Ev almalarını reddettiğim için ayrıldı benden.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Deli misin divane misin..

altınları arabayı parayı vs ne varsa verelim bile demek o kadar saçmayken, kalkıp kredi çekmesine izin mi verseydim diyorsun.

Öğretmen 250 bini nasıl ödeyecek o da mesele.. toplamda 300 ü geçer faiziyle..

Allah kurtarmış. Ailelenden Allah razı olsun.

Ayrılığın kendini suclama asamasindasiniz.gececek. sakın dönmeyin.donse kabul etmeyin.ileri de nasılsa bensiz yapamıyor deyip size hiç değer vermez.gitsin yıllarca 250 bin borcu anası babası için odeyecek başka birini bulsun.aileye yardım başka tüm maasi aileye vermek başka.

Aslında Tamam dedim bütün parayı da biz ödeyelim ev bizim olsun annen baban da ölene kadar otursun demiştim onu da kabil etmedi. Annem babam öldükten sonra ev kardeşlerim ve bana kalacak dedi.
Siz daha ne yapacaksınız ki kendinizi ssucluyorsunuz

gidin babanızın elini öpün teşekkür edin bence...
Adamcagiz sizi kurtarmiss..birde iyi ahlaklı demeyin ya...nasıl ahlak bu anlamadim..madem anne babasina vefa borcu olarak ev alacak.alsin ama sonra evlensin.bu ne saçma sey.4 yıldır eli armut mu toplamış? kurtulmussun.sukret.Allah hayirli mutlu ask dolu bir evlilik nasip etsin size

Aileniz çok doğru söylemiş. Evlenecek insan ailesine ev almak için 250 bin kredi çeker mi ya? Yıllarınızı borç ödemekle geçireceksiniz ve elinizde hiçbir şey olmayacak. Aileye destek olunur ama evlenmek üzereyken 250 binlik ev, ıı ııh

Ve rica ediyorum erkekler bu kadar kolay rest çekerken, sizler hemen boynunuzu büküp her şeyi kabullenmeyin hanımlar. İşleri zorlaştıran da sonrasında üzülen de sizler oluyorsunuz.

Allah in sevgili kulusun bence. Eşimle evlenirken borc yaptık ben altınlarimi vermedim. İlk başta biraz bozuldu ama şimdi iyiki vermemiştim diyor. Eve bir maaş daha girecekti. Şimdi onlar düşünsün. O borç hep size kalır sonra ev üçe bölünur.

Canım bilmiyorum.ne ettim ne yaptım ve sadece bir kredi işini kabul etmedim diye niye terk edildim. Ilk başlarda çok sinirli idim kızıyordum ama şimdi ona kırmaktan sinirlenmekten bile yoruldum. Kendimi öyle haksızlığa uğramış gibi hissediyorum ki. Ama kalbim de kırık. Sinirlenmekten yoruldum ama kırgınlığıma çare bulamıyorum. Canı acımasın diye canımı verirdim. Ama benim canım kimsenin umrunda olmadı. Bir kere ağladı hala hatırlarım kalbim parçalanır ama ben hep ağladım. Hiç gözümün yaşı dinmedi. Kimsenin umrunda olmadı.

Canım üstelik onunla hiç bir çıkar ilişkim yoktu. Ne para ne pul ne altın ne araba. Zerre gözümde oldu ise benden mislisi çıksın. Bana değer versin benim ona baktığım gibi baksın. Canım feda idi. Her şeye katlanırım diye düşündüm. Babamdan sonra hayatımın ikinci erkeğisin derdim ki öyle idi de. Ama beni babamla karşı karşıya getirdi. Yine de alternatif yollar bulmaya çalıştım sundum. Ama hiçbirini kabul etmediler. Elimden hiç bir şey gelmedi.

Amin canım amin. Rabbim beni yine paranın sorun oluşturduğu paranın mutlu veya mutsuz ettiği insanlardan muhafaza eylesin. Hem beni hem sizi.
Allah yârdır. Yârdır Rabbim. Hayırlısını versin.
Ne kadar kalbim dur dese de. Deme dese de. Yüreğim yangın yeri ve Ah ediyorum. Hem bana umut verene. Hem de o umudumu yerle bir edene.

