evin yalıtımına bağlı yeni ev ise yalıtım iyidir oturulur eski ev ise biraz zor ısınır. ben eskişehirliyim evimiz 4. katta. son kattı. donduk koca kış. üstelik 600 liraya yakın doğalgaz ödedik...arkadaslar hepinize merhaba,
3 senelik evliyim. eşim ve ben kamu çalışanıyız. şu üç senedir hep kiradaydık. herkes gibi ben de ev almak için yanıp tutuşanlardanım...
gelelim soruma.
iç anadolu da sogukluğuyla meşhur illerin birindeyim:). bi tane ev bulduk. 2+1 110 metrekare. lokalizasyon olarak çok guzel bir yerde. ust tarafında emniyet hemen sagında çocuk parkı ve spor alanı. parkın altında ilkokul, alt caddede de sağlık ocağı ve eczane - marketler mevcut. çarşıya da yakın sayılır.
eşimle planımız 2 senelik kredi çekip bu sure zarfında bitirmek. 5 senelik planımıza yetecek bi ev ...
ama gelin görün ki ev3. kat. son kat.
beni düşündüren ise soğuk olur mu? akıtır mı çatıdan?
son kat almak mantıklı mı sizce? lokalizasyon guzelliği nedenıyle.
son katta oturanlardan bilgi almak ve diğer faktörleri göz önunde bulundurarak bu evi son kat olmasına rağmen almalı mıyız?
peki eviniz yeni bina mı? bizim baktığımız 4 senelik bir bina.evin yalıtımına bağlı yeni ev ise yalıtım iyidir oturulur eski ev ise biraz zor ısınır. ben eskişehirliyim evimiz 4. katta. son kattı. donduk koca kış. üstelik 600 liraya yakın doğalgaz ödedik...
peki eviniz yeni bina mı? bizim baktığımız 4 senelik bir bina.
bizim baktığımız 4 cephe yazıyor ama iki tarafında ev mevcut. gelen rüzgarı soğuğu bi nebze engeller sanırım. guneş alma konusunda sorunu yok.Evin yalıtımıyla ve cephesiyle çok alakalı. Ben en üst katta oturuyorum ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ama evim güney cephe ve hem iç hem dış yalıtımı var. Çatı yalıtımını site yönetimi takip ediyor, bir sorun olursa direkt müdahale ediyorlar. Ben yaklaşık 8 senedir bu evdeyim, ayda 200'den fazla doğalgaz ücreti ödediğimi bilmem.
Bir de müstakil ev rahatlığı durumu var ki benim için tercih sebebi. Tepemde gürültü yapan kimse yok çok şükür. Sessiz sakin güzel manzaralı, lokasyonu güzel bir yerdeyim; üst kat olmuş hiç dert değil
eskişehir:) ama sivas ı aratmaz eminim...Ev Sivas'taysa sakın almayın :) buz gibi bir memleket mümkün değil isinamazsiniz yalıtımın da çok farkedecegini sanmiyorum. Madem böyle bir ev alma fikriniz var en fazla 10 -15 bin lira farkeder az fazla orta kat almak daha mantikli
Oooo hemseri geliyorsun bana :) hangi semt ev. Ben sana o semt iyidir kotudur derim.eskişehir:) ama sivas ı aratmaz eminim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?