Ev alma fikri ve eşim

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.619
2.535
133
Iyi günler. Kirada oturuyoruz. Ev bulamamıştık oturduğumuz yeri kiraladık yalnız ev biraz küçük.

Başka bir eve de gitmek istemiyorum kiraya. Biraz birikmiş var bizde ailemde de benim param vardı onlar da biraz ekleyecek 120 bin civarı ediyor. 300 bin civarı evler var arada ben bakıyorum esime ilani gosteriyorum. Yok çok pahalı biraz biriktirelim faiz odemeyelim vs diyor. Biz biriktirirken ev fiyatları artıyor ben de bekleme taraftarı degilim..
Bizim kadar peşinatı olmayanlar ev alıyor aldı. Is yerinden vs duyuyorum.
Biriktirerek nasıl ev alacağız biz biriktirdokce ev fiyatları artacak onu yakalamacagiz. Ikimiz memuruz piyango fln vurmadıkça başka türlü ev alma imkanı yok.
Üstelik ailem de 20 30 bin ekleyecek kim kime yardım ediyor bu devirde. bu şartlara rağmen eşim almaya cesaret edemiyor ona sinir oluyorum.
Ben haksız mıyım
Bazen diyor illa ki ev almak şart mı? Alsak 3 4 yıla öderiz şu şartlarda da 1 maaşı birikime ayırıyoruz ev alsak da öyle olacak yanı şartlarımız kredi çekince de ayni olacak.

Faizsiz sistemleri arastirdiniz mi hiç? Bir sürü evim firması var, duymuşsunuzdur mutlaka. Bu kadar pesinatiniz varken sizi çok bekletmeden ev sahibi yaparlar ve çok küçük çalışma ücretleri aliyolar sadece. Değerlendirebilirsiniz..

Duydum ama tam bilmiyorum

Bulunduğunuz ilde şubesi olanları tercih ederseniz daha sağlıklı iletişim kurup net bilgiler alabilirsiniz. İletişim formu doldurup iletin kendi sayfalarından, bilgi alırsınız telefonda da. Kredi tercih etmeyenler için alternatif sistemler. Şu anda BDDK denetleme sürecindeler zaten, güven konusunda da sıkıntı yaşamazsınız

Çok bekletmeden diye bir şey yok diye biliyorum. Iki sene sonraya da çıkabilir o sistemde ev almak size. Yine aynı parayı verirler ama almak istediğiniz ev 300bin olarak kalmaz. Orası Bana garip geliyor. Ilk çıkan şanslı sona kalanlar şanssız gibi geliyor tam da anlamadım o sistemi zaten.

470 bin ödendiğinde borcu bitmiş ve evin de değeri artmış olacak.
Bilemeyiz ki onu. Belki 5 sene sonra bitecek ve evin değeri o zaman 450 olacak. Evet edindiği bir mal olacak orasına bir şey demiyorum ama alın ev sahiplerini zengin etmeyin diye bir anlayış var oraya verilen para havaya gidiyormuş gibi. Ama bu şekilde alınca da zengin ettiğin başkaları var. Jer türlü havaya giden para var. Yani bence ev alma güzellemesi yapılırken burdan yürünmesi saçma.

Ama 5 sene boyunca kira ödemek de var bide. Onu da hesaplamak gerekiyor. Kirada oturan birinin ödeme gücü varsa ev alması her türlü mantıklı. Zaten yatırım için değil oturmak için almak istiyorlar. Değerlenmemesi çok da sorun değil bu durumda

Evet hiç peşinat veremeyenler için maalesef bekleme süreleri uzun olabiliyor ama burda yüksek oranlı bi peşinat var. Maximum teslim süresi karşılıklı imzalanan sözleşmede mevcut oluyor. 300bin gibi ev düşünülürse bekleme süresi en fazla 5-6 ay olur genellikle. Tabi firmadan firmaya değişiklik gösterir, detaylı bilgi almalarında fayda var. Biriktirmeyle ev almayı planlamak çok mantıklı değil maalesef ülkemizde. Ben beklemeyi yada biriktirmeyi çok mantıklı bulamadığımdan, yazın 0.64 faiz oranından faydalanıp evimi aldım. Darisi size insallah Manolya--

Ev almak şart mı da ayrıca saçma bir soru olmuş.
Siz haklısınız tabi.
Elinizde iyi bir birikim var bence.
İkinizde memursanız ayda 2 bin TL taksit çok rahat ödenir.
Bizim o kadar peşinatımız yok lakin ev almayı düşünüyoruz krediyle.
Nasıl olsa ev fiyatları sürekli artıyor.
Kirada oturacağıma kendi evimin parasını öderim daha iyi.

Hiçbir zaman konut değeri önceki yıldan düşük olmuyor her yıl katlanarak artıyo eşimin ailesi küçük ilde yaşıyor orası bile 5 senede 10 kat ev fiyatları arttı öyle düşünün. Hele istanbulda her geçen gün daha da artıyo birde her yıl kiraya zam oluyo ama kredi hep aynı kalacak maaşlarda her yıl artıyor şimdi rahat ödeyebilen 2 sene sonra birikim yapmaya başlar bile. Allah'ım bir de eşimi ikna edebilirsem bizimkide araba alalım çnce onun borvu bitsin sonra ev diyor böyşe mantık var mı ya o sıra da 2 sene boşuna kira gidecek

Çocuk var mı? Yoksa da Yapacak mısınız?

200 bin peşinatla 400 bine ev aldık geçen aylarda
Hiç pişman değiliz
Hemen hemen aynı durumda sayılırız
Ev fiyatları ve kiralar sürekli artıyor
En azından şimdi kendi evimizin taksidini ödüyoruz.
Kullanım olarak da diken üstünde yaşamıyoruz.
Bence eşinizi ikna edin mutlaka ev alın

kira ödeyeceğinize evin faizini ödersiniz en azından ev sahibi olmuş olursunuz
bide çok iyi bilmiyorum ama peşinatı eminevim'e yatırmak 1 seneye istediğiniz muhitte ev sahibi yapıyormuş, öyle bi vaatleri varmış çok iyi bilmiyorum ama böyle bir şey vardı babam da çok sıcak bakıyordu eminevime. bence onu bi araştırın, ya da burda bilen arkadaşlar varsa bizi bi aydınlatsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…