ev almak isteseniz?

Kesinlikle en üst kat gürültü derdin yok.En üst katta oturuyordum ev aldık taşındık.Bela bir komşuyla başım dertte evi yarı fiyatına verip kaçmak istiyorum o kadar yani....Alan adamlar ne olacak arkamdan beddua ederler diye korkuyorum.

Bugun sabah bir yer icin anlasacagiz biz de, en üstün bir altı. Ustte bir teyze var, uc cephesi acik. Ben de en ust kat dusunuyordum ama dubleksler cok tipsiz, istedigimiz gibi denk gelmedi. Simdi burda da herkes en ust katlari ovmus, yine kafam karisti

Ev almayi dusunsen kesinlikle en ust kattan alirdim. Biktim ust kat komsu çocukları terorunden
Aynen bizde aynı fikirdeyiz o yüzden dubleks istiyoruz. Çünkü üst komşu çekemem artk yaşayan bilir. Her gece üçten önce uyumayan bı ailenin altında yaşadık bı sene lanet olsun dedim. Asla sessiz oturmayı bilmediler. Uyarmakla olmuyor he he deyip geçtiler . Ara kat asla benim icin

Cocuklara bayilan ben bu dunyada yalnizca iki cocuktan nefret ediyorum.
O da ust katin cocuklari
analari da ayri dert her ama her gun gece gunduz bir insan neden esya ceker. Surekli esya cekiliyo. Zamani yok. O yuzden ev alacak olsam ara kata dahi bakmazdim. Ilerde oyle bir durumum olursa zaten katim belli

Bekarken evimizin salon kısmının altı apartman girisine denk geliyordu. Yani giris katın ustu 1.kattı. ve salon evin diger yerlerine gore buzzzz gibi olurdu.
Evlenince de 1.5 yil en ust katta oturdum. Ne sicagi cekilir, ne soğuğu. Ben otururken akmadi ama sonra kiracilarimiza akti malesef.
Cepheden anlamam ama evin önü bos olmasi iyi birsey degil mi? Perdesiz bile oturabilirsiniz ne guzel

sanslisin ama sen,
ya da iyi arastirdin.

ben de dukkan ustu oturdum bir donem,
evi kiraladik, alt kat ofis neyse,
isinma falan bir sekilde idare ettik, soguk oluyordu gercekten, onlar gundu klimayla isiniyorlardi, gece full kapali.

yine iyi gunlerimizmis,
ofis kapandi yerine pizzaci geldi,
pizzaci dosedi petekleri, ooooh sicacik oldu,
ama sonra da hep boyle tekinsiz kisiler gecenin bir vakti gelmeye basladi, resmen tum mahallenin huzuru kacti, en cok da bizim tabii ki.

Dukkan ustunun riski cok bence ya.

Güney cehpe olması çok önemli bir evde.
Evim güney doğu ve güney batı cephe, karşı komşumla farklı iklimleri yaşıyoruz.
Evleri resmen güneş görmüyor dolayısıyla ısınmıyor.
Eğer çok soğuk bir ilde yaşamıyorsanız önemsiz olabilir ama kara kışı olan bir yer ise kesinlikle güney cephe ilk tercih olmalı.

en alt kat dükkan üstü yüksek giriş ve en üst kat almayın ısınma problemi olur. Cephe güneş görmesini ve akabinde evin ısısını da etkiler. Orta kat güneş gören bir ev bakın.

Aslinda duzgun bir site dukkan konusunda karar verebiliyor. Bizim site siradan bir site, luks mahalle de degil. Hep memurlar,ogretmenler falan oturuyor,uc daire de yabanci,arap aileler. Alt katta tekel bayii vardi arkadasim isletiyordu cok memnunduk. Simdi bos,birkac soran olmus marketten baskasina kabul etmiyoruz dedi yonetici. Dukkan sahibi oyle caninin istedigine kiralayamaz,gelip izin istemek zorunda,sacmasapan biri gelirse sikayet edip cikarabiliyoruz. Konu komsuya cok is dusuyor boyle durumlarda.

yeni binalarda catilarda falan yalitim oldugu icin ve şemsiye model sac kullandiklari icin pek fazla cati akintisi sorunu olmuyor
annem ve kayinbabamlar son katta isitmada falan hic sorun yasamiyorlar hatta fazla sıcak
benim evim orta kat tek daire evin bir kismi kuzeye bir kismi guney batiya bakiyor kuzeyde kalan kisimlar daha serin ama biz termostatla bu sorunu hallettik evin isisini sabitledik ama komple kuzey cephe ev nasil olur bilemiyorum.
yerinizde olsam altinda dukkan olan alt kat yada kuzey cephe bir orta kattansa ust kati tercih ederim

