Ev alma fikri ve eşim

Şans işte, artık yapılandırma için farklı fiyat veriyorlar. Özel kampanya fiyatları sadece ilk alınan krediler için geçerli oluyor. Siz 3 defa dosya expertiz ücreti ve tapu masrafı ödemişsiniz kar ettim diyorsanız harika oranlar verilmiş size.

Ihtiyactan satilik evler vardir. Yeni olmasina gerek yok. Bir kac yillik masrafsiz evler vardir.
Birikim ne kadar yaparsaniz yapin ev fiyatlari sizin biriktirdiginizden daha hizli artar. Krediyi odeyebilecek gucte iseniz ev almak daha mantikli. Kira oduyormus gibi dusunun. Ilk bir kac yil kredi zorlasa da kredi taksiti sabit oldugundan daha sonra odemekte o kadar zorlanmazsiniz.

Birimde öyle oldu özel oran verdiler piyasa ile aynı değildi ama yine de avantajlı oluyor. 3 defa tapu masrafı ve expertiz ücreti ne alaka? Onlar tek sefer ödeniyor bir daha tapu masrafı kısmını anlamadım evi al sat yapmıyoruz ki :) Dosya masrafı çıkıyor ama çok yüksek değil 1 taksit tutarı bile değil, 1 taksit tutarı maks. Çıkıyor ee 1 ay taksit tutarına ne kadar ay siliniyor verilir. Tabi ki kâr edilir matematik ortada.

Bu arada evi 1 sene yeni olacak aldık ve 1 sene olmadan yapılandırdık, kredi en yüksek oradayken aldık. Yani çok eski mevzu değil.

Benim anneminde böyle biraz parası var.kredi çekip bı ev alayım diyor.ama ev fiyatları çok arttı.kredi faiz ücretleri de çok yüksek.100 bin kredi çekiecek.biraz bekleyeyim faizler düşünce alayım diyor ama k zaman da ev fiyatları artacak.

Kıra odeyene kadar evınıze odersınız.Aynı sey

Tam faizlerin düştüğü, ev fiyatlarının henüz firlamadigi bir ara dönem oluyor. O ara dönemi yakalamaya çalışın. Onun içinde bölgeyi, evleri çok iyi bilmek karar vermiş olmak lazım ki fırsat olunca hemen alınabilsin. Bizim bundan 5 yıl önce 80 bin lira paramız vardı :) benim ailemde 80 bin civarı para verdi doğru düzgün ev parası çıkmadan 360 binlik bir ev aldık. Şu an evin ederi 750 bin oldu. Herhalde yaptığımız en mantıklı yatırım ev oldu diyebilirim... Bizim vade çok oldu malesef. Ama yarısını bitirdik şükür..

Biz 2 yıl önce ev kredisi çektik

Geçenlerde yapılandırdik

Ekspertiz geldi v 1000 tl civarı para giti expere

Tapuya da verdik tekrardan o daha düşüktü

Yanı yapilandirma olunca ekpertiz ve tapu ücreti ne alaka demissiniz ya biz verdik

Not: bunlara rağmen baya kar ettik tabii ki

BeN o cümle için yazdım sadece

Biz öyle bi şey vermedik iki kere yapılandırma yaptık bu sene ve ikisinde de bankaya gittik bize özel oran verdiler oran değişti müdür onayladı imzaladık çıktık. Hiç böyle bi uygulama duymamıştım. Ayrıca tapuya neden tekrar veriliyor expertiz ne alaka sadece kredi oranı değişiyor.

Ben de sizin bu yazdığınız gibi hiç duymadım

Bi arkadaşım daha yapılandırma yaptı onun da böyle oldu

Ama sanırım anladım ne olduğunu

Bizim de arkadaşınki de farklı bankaydı

Sizin aynı banka

Bence fark bu

Mayıs Haziran gibi faizler düşebilir diyorlar , biz iki maaştan birini 7 yıl krediye ödedik , 200k almıştık , diğer blokta satılıyor bir daire 800k istedi Sahibi ve yaklaşık 40 günde satıldı . Ev sahibi uzun vadede iyidir . Hiç olmadı küçükte olsa bir güvencesi olmalı diye düşünüyorum.
İnşallah gönlünüze göre tatlış ve huzurlu bir eviniz olur .

