- Konu Sahibi sassyassyy
-
Uf ne kadar da cok zenginsin
850 bin tl lik ev 60 bin tl lik arabandan bahsedip fikir istiyorsun ki sen muhendis kizsin ne yapman gerektigini gayet iyi biliyorsunduraahh tamam egomu tatmin ettim konu amacına ulaştı kapattırayım en iyisi
daha fazlası sizin olsun umarım :)
4 hiçbirine çok konu açtım kendim bile kendime inanamıyorum ama burdan genel olarak çok akılcı fikirler çıkıyor o yüzden danışmadan edemedim.
ev değiştirmek istiyordum ama babam yanaşmıyordu. tek yaşıyorum ve ev benim bu arada. sonunda kendisi kabul etti.
ama evi değiştirirsen de kendin satarsın,ben üzerine para koyamam diyor. tamam dedim zaten evi satınca elime gayet büyük bir miktar geçiyor yeter de artar bile...diye düşünüyordum ki öyle değilmiş.
ev lüks bir semtte 4+1,benim için çok büyük. yine aynı semtte veya okula daha yakın bir yerden bakacağım,okula yaklaştıkça fiyat artıyor evler daha da lüks olmaya başlıyor. o kadarına da gerek duymuyorum benim için 1+1 bile yeterli çok eşyam da yok.
Küçük çaplı bir araştırma yaptık,sevgilim onun yakınına taşınmamı istiyor. Hatta birlikte eve çıkmayı da teklif etti. Şimdi size aklımızdaki fikirleri yazayım,hangisi daha mantıklı geliyor lütfen söyleyin.
1-bu evi satıp üzerine kendi arabamı da satıp 60 bin kadar eklemiş olacağım ve okula yakın ev alabilirim. okula gitmek için arabaya ihtiyacım kalmaz.
2-evi direkt satıp okula biraz uzak olan bir muhitten sevgilime çok yakın bir ev alabilirim,arabam olmaz ama o beni götürüp getirir programlarımız aynı.
3-sevgilimle eve çıkıp şuan oturduğum evi kiraya verebilirim,bana iyi bir getirisi olur. oradan aldığım kira+burs+babamın verdiği harçlıkla hem tuttuğumuz evden payıma düşen kirayı ödeyip hem de harçlığımı çıkarabilirim. araba da bende kalır.
amatörce davranıp evin değerini düşürmek yani elimdeki parayı azaltmak istemiyorum,babamdan çok sert laflar duyabilirim çünkü. sizce bunlardan hangisi daha mantıklı?
sevgili ile eve çıkma fikri size uygun değilse lütfen o maddeyi es geçin polemiğe girip banlanmayalım :) şimdiden çok teşekkürler.
850 bin tl lik ev 60 bin tl lik arabandan bahsedip fikir istiyorsun ki sen muhendis kizsin ne yapman gerektigini gayet iyi biliyorsundur
Actigin konulardan anladigim tek sey ; ilgi cekmen istemen.
Şimdi şuanki evin ve düşündüğün 2 semtin bölgesi önemli çünkü, ev fiyatları nasıl, ileride en çok değerlenme ihtimali olan semt hangisi bu önemli. Yine aldığın evin yaşı, sattığın evin yaşını geçmiyor olmalı. Evin bina içindeki konumu - Arakatlar herzaman giriş ve çatıdan daha yüksek fiyata satılır. - Bir de site içi olması, otopark, asansör, site içinde çocuk parkı, spor salonu, çevre düzenlemesi gibi imkanlara sahip olup olmaması senin direk aramadığın özellikler olsa dahi evin değerini etkileyebilecek şeyler. Daha mutfak, banyo, parke ve kapılarla ilgili de tonla ayrıntı var ama onlar hakkında pek bilgim yok. Tüm bu ayrıntılarla uğraşıp sonunda yatırımlık bir ev almayı başarsan bile babanın içine sinmeme ihtimali var, çünkü her insan kendi aldığı şeyleri, başkalarınınkinden daha çok beğeniyor. Evi kiraya verip okul yakınında kiraya çıkmak ama arabayı da elinde tutmak daha mantıklı şu durumda. Sevgilinle ikiniz okul yakını bir yerin kirasını karşılayamaz mısınız ki?
Evi de arabayi da satma
Evi kiraya ver
Sevgiline ve okula yakin bir ev kirala
Sevgilinle ayni eve cikma henuz cok gencsin bunun icin :)
Kiskanmak mi :)ilgi çekmek istesem konuya yazardım bu bilgileri hem de fazlasıyla. ben sorulan şeylere cevap verdim açıklama olarak.
neyin peşindesiniz,neden bu kadar kıskançsınız bilmiyorum ama evet hanımefendi mühendisim ama bu konuyla bir ilgisi yok.
Yine söylüyorum ve sanırım hep söyleyeceğim yorum yapmak zorunda değilsiniz. fikriniz yoksa zikriniz de olmasa olur.
D şıkkını seçiyorum. Ben olsam bu evi kiraya veririm. Kendim başka bir eve kiraya çıkarım. Değeri artan bir evi satmam. Erkek arkadaşımla yaşamam. Şimdiden böyle bir sorumluluk almam. Bir daha kim bilir ne zaman kendi evinde yalnız kalacaksın.
biraz zorlanırız o ailesinden para almıyor bursla geçiniyor ama geliri yine de iyi. ben de ailemden az alıyorum kira derdi vs olmadığı için. yani ailelerden yardım alarak karşılayabiliriz.
+1Konularında ne kadar çok zenginlik varbenim evim benim arabam ama ben bilkent öğrenciyim daha....
İnandırıcı gelmiyorsun artık babanla birlikte yaşıyorsun ve Bilkentte okuyan büyük ihtimalle erkek arkadaşın orda gördüklerini burda bize satıyorsun. Bilkentte okumamana inanmam için birçok neden var ama en belirgini tıptan yüksek puan alıp da mühendislik kazanman. Ama daha başka nedenler de var.
Madem inanmıyorsun ne yazıyorsun diyebilirsin ama sana inanıp yazan çok insan var.
Amacın her seferinde hava atmak. Bakın ben ne zenginim babam rahat ben rahat erkek arkadaşım zeki falan filan.
Sana önerim bir an önce büyü ve gerçek hayata geri dön burda hava atmak yalan konuşmak sana fayda etmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?