- 18 Ağustos 2020
- 2.202
- 2.075
- 33
-
- Konu Sahibi LarkeTanner
Doğru diyorsunuz . Evler hep değeri yukarı çıkan bişi. 20 sene önce 25 bin lira olan daire şuan 450 bin falan . Sürekli yukarı ivme olan bir olay yani .Satarken de para eder. Bu ülkede en kötü dairesi olanın bile sırtı yere gelmiyor. Bu artış nereye kadar böyle devam edecek bilmem. Protesto falan etme şansı da yok kimsenin, herkes mecburen bir ev alacak ya da kiralanacak yani. Yenecek içecek bişey olsa bu almasın kimse mecbur düşsün fiyatlar derdik ama emlakta geçerli değil bu. Bilmiyorum durum pek parlak değil. Eğer daha cazip bir yatırım yoksa aklınızı çelen, ev olsun diyorsanız kafanıza ve bütçenize yatanı alın gitsin.
İstanbul'da 2500'e ev mi kaldı yahu?Şu devirde evden yatırım olmaz. Oturacak olsanız alın derim de kiraya verilecek eve o kadar para yatırılmaz.
500 binlik evden istanbulda dahi olsa alacağınız maksimum kira 2500 lira. 500 bini bankaya yatırsanız 7-8 bin faizi var. Farklı yatırımlar yaparsanız getirisi daha yüksek. Yani elindeki nakit parayı kiralanacağı bile belli olmayan bir beton yığınına yatırmak mantıklı değil, elde nakit para yoksa kredi çekilecekse çok daha mantıksız.
Benim alacağım bölgede uzun vade kiralar 2000 civarı fln . Burda yazlık olarak satılıyor genelde daireler.İstanbul'da 2500'e ev mi kaldı yahu?
İzmir de bile azıcık orta halli yerler 2500 üzeri.
Valla kira piyasasına hakim değilim çok. 3500 olsun senin için.İstanbul'da 2500'e ev mi kaldı yahu?
İzmir'de bile "azıcık" orta halli yerler 2500 üzeri.
%18 aldım ben bu ay bankadan.
İzmirde gayrimenkul piyasası çok karışık, buradaki değer artışıyla hesap yapamayız. Deprem içine etti piyasanın. Ev alma sürecindeyim ben de piyasada satın alacak ev yok. Olanların fiyatı ederinin çok üzerinde. Piyasaya hakim bir abimizin dediğine göre ya müteahhitler (özellikle küçük olanlar) tek tek iflas edecek ya fiyat kırıp ev satacaklar mecburen maksimum 1 sene içinde. İzmir şu an bu açıdan ele
İzmirin içine edilmiş şekerim gelen gelsin üstüste yaşıyoruz zaten artıkIzmir cok revacta ama yillil artislara bak tum Turkiye de gayrimenkulde, %30 ya biraz alti ya biraz üstü, nette var veriler
Burda da öyle ev yokİzmirin içine edilmiş şekerim gelen gelsin üstüste yaşıyoruz zaten artık
Ev yok ev. Vallahi yok. 1970 yapımı binada 2+1’e 980 bin fiyat koymuşlar
Anladım zaten hakim olmadığını.Valla kira piyasasına hakim değilim çok. 3500 olsun senin için.
Ev ararken yaşlanacazBurda da öyle ev yok
Valla annem depremden tam 1 ay önce satti, Allahtan sattigi gibi yeni aldik, yoksa yere yapismisti fiyati, ev eskiydi cunku, yeni aldiginin da bugun ki fiyatına mümkünü yok yetisemezdik bugun almaya kalksak, öyle bi uçtuİzmirin içine edilmiş şekerim gelen gelsin üstüste yaşıyoruz zaten artık
Ev fiyatlarinin dusucegi yok, cimentoya zam geldikce artiyo sistematikTemmuz ayında aldım ben çalıştığımız mütehaitler ağustostan sonra uçacak evler demişti öyle de oldu şu an almaya kalksam alamazdım.. Bence biraz bekleyin şu an pik yaptığı bir zaman ev fiyatlarının..
B.k var çünkü ondan revaçta.Izmir cok revacta ama yillil artislara bak tum Turkiye de gayrimenkulde, %30 ya biraz alti ya biraz üstü, nette var veriler
Şimdi şöyle şekerim, satın alırken verdiğin paraya göre kira değişir. 500 binlik evin kirası maksimum 2500’dür izmir için konuşursam. Sizin o tarafı bilmiyorum ama bu tarafta 500 bine egekent, izkent, ulukentten falan ev alırsın ancak kiralar 1000-1500 civarı 3+1 için. En yenisi 20 yaşında binaların. 1,5 milyon verir bostanlıdan ev alırsan onu 3.5-4 bine kiralarsın. Site içi olsun dersen 2-2.5 milyon verirsin 5-6 bine kiralarsın.Anladım zaten hakim olmadığını.
Keşke dediğin gibi max 2500 olsaydı.
Hayır ben o malum siteye her girip baktığımda şöyle kiralar, satılıklar ne alemde diye, moralim bozuluyor. Bu millet ne yesin ne içsin nasıl ödesin yani.
Hangi ilçedeydi sattığınız ev?Valla annem depremden tam 1 ay önce satti, Allahtan sattigi gibi yeni aldik, yoksa yere yapismisti fiyati, ev eskiydi cunku, yeni aldiginin da bugun ki fiyatına mümkünü yok yetisemezdik bugun almaya kalksak, öyle bi uçtu
Poligon dan Yelkiye gittiHangi ilçedeydi sattığınız ev?
Ya bi de zorunlu kentsel dönüşüm gelmiş. Karşıyaka civarı baktığımız hemen hemen her evde 2 sene sonra 3 sene sonra dönüşüme girecek diyorlar. Eee 3 sene oturmak için mi ev alacam sonra bana bir ton masraf çıkartacaksınız yine.Valla annem depremden tam 1 ay önce satti, Allahtan sattigi gibi yeni aldik, yoksa yere yapismisti fiyati, ev eskiydi cunku, yeni aldiginin da bugun ki fiyatına mümkünü yok yetisemezdik bugun almaya kalksak, öyle bi uçtu
Ben de yelkiye gitmek istiyorumPoligon dan Yelkiye gitti
Bizim Karşıyaka çarşının orada evimiz vardı, sahil tarafında. Depremden önce 1+1 evi 350 bin civarında sattık yanlış hatırlamıyorsam, belki biraz fazla söylemiş olabilirim emin değilim. O civardaki evler eski oluyor bir de içine bir sürü masraf yapmıştık kiracıyla da sorunlar çıktı.İzmirin içine edilmiş şekerim gelen gelsin üstüste yaşıyoruz zaten artık
20 sene çok kötü ya.Şimdi şöyle şekerim, satın alırken verdiğin paraya göre kira değişir. 500 binlik evin kirası maksimum 2500’dür izmir için konuşursam. Sizin o tarafı bilmiyorum ama bu tarafta 500 bine egekent, izkent, ulukentten falan ev alırsın ancak kiralar 1000-1500 civarı 3+1 için. En yenisi 20 yaşında binaların. 1,5 milyon verir bostanlıdan ev alırsan onu 3.5-4 bine kiralarsın. Site içi olsun dersen 2-2.5 milyon verirsin 5-6 bine kiralarsın.
Piyasa bir şekilde dengeye gelecek ya da ülke batacak. Enflasyon böyle bişey.