Kardeşim resmen verılmıs sadakan varmış.senin ailwn seni okutsun buyutsün ama sen git elalemin anasına bak. Kardeşini evlendir. Sen mizin onları annesi. Suan gözüne batmaz ama evlenınce gözün acılır. Öğretmensiz ve ar gözlüklerini çıkar.
Hadi ailesi hastadır veya fakirdir ok yardımcı olunur ama sen ev kredisini öde ve ödediğin ev kardeşler arasında paylasılsın. Lütfen enayi olma ve kurban kes kurtulduguna.

Canım günahına girmeyeyim ilk başta üç biz iki ailem daha sonra sıkıntı olunca ben çekeceğim ailem ödeyecek demişti ama ailesinin o miktarın yarısını ödemeye dahi imkanı yoktu ki iki kardeşi var evlenme yaşında. Aslında sadece kredi de değil o parayı ödeyip mutlu olacağımı bilsem yine sesimi çıkarmazdim ama annesi sürekli baskı yapmaya başladı bize. Annesinin o baskısına artık dayanamadım şimdiden. Kendimi cahil giyinmeyi bilmeyen biri gibi hissettim. Oysaki ben sadelikten yanayım bir de hani beni sanki beğenmiyordu annesi güzellik olarak öyle hissettim. Oysa ki hani benim güzellik olarak tamam muhteşem değilim ama yani herkes gibiyim. Onun oğlu nasılsa ben de öyleyim. Kredi meselesi de son nokta oldu işte.

Canım düşününce diyorum ki ya ben kendi bakış acimdan bakıyorum ama acaba karşı tarafın bakış açısı ne. Yani o tarafa haksızlık yapıyor olabilir miyim. Belki de hani benim anlattığım şeyler belki de benim gördüğüm gibi değildir. Bu konuda da kendimi suçluyorum. Hatta bu platforma yaziegim için bile utandım. Kimse onu tanımıyor beni de tanımıyor ama hani ya ben haksızsam diye. Belki benim bilmediğim bir sey varsa diye. Öyle kafam karışık ki. Ona çünkü öyle güveniyordum ki öyle seviyordum ki. Yani anlayamadım birden niye böyle oldu. Ama herkes sizin gibi düşünüyor. Kalbimin acısı geçince ben de eminim sizin gibi düşüneceğim. Duygusallıktan böyle düşünüyorum herhalde.

Kuzum kiyamam geçecek bu günler. Birde böyle seni bir çırpıda silen, annesine hayır diyemeyen bir adamla evli olsan neler olurdu. Borç ödedim, gerçekten çok yorucu oluyor. Hiç girme o topa. Çok ev istiyorsa kendinize alsin. İhtiyaç sahibi anne babaya yardım edilir belli ölçüde ama abartmışlar.

Hakkinda hayırlısı olsun. Rabbim güzel günler yaşatsın.

Birşey daha merak ettim üç beş bin kredi ödeyip evlenince evine nasıl bakacak. Kira, faturalar ne olacak. Ne kadar ki maaşı

Birşey daha merak ettim üç beş bin kredi ödeyip evlenince evine nasıl bakacak. Kira, faturalar ne olacak. Ne kadar ki maaşı
Canım ikimiz de öğretmeniz. Ben Eylül de yeni başlıyorum inşallah. O da bir kaç yıldır. Okul zamanı ek derslerle beraber altı bin falan alırız ikimiz de. Tatil zamanları dört buçuk. Eşyalarımızı kendimiz yapacaktık. Hani bizim de borcumuz olacaktı. Çocuk aslında babasının başka kredi borcu olduğu için cekemediginden dolayı ben çekeceğim babam ödeyecek dedi ama ailesinin aydan aya nerde kalmış beş bin üç bin bile ödemeye imkanları yoktu kendi söylemişti. Iki bin onlar üç bin biz veririz diye ama bir kaç ay sonra o da zorlardi onları. Çünkü iki tane daha bekar çocukları var. Onlar da çalışıyorlar ama asgari. Yani hani birimizin aldığı maaş hemen hemen onların hepsinin kazancinin yüzde yetmisi gibi. Aslında dediğim gibi ben yardım etmeyelim demedim hani çok şükür ikimiz de öğretmeniz yardım ederiz zamanı gelince ev almalarına da yardım ederiz dedim. Hangi kız altinini verir. Umrumda dahi değildi. Toplar da veririz. Onlar da ev sahibi olurdu. Ayrıca yardım da ederdik. Vallahi billahi umrumda değildi para ama getirdi Nisan zamanı krediyi dayadilar. Kredi meselesi de zaten son nokta oldu. Ne benim babam ne onun ailesi geri adım attı olan da bize oldu. Ama o kişi benim için hiç mücadele etmedi. Işte o çok kırdı beni. Benim için aZıcık mücadele edeydi derdim ya beni seviyor bu sevgiye kredi de öderim canımı da veririm derdim çekseydi de odeseydim de yemin ederim ama hiç arkamda durmadı. Hiç sahip olmadı bana babam kabul etmedi ya sonra haydi Eyvallah.

