- 2 Mart 2021
- 314
- 419
- 18
Şans işte, artık yapılandırma için farklı fiyat veriyorlar. Özel kampanya fiyatları sadece ilk alınan krediler için geçerli oluyor. Siz 3 defa dosya expertiz ücreti ve tapu masrafı ödemişsiniz kar ettim diyorsanız harika oranlar verilmiş size.Krediler yüksekken ev fiyatları düşer, krediler düşükken ev fiyatları yükselir bu nedenle krediler yüksekken alıp (ev fiyatından kazanıp) daha sonra krediler düştüğünde yapılandırmak en mantıklısı. Anneme ev aldık öyle yaptık 2 kere yapılandırmaya girdi ve 7 senelik almıştık krediyi şu an 3,5 senesi kaldı 1 sene biz ödedik.
Evim firmasi isine girmeyin.Duydum ama tam bilmiyorum
Şans işte, artık yapılandırma için farklı fiyat veriyorlar. Özel kampanya fiyatları sadece ilk alınan krediler için geçerli oluyor. Siz 3 defa dosya expertiz ücreti ve tapu masrafı ödemişsiniz kar ettim diyorsanız harika oranlar verilmiş size.
Benim anneminde böyle biraz parası var.kredi çekip bı ev alayım diyor.ama ev fiyatları çok arttı.kredi faiz ücretleri de çok yüksek.100 bin kredi çekiecek.biraz bekleyeyim faizler düşünce alayım diyor ama k zaman da ev fiyatları artacak.Iyi günler. Kirada oturuyoruz. Ev bulamamıştık oturduğumuz yeri kiraladık yalnız ev biraz küçük.
Başka bir eve de gitmek istemiyorum kiraya. Biraz birikmiş var bizde ailemde de benim param vardı onlar da biraz ekleyecek 120 bin civarı ediyor. 300 bin civarı evler var arada ben bakıyorum esime ilani gosteriyorum. Yok çok pahalı biraz biriktirelim faiz odemeyelim vs diyor. Biz biriktirirken ev fiyatları artıyor ben de bekleme taraftarı degilim..
Bizim kadar peşinatı olmayanlar ev alıyor aldı. Is yerinden vs duyuyorum.
Biriktirerek nasıl ev alacağız biz biriktirdokce ev fiyatları artacak onu yakalamacagiz. Ikimiz memuruz piyango fln vurmadıkça başka türlü ev alma imkanı yok.
Üstelik ailem de 20 30 bin ekleyecek kim kime yardım ediyor bu devirde. bu şartlara rağmen eşim almaya cesaret edemiyor ona sinir oluyorum.
Ben haksız mıyım
Bazen diyor illa ki ev almak şart mı? Alsak 3 4 yıla öderiz şu şartlarda da 1 maaşı birikime ayırıyoruz ev alsak da öyle olacak yanı şartlarımız kredi çekince de ayni olacak.
Kıra odeyene kadar evınıze odersınız.Aynı seyIyi günler. Kirada oturuyoruz. Ev bulamamıştık oturduğumuz yeri kiraladık yalnız ev biraz küçük.
Başka bir eve de gitmek istemiyorum kiraya. Biraz birikmiş var bizde ailemde de benim param vardı onlar da biraz ekleyecek 120 bin civarı ediyor. 300 bin civarı evler var arada ben bakıyorum esime ilani gosteriyorum. Yok çok pahalı biraz biriktirelim faiz odemeyelim vs diyor. Biz biriktirirken ev fiyatları artıyor ben de bekleme taraftarı degilim..
Biriktirerek nasıl ev alacağız biz biriktirdokce ev fiyatları artacak onu yakalamacagiz. Ikimiz memuruz piyango fln vurmadıkça başka türlü ev alma imkanı yok.
Üstelik ailem de 20 30 bin ekleyecek kim kime yardım ediyor bu devirde. bu şartlara rağmen eşim almaya cesaret edemiyor ona sinir oluyorum.
Ben haksız mıyım
Bazen diyor illa ki ev almak şart mı? Alsak 3 4 yıla öderiz şu şartlarda da 1 maaşı birikime ayırıyoruz ev alsak da öyle olacak yanı şartlarımız kredi çekince de ayni olacak.
Birimde öyle oldu özel oran verdiler piyasa ile aynı değildi ama yine de avantajlı oluyor. 3 defa tapu masrafı ve expertiz ücreti ne alaka? Onlar tek sefer ödeniyor bir daha tapu masrafı kısmını anlamadım evi al sat yapmıyoruz ki :) Dosya masrafı çıkıyor ama çok yüksek değil 1 taksit tutarı bile değil, 1 taksit tutarı maks. Çıkıyor ee 1 ay taksit tutarına ne kadar ay siliniyor verilir. Tabi ki kâr edilir matematik ortada.