Olabilir bilemem ama tekrar Tapu ve expertiz çok saçma. Ben garanti bankasından aldım

Tapuda ipotek değiştiği için masraf çıkması+yeni kredi için Exper+dosya ve erken kapatıldığı için çıkan ceza (erken kapama cezası bile en az 3 4 taksit çıkar) eğer sizin bir taksidiniz oluyor ise ben bilmiyorum... Hemde garanti bankasının kamu bankalarından daha iyi oran verdiğini iddaa ediyorsunuz... Matematik ve bankacılık konusunda biraz daha çalışayım

paranızı şuan artırıp dolar altın gümüş faiz borsa gibi araçlarla kredi oranları çok düşmeden yaklaşık 1 oranlarından ev almanız mantıklı olur yada şuan fırsat bir ev denk gelirse alıp mesela 300 bin liralık evi 250 bin liraya gibi ev alıp daha sonra kredi oranları düştüğünde yapılandırabilirsiniz:)

1.5 yıl önce aldığım ev (uygun fiyatlı, sıfır bir evdi) 100.000 değerlendi şuan. Borcumuz ise sabit. Biraz daha biriktirelim desek 50 falan qnca biriktirirdik. Kıyaslayabilin diye anlattım. 300 binlik ev alınacaksa 120 peşinat da gayet yeterli bence

Sakın girmeyin o tür şeylere. Çıkması ayrı dert oluyor sonra. Her an batabilir ayrıca. Banka kredisi iyidir iyi....

Aldığın gün kardasın emin ol buna. Biz 2.5 yıl önce 150 200 bin tl miz varken 440 bin tl lik ev aldık rabbim de hiç daraltıp bunaltmadı şükür arabalarımızı falan sattık 50 bin kalmıştı onu da benim babam verdi. Ve şuan almaya kalkışsak mahallede bizimkiyle aynı olan evler 900 bin tl civarı. Ve biz 2.5 yılda kesinlikle 900 bin tl yapamazdık paramızı.

bızım zıraatteydı sonra ıs bankasına gectık en ıyı oranı o verdı.

dedıgım gıbı hem tapu hem expertız ucretı verdık. cok zaman da olmadı bu arada

Benim arkadaşım da ziraat bankasından aldı kredis düşüktü bizden yapılandırma sonrası bizim düşük oldu o yapılandırma yapamadı. Doğrudur öyle olduysa da ama bizim de öyle olmadı hatta ben tapu da ortak olduğum için işten izin alıp direkt bankaya gittik, telefonda oranı verdi bize bankacımız gittik oran değişikliği formunu imzaladık onay için bekledik sonra çıktık expertiz gelse sanırım haberimiz olurdu bizden para alındı buna mı verildi diyorum ama değildir sanırım. Masraf çıkıyor dedi sadece bankacı o da 1 taksitten 500 tl daha az çıktı, bankacı maks. 1 taksiti geçmez demişti. Tabi ki toplam 2 sene silindi 1 taksit verilir fazladan. Kredi yarılandı 1 sene de.

Hanfendi işim gücüm yok yalan mı söyleyeceğim? Annemin yanına gidince dekontları ve oranı atarım görürsünüz. Bi siz biliyorsunuz matematik biz bilmiyoruz haklısınız, iki sene silindi ve bunun bedeli taksitten 500 tl daha az ve matematik diyorsunuz. Nasıl bi matematik sizin ki 24 ay taksit ile 1 kredi taksiti masraf ödüyorsunuz diye fazla çıkarıyor sizi. Bu mantıkla devam edin bankalarda kazansın tabi ki

Mesela bizim banka ben anneme kefil oldum ama onun da uygulaması farklıymış ama beni direkt ortak yaptı tapuya aslında istemiyordum ortak olmayı ama bu şekilde oluyor dediler daha sonra başka bi arkadaşla konuştuk ortak olmadan sadece kefil olarakta oluyormuş. Ben olmuyor diye düşündüğüm için hiç ısrarcı olmadım ortak olmasam olmaz mı dedim hayır dedi bankacım.
Hepsinin farklı uygulamaları var tek uygulama yok hiç birinde hatta bazen dönem ve duruma göre bile değişiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…