Canım vallahi billahi para zerre umrumda değildi. Evi de alırdım her şeyi de yapardım. Ailesine saygım sonsuzdu zaten. Tek terbiyesizligim olmadı olmazdı da. Azıcık arkamda dursaydı. Azıcık beni sahiplense korusaydi. Azcik benim için mücadele etseydi... Herkes dediğinizi diyor zaten. Benim canımı yakan değersiz olmam. Beni sevmemesi. Ve evlensem dahi hep itip kakacaktı onun da farkındaydım. Sevmemiş beni. Evlendikten sonra da kim bir şey dese önüm dediğine göre davranacakti. Bana değer vermeye fırsatı dahi olmayacaktı belki. Beni yakan kavuran bunlar. Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah canım çok yandı hır daha yansın istemiyorum

Valla baban akıllı adammış. Ben olsam aynısı yapardım. Hani ev sizin üstünize olsa ama onlar otursa belki dicem. Ama bak sen borç ödeyeceksin, bebeğini bırakıp ise gitmek zorunda kalacaksın, sonra o ev babamizin evi olup uce bolunecek. Sinir olmayacak misin?

o hem sana bakıp ev ev geçindiremez. Bence neresinden tutsan elinde kalır. Borç yüzünden ilk zamanlar eşimle hiçbir şey yapamadık. Balayına bile gidemedik. Ama borc bizim borcumuzdu.Evlenmek çocuk oyuncağı değil.

Hayatında bu kadar verici olma. Önce mantığını kullan canım. Bende evlendım 4 senedır kaynanaya bakıyoduk ve wv kirası gecimi falan. Ablaları sıkıstıgında yolluyoduk. Bende eşimle huzurum olsun yeter dedim.
Sonra noldu biliyomusun biz iflas ettik. Kimse kalmadı yanımızda. Hapis cezaları çıktı ikimize ve ordan burdan borc bularak odeyip kaldırdık. O yüzden gözlerini bu kadar kapama. Senin ailen en iyisini söylemiş. Sakında geri dönüp aileni çiğneme. Öğretmensin atanmıssın ve gittiğin yerde değerini daha iyi bilenler cıkar elbet. Bu kadar yıpratma kendini

Biz de eşimle karı koca öğretmeniz..ancak ben evlendiğimde 10 yıllık öğretmendim..kenarda da birikmişim vardı..ki evlilik aşamasında çok azına dokunduk..evlendikten sonra birlikte arabamızı da aldık, evimizi de..ancak evimizde anne baba kardeş de olsa üçüncü bir kişi hiç olmadı..Evlilik iki kişi için kurulur..diğer kişiler müdahale edip evliliğin içine dahil olmaya çalışırsa evlilik diye birşey kalmaz..yazdıklarınızın hepsini okuyamadım ama ilk safyada yazdıklarınızdan anladığım eski nişanlınız sizi sizin onu sevdiğiniz kadar sevmiyor..maddiyat sevginin önüne geçmiş..bence kendinize zaman verin..hem mesleğinizin hem de para kazanıp, kazandığını harcamanın tadını bi çıkarın..yarın bir gün karşınıza öyle biri çıkar ki iyi ki de şimdi böyle olmuş dersiniz..

Hocam yanlış anlamayın ama acaba özelden konuşma ihtimalimiz var mi işin içinden çıkarmıyorum. Psikolojim alt üst oldu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…