Ev alma konusunda fikir istiyorum..

Ben biraz biriktirme özürlüyüm, elimde 5 lira durmaz.

Son düzenleme:

Senin gibi düşündüğüm için ev olayına takıldım, krediler yüksek deniyor ya, mesela 2-3 sene beklesen o 2-3 sene ödediğin kira, yüksek faiz ödemeye denk geliyor. Ha kendi evine ödemişsin ha düşmesini bekleyip kira ödemişsin. Ama işte peşinatsız olmuyormuş, o arkadaş nasıl aldı hala çözemiyorum? Eşyalardan kıssak, ne kadar kısabiliriz ki? Sadece beyaz eşya 5 bin civarı tutacak zaten, evi en cüzi şekilde döşesen tarzın dışı vs. düğünüyle, görünmeyen küçük masraflarıyla 20 bin, yine olmuyor anlayacağın, ev alınca e hadi mobilyalar değişsin de diyemeyeceğine göre? Yani iki ucu b..klu değnek.

Birikimi de kısa vadede yapmaya çalışırsın ufak bir hedef çok zorlamaz ama hem kira, hem masraflar, hem birikim çok zor ya, hedef büyük çünkü, e çoluğu çombalığı da katarsak işin içine bende o kadar birikim yapabilecek sabır yok açıkçası.

Aylık gelirimiz iyi olacak çok şükür, 10 sene borç mu ödenir diyorlar ama kira ödüyorlar bir o kadar, hiç o tarafını düşünmüyorlar. Allah ömür verirse yaşlılığı var. İşten çıkarılmanın korkusunu taşıyanlar var, bu sebeple büyük borç altına giremiyorlar şekil; A benim eniştem, (14 yaşından beridir de aynı yerde çalışıyordur ama) aylık 6 bin geliri var bankada birikimleri var, arabaları var, yıllar önce alınıp o da şansa damattan, kutu gibi daireleri var kira da, ama onlar 20 küsür yıldır kira veriyorlarlar hala.

Son düzenleme:

Eşyalardan şöyle kısabilirsiniz. Biz mesela her şeyi zevkimize göre istediğimiz gibi alıyoruz, ucuzuna da kaçmıyoruz ama az alıyoruz. İki ayrı oda yapmıyoruz örneğin tek bir oturma odası yapıyoruz. Koltuk takımı almıyoruz, sadece iki tane üçlü koltuk alıyoruz gibi. Bir odamız boş kalıyor. Bizim için öncelik ev çünkü. Bunlardan kısıp peşinat oluşturulamaz gerçi o da ayrı bir konu. Ben sadece faiz oranlarına takılmayın demek istemiştim Biz de çok düşündük, önce kiraya çıkıp para mı biriktirsek diye sonra mantıklı gelmedi. Bi yandan birikim yapıyorsun bi yandan kiraya para ayırıyorsun. Zor geldi. Yeni evli olacağız sonuçta gezmek isteyeceğiz, giderimiz fazla olacak. Ben birikim yapamayacağımızı düşündüm ama işin içine banka girince mecburen harcamalar kısılıyor. Zorlayıcı bir güç oluyor. Gerçi sıfır bir araba parası kadar faiz ödeyecek olmamız da üzmüyor değil ama napalım şartlar böyle Allah hepimizin yardımcısı olur. Siz de düşündükçe bir çıkar yol bulursunuz inşallah

Benim koltuk takimim babam koltuk imalatı işiyle uğraştığı için ondan hediye olacak zaten, ayni zamanda iki oda bende yapmayacağım. Yani bir beyaz eşya, bir de mobilya var alınacak. Ailelerden yardım almıyoruz biz, hiç karıştırmak istemedik o yüzden pesinat verebilme lüksümüz olmayacak. Belki ev alırken yardım alırız.
Çünkü sevgilimin babasinin 2 tane dairesi var abileri oturuyorlar, babasının olduğu için hepsinin hakkı oluyor. Diğer abisi ev alirken yardım etmişler mesela, evlendikten 5 ay sonra almışlardı onlarda evlerini, gerci ben önce kendime bakarım birinden bişey almak emeğim olmayacak bişeyi kabul edemiyorum oyle de bi yapim var kısmet artık, sizin içinde hayirlisi olsun ins.

