ev almak isteseniz?

Benim için önemli olan manzaraydı. Ev aldığımda herkes kuzey cephe alma dedi ama binanın kuzey cephesi adalara bakıyor deniz manzaralı , Güney cephesi ise yan siteyle bitişikti . Ben tabi ki kuzeyi tercih ettim yüksek kat olduğu için de aydınlık ,yalıtımdan dolayı hiç ısınma sorunu yaşamadım. Herkes çok bilir çok konuşur, önemli olan içine sinen bir ev olması.

Dükkân üstü aman aman sakin düşünmeyin. Kreş, araç yıkama, fırın olur sonra siz çekersiniz. Son katta oturduğum evde o kadar rahattım ki, bizim çatı problemi olmadi hiç, üstten sofra bezi çırpan, ses yapan yoktu hala o evimi cok özlüyorum.. ara kat manzaralı bir dairede oturdum güney cephe, kışın cok sicak iyi hoş güneş doğuyor batana kadar evimin icinde ve evin ici cok ferahtı. Amaaa 4 yılda psikolojim mahvoldu, alt üst yan çapraz daire sesleri ve pisliklerinden. Bence ev alırken komşuya dikkat edin, benim ev alirken tercihim, güney cephe dubleks son kat olurdu

Kuzey cephesi kışın gerçekten çok soğuk ve karanlık oluyor. Güney cephesinde kışın bile güneş vurunca ısınıyor daha aydınlık daha ferah oluyor. Ev alırken kesinlikle güney cephesinde olmasına dikkat ederim. Altı dükkan olmamalı, fırının üst katı olmamalı. En son katı tercih etmem ama mecbur kalınırsa dükkan üstü yerine en üst katı tercih ederim. Ama çatı bakımı sağlam olmalı. Bence en iyisi orta katta güney cephesi

Merhabalr. Benim yaşadığım şehirde binalar max 4 katlı yapılıyor. biz de satılık bikaç eve baktık. Biri dükkan üstü güney cephe. altta dükkan boş durumda.
Diğeri ara kat kuzey cephe. Etrafta şu yorumlar yapılıyor. Dükkanın tutulup tutulmayacagı belli degil yol üstü bir yer değil çünkü. eviniz alt kat boş olduğu için ısınmaz. Aslında bu ev fena değil dükkan üstü olması büyük bir eksi mi?
yine aynı sitede çatı kat yani 4. kat boş buna da üst katlarda çatı sorunu oluyor en üst kat almayın.
Kuzey cepheye bakan ev manzarası kötü. Bildiğin arka taraf boş arazı. Ivır zıvır bir sürü bişy koymuşlar.
Giriş kat da iyi değil ısınma vs sorun olur deniyor. Ynaı bizim bakacağimiz katlar 2. 3. kat. Oralar da hemen satılıyor. Sizler ev alırken ara kat güney cephe gibi durumları göz önünde bulundurdunuz mu?
Herşey tam istediğimiz gibi olsun dersek de bütcemizi asiyor.
Elimizde zten fazla para yok.

Biz en üst kat doğu batı cephe bi ev aldık
Zaten tek alabileceğimiz ev buydu :)
Ara kat olsa daha iyi tabi

Sakın giriş ve ara kat almayın ..Sesten gurultuden duramazsınız.
En güzeli en üst kat bir sıkıntısı da olursa tamir ettirirsiniz. En Azından başınız ağrımaz..Tertemiz ..

X