Bu arada evi 1 sene yeni olacak aldık ve 1 sene olmadan yapılandırdık, kredi en yüksek oradayken aldık. Yani çok eski mevzu değil.
Biz 2 yıl önce ev kredisi çektik
Geçenlerde yapılandırdik
Ekspertiz geldi v 1000 tl civarı para giti expere
Tapuya da verdik tekrardan o daha düşüktü
Yanı yapilandirma olunca ekpertiz ve tapu ücreti ne alaka demissiniz ya biz verdik
Not: bunlara rağmen baya kar ettik tabii ki
BeN o cümle için yazdım sadece
Biz öyle bi şey vermedik iki kere yapılandırma yaptık bu sene ve ikisinde de bankaya gittik bize özel oran verdiler oran değişti müdür onayladı imzaladık çıktık. Hiç böyle bi uygulama duymamıştım. Ayrıca tapuya neden tekrar veriliyor expertiz ne alaka sadece kredi oranı değişiyor.
Ben de sizin bu yazdığınız gibi hiç duymadım
Bi arkadaşım daha yapılandırma yaptı onun da böyle oldu
Ama sanırım anladım ne olduğunu
Bizim de arkadaşınki de farklı bankaydı
Sizin aynı banka
Bence fark bu
Olabilir bilemem ama tekrar Tapu ve expertiz çok saçma. Ben garanti bankasından aldım
Tapuda ipotek değiştiği için masraf çıkması+yeni kredi için Exper+dosya ve erken kapatıldığı için çıkan ceza (erken kapama cezası bile en az 3 4 taksit çıkar) eğer sizin bir taksidiniz oluyor ise ben bilmiyorum... Hemde garanti bankasının kamu bankalarından daha iyi oran verdiğini iddaa ediyorsunuz... Matematik ve bankacılık konusunda biraz daha çalışayımBirimde öyle oldu özel oran verdiler piyasa ile aynı değildi ama yine de avantajlı oluyor. 3 defa tapu masrafı ve expertiz ücreti ne alaka? Onlar tek sefer ödeniyor bir daha tapu masrafı kısmını anlamadım evi al sat yapmıyoruz ki :) Dosya masrafı çıkıyor ama çok yüksek değil 1 taksit tutarı bile değil, 1 taksit tutarı maks. Çıkıyor ee 1 ay taksit tutarına ne kadar ay siliniyor verilir. Tabi ki kâr edilir matematik ortada.
Bu arada evi 1 sene yeni olacak aldık ve 1 sene olmadan yapılandırdık, kredi en yüksek oradayken aldık. Yani çok eski mevzu değil.
Sakın girmeyin o tür şeylere. Çıkması ayrı dert oluyor sonra. Her an batabilir ayrıca. Banka kredisi iyidir iyi....kira ödeyeceğinize evin faizini ödersiniz en azından ev sahibi olmuş olursunuz
bide çok iyi bilmiyorum ama peşinatı eminevim'e yatırmak 1 seneye istediğiniz muhitte ev sahibi yapıyormuş, öyle bi vaatleri varmış çok iyi bilmiyorum ama böyle bir şey vardı babam da çok sıcak bakıyordu eminevime. bence onu bi araştırın, ya da burda bilen arkadaşlar varsa bizi bi aydınlatsın
Aldığın gün kardasın emin ol buna. Biz 2.5 yıl önce 150 200 bin tl miz varken 440 bin tl lik ev aldık rabbim de hiç daraltıp bunaltmadı şükür arabalarımızı falan sattık 50 bin kalmıştı onu da benim babam verdi. Ve şuan almaya kalkışsak mahallede bizimkiyle aynı olan evler 900 bin tl civarı. Ve biz 2.5 yılda kesinlikle 900 bin tl yapamazdık paramızı.Iyi günler. Kirada oturuyoruz. Ev bulamamıştık oturduğumuz yeri kiraladık yalnız ev biraz küçük.
Ben haksız mıyım
bızım zıraatteydı sonra ıs bankasına gectık en ıyı oranı o verdı.
dedıgım gıbı hem tapu hem expertız ucretı verdık. cok zaman da olmadı bu arada
Tapuda ipotek değiştiği için masraf çıkması+yeni kredi için Exper+dosya ve erken kapatıldığı için çıkan ceza (erken kapama cezası bile en az 3 4 taksit çıkar) eğer sizin bir taksidiniz oluyor ise ben bilmiyorum... Hemde garanti bankasının kamu bankalarından daha iyi oran verdiğini iddaa ediyorsunuz... Matematik ve bankacılık konusunda biraz daha çalışayım
Ben de sizin bu yazdığınız gibi hiç duymadım
Bi arkadaşım daha yapılandırma yaptı onun da böyle oldu
Ama sanırım anladım ne olduğunu
Bizim de arkadaşınki de farklı bankaydı
Sizin aynı banka
Bence fark bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?