Mesela bizim banka ben anneme kefil oldum ama onun da uygulaması farklıymış ama beni direkt ortak yaptı tapuya aslında istemiyordum ortak olmayı ama bu şekilde oluyor dediler daha sonra başka bi arkadaşla konuştuk ortak olmadan sadece kefil olarakta oluyormuş. Ben olmuyor diye düşündüğüm için hiç ısrarcı olmadım ortak olmasam olmaz mı dedim hayır dedi bankacım.
Hepsinin farklı uygulamaları var tek uygulama yok hiç birinde hatta bazen dönem ve duruma göre bile değişiyor.
Kesinlikle uygulamalar farklı
Ev de kredi de benim.uzerime olduğu için her şeyi ben hallettim. Işın içindeydim. Tapuya da ben gittim her iki bankaya da (en son imza için eşim de geldi de ) experle de ben muhattap oldum vs vs
Oran da yüksek.oldugu için neredeyse tüm.bankalari da gezdim
En son iş bankası çok iyi bir oran verdi..hatta ziraattaki temsilcimi arayıp bak verdikleri oran bu. Hiç taşımayalım verin benzer bir oran bile dedim.
Ay neyse isin özü. Tek bir doğru yok. Farklılıklar var
Hepimiz huzurla oturalim.evlerimizde:)
Ev alırken kredi çekip bir de krediye binen faizi ödemek eziyet
Yazık günah aciyorum o paraya. Çünkü eksiden başlanıyor ödemeler.
Tavsiyem su y...evim f...ev gibi firmalar var pesinat verip kira öder gibi ev alıyorsunuz ve asla faiz yok ister kura ile ister kendinize uygun kampanyayla ev sahibi olunabilir.
Güven durumu kişiden kişiye değişir,P
Peki siz nasıl bu kadar güveniyorsunuz? Siz veya başkası bu sekilde ev sahibi olundu mu?
Yani tabiki kazanacaklar, kimse babasının hayrına yapmaz ama diyelim adamlar battik dediler, paranızı tahsil edebilecek misiniz?Güven durumu kişiden kişiye değişir,
Şartları bana uydu kafama yattı baktım cebimden ekstra para da çıkmıyor işime geldi açıkçası.
Bizimki araba bu arada. Eve de girmeyi düşünüyoruz daha sonra.
Ev için şöyle yorumlar aldım burdan atıyorum 200 bin tl lik eve girdik teslim alacağımız tarih 2 sene sonra olsun ev olur sana 400 tl onların vereceği para ile alacağın ev iyi bir ev olmaz diye yorum aldım. Evet ama kendinizi buna göre ayarlamak sizin elinizde . Bizim her anlamda şartlarımıza uyacak ve cebimizden en az kayıp ile alacağımız şekilde şartları olusturduk.
Kimse kimseye bedava birşey vermez zaten bunun altını da çiziyorum onlarda illaki kazanacak .
Fark kapanmayacak. Ev fiyatı 1 ylda 100bin artıyorken 5 yıl sonra çkan bir evde elinize geçen para kuş kadar kalacak. Ben olsam oraya vereceğm parayı altına yatırır peşinatımı biriktirdikten sonra ödeyebileceksem kredi ile alırım. (Aldım da) ev değerlendi, kredim sabit, 5 yl sonra ödeyeceğm para kuş kadar gelecek...Yani tabiki kazanacaklar, kimse babasının hayrına yapmaz ama diyelim adamlar battik dediler, paranızı tahsil edebilecek misiniz?
Birde 2 sene önce 300 olan ev çıkmış 500 e. Bu fark nasıl kapanacak?
Bu arada sistlemle ilgili bilgim olmadığı için soruyorum.
Sırf lisanssız oldukları için banka ile bir mi demek ne kadar mantıklı ?
Saadet zinciri gibi geliyor bana bu firmalargayet mantıklı. Bankacılık lisansı olmayan yerlerle iş yapmayın asla. Batabilirler, parayı alıp kaçabilirler her şey olur. Bankacılık lisansı olmayan bir yer paranızı sigortalayamaz, asla güvenmeyin. Batarlarsa hiçbir güvenceniz yok, paranız gider alamazsınız.
