Ev alma sorunu??

Guvence gosterebileceginiz ekstra bir ev varsa ailede vs. bazi bankalar pesinatsiz konut kredisi verebiliyor 10 seneye kadar.

Peşinatınız çok az bence bir yıl daha para biriktirin seneye alırsınız biz istediğimizin evin yarısı kadar peşinatımız varken öyle yapmaya karar verdik eşim cesaret edemediğinden üstelik aylık ödeyebileceğimiz tutar sizinkinden çok daha fazla. Bu kadar borca girmeyin 20 bin peşinatla derim.

Haklısınız geleceğin ne göstereceği belli olmaz. Daha bekarım. Evlilik filan olursa çok zora düşerim. En iyisi ya para biriktirmek yada topraktan uygun fiyata almak

Elinde hazır 100.000 olmadan kredi çekip ev almak bana pek mantıklı gelmiyor. Bence biraz daha peşinat biriktirin. Hem ayda 4500 koyabiliyormuşsunuz, gayet iyi bence..

Elinde hazır 100.000 olmadan kredi çekip ev almak bana pek mantıklı gelmiyor. Bence biraz daha peşinat biriktirin. Hem ayda 4500 koyabiliyormuşsunuz, gayet iyi bence..

Aynen biriktirmem lazım biraz daha. En azından bi 75.000 biriktirsem bile çok iyi. Ama seneye ev fiyatları nasıl olur bilemiyorum . Şimdiden çekip faize ödesem sonuç aynı olcak gibi geliyor

Bende yeni ev aldım bayramdan sonra tasıncam darısı size olsun ama dedikleri gibi güvenilir bir firmadan ve henüz proje yeni başlamışken almanız daha iyi ben 145.000 aldım şu an 200.000 e satıyorlar diğer katları

Başka ev var evet. 10 sene çok iyiymiş. Bende maksimum 10 senelik çekebilirim
20 bin peşinat az olabilir ama eğer alma imkanınız varsa alın derim bu sene,seneye peşinat birektireyim dersen almak istediğiniz ev 250 bin se 300 çıkar elinizde 50 bin olsa 100 bin vermek zorunda kalırsınız bu sefer de peşinat için ihtiyaç kredisi kullanabilirsiniz aslında.

Kredi çekeceğin tutar, eve göre değişir.

O fiyatta bir evi 20 bin peşinatla mümkün değil alamazsınız. Çünkü zaten bankalar, ekspert değerinin %80 ini veriyor. Örneğin ev 300 bin olsun. Ekspert gelip baktığında, o da 300 bin değer verirse, en fazla 240 bin kredi alabilirsiniz. Eğer ekspert daha düşük değer verirse, çekeceğiniz miktar daha da düşer.

Ya da banka değil de kendi ödeme planını kendi oluşturan firmalar ile özel olarak anlaşırsanız, o zaman bir ihtimal olabilir.

krediyle ev almak güzel ama öyle bir ev olmalı ki avantajlarıyla fiyatı yüksek görünmeli. anca o şekilde olur. kat sayısı olduğu kat asansör otopark bahçe manzara bunların hepsi fiyata etki ediyor. 5 sene evvel aldım fiyatı yüksek verdi ve bütün parayı bankadan ödemiş oldum cebimden extra bişi çıkmadı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…