Son düzenleme:
bence kesinlikle bir ev alın. değerlencek bir yerden 1 artı 1 olsa bile olur öyle bir şirin güzel döşersiniz ki.. insanın kendi evi kadar güzel olmuyor hiç birşey. kirada emanet gibi... takıları peşinat yapıpı aylık 1000 tl gibi ödemelerle küçük ama güzel bir ev bulabilceğinizi düşünüyorum. ev kredilerinin faiz oranları ihtiyaç kredilerinin faiz oranlarından çok daha düşük bu arada. biz de 6-7 ay önce aldık evimizi 6-7 ay önce böyleydi en azından..

Sen tam da düşük olduğu zamana denk gelmişsin canım güle güle otur. Ben İstanbul da yaşıyorum, alabileceğim muhit Beylikdüzü ancak, şuan orası da gelişiyor özellikle metrobüs baya bir önünü açtı, kaldı ki muhit gelişme sürecinde olduğundan bana göre fiyatlar çok uygun, istediğim ev uçuk olmadığından aslında düğünün ertesi günü bile alabiliriz tek sıkıntı peşinat, yoksa ödeme güçlüğü yok

aralık ayı basında ev için kredi çektik bizde 50.000tl 30 ay tüketici kredisi 2000e yakın ödüyoruz, konut kredisine göre 1500tl fln zararımız oldu ancak biz ev kredisi çekip evi ipotek altına aldırmak istemedik-ayrıca istediğimiz zaman satabiliriz.baktım biraz once krediyi şimdi çeksek 6000tl kadar fazla ödememiz gerekecekti. %75 kuralı eskiden de vardı aslında ama kimi bankalar ev kredisinin üzerine tüketici kredisi çektirip nerede ise %100 kredi kullandırmış oluyordu ancak kanundan sonra biraz zor gibi.faizlerin yükselmesinin sebebi merkez bankası para politikası kurulunun aldığı faiz artışı kararının bir sonucu.düşer mi seçimler iyimser havada geçerse belkide düşebilir ancak arkadaşların dediği gibi düşerse zarar olmaz yapılandırılır zaten.ama benim uyarmak istediğim bir nokta varki;sanırım henüz evlenmediniz evlenmeden direk ev işine girmeyin derim ben çünkü aynı süreci 9ay önce yaşadık.bizde yardım almaksızın herşeyimizi kendimiz yaptık 20.000e yakın düşün borcu odedik çok sükür bu ay bitiyor. yani baya zorladı inan oyle evlenmeden planlandığı gibi olmuyor hesapta olmayan bir sürü masraf çıkıyor her ay.bunun yanında insan o ilk aylarda eglenmek gezmek istiyor.beraber yasamaya alışmaya basladıgınız ilk günlerde fazla borc halinde olmayın derim ben.

o halde evlenin 3-4 ay sonra alın cnm.takıları peşinat yapsanız?

canım benm evm de istanbulda beykentte. marmara park arkasında esenyurt tarafında çok çok uygun evler var gerçkten. Sorun peşinatsa düğünü en kalabalığından en sade şekliyle yapmaya çalışacaksın 40-50 milyar kazananlar var düğünden vallahi biz zarar bile ettik nerdeyse...

canım oturduğunuz ilde eminevim varsa ona bakın derim netten bak araştır biz öyle ev ödüyoruz şuan Allah nasip ederse seneye çıkacağız evimize krediden daha iyi bence

Ben biraz biriktirme özürlüyüm, elimde 5 lira durmaz.

cnm o sorunu ben maaşı alır almaz bir miktar parayı hemen kenara koyarak çözüyorum o parayı unutuyorum sanki ödeme yapmışımd a elimden çıkmış gibi sayıyorum istersen sende bu tarz yöntemlerle para biriktirebilirsin...

merhaba,

evlendiğinizde muutlaka ev almanızı öneririm. Kirada oturmakdansa kendi eviniz en mantıklısı.

Arkadaşım nasıl kredi çekti demişiniz. Şöyle oluyor. Örneğin ev 100 bin tl. eksper geldiğinde evi 135 bin gösteriyor. bankada 100 bin tlsini veriyor.
Yani ev sahibinin ne istediği değil eksperine ne değer biçtiği önemli. Bankadan gelen eksper eve ne değer biçerse onun %75ini veriyor banka

Eşyalarımızı bir kısmına kredi çekeriz diyorduk, kredi malum e bir de kira da olunca neredeyse ay da 2 bin lira demek, kredi çekmemek bizim yararımıza dediğiniz gibi.

o halde evlenin 3-4 ay sonra alın cnm.takıları peşinat yapsanız?

