• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev almak için cesaret

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.223
133
Almak istediğimiz evin yüzde yirmi beşini topladık sayılır. Ev bir aydan fazladır ilanda ve bu sürede 10 bin zamlandı. Kredi ile alma niyetindeyiz. 200 220 bin çekmek gerekiyor. Tayin süremiz biteceği için 4 senelik çekebiliriz en fazla bu da aylık 6 7 bin ödeme ediyor. Toplam gelir 12 bin çocuk kreşe gidebilir ve 2 bine yakın onun masrafı olacak. Bu durumda ev almak için faiz oranların düşmesini mi beklemeliyiz ya da farklı bir önerisi olan var mı? Ev alanlar aylık ne kadar ödeme yaptılar?

Bizde ev alacağız ama şimdilik 1 yıl erteledik faiz oranları çok yüksek düşer inş bakalım ..

Size aylık 3_4 bin yetmez mi ? Faturalar mutfak vs Max 1500 gitti 1500 ,2000 kalır yetmez mi anlamadım sanki yeter gibi biraz kısarsanız..

12 bin gelir, 2 bini kres, 7 bini kredi, kalan 3 bin lirayla hem fatura, hem evi cevirmek hem ihtiyaçları karşılamak mümkün mu sizce? Bana pek olanakli gelmedi.
Dunyada ekonomistler ev icin yapılacak harcamanin (ev kredisi ya da taksiti) toplam gelirin yuzde 30 unu geçmemesi gerektigini soyluyorlar, bu durumda sizin max 4000 tl odeme yapmanız gerek, bence daha uygun bir ev ya da daha uzun kredi dusunun.

Almak istediğimiz evin yüzde yirmi beşini topladık sayılır. Ev bir aydan fazladır ilanda ve bu sürede 10 bin zamlandı. Kredi ile alma niyetindeyiz. 200 220 bin çekmek gerekiyor. Tayin süremiz biteceği için 4 senelik çekebiliriz en fazla bu da aylık 6 7 bin ödeme ediyor. Toplam gelir 12 bin çocuk kreşe gidebilir ve 2 bine yakın onun masrafı olacak. Bu durumda ev almak için faiz oranların düşmesini mi beklemeliyiz ya da farklı bir önerisi olan var mı? Ev alanlar aylık ne kadar ödeme yaptılar?
Kredi süresini uzatın ilerde elinize toplu para filan geçtiğinde ara ödeme vs yaparsınız.

Bu zamanda evi almak için evi değerinden çok daha uyguna alıyor olmanız gerekir bu faiz oranlarıyla.
Bir de eğer bu oranlardan kredi çekecekseniz illa, oranlar düştükten sonra krediyi yapılandırmanızı öneririm bir bankacı olarak.
Ayrıca oranlar yakın zamanda düşmeyecektir kura bağlı olarak.

Bu zamanda evi almak için evi değerinden çok daha uyguna alıyor olmanız gerekir bu faiz oranlarıyla.
Bir de eğer bu oranlardan kredi çekecekseniz illa, oranlar düştükten sonra krediyi yapılandırmanızı öneririm bir bankacı olarak.
Öngörünüz var mı ne zaman düşebileceği ile ilgili yaz aylarında falan beklemiyorsunuz sanirım?

Ev fiyatı için pazarlık yapın bence o 10u öylesine eklemiş olabilirler. Örneğin ben evimi 6 sene önce yazılan fiyattan 35 bin daha az paraya aldım. Adam her arayan pazarlık yaptığı için -doğal olarak- bayağı üzerinde yazmıştı.
220 çekseniz vadeniz kısa olduğu için maliyet azalıyor, aylık ödemeniz Vakıf ve Ziraate göre 6200 gibi.
Kreş de 2000 olsa geriye 3800 kalıyor. Ben kira vermeden tek cocukla gecinebilirim bu parayla. Çünkü geçici bir süreç. Yani bir sene sonra maaşlarınız artacak hatta memursanız 6 ay sonra fakat ödemeniz sabit kalacak. Kısacası alın.

Bizde ev alacağız ama şimdilik 1 yıl erteledik faiz oranları çok yüksek düşer inş bakalım ..

Size aylık 3_4 bin yetmez mi ? Faturalar mutfak vs Max 1500 gitti 1500 ,2000 kalır yetmez mi anlamadım sanki yeter gibi biraz kısarsanız..
ayda 3 5 bin nasıl yetsin kreşe çocukta gidecekse.faturalar ve mutfak maksimum 1500 mü? :KK53: sadece faturalar 1000 tl günümüzde o da yazları .kışları yakıt 500 sadece

Krediler yüksek ama vade kısa oldugu icin alinabilir ilerde yapilandirma hakki verirlerse de iyi olur. Almadiginiz o ev yaza 50 bin daha pahali olacak. Çok pahali bir şehirde yasamiyorsaniz gecinirsiniz bence hesap kitap yapin giderleriniz icin. Kenara da bi 10 bin koyun ;)

Bankaciymisiniz galiba bir sey sorabilir miyim?

Kalan parayla geçirebilir misiniz bilmiyorum ancak son cümlenize bir cevap vereyim. Faizlerin düşmesini beklerseniz evin fiyatı çok yükselir. Faizlerin her düştüğünde çoğu ev minimum 100 bin tl üzerine eklendi benim birkaç yıldır gözlemlediğim. Kredi yüksekken ev alıp kredi düştüğünde yapılandırmak her zaman en mantıklısı. 2019 sonunda faizler o kadar düşmüştü ki 2015’te çektiğimiz ev kredisini yapılandırdık ve toplamda 20 bin tl kadar daha az ödemiş oluyoruz.

Biz 2.500 ödüyorduk, yapılandırmadan beri 3.000 ödüyoruz. Babam emekli ve artık çalışmıyor, emekli maaşı ve (annem engelli olduğu için) evde engelli bakım aylığı ile geçiniyoruz. Krediyi ödeyemeyecek duruma geldiğimiz için evi kiraya verip dedemden kalma bir apartman vardı, kentsel dönüşümle yenilendi, oraya geçmeyi düşünüyoruz.

Son düzenleme:
ayda 3 5 bin nasıl yetsin kreşe çocukta gidecekse.faturalar ve mutfak maksimum 1500 mü? :KK53: sadece faturalar 1000 tl günümüzde o da yazları .kışları yakıt 500 sadece
Benm aylık fatura ve mutfağa 1350 tl gidiyor 😉 kışın yakıtım 250 geçmiyor evde atlet ve şortla oturuyorum kışın . Herkesin farklı demek ki 😏eşim maaşı ile geçiniyoruz ev kira üstelik yetiyor üstüne kenara az da olsa para atıyorum ..

Kesinlikle faiz düşmesini falan beklemeyin aynı hattı yaptim faiz düşünce daha beter oluyor herkes zam yapıyor geçen sene ev alacaktim faiz düşmeden 270000 tl olan ev faiz düştü inanirmisiniz 340000 e cikardilar faiz daha insafliydi faiz düşünce bu fiyatları bulamayabilirsiniz Begendiyseniz evi konumu vs iyiyse alın gecin

Faizler düşse bu sefer ev fiyatalri birden artıyor aslinda bu mantıkla odeyebldcgmizi dusundgmz an faiz oranlarına çok da bakmadan en uygun bankada. Almak mantıklı değil mi sizce bankacı oldgnuz için sordum merak ettim 😊

İyi de evi alınca oradan da kira gelmeyecek mi
Bu durumda 12 yerine 14 olmayacak mı geliriniz.

Back
X