Bunu kamu spotu olarak yazdımi tekrar yazıyorum:
BANKACILIK LİSANSI OLMAYAN YERLERLE İŞ YAPMAYIN
Bende krediyle aldım, ilk ödemeye başladığımda kredim çok yüksek gelirken aldigim zamlar ile kredim şu an kiralarla neredeyse eş, evimin değeri 3 senede nerdeyse 2 misli artmış durumdaFark kapanmayacak. Ev fiyatı 1 ylda 100bin artıyorken 5 yıl sonra çkan bir evde elinize geçen para kuş kadar kalacak. Ben olsam oraya vereceğm parayı altına yatırır peşinatımı biriktirdikten sonra ödeyebileceksem kredi ile alırım. (Aldım da) ev değerlendi, kredim sabit, 5 yl sonra ödeyeceğm para kuş kadar gelecek...
Bahseytiğiniz gibi bir yere güvenen bir tanıdığım 2 yıl ödedikten sonra aylarca parasını almaya uğraştı, Değer kaybeden parasını bir de 10 bin gibi bi miktar keserek iade ettiler , çok pişman oldu. Zıttırıvıttıkevimler pişmanlıktır bana göre...
Çark döndükçe batma diye bir şey de olmaz , bankalar da aynı sisteme sahip , kaldiki bankaların dahi batma riski var , Imar bankası batmamış miydi ? Insanlar paralarını tahsil edebilmisler mi ?Yani tabiki kazanacaklar, kimse babasının hayrına yapmaz ama diyelim adamlar battik dediler, paranızı tahsil edebilecek misiniz?
Birde 2 sene önce 300 olan ev çıkmış 500 e. Bu fark nasıl kapanacak?
Bu arada sistlemle ilgili bilgim olmadığı için soruyorum.
Kafanızı kullanın ne demek onu anlamadım ? Bankalarda devlet garantisi var.Çark döndükçe batma diye bir şey de olmaz , bankalar da aynı sisteme sahip , kaldiki bankaların dahi batma riski var , Imar bankası batmamış miydi ? Insanlar paralarını tahsil edebilmisler mi ?
300 olan ev 500 oluyor durumuna bir.sey diyemem çünkü orda kafanızı kullanmanız ve şartlarınıza göre durumu iyi ayarlamanız gerekiyor. Durumu iyi olan da kredi ceksın ödesin ne diyim .
O zaman bankadan kredi cekersiniz.Kafanızı kullanın ne demek onu anlamadım ? Bankalarda devlet garantisi var.
Çektim zaten, ben onu ödüyorum şuan. Niye kizdiniz anlamadım?O zaman bankadan kredi cekersiniz.
Yok kızmadım, hani banka kredisi işinize geliyorsa kredi cekersiniz zaten anlaminda dedimÇektim zaten, ben onu ödüyorum şuan. Niye kizdiniz anlamadım?
Çektim ben. Ama o firmalar bana güvenilir gelmiyor, bende sizden bilgi almak istedim.Yok kızmadım, hani banka kredisi işinize geliyorsa kredi cekersiniz zaten anlaminda dedim
20 nisan 20 mayis arasi araba teslim etmelwri gerekiyor daha dogrusu parayi vermeleri . Insanllah aliriz bi maraza cikmadanÇektim zaten, ben onu ödüyorum şuan. Niye kizdiniz anlamadım?
Dolar bini görecek gibi duruyor bu sene geçenlerde 8 i gördü ya bir ay once bozdurduk 6.80 den pismanlik diz boyu . Doları duyunca gözlerim doluyoSu an dolar almis basini gidiyor. Faiz arttirimj oldu. Ekonomik kriz var. Su an nakit parayi tutmak daha mantıklı. Yatırım yapabilirsiniz. Ulke buhrana dogru gidiyor sanki. Boyle dönemlerde ev fiyatları tepetaklak düşüşe gecer nakit paranız da varsa biraz daha bekleyin 1 yil kadar falan. Fiyatlar düşer diye dusunuyorum. Biz de ev alacaktık erteledik para biriktiriyoruz.
10 mayıs da yine artacağını dusunuyorum ben. Halk bankası davası vardi sanirim o zaman. Onun sonucuna göre yine yabancı para çıkışı olur.Dolar bini görecek gibi duruyor bu sene geçenlerde 8 i gördü ya bir ay once bozdurduk 6.80 den pismanlik diz boyu . Doları duyunca gözlerim doluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?