• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev almak üzerine....

Tamamen yalıtımla ve cepheyle alakalı bence.
Arkadaşım oturuyor en üst kat güney cephede. Evi aşırı sıcak oluyor. Kışın kalorifer bile yakmadı ki küçük bebeği var ona rağmen. Yazında acayip sıcak oluyor tabi.
Kuzey cepheyse hiç düşünmeyin. Önu kapalıysa güneş almıyorsa ısıtamazsınız.

kayınvalidemler iç anadoluda 3 katlı binanın son katında yaşıyorlar,
eylül-haziran arası evlerine girilmiyor soğuktan,
bir kere hata yaptık ekimde gittik, gece kalorifer kapandı, yattığımız odaya ufo koydular, üstümüzde beton gibi yorgan, çocuğa uyku tulumu giydirdim biz hırkalarla titremekten uyuyamadık.
aman diyim o yüzden.
cidden bahçeleri evlerinden sıcaktı.

2+1 leri satmak çoook zor oluyor, bir de üst kat olunca daha zor. Biz de ev alacağız, insanın kafası karışıyor çünkü büyük bir yatırım. Ömür boyu oturacağınız büyük bir ev alıp 10 yılda ödeme fikri çok mu uzak size?

Herkes kendine göre ara kat ya da üst kat sıkıntılı demiş. Elbetteki her katta da sorun çıkabilir. Fakat yüzdeye vurursanız en üst katta sıkıntı çıkma ihtimali alt kattakilere oranla çok daha fazladır. Siz yalıtımı varsa sorun olmaz diye de düşünmeyin. Ben inanılmaz yalıtımı yüksek olup zayıf ısınan üst katlar gördüm. Ben iyi yalıtımlı ve ara kat bir dairede oturuyorum. İnanın üst kata komşularımız taşındıktan sonra kışın evimizin ısısı belli yüzde yirmi değişti. Üst katlar alt katlara göre kışın daha soğuk yazları da daha sıcak olur. Akıtma ihtimalini de hiç söylemiyorum bile. Hiç düşündünüz mü neden en alt ve en üst katlar daha ucuz. Çünkü birçok insan sıkıntılarını bildiğinden uzak durur. Bu yüzden satışı da daha zor ve yavaştır. Haydi alsanız bile elden çıkarmak istediğinizde ara kata göre daha zor satarsınız. Benim önerim kesinlikle ara kat. Yalıtımlı. Bina yaşlı olmasın. Yaşlı binanın hiç birşey olmasa iç tesisatı eskidir. İlerleyen zamanda sorun çıkarabilir. Alacağınız dairenin mümkünse sağı solu da dolu olsun. Çok rahat edersiniz. Şimdiden hayırlı olsun.

arkadaslar hepinize merhaba,
3 senelik evliyim. eşim ve ben kamu çalışanıyız. şu üç senedir hep kiradaydık. herkes gibi ben de ev almak için yanıp tutuşanlardanım...
gelelim soruma.
iç anadolu da sogukluğuyla meşhur illerin birindeyim:). bi tane ev bulduk. 2+1 110 metrekare. lokalizasyon olarak çok guzel bir yerde. ust tarafında emniyet hemen sagında çocuk parkı ve spor alanı. parkın altında ilkokul, alt caddede de sağlık ocağı ve eczane - marketler mevcut. çarşıya da yakın sayılır.
eşimle planımız 2 senelik kredi çekip bu sure zarfında bitirmek. 5 senelik planımıza yetecek bi ev ...
ama gelin görün ki ev3. kat. son kat.
beni düşündüren ise soğuk olur mu? akıtır mı çatıdan?
son kat almak mantıklı mı sizce? lokalizasyon guzelliği nedenıyle.
son katta oturanlardan bilgi almak ve diğer faktörleri göz önunde bulundurarak bu evi son kat olmasına rağmen almalı mıyız?
Evden eve değişiyor fiyatı uygunsa her malzemesi tamsa sorun olmaz bazı evlerde bazı gerekli şeylerde eksik oluyor.Gerekirse ısı yalıtımı için duvarla birşeyler takılıyor ismini tam hatırlamıyorum annemin evinde de var sıfır binada oturuyor ve evi sıcacık...

İç Anadolu da soğuk bir memlekette oturuyorum. Evim son katta ve 20 yıllık vardır. Gayet de ısınıyoruz
Bu kış yalıtım ve çatı yapıldı daha da iyi oldu. Ondan önce orta kattaydık. Şahsen son katı tercih ederim. Tepemizde birilerinin tepinme ihtimali yok. Bişey silkeleyen yok
Son kat iyidir.

arkadaslar hepinize merhaba,
3 senelik evliyim. eşim ve ben kamu çalışanıyız. şu üç senedir hep kiradaydık. herkes gibi ben de ev almak için yanıp tutuşanlardanım...
gelelim soruma.
iç anadolu da sogukluğuyla meşhur illerin birindeyim:). bi tane ev bulduk. 2+1 110 metrekare. lokalizasyon olarak çok guzel bir yerde. ust tarafında emniyet hemen sagında çocuk parkı ve spor alanı. parkın altında ilkokul, alt caddede de sağlık ocağı ve eczane - marketler mevcut. çarşıya da yakın sayılır.
eşimle planımız 2 senelik kredi çekip bu sure zarfında bitirmek. 5 senelik planımıza yetecek bi ev ...
ama gelin görün ki ev3. kat. son kat.
beni düşündüren ise soğuk olur mu? akıtır mı çatıdan?
son kat almak mantıklı mı sizce? lokalizasyon guzelliği nedenıyle.
son katta oturanlardan bilgi almak ve diğer faktörleri göz önunde bulundurarak bu evi son kat olmasına rağmen almalı mıyız?
Sakın son kattan alma...akması da bitmez kar yağmur yağdıkça buz gibi de olur zor ısıtırsın..yazlarıda deli gibi yanar

Üst katta oturmaya çalışırım genelde. Tıkır tukur sesleri olmasın diye. Isı sıkıntısı hiç yaşamadık

Canım son katta oturmuş ve soğuğa dayanamayıp Aralık ayında kar yağarken ev taşımış biri olarak söylüyorum ki asla asla son kat alma.hadi yalıtımı olsa soğuk hissedilmese bile çatıdan akıntı olur kışın kariyla yagmiruyla odaların tavanlar i nemlenir kuflenir .bizim duvarlar dökülmeye başlamıştı.biz kiraciydik.başka orta katta ev bulamadığımız için mecbur kaldık orayı tuttuk yoksa ben son kat ve ilk kat istemiyordum.hele hele satın alacaksan hiç tavsiye etmem.varsın iki yılda değilde üç yılda bitsin ödemesi.eski evin derdi de hiç bitmez.sana tavsiyem yeni temiz ferah vede orta kat.hatta cadde uzeride ev alma ses ve toz çok olur.toz almaktan baş gelemezsin.

Back