ev almak isteseniz?

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.619
2.535
Merhabalr. Benim yaşadığım şehirde binalar max 4 katlı yapılıyor. biz de satılık bikaç eve baktık. Biri dükkan üstü güney cephe. altta dükkan boş durumda.
Diğeri ara kat kuzey cephe. Etrafta şu yorumlar yapılıyor. Dükkanın tutulup tutulmayacagı belli degil yol üstü bir yer değil çünkü. eviniz alt kat boş olduğu için ısınmaz. Aslında bu ev fena değil dükkan üstü olması büyük bir eksi mi?
yine aynı sitede çatı kat yani 4. kat boş buna da üst katlarda çatı sorunu oluyor en üst kat almayın.
Kuzey cepheye bakan ev manzarası kötü. Bildiğin arka taraf boş arazı. Ivır zıvır bir sürü bişy koymuşlar.
Giriş kat da iyi değil ısınma vs sorun olur deniyor. Ynaı bizim bakacağimiz katlar 2. 3. kat. Oralar da hemen satılıyor. Sizler ev alırken ara kat güney cephe gibi durumları göz önünde bulundurdunuz mu?
Herşey tam istediğimiz gibi olsun dersek de bütcemizi asiyor.
Elimizde zten fazla para yok.

Dükkan üstü daireyi kışın ısıtamazsınız

Son kat tercih edin ama dükkan üstü tercih etmeyin, o derece soğuk olur kışın.

Eskiden son katlarda yalıtım ve akma problemi olurdu, artık son katların yalıtımı çok iyi, son kattayım her yönüyle çok memnunum

Bizim ev dukkan ustu ve dukkan bir suredir bos. Yerden isitma,kisin cok sicak oluyor. Hic isinma sorunu cekmedik ama bizim hem isi hem de ses yalitimimiz var apartmanda.3 cephe acik, kuzey-guney-dogu. Bati cephe cok sicak olur yazin durulmaz.Ara kat da gurultu olur iyi olmaz. Oglum bu evde cok rahat buyudu hic sikayete gelen olmadi. Alt katta daire olsaydi benim icin zor olurdu simdi istedigim saatte ev isi de yapiyorum oglum da oyun oynuyor

Ben de hep ara kat aramıştım ama kısmetime güney cephe yüksek giriş düştü, zemini dahi mantolamalı. Mantolaması iyiyse dükkan üstü de sorun olmaz. Çatı katından iyidir. Kuzey cephe ara kat da dünyanın sonu değil manzara sorun olmayacaksa. Kuzey cepheler yazın çok rahat oluyor.

kuzey cephe evin manzarası çok kötü. Bir de ev fazla büyük ısınma sorun olur dıye düşündük

Ya canım o söyledikleri şeyler eski binalar için geçerli.. Eskidendi o çatı akmaları ev asla ısınmıyor falan.. Ben şuan en üst katta yaşıyorum bana da buraya girmeden önce dediler en üst kat olmaz çatı katı kötü yağmur yağar akar üstün boş asla ısınamazsın falan filan.. Hiçde bir problem yaşamıyorum gayet de ısınıyorum çatı da henüz başımıza yıkılmadı Şimdiki binaların dışı mantolamalı yani öyle ısınma problemi olmuyor.. Ama tabi ki yine de ara katta olmanın bir avantajı yok dersem de yalan olur.. Da öyle aman aman çok da önemli bir fark değil bence... Sizin yerinizde olsam yine güneş alan bir ev tercih ederdim en üst veya en alt kat olmasını da önemsemezdim.. Ama en alt kat yerine en üstü tercih ederdim.. Yani bütçenize uygun içinize sinen bir ev olsun milletin ağızına bakmayın.. Bende şimdi fikir verdim benim de ağızıma bakmayın isterseniz

Son düzenleme:
Kuzey cephe evim. En üst kattayım. Yanım boş. Üstüm boş. Isınmıyor. Aynı şartlardaki güney cephedekiler bizden çok daha iyi ısınıyor.

kuzey cephe evin manzarası çok kötü. Bir de ev fazla büyük ısınma sorun olur dıye düşündük
Ben en ü
Ben en üst kataydım kışın aktı elimde kovayla gezerdim yazın çok sıcak olurdu bizde ev bakıyoruz asla istemem birdahgönlündeki olur inşallah♥a ilk 5 yıl akmamıştı ama

En üst katlar en temizi.
Şu an ara kattayım, bir önceli evim en üst kattı, gürültü derdi yoltu. Tepeme kimse bir şey silkemezdi. Yazları biraz sıcak derdi oluyor ama o da klimayla yada vantilatörle çözülür. En üst kat candır diyorum

Soğuk olan bir yerse yaşadıgınız şehir dükkan uzerı almayın.Yada biraz daha bekleyın

Cephe tercihi yaşadığınız şehire göre değişir bence. Sıcak bir şehirde kuzey de tercih edilebilir. Ama en kötü seçenek dükkan üstü diye düşünüyorum. Boş kalır ısınamazsın, dolar fırın olur yanarsın. Bir arkadaşımın evi ile dükkan arasında bir daire olmasına rağmen, zemin kattaki marketten fazlaca gürültü geliyordu. Tüm gün yazar kasa market arabası sesi çınlıyordu evin içinde. Ara kat olursa tadından yenmez. Ama bina yeni ise son kat da tercih edilebilir.

Allah kısmet eder de ev alırsam en büyük kriterim güney cephe ve en üst kat olması

Üst kat tercih ederim üst kattayım 10 yıl olacak akma, sıcak derdi olmadı ki yasadıgım şehir çok sıcak.

Altı boş olan ev ısınmaz net. Kuzey cephe ev de almam soğuk olur yine.
En üst katların eskiden akma derdi falan oluyordu ama şimdi yeni binalarda olmaz heralde.
Ama ben ev bakarken ara kat, güney doğu cephe bakıyorum hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…