planlarınız varmış o zamana kadar idare edin. Sevgili bile olsa insanın kendi düzeni gibi olmaz bence. Kavga etseniz ne olacak,ev onun siz gideceksiniz mecbur. Ayrıca evde ilerde çok değer kazanır,pişman olursunuz.

Evi de arabayi da satma
Evi kiraya ver
Sevgiline ve okula yakin bir ev kirala
Sevgilinle ayni eve cikma henuz cok gencsin bunun icin :)

okula yakın siteler var meşhur,benim için site olması önemli güvenlik vs açısından tek yaşadığım için. Bugün birkaç yere baktım en küçük 3+1 var ve 2500den başlıyor. benim aylık elime geçen paranın tamamı kadar bir miktar yani evi tutarsam yemek vs yiyemem :)

site dışı düşünürsem bir nebze azalıyor. yurda çıkma fikri bile geldi aklıma,direkt kampüsün içinde olurum diye ama geri sildim kafamdan

Kiskanmak mi :)
Evet hem de asiri :)
Bi sonraki gun asiri konunu merak ediyorum..

yani yine okula uzak bir muhitte kiraya çıkmak doğru mu anladım?

Konularında ne kadar çok zenginlik var benim evim benim arabam ama ben bilkent öğrenciyim daha....
İnandırıcı gelmiyorsun artık babanla birlikte yaşıyorsun ve Bilkentte okuyan büyük ihtimalle erkek arkadaşın orda gördüklerini burda bize satıyorsun. Bilkentte okumamana inanmam için birçok neden var ama en belirgini tıptan yüksek puan alıp da mühendislik kazanman. Ama daha başka nedenler de var.
Madem inanmıyorsun ne yazıyorsun diyebilirsin ama sana inanıp yazan çok insan var.
Amacın her seferinde hava atmak. Bakın ben ne zenginim babam rahat ben rahat erkek arkadaşım zeki falan filan.
Sana önerim bir an önce büyü ve gerçek hayata geri dön burda hava atmak yalan konuşmak sana fayda etmez.

biraz zorlanırız o ailesinden para almıyor bursla geçiniyor ama geliri yine de iyi. ben de ailemden az alıyorum kira derdi vs olmadığı için. yani ailelerden yardım alarak karşılayabiliriz.

Tanıdığım bir çift özellikle 3+1 tutmuştu, sıkıştıkları zaman euro bazından kira verecek 1 erasmuslu alıyorlardı yanlarına. Ankara'da piyasa nasıldır bilmiyorum ama istanbul'da yaşadığımız semtte hiç kiracı bulamama sıkıntısı yaşamadan bitirdiler okulu. Para meselelerine girmek, aynı evin sorumluluğunu paylaşmak tatsız şeyler ama bir yandan da iyi bir fırsat birbirinizi tanıma adına.

+1

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…