Bu kacinci ev konum bilmiyorum ama isin icinden bir turlu cikamiyorum. Uzun zamandir ev alma planimiz var. Ist Anadolu yakasinda nezih sayilabilecek, yeşili bol, sahili olan bir muhitte yasiyoruz, kiradayiz. Burasi ayni zamanda benim buyudugum ve ailemin de yasadigi yer. Butik bir sitedeyiz, annemin evi yan sitede yurume mesafesinde. 2.5 yasindaki ogluma annem bende gelir bakar veya kendi evine alir, bana nefes alacak imkan yaratir o konuda sansliyim. Ben devlette ogretmenim, okulum evime yakin. Ilerde oglum icin kres ve ilkokul acisindan cevremizde guzel secenekler var. Canimiz istediginde sehre yakin ama sehrin gurultusunden uzak dogayla ic ice mesire alanlarina arabayla ulasimi kolay bir mesafedeyiz. Kisacasi buyudugum bu muhiti her yonuyle seviyorum.Gelgelelim burdan ev almamiz hayal. Luks sitelerde ev fiyatlari cok ucuk, digerleri ise hep eski ve gene pahali evler. Mesela bizim oturdugumuz bina da 40 yasindan faZla, gecenlerde 3.7 lik kartal depreminde kagit gibi sallandi bina. Esim bu evde oturmam artik yeni binaya tasinalim, butcemizin yettigi bir yerden ev alalim diyor. Arastirdigimiz kadariyla kurtkoy yenisehir taraflarinda 400 bin civari 3+1 site ici evler var. Ancak oraya alisabilir miyim, dahasi annemden uzakta tek basima ben calisirken cocuga kim bakacak sorusu kafami cok kurcaliyor. Krese verebilirim ancak ilk etapta yarim gun olacagi icin sabah ben biraksam da oglen birinin almasi gerek. Kayinvalidem h.ici bizde kalmayi teklif etti ama o da hijyen konusunda ciddi sikintilari olan, benim ogluma koymaya calistigim kurallari umursamayan biri. Kisa sureli bir araya geldigimizde bile oglumun huyu suyu degisiyor. Surekli onunla yasadigimi hayal edemiyorum. Ev almayi erteleyip pesinat biriktirmek de mantikli gelmiyor cunku ztn para biriktiremiyoruz, bir an once krediye girip adim atmaZsak ilerde ev almamiz hayal olabilir. Zaten kurtkoy icin metro insasi tamamlaninca fiyatlar artacak deniyor. Simdi il ici tayinler basladi esim illa da kurtkoyden tercih yap gidelim bir an once diyor ama elim gitmiyor. Ha deyince alistigim standartlari, anneme olan yakinligi, bu muhiti birakmak istemiyorum. Tasinirsak annem bize pek gelemez cunku bekar kardesim ve kronik rahatsizliklari olan anneannemle yasiyor. Benim yerimde olsaniz naparsiniz? Ev sahibi olma ugruna yasadiginiz yerin tum artilarini birakip bir maceraya atilir miydiniz? ( bu arada kurtkoydeki evlerden de daha bakip bayildigim bir ev olmadi. Butceme uygun evler ya balkonsuz ya eski bina. Gene de diyelim 450bin tl lik ev icin 400 bin tl kredi cektim ayda 7bin tl ye yakin 10 yil geri odemesi var. Yasam standardimiz hayli dusecek, tatil ve belki de cocuk icin ozel okul yalan olacak...)