- 22 Kasım 2010
- 11.172
- 19.775
- 498
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Atılırdım, nitekim atıldım da. Deprem korkusuna şehir değiştirdim ne semti :)enim yerimde olsaniz naparsiniz? Ev sahibi olma ugruna yasadiginiz yerin tum artilarini birakip bir maceraya atilir miydiniz?
Yaptigim birikimler de eriyor. Cocugun bir suru masrafi var, kenara attigim uc kurus istedigim gibi bir ev almama hicbir zaman yetmeyecek ki...Valla biz aldık boy ölçüsü de aldık şu ara alma istersen birikim yapın ama bence....
Çekmeköy'ü de düşünün derim. Geçen sene 350 bin bandında güzel 2+1'ler vardı metronun dibinde. Orası da hem çok yeşil, hem sakin hem de güney hattından uzakta.Esim bu evde oturmam artik yeni binaya tasinalim, butcemizin yettigi bir yerden ev alalim diyor. Arastirdigimiz kadariyla kurtkoy yenisehir taraflarinda 400 bin civari 3+1 site ici evler var.
evet benim için de öyle. ancak oturduğumuz ev boğaz manzaralı içi yapılı filan da, bina çok eski ve hiç güven vermiyor. yani her halükarda taşınmak mantıklı olan. e madem taşınacağız artık ev alalım diyor eşim. keşke burdan ev alabilecek gücüm olsa...kayınvalidemin bazı huylarına bayılmasam da bir yıl falan idare edip çocuğu tam zamanlı kreşe verdiğimde yolları ayırmak da bir seçenek olabilir...bilmiyorum düşünüyorum şu an sadece her şeyi tartıyorum...Huzur önemli benim için alıştıgım ve mutlu olduğum yer diyorumkvdeniz gelip yapışacak size belli ki hiç gerek yok
ordan da baktık önceki yıllarda ancak fiyatlar çok artmış. anca bahçe katı veya balkonsuz filan bulabiliyoruz bu bütçeyle ve evler çok küçük genelde.Çekmeköy'ü de düşünün derim. Geçen sene 350 bin bandında güzel 2+1'ler vardı metronun dibinde. Orası da hem çok yeşil, hem sakin hem de güney hattından uzakta.
Doğrusu, biz de ara kat evleri küçük bulduğumuz için küçük bir şehirden de olsa istediğimiz niteliklerde bir ev almaya karar vermiştik. Birkaç ay sonra da o küçük şehre taşındık. Şehir değiştirmek seçenekler arasında mı?ordan da baktık önceki yıllarda ancak fiyatlar çok artmış. anca bahçe katı veya balkonsuz filan bulabiliyoruz bu bütçeyle ve evler çok küçük genelde.
kurtköyle şu an oturduğum yer arasında bayağı mesafe var. şehir değiştirmek gibi bir mesafe hatta. dolayısıyla oğlanı şu an buralarda bir kreşe vermediğim sürece annem alamaz. kurtköyden ev aldığımız takdirde de muhakkak tayin istemem lazım her gün gidip gelinecek bir mesafe değil zaten.Evi kurtkoyden alin. Siz zaten su an oturduğunuz yerde calisiyormussunuz. Cocugunuzu sabah gelirken is yerinize yakin bir krese verin. Oglen kresten anneniz alsin. Siz isten ciktiktan sonra çocuğunuzu alir evinize donersiniz.
evet o da bir seçenek, çanakkaleden de ev bakmışlığımız var hatta. ama bizi buraya şu anda bağlayan oğlum. benim dışımda bir bakıcı desteği şart şu aşamada kreşe gitse bile. anneme yakın oturmanın cazip olmasının en büyük sebebi bu şu anda.Doğrusu, biz de ara kat evleri küçük bulduğumuz için küçük bir şehirden de olsa istediğimiz niteliklerde bir ev almaya karar vermiştik. Birkaç ay sonra da o küçük şehre taşındık. Şehir değiştirmek seçenekler arasında mı?
Anladim. Kurtkoy disinda su anki semtinize yakin, en azindan gidip gelinecek bir mesafede bir yer olsa cok iyi olurdu...kurtköyle şu an oturduğum yer arasında bayağı mesafe var. şehir değiştirmek gibi bir mesafe hatta. dolayısıyla oğlanı şu an buralarda bir kreşe vermediğim sürece annem alamaz. kurtköyden ev aldığımız takdirde de muhakkak tayin istemem lazım her gün gidip gelinecek bir mesafe değil zaten.
İstanbul dışındaki şehirlerde bakıcı ücretleri daha uygun olabiliyor. Orada tanıdığınız birileri de varsa işiniz daha kolay çözümlenebilir. Umarım en güvenli ve rahat şekilde çözersiniz.evet o da bir seçenek, çanakkaleden de ev bakmışlığımız var hatta. ama bizi buraya şu anda bağlayan oğlum. benim dışımda bir bakıcı desteği şart şu aşamada kreşe gitse bile. anneme yakın oturmanın cazip olmasının en büyük sebebi bu şu anda.
diğer uca gitme sebebimiz anca oralarda bütçemize göre evler olması. ki onlar bile tam olarak istediğim gibi değil. 99 depremi sonrası inşa edilmiş binalara yeni bina diyoruz istanbuldaSiz hangi semttesiniz
Yani belki annenize yürüme mesafesinde olmaz da 10-15 dakika olur çocuk kreşten servisle anneanneye gelir vs vs
Neden diğer uca gidesiniz ki
Bir de semtleri bilmem de bu evler sadece yeni ve 40-50 yıllık mı
5-15 yaş bandında evler daha uygun fiyatlı olabilir
3 yaşından önce tam zamanlı gitmesini pek doğru bulmuyorum, görüştüğüm kreş müdürleri de ilk etapta yarım gün başlamasını önerdiler. çok zaman yok zaten 3 olmasına, alışma süresi vs iyi giderse bir süre sonra tam gün de verebilirim elbette. o zaman hiç problem kalmaz.Bu arada oglunuzu tam zamanli krese neden yazdirmiyorsunuz? Ogretmen oldugunuz icin cok gec saatlere kadar kalmaz zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?