Ev alma fikri ve eşim

Kesinlikle uygulamalar farklı

Ev de kredi de benim.uzerime olduğu için her şeyi ben hallettim. Işın içindeydim. Tapuya da ben gittim her iki bankaya da (en son imza için eşim de geldi de ) experle de ben muhattap oldum vs vs

Oran da yüksek.oldugu için neredeyse tüm.bankalari da gezdim

En son iş bankası çok iyi bir oran verdi..hatta ziraattaki temsilcimi arayıp bak verdikleri oran bu. Hiç taşımayalım verin benzer bir oran bile dedim.

Ay neyse isin özü. Tek bir doğru yok. Farklılıklar var

Hepimiz huzurla oturalim.evlerimizde:)

Aynen öyle işte bende ortak olduğum için ben gittim hepsine tabi ortak olmasam da gidecektim mecburen anneme aldığımız için :) ama bi kere gittik tapuya iyi ki öyle olmuş 1-2 saat izin alıp ancak bankaya gidebilmiştim işlerin yoğun olduğu zamandı. Öyle olsa çok uğraşırmışız.

Pazarlık yapmak gerekiyor en iyisini yapmışsınız.

Amin inşallah

Kesinlikle tek bi işlem şekli yok ama bu şekilde olduğunu söyleyince de başka üyenin yalancı demesi de ayrı komik. İşim gücüm yok oturup burada hikaye yazacağım herkes yaşadığı durumu yazıyor sonuçta.

P

Peki siz nasıl bu kadar güveniyorsunuz? Siz veya başkası bu sekilde ev sahibi olundu mu?

P

Peki siz nasıl bu kadar güveniyorsunuz? Siz veya başkası bu sekilde ev sahibi olundu mu?
Güven durumu kişiden kişiye değişir,
Şartları bana uydu kafama yattı baktım cebimden ekstra para da çıkmıyor işime geldi açıkçası.
Bizimki araba bu arada. Eve de girmeyi düşünüyoruz daha sonra.
Ev için şöyle yorumlar aldım burdan atıyorum 200 bin tl lik eve girdik teslim alacağımız tarih 2 sene sonra olsun ev olur sana 400 tl onların vereceği para ile alacağın ev iyi bir ev olmaz diye yorum aldım. Evet ama kendinizi buna göre ayarlamak sizin elinizde . Bizim her anlamda şartlarımıza uyacak ve cebimizden en az kayıp ile alacağımız şekilde şartları olusturduk.
Kimse kimseye bedava birşey vermez zaten bunun altını da çiziyorum onlarda illaki kazanacak .

Yani tabiki kazanacaklar, kimse babasının hayrına yapmaz ama diyelim adamlar battik dediler, paranızı tahsil edebilecek misiniz?
Birde 2 sene önce 300 olan ev çıkmış 500 e. Bu fark nasıl kapanacak?
Bu arada sistlemle ilgili bilgim olmadığı için soruyorum.

Fark kapanmayacak. Ev fiyatı 1 ylda 100bin artıyorken 5 yıl sonra çkan bir evde elinize geçen para kuş kadar kalacak. Ben olsam oraya vereceğm parayı altına yatırır peşinatımı biriktirdikten sonra ödeyebileceksem kredi ile alırım. (Aldım da) ev değerlendi, kredim sabit, 5 yl sonra ödeyeceğm para kuş kadar gelecek...
Bahseytiğiniz gibi bir yere güvenen bir tanıdığım 2 yıl ödedikten sonra aylarca parasını almaya uğraştı, Değer kaybeden parasını bir de 10 bin gibi bi miktar keserek iade ettiler , çok pişman oldu. Zıttırıvıttıkevimler pişmanlıktır bana göre...

Sırf lisanssız oldukları için banka ile bir mi demek ne kadar mantıklı ?

gayet mantıklı. Bankacılık lisansı olmayan yerlerle iş yapmayın asla. Batabilirler, parayı alıp kaçabilirler her şey olur. Bankacılık lisansı olmayan bir yer paranızı sigortalayamaz, asla güvenmeyin. Batarlarsa hiçbir güvenceniz yok, paranız gider alamazsınız.
Bunu kamu spotu olarak yazdımi tekrar yazıyorum:

BANKACILIK LİSANSI OLMAYAN YERLERLE İŞ YAPMAYIN

Konu eskimiş bilmiyorum yazdım mı ama bence mutlaka yatırım yapın. Türkiye ekonomik olarak sağı solu belli olmayan bir ülke, her şeyin fiyatı anlamsız bir şekilde artıyor (anlamsız değil tabi ki enflasyon var ama reel bir sebep yok işte anlayın) Yatırmadığınız her an para değerini kaybediyor. Bir an önce evi alın derim.

Son düzenleme:
Saadet zinciri gibi geliyor bana bu firmalar

Bende krediyle aldım, ilk ödemeye başladığımda kredim çok yüksek gelirken aldigim zamlar ile kredim şu an kiralarla neredeyse eş, evimin değeri 3 senede nerdeyse 2 misli artmış durumda

Çark döndükçe batma diye bir şey de olmaz , bankalar da aynı sisteme sahip , kaldiki bankaların dahi batma riski var , Imar bankası batmamış miydi ? Insanlar paralarını tahsil edebilmisler mi ?
300 olan ev 500 oluyor durumuna bir.sey diyemem çünkü orda kafanızı kullanmanız ve şartlarınıza göre durumu iyi ayarlamanız gerekiyor. Durumu iyi olan da kredi ceksın ödesin ne diyim .

Kafanızı kullanın ne demek onu anlamadım ? Bankalarda devlet garantisi var.

Su an dolar almis basini gidiyor. Faiz arttirimj oldu. Ekonomik kriz var. Su an nakit parayi tutmak daha mantıklı. Yatırım yapabilirsiniz. Ulke buhrana dogru gidiyor sanki. Boyle dönemlerde ev fiyatları tepetaklak düşüşe gecer nakit paranız da varsa biraz daha bekleyin 1 yil kadar falan. Fiyatlar düşer diye dusunuyorum. Biz de ev alacaktık erteledik para biriktiriyoruz.

Dolar bini görecek gibi duruyor bu sene geçenlerde 8 i gördü ya bir ay once bozdurduk 6.80 den pismanlik diz boyu . Doları duyunca gözlerim doluyo

Dolar bini görecek gibi duruyor bu sene geçenlerde 8 i gördü ya bir ay once bozdurduk 6.80 den pismanlik diz boyu . Doları duyunca gözlerim doluyo
10 mayıs da yine artacağını dusunuyorum ben. Halk bankası davası vardi sanirim o zaman. Onun sonucuna göre yine yabancı para çıkışı olur.
Ben 3 iken artacağını dusunup tum birikimimi dolar yapmistim. Hic bir altını da bozdurmayip altında tutmustum. Neredeyse 3 katına çıktı birikimim.
Simdi de ev alacaktık ama mevcut ekonomik şartlar nedeniyle vazgeçtim. Maalesef ekonomi cok kotu. Özellikler esnaflar cok zor dönemler geciriyor. Piyasa da cok fazla ev var ve satılmıyor. Ev fiyatları bos bir balon gibi sis durumda. Bir sure sonra da dusuk fiyatlardan satılmaya başlanacak diye dusunuyorum.
Bu surecye o nedenle nakit para tutuyorum. Yatırım yapiyorum. Gayrimenkul almiyorum su an.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…