Merhabalar,
Daha önceki konumdan belki hatırlayan olacaktır uzun süredir satmaya çalıştığımız bir evimiz var. Evi çok sevmemize rağmen garajın üstü olduğu ve bir oda alçakta kaldığı güneşi düzgün almadığı için çocuk vs düşünmeden evi değiştirmek istedik. Eve alıcı çıktı bizde apart topar ev bakma sürecine girdik bizim evimiz 3 senelik aynı sokaktaki 5 senelik evin teras katının satılık olduğunu farkettik. O binayı ve oturanları biliyoruz, taşındığımız eve benzer. Bu bizi mutlu ediyor. Ancak ev Kuzey cephe. Ailem üşür müsünüz diye bir düşündü, güneş almayan garaj üstü evden çıkıp donmak beni de tedirgin etti. İkilimde kaldım biz okey dersek bu hafta ev satılacak yeni eve geçeceğiz. Kuzey cephe olmasının dışında ev dubleks teraslı ama bütün balkonları camekanla kapatmışlar rüzgarı güzel kesiyor. Eski evimizden büyük, 4+1 Ankara'da bitmeyen bir kış olduğu için sabaha kadar yanlış mı yapıyoruz diye düşünmekten gözüme uyku girmedi. Kuzey cephe üst katta oturanınız varsa biz bu 4+1 evi ısıtabilir miyiz? Şimdi ki evimizde misafir odasını vs. açmıyorduk biri kalmaya gelmediği sürece, aynı şekilde yapılır mı? Çok üşüyen insanlar değiliz evimiz güneş alsın ferah olsun keyfimiz yerinde olur. Bu ev bol güneş alıyor, doğma büyüme İzmirli olduğum için Ankara'da kuzey cephe mantığını da anlayamıyorum. Bilgisi olan varsa paylaşmasını rica ederim.