Ev almak ne zor işmiş 🤦🏻‍♀️

Kayınvalidem sıfır 3+1 evini çok yüksek diye 450 bine evini satarak faize verdi aylık devlet bankasından 7300 faiz alıyo. Ama 3 ayda ev fiyatları katlandı şuan 450 bine yeni 3+1 ev alamıyo bence eve yatırmak her zaman mantıklı geliyo

Evet işte faiz konusunda anlatmak istediğim buydu . Banka kiradan daha çok getiriyor gibi dursa da paranın değeri düşüyor . Hem bankanın verdiği faizi alıp harcamaya kalksan ana paran enflasyon karşısında erimiş oluyor fakat evin kirasını alıp harcasan anapara değerin aynen korunuyor.

Kayınvalidemde sözde faizi almayıp ana para üzerine eklettirip birikince ev alacaktı. Ama ülkemizin durumu malum. Her ay bi masraf çıkıyo 3 ay oldu faize koyalı 1000 tl bile ekletemedi ana paraya evi sattığına da pişman ama çaktırmıyo. Kaynım şimdi evlenecek olsa olan evi sattılar yeni ev alamıyo çünkü şuan sattığı evin piyasası 500 üzerinde. Çok karışık durumlar

Nasıl ve nereden alacaksanız alın evin 2000 yılından sonra yapılmış olmasına dikkat edin deprem yönetmeliğine uygun olsun 1 yıl önce İzmir depremini yaşamış biri olarak o kadar önemli bir şey ki en çok dikkat ettiğiniz şey bu olsun para tabi ki önemli ama can çok daha önemli

Öncelikle alın derim çünkü birkaç sene sonra daha yükselir fiyatlar.konumu güzel olursa 500 binlik ev 1 milyona kadar çıkar..biz 4 sene önce 270 e sıfır dubleks aldık konumu çok iyi bir yerde satan kişi sıkışmıştı..şuanda 600 bine satarız..o yüzden hiç düşünmeyin alsak mı almasak mı diye..kiraya versen zaten eline para da gelir oh mis

eşim emlak ve gayrimenkul alım satım işinde. ben yatırım olarak ev almayı şu zamanda karlı görmüyorum. yanılıyor da olabilirim. fakat şu an demir vs arttığı için geçen senelere göre fiyatlar çok yüksek, kira getirisi verdiğiniz parayı karşılamıyor. bildiğim kadarıyla yatırımı 15 senelik getirisine göre planlıyorsun, eğer 15 senede o fiyatı toplamıyorsa yatırım yatırım değildir. 2.500e kiraya verecekseniz, 450 bin tlye kadar alabilirsiniz gibi bir sonuç çıkıyor herhalde. ben arsa alım satımı para yükseltme açısından daha karlı görüyorum. benim bulunduğum yerde küçük bir yer. tabi bilen biriyle bu işleri yapmak, danışmak gerek arsada. yok benim cebime aylık girsin, çok para çevirme isteğim yok diyorsanız sizin için mantıklı olabilir

Benim amacım , şu bankada tl ile para erimesin. Şimdi bankada kalan para evin kira getirisinden daha yüksek bir faiz getirse de o faizi çektiğimiz zaman para otomatikman eriyor pul oluyor. Fakat ev alıp ev olarak tuttuğumuzda evin değeri düşmüyor . Az ya da çok bir şekilde artıyor. Yanına getirdiği kira geliri de bonusu . Kirasını alıp harcadığımda ana parama bir şey olmuyor yani . Ana param değerini korumuş olurken ben az veya çok bir gelir elde etmiş oluyorum. Eve yatırım yapma amacım isteğim bu .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…