Ev alma fikri ve eşim

120 bin birikmişle 300 bin TL evi almak için çekilen kredinin faizi çok yüksek olacaktır. Dışarıda kiralar da çok fazla biz lojmandayız o yüzden kiramız çok uygun her ay +1000 TL kira ödeseydik faizi düşünmez ev almak isterdik. Bence eşini ikna et sonuçta kirada bankaya ödenen borç gibi her ay gidiyor. En azından kendi evin için çalışırsınız. Umarım yine faizler düşer çünkü ev fiyatları her geçen gün artıyor

200bini kaç yılda ne kadar faizle ödeyeceksiniz

10 yılda ödeyeceğiz
Şu an tam hatırlamıyorum ama 1.30 mu neydi sanırım faiz oranı
Ama kesin olarak hatırlamıyorum doğrusu
Anladım uzun süreye yaymissiniz
Hayırlısı olsun
Bizde ev bakıyoruz da yaklaşık siz kadar paramız vardi şuan altından dolayı bayağı düştü
Ama yaza doğru bakacağız bizimde bakacağımiz ev 400u geçmesin istiyoruz

Mecbur uzun süreye yaydık
Yaşadığımız yerde evler 400 civarı genelde
Hayatımda da sürekli ev almayı planlamıyorum o yüzden çok zorlamak istemedik kendimizi
Belki daha az sürede de öderdik ama 6 7 yıl kıt kanaat geçinmek istemiyorum ben
Üstelik yeni evliyken

Haklisin bende oyle
Tek ev alacagim
Bir arsa var güzel yerde
Oraya inşaat olacak adam pandemiden dolayi başlayamadı onu bekliyoruz
Ama böylede zarardayiz
Yaza kadar yapilmazsa mecbur başka yerden bakacağız

Haklisin bende oyle
Tek ev alacagim
Bir arsa var güzel yerde
Oraya inşaat olacak adam pandemiden dolayi başlayamadı onu bekliyoruz
Ama böylede zarardayiz
Yaza kadar yapilmazsa mecbur başka yerden bakacağız
Hakkınızda hayırlısı olsun
Güle güle oturursunuz inşallah kendi evinizde

Evet sizler de benim gibi düşünüyorsunuz faiz vs çok fazla ama başka da bir yol gelmiyor aklıma. Biryerden yüklü miktar para gelmeyecekse beklemenin çok da bir anlamı yok. Bir de maaşlı çalışanlariz elimize daha fazlası bir anda geçmeyecek. Bakalım eşim bunu anlayaack mi

Sonuna kadar katılıyorum.

75 bin nin elimizde vardi

10 bin tapu ıvır zıvır masraflar diye ayırıp
65 verdik
200 cektik
10 yıl

265 e aldığınız ev şu an 500 (krediye ödediğimiz faizi ivir zıvır her şeyi o 65 falan toplasak bile 500 etmiyor)

siz biriktirdikçe ev fiyatı artmaz öyle demeyin. Paranızı dolar altın yapıp kenara atın.
Ev fiyatları artsa bile dolar kurundan etkilenmeyecektir. Peşinatınızı artırmanızı faydası var. Ayrıca şu an faizler çok yüksek. Tekrar düşeceği zamana kadar birikime devam etmekte fayda var.

Ev fiyatları zaten arttı yazın faizler düşünce. Faizler yükseldi ama ev fiyatları düşmedi çünkü herkes üstüne koyarak satmaya çalışıyor. Örnek vereyim, biz faizler düşükken 485 bine ev aldık, şimdi aynı sitede ilanda 690 bin ve 730 bine satılık ev var. Ve faizler yükseldi, bu fiyatlara bu oranlarla ev almak hiç mantıklı değil.

Ya öyle yerlere nasıl güveniyorsunuz?

Siz hiç beklemeyin evinizi alın, ikinizde memursjnuz ödenen kredi artmıyor ama Ocak ve temmuzda memurlar zam alıyor zaten seneye ocakta baya rahat edersiniz. Bankayla iyi konuşun, faizler düşünce yapılandırma yapabilin.
Bana da alma diyenler çok oldu 330 a aldığım ev şimdi oldu 500, kredim ilk başta maasimin yarisiydi şimdi üçte biri, benden daha yüksek kira ödeyenler var.

Biz yazın ev aldık sıfır nakitimiz vardı. Peşinat vermedik.
0.74 oranlı 1 sene sonra ödemeli kredi çektik 238 bin tl

13 sene mi ne sürecek ölmez sağ kalırsak 10 sene sonra heralde o para pek bişey etmez
Ölürsem de hayat sigortası karşılar heralde krediyi
Aldığımız ev de 24 yaşında. Ama zaten benim peşinat biriktirmem için 5 sene falan geçerdi üstüne yine kredi çekmek zorunda kalacaktım. Bozduracak takı yok, satacak mal, kalacak miras yok ee bana gökten para yağmayacağına göre kira ödeyeceğime kredi öderim dedim.

Ev de belki kentsel dönüşüme girer :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…