Benim dükkan üstü evde otururken korkacagim şey isinamamak değil o dükkanın ilerde faaliyete geçerse ne üzerine olacağı olurdu. Mesela ben oturduğum dönem yıllardır atıl durumda olan alt katimdaki dükkan ben taşındıktan sonra kokoreççi olmuş.Kadin kuaförü üstünde de oturmak istemem çok erken açıyorlar,geç kalıyorlar ve bangır bangır müziği seviyorlar..tüm gün o uğultu da çekilir değil

Bence ara kat alın manzaranın ne önemi var kalkıp da denize ormana bakmıyor yola bakıyor sonuçta

12 yıldır zemindeyim, alttan yalıttım var, halının olmadığıı yerler evet soğuuk,ama yaktıkça ısınıyorum, yaktım da ısınmadım sorunum olmadı. Çocuklarım küçüktü istedikleri kadar at koşturdular. Üst kattakiler gürültü yapmıyordu ama arada bir camlardan birşeyler çırparlardı gıcık olurdum.
Şimdi yeni evim üst kat güney cephe.
Fazla ödeyelim üst kat güney cephe olsun dedik.
Şimdiki evler alttan üstten yalıtımlı.
En üst kat iyidir buradaki komşu sorunlarını okudukça diyorum artık.

Annemin evi dükkan üstü, 15 senedir falan oturuyoruz, herhangi bir ısıtma sorununu yaşamadık ama İzmir gibi bir yerde evimiz. Hatta gece evi süpürme, biri gelince koşma etme deme sıkıntımız olmadı hiç. Geç saatte bile evde rahattı.

Aylardır ailem ve biz ayrı ayrı ev arayışındayız. Şuan da ailem altı boş dükkan olan apartmanın en üst katinda 3 yıldır oturuyor . Eğer ev yeterince güneş alıyorsa isinman daha iyi olur. Nitekim yan komşunun evi daha soğuk.Ama abartılacak kadar değil.. Şuan da o boş olan dükkan doldu ve fırın yapıldı rezillik üstüne rezillik çekiyorlar ve acil evi boşaltmak zorundalar . O yüzden sana tavsiyem asla ama asla altı dükkan olan bir yeri ilk seçeneklerinin arasına koyma. Ara kat iyidir ama üstümde ses olmasın dayanamam diyenlerdenseniz en üst kat tercih edin bu zamana kadar hep en ust katta oturduk ve hiç bir sıkıntı yaşamadık ev sağlam olduktan sonra akma soğuk rutubet ile karsilasmazsin . Inşallah gönlünüze göre bir yer bulursunuz.

İlk evim 1.katta idi ve salonun çıkmaları vardı ve kısın soğuk oluyordu.... Birde üst katı da sirret edepsiz bir kadın vardı canımdan bezdirmişti beni artık... Silkelemesi, gurultusu, kavgası artık dedim gidersem en üst kat olucak... Cok şukur en üst kattayım şu an ne ses ne silkeleme çok rahat ettim

Benim evim dükkan üstü geçen sene doluydu
Bu sene korona yüzünden kapattı.. bakalım bu sene yaşayacağız herhalde soğuğu Bide bebem var evde kaloriferde yok bulunduğum mahalleye gelmedi. Isıtıcı ve klima kullanacağım hayrlısı

İlk evlendiğimizde alt katı dükkan olan evde oturuyorduk 5 sene önce 500 liraya yakın doğalgaz ödediğimiz halde evde battaniye altındaydık hep. Konum İzmir birde.
Tövbe ettim. Ara kat güzeldir, hoştur.
çok yağmur yağan bir yerde oturuyorsanız en üst katı da tercih etmeyin derim.

Kuzey cepheden uzak durun, güneş girmeyen evde yaşamak insanın ruhunu karartıyor.

Yazın çok sıcak olan bir şehir değilse güney ve doğu cepheler iyidir. Güneş doğudan doğar, güney cepheye doğru ısıtmaya devam eder, batıdan batar. Kuzey cephedeki ev, binanın hep gölgesinde kalır, ve iç karartıcı ve serin olur.

Yazın çok sıcak olan bir şehir ise güney cephe öğlenden sonra çok bunaltıcı olur. Doğu cephesi sabahın ilk güneşlerini alır.
Bildiklerim bunlar.
Gönlünüze göre olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…