Öyle yaparız Allah izin verirse canım..

İlk düşüncemiz de bu şekildeydi zaten, ama hiç peşinatsız uygun ödeme koşullarını duyunca, ha evlenip kira ödemişsin, ha evine ödemişsin diye düşündüm.

Tamamen şans canım ya, sen belki sayıp yakışanı yaparsın ama karşındaki öyle düşünmez, kaldı ki maddi güç önemli.

canım oturduğunuz ilde eminevim varsa ona bakın derim netten bak araştır biz öyle ev ödüyoruz şuan Allah nasip ederse seneye çıkacağız evimize krediden daha iyi bence

Duymuştum, hatta aranmıştım da çekiliş sistemi vardı sanırım.

Bir de el altında olmaması lazım, dürtüyo yoksa..

Bende sizin gibi düşünüyorum, 1 sene oturmak bile fazla eğer bir borcun olmayacaksa boşa kira ve zaman kaybı, kredi faizi yüksek bile olsa oturacağın evin değeri yani kirası zaten 700-800 olunca ekstra evin masrafı bir de, zaten o çok yüksek dediğin faiz parasını kiraya ödemiş olacasın, ha kiraya, ha kendi evine birşey değişmeyecek. Evin tamamı krediyle alımıyla ilgili benim de ilk aklıma gelen o oldu, peşinatsız nasıl alınabilir ki yoksa başka türlü? Eksper de 100 bin' lik bir eve sırf gönlümüz kırılmasın diye 135 bin değer biçmez herhalde ama..

bu ülkede işler bi çorba parasına, bi el harçlığına yürüğü için insanlar cebe para koymada cebine para konulmasına alışkın. Bu hiç hoş olmasada maalesef günümüzde çok var. birde o bölgede evlerin ortalama değerleri hep aynı oluyor. Onu da baz alıyorlar

Evet canım mutlaka, hayırlısı bakalım o kadar hengameye girer miyiz bilmiyorum? Ama direkt evlenip evimize de geçsek ya da 6 ay 1 sene kirada da otursak yine o civarları düşüneceğiz mecburen,o da bizim işimizi kolaylaştıracak çünkü oturmuş semtler de 75 m2 bir eve vereceğin para orada 85-90 hatta 100 m2 bir evin fiyatı oluyor.

Ah hep aynı dert , bizimde evimiz olmayacak ama elde peşinat olmadan ev alması zor arkdasların dediği gibi banka %75 ine cıkarıyor ,,bende öyle diyorum 1 sene 6 ay neyse kira vermek var ama en azından evlilikte düzende oturur biraz bir yandan da birazda birikim takılarla peşinatı hallederiz ,, sıkıntı işler bunlar yahu :):)

Ahh hemde nasıl? Bir arkadaşta evleniyor şimdi, ev tutmuşlar 650 lira kirası, evin durumunu bilmiyorum tabii. Çok fazla birikim yapabileceğimizi zannetmiyorum çünkü mutlaka ufak tefek borçlarımız olacak. Diğer taraftan evliliğin ilk zamanları olduğundan gezmek tozmak isteyeceğiz illa ki. Allah' tan düşündüğümüz semtler de istediğimiz gibi bir evi alabilmek için fazla peşinat gerekmeyecek ve bilirsiniz birikimi herkes yapamıyor ama borç olduğu zaman mutlaka ödeniyor. Hakkımız da hayırlısı..

canım bizde eylül ayında temelden girdiğimiz ev için kredi çektik evi 120 ye aldık 20 bin vermiştik 1 sene öncesi ama eylülde kredi çekerken 15 bin fazla çekmek zorunda kaldık çnkü baska borcumuzda vardı birde evin tapu masrfları eve ayrıcagımız masraflar için fazla çektik.eee haliyle evin değerinden fazla çekmemiz gerekicekti.evi aldıgımız firma anlaşmalı oldukları bankayla anlaşıp eksper evin değerini fazla gösterdiki bizde istediğimiz rakamı çekebildik.
anlayacagın bizimde kredi işi %100 e geldmiş oldu yani hemen hemen.yani diyeceğim oki aldıgınız firmayla yada ne bilim emlakçıyla anlaşıp kredinin tamamını çekebiliosun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…