ev arkadaşı

Kim kime ne yapmış tam anlayamadım ama anladığım kadarıyla söyleyeceğim, ikisinden de uzak durup kendinize yeni bir ev arkadaşı arayın bece. Hemen eve çıkmak zorunda değilsiniz müsait zamanda çıkarsınız ama başka kişiler bulun. Bir kere yüz göz olunca arkası gelir. İkisitle de yapamazsınız. Ben olsam Kadriye'yle evi ayırınca bir daha görüşmezdim

Bütün eşyalar sizinse ve maddi olarak sıkıntınız varsa odaları kiraya verin. Ne huzursuzluk, ne entrika. Gelen kişiler kiracınız gibi olur. Rahat edersiniz. Kimse kimseye karışmaz. Herkes sorumluluğunu yerine getirir. Ben böyle yapmıştım.

İlk bende öyle düşünmüştüm ama aynı evin içinde yabancı gibi nasıl yaşanır, rahat eder miyim, edemez miyim. Bilemedim, böyle daha iyi olur sandım, acemiliğime geldi

ben okurken daraldım, siz bunu yaşıyorsunuz.
İnsanların niyetini okumakla hayat mı geçer?
Aileniz size maddi olarak destek olabilecekse gönderin gitsinler zaten gidecekler belli ki.

İlk bende öyle düşünmüştüm ama aynı evin içinde yabancı gibi nasıl yaşanır, rahat eder miyim, edemez miyim. Bilemedim, böyle daha iyi olur sandım, acemiliğime geldi
Çok daha rahat edersin. Ben de en sonunda böyle yapmıştım. Evi eşyalı kiralik daire fiyatından verebilirsin. (Ben öyle yapmadım. Her şeyi eşit ödedim) çoğu kişi bu şekilde kiralıyor. Zaten önce görüşme yapıyorsun. Kafana yatanı alıyorsun. Herkes kendi dünyasında. Ben inanılmaz keyif almıştım. Kalanlardan biri 8 ay, biri 20 ay kalmıştı. Sonrasınde ben evi kapattım. Çok sevdiğim bir arkadaşımla kalmıştım işk zamanlar. Sonra anlaşamadık evleri ayırdık. İyi ki de öyle olmuş.

kadriye nasıl para biriktirecek işsiz güçsüz? kaç para biriktirmesi lazım ki? kaç ay sürecek bu. allah size kolaylık versin.

Tamda insanını seçtim bir de 3. kişi olarak siz düşünün...
Siz değil o seçmiştir. Gözümle gördüğüm şöyle bir olay var. X kişisi tek yaşıyor ailesi varlıklı ama tek çocuk. Ailesinden ayrı bir şehirde üniversite okuyor. Y, X in sınıf arkadaşı. Yurtta kalıyor. Tek başına eve çıkacak durumu yok. Gel zaman git zaman Y, X i kafalıyor. İyi arkadaş oluyorlar. Ama harici ortamda X için şımarık diyor mesela. Y ilk önce yurttan tek başına eve çıkacağını söylüyor X e. Yanına çıkabilir miyim demiyor. Ama kendine bağladığından arkadaşlıkla, çocuk bir süre sonra gel benim eve çık diyor. Beraber yaşamaya başlıyorlar. Y nin menfaati burada çok. Hem eve çıkabildi hem de X in arabasıyla okula gidip geldiler. Tatillerde X ile gezdiler arabayla. Zamanla Y eve 3. Arkadaşı da aldırdı. Bu hikaye olağan gelebilir ama Y bence tehlikeli neden ben olsam düz arkadaşıma sorarım yanına eve çıkabilir miyim derim bu yavaş yavaş işledi. Sana muhtaç değilim algısı ile yürüdü. Ama kazanımları çok oldu. Demek istediğim sizin Kadriye de sizi gözüne kestirmiştir hep suyunuza gitmiştir. Birşey anlamamışsınızdır.

Ben gelemem bu olaylara ya ikisini de kovardım ya da ben giderdim. Bu hikayede de siz gidin eşyalar onlara kalsın diye uğraşıyorlar gibi geldi bana.​

katılıyorum, çook mantıklı. ben o mesafeyi korumayı beceremezdim gerçi muhtemelen. vaktiyle benim de bütün eşyaların bana ait olduğu kendi evimde, ev arkadaşlarından çok çekmişliğim var. keşke direkt "kiracı" diye arasaymışım.
evdeki huzursuz ortam insanı cidden çok geriyor, umarım bir an önce çıkar gider ikisi de. siz de zor durumda kalırsanız kiracı mantıklı hakikaten.

kadriye nasıl para biriktirecek işsiz güçsüz? kaç para biriktirmesi lazım ki? kaç ay sürecek bu. allah size kolaylık versin.
haziran başına kadar müddet verdim o zamana kadar nasıl yaparsa yapsın onun bileceği iş, ailesinden istesin. zaten lale ile çıkarsa çok kolay olur onun için

Doğrudur inanırım. Gidersem eşyalarıda götürürüm asla öyle bi hata yapmam. Bu kadriyeninde kazanımları çok oldu. Şehirdısından gelmisti yaşamak istediği şehir burasıydı, şimdi laleyide kafaladı başka eve çıkmak istiyor, beni basamak olarak kullandı kısacası. Yakın arkadaş dediğimizede güvenemeyeceğiz artık bu devirde belliki.

yok gerçekten öyle bir şey yapamam ah almak istemiyorum, aynı zamanda ben herkesi kendi gibi sanan salaklardan olduğum için çok fazla şeyimi anlattım o yüzden çekinirim iş çevirmeye
Benim yaşadığım şeyi yasiyosun.
Benim gibi de aptallık etmissin.
Demek ki bunun sonu kaçınilmaz böyle oluyor

Ev arkadaşlığı çok sıkıntılı bende yaşadım bu tarz olayları açıkçası ikiside gitsin kafanız rahat etmesi için söylüyorum işiniz yokmuş ama ev huzurunu hiç bir şeye değişmem inşallah bir an önce iş bulursunuz

Her büyük depremde taşlar yerini bulur demişler. Alın bakalım ikisini de karşınıza o zaman herkes eteğindeki taşları döker

Sonuna kadar okumadım çok uzun ama çok çok çaresiz kalmadıkça 3 kişi asla eve çıkmam ağzım yandı yeterince. Varsa imkanınız birinden birini gönderin, ikisine de güvenmiyorsanız başka birini bulup ikisini de gönderin

Çok güzel bir şey oldu, ikisini birden paketledim gibi oldu, babaanem evine geri dönmeyecek gibi duruyor oraya tek başıma yerleşiyorum hem de eşyalarımı götürerek orada kendime ait düzen kurarak. bunu detaylı anlatırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…