Ev Alma Meselesi

Şöyle söyliyeyim alınan ev, girilen borç bir şekilde ödeniyor. Yaşam şartları ona göre şekilleniyor. Zamanla artan maaş zamlarıyla kredi ödemesi biraz biraz hafifliyor..

Eski evi alın yapabileceğiniz kadar tadilat yapıp oturun. Hepsi yapılamasa da sizi kiradan kurtarır sonuçta.
Bana 70 bin tadilat masrafı fazla gibi geldi. Bence başka ustalara da sorun..

Çocuğa kv bakarken de özel kreşe mi gidecek? O da çok ciddi bir gider çünkü.
Ben bu seneye kadar sgk desteğinden faydalanıyordum. Yoksa ödememiz çok zordu özel kreşi. Bu dönem özelden alıp devlet anaokuluna yazdırdım..

Tadilat sırasında kirada oturmaya devam edeceksiniz. Hem kredi hem kira ödeyebilecek misiniz?

2 cocuk varken 3 odali evi 2 odaya neden ceviriyorsunuz?
daha kullanisli olur diye dusunuyorsunuz belki ama bence cocuklara ayri oda cok cok gerekli oluyor.

ben evi alip oda sayisini da degistirmezdim saniyorum.
Çocukların ikisi de erkek. hani farklı olsa mecbur ayrı oda lazım.. 2 odaya çevirmez isem asla yatak odasına sığamıyorum.. yatak odası ve çocuk odası arasında kullanışsız küçücük bir oda orası onu yıkıp büyük kısmını yatak odasına bir kısmını da çocuk odasına aldırıyorum.. Mutfak dolabı yok evde.. mutafğı da balkonla birleştiricem.. kırma dökme işi çok..
tüm parkeler dğişecek,koridor mutfak ve banyo granit olacak.
duşakabin,lavabo ve tuvalet değişecek..
mutfak dolabı yapılacak ve badana yapılacak eve..

Çocukların ikisi de erkek. hani farklı olsa mecbur ayrı oda lazım.. 2 odaya çevirmez isem asla yatak odasına sığamıyorum.. yatak odası ve çocuk odası arasında kullanışsız küçücük bir oda orası onu yıkıp büyük kısmını yatak odasına bir kısmını da çocuk odasına aldırıyorum.. Mutfak dolabı yok evde.. mutafğı da balkonla birleştiricem.. kırma dökme işi çok..

benimkiler de erkek, 5 ve 8 yas,
bu sene ciddi sekilde ayri oda ihtiyacini hisseder olduk.
o yuzden ben hala ayri oda diyorum.
O kadar masraf yapacaksiniz bir de, sonra pisman olmayin.

Sen gene 6 seneye iki çocuk sığdırıp şimdi ev alacağım diyorsun.
Ben 4.seneye girdim biraz paramız, külüstür bir arabamız var.
Fazlasıyla borcumuz, doğurdum doğuracağım, elde var sıfır :)))))))))
Ömrüm borç ödemekle geçti.
Tam toparlıyoruz kendimizi bu sefer de evler yükseliyor :KK70:
Ev alma işi gözü karartmaya bakıyor biraz da, Hiç birşeyi fiyatın sabit kalmıyor yaniii varlık varlıktır diyoruz.

böyle kapsamli bir tadilat asla 1 ayda bitmez. Ustalara guvende olmuyor bence.

105m2 ev bana göre büyük, yeterli. Ama bende olsa 3 odadan 2 oda yapmazdim.
Ustalara asla güvenme, çalışan adam yok,
Hergün arayıp gel demen lazım.

Parayı veriosun işi hızlı bitirsin diye, başlamıyor.
Parayı vermiosun o zaman da para bile almadım daha diyor başlamıyor.. Usta bulmak çokk zor.. Allah yardımcınız olsun

Çocuklar okula başladığında biraz büyüyünce tek odaya sığamayacaklar sürekli kavga edecekler.Sınav zamanları ders çalışma zamanları kitap okuma ya da boş vakit değerlendirme zamanları hep problem olacak.Tecrübe ile sabittir.

Kesinlikle öyle ama 100 bine yakın borcumuz var çıkmaz bize kredi :/
Şuan fiyatlar bazı bölgeelrde oturdu, ama bazı bölgelerde hala eski fiyatlardan ev bulunabiliyor. Prim yapmış bir bölge ise sıkıştırmayın da zaten primini yapmış; yapmamış bir bölgeyse elinizi sıkı tutun, prim yapması an meselesidir.

Alin bence. Alinmayan ev pismanliktir. Eve o kadar masrafi yapmayin yalniz. Kisitlama yapmak gerekiyorsa ordan yapin. Odalari birlestirmek iki cocukla bilemedim. Önce alip icinde oturun bir kac sene. Ona göre karar verin bu tür seylere. Ben hep öyle yapiyorum 3 ev alip degistirmis biri olarak 😉

3 odalı evi 2 odalı eve cevirmezdim evet odalar küçük olabilir 2 oda olunca kullanışlı olabilir ama cocuklar ileride ayrı oda ister illa ki isterler.

Kapsamlı tadilat 1 ayda bitmez .

Ev alacaksanız farklı evlerede bakabilirsiniz bence ki bence de bakın .

Kesinlikle öyle ama 100 bine yakın borcumuz var çıkmaz bize kredi :/
Ya çıksa bile, evin expertiz değerinin %80’i kadar kredi veriyor bankalar maksimum. Fiyatlar çok şişik, eksper asla o değeri biçmiyor. Ciddi peşinat lazım krediyle ev almak için